woensdag, juni 23, 2010

Wie gaat er mee naar Damme ?



Zin om gerechten die voorkomen in de geschriften van Charles De Coster over Tijl Uilenspiegel en Lamme Goedzak te proeven.

Dit kan op een waar volksfeest in Damme voor slechts 20 € pp !!

DammeGoedzakAvond - dinsdag 13 juli

Op dinsdagavond 13 juli zal er op het marktplein van Damme een gastronomisch volksfeest georganiseerd worden als officiĆ«le start voor het dingen van Damme naar de titel van “Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land”. Tussen 19 en 23 uur zal men zich te goed kunnen doen aan allerlei lekkernijen die een aantal Damse chefs uit de legende van Tijl Uilenspiegel gehaald hebben en hertaald hebben naar onze hedendaagse smaakpapillen.

Het menu dat aan diverse kraampjes geserveerd wordt, bestaat o.a. uit karper met Uilenspiegelbier, wrap met pekelharing, sprot in een speklaagje, witte pensen en bloedworsten, Damse pasteien, melkvarkentje en lamsbout aan het spit, Damse kazen, rabarbercompot, rijstpap, hoeve-ijs en karnemelk.

De Damse streekbieren zoals de Kapel van Viven, het Maerlant- & Uilenspiegelbier, zal er gedegusteerd kunnen worden. Een Dams jenevertje moet het hoofd koel houden, maar de wijnstapel uit de Bordeauxstreek wordt aangesproken.

Het marktplein van Damme wordt voor alle verkeer afgesloten om zoveel mogelijk te kunnen genieten van de animatie die gebracht wordt door diverse groepen. Er zal een beiaardconcert zijn, naast Thebaanse trompetten om de gasten te verwelkomen. De ludieke aanwezigheid van Tijl, Nele en Lamme Goedzak is als het ware legendarisch. Menestrelen en jongleurs, een goochelaar, een vuurspuwer, een nar, een volksdansgroep in de kledij van Uilenspiegel, zorgen voor “la kermesse flamande”, zoals Charles De Coster dat in het epos van Uilenspiegel bezong.

Het menu kost slechts € 20,00 per persoon. Daarvoor bekomt men niet alleen het menu, maar ook een streekbiertje en een bierbeker met het opschrift “Damme Lekker Land”. Men dient vooraf in te schrijven voor 10 juli 2010 via VVV-Damme vzw, Jacob van Maerlantstraat 3, 8340 Damme, door het storten van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer 738-1121218-17 met de vermelding van het aantal personen voor de DammeGoedzakAvond.

Meer info vind je hier

2 opmerkingen:

LUC zei

Ollie en L. zouden wel graag willen , maar het is de laatste week voor't verlof ! (Brugge is dan al op verlof)
Dan is het te druk !
Maar 't ziet er wel lekker uit!

Zizy-Marlene zei

Het is een heel gezelig pleintje in Damme! ik heb daar even geld gepind... daarna door naar Brugge gegaan.. zal een volgend keer .. Damme beter beter bekijken ;-)