woensdag, december 22, 2010

vrijdag 17 december - De Wereld draait door (NL)



Wij zijn fans van het programma De Wereld Draait Door . Daarom hadden we geprobeerd om de laatste uitzending van het seizoen bij te wonen maar ... helaas het was volzet.

Maar dan ken je ons nog niet. Na een rit van 6 uur door de sneeuw kwamen we aan in Amsterdam. Inchecken in het hotel en dan een mooie winterwandeling doorheen Amsterdam naar de Westergasfabriek alwaar de opname plaats vond.

Ik had er op gerekend dat door de sneeuw sommige mensen uit het publiek zouden afbellen en ... ja hoor, we mochten er in van de vriendelijke mevrouw aan de balie.

Eerst superlekker en zeer betaalbaar gegeten in het restaurant en onderwijl passeerde schoon volk de revue o.a. Jan Mulder, de actrice 'femme fatale' Carice van Houten,...

Alles verliep zo spontaan en ongedwongen en volledig wars van sterallures. Iets na zevenen mochten we binnen in de studio. We kregen nog een glaasje rosé en de dame die ons ontvangen had, plaatste ons op één van de beste plaatsen (achter presentator Matthijs van Nieuwkerken)

19h20 komt Matthijs binnen en spreekt iedereen toe op een ongedwongen manier. Er wordt gepraat over het vreselijke winterweer en de problemen op de weg. Hij is blij dat het publiek er toch geraakt is. Hij vraagt wie er van ver komt en enkele Nederlanders roepen iets. En dan roept de Kip "Wij komen uit België". Waarbij hij ons feliciteert en een eerste applaus vraagt aan het publiek voor de Belgen.

Hij laat de Josti band nog even een liedje spelen en dan krijgt hij het signaal dat het 2 minuten voor opname is. De gasten komen aan tafel en dan start de uitzending LIVE.

Het was uitermate leuk en als je het live meemaakt zie je waarom Matthijs van Nieuwkerken ook dit jaar door de lezers van Humo zal verkozen worden tot 'bekwaamste TV-persoonlijkheid in het buitenland'

het is echt een aanrader om eens een uitzending bij te wonen.

De volledige uitzending kan je hieronder bekijken. Ter info : wij zitten achter de presentator

2 opmerkingen:

Anoniem zei

geet da were goe gedaan ,
het fragment van h et jaat ten huize Murke zekerst
redel

Zizy-Marlene zei

Jij/jullie zijn zeker grote fans..Jee zeg helemaal met dat slechte weer rijden vanuit België en weer terug

Mijn respect hoor.