vrijdag, januari 09, 2009

Leve VRT

Ik vind dat we absoluut niet mogen klagen qua televisieaanbod op de VRT (Eén en Canvas). Iedere dag is er wel één of meerdere programma’s die mijn goedkeuring wegdragen. Op televisiegebied spelen we zeker de finale van de Champions League.

In de wintermaanden heb ik genoten van Man Bijt Hond, De Pappenheimers, De Smaak van De Keyser, De Neveneffecten, De Slimste Mens…. Vorige week vond ik ook het satirisch programma “Zonde van de zendtijd” meer dan geslaagd. Bekijk onderstaand hilarisch fragment (Blokken voor gehandicapten). Vanavond aflevering 2 op Canvas



Maar mijn absolute favoriet is “Van Vlees en Bloed”, een tragikomedie over een slagersfamilie ergens in Vlaanderen. Het begint al met een fantastische begingeneriek. De acteerprestaties zijn stuk voor stuk subliem o.a. een schitterende Sien Eggers en bovenal een prachtig verhaal. Gisteren genoot Murke terug met volle teugen van aflevering twee van deze serie. Tom Van Dyck en Michiel Devlieger hebben twee jaar geschreven aan deze serie. Wel, ik kan maar één ding zeggen CHAPEAU !!



Jammer genoeg staat de kwaliteit die VRT-TV biedt in schril contrast met het belabberd VRT-radiolandschap met als absoluut dieptepunt het nieuwe MNM (een kruising tussen Radio Bembem en Ketnet)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een afgang MNM ! Inderdaad Van Dijck en Devlieger is topkwaliteit.'k Wil het voor geen minuut missen.Een heel goed scenario , prachtbeelden en vooral een schitterende buurman.

Anoniem zei

dat blokkenfragment in schitterend. Zal vanavond eens kijken naar dit programma

Anoniem zei

Toen indertijd ITV opkwam , kreeg de BBC ook rake klappen. Maar hun vastberadenheid om betere programma's uit te zenden , ondanks alles , heeft hen beloond. De VRT heeft dat ook gedaan en dat is hun beloning.Maar Murke toch ook gij weet wie er naar VTM kijkt?
Ja! Maar dat mogen we niet al te luid zeggen.

the meek shall inherit the earth zei

gecondoleerd en nog 100gram salami
GERMAN uit Moorslede