dinsdag, augustus 26, 2008

Spion van God - boekentip



Spion van God (2007) - Gómez-Jurado, Juan

"Spion van God" kwam direct na verschijnen hoog in de Spaanse bestsellerlijsten terecht. Het verhaal, dat met een ongelooflijke vaart is geschreven, haakt in op de recente geschiedenis van het Vaticaan en maakt aannemelijk waarom kardinaal Ratzinger de nieuwe paus is geworden.

Het is voorjaar 2005. Paus Johannes Paulus II is overleden en Rome verkeert in grote chaos door alle mensen die hem de laatste eer bewijzen. Alle 115 kardinalen zijn bij elkaar geroepen om de nieuwe paus te kiezen. Dan worden verscheidene kardinalen op beestachtige wijze vermoord. De handen van de slachtoffers zijn afgehakt en liggen keurig netjes op een linnen doek naast de lichamen. De Vaticaanse politie, een zeer gesloten organisatie, denkt aanvankelijk de situatie aan te kunnen. Maar wanneer ze beseffen dat ze met een seriemoordenaar te maken te hebben, schakelen ze een profiler in: ispettora Paola Dicanti.

Dit boek leest als een sneltrein. meer info op website Spion van God

En hebben jullie nog goede boeken gelezen ?
Laat maar weten in 'comments'

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het Grote Uitstel, van Marc Reugebrink, was mijn vakantieboek.
Daniel Winfried Rega, de hoofdfiguur in dit boek, maar niet de verteller van dit relaas, zou net zo goed uit een dorp als het jouwe kunnen komen, Murke.
Een heerlijk boek over de jaren '70
en '80, maar dat ook de herkenning geeft over hoe de tijd soms je eigen dagen in de steek laat.
Een aanrader.

Anoniem zei

De Antarctica Theorie (Benny Baudewyns)
Niets was alles wat hij zei. (of BenX)Nick Balthazar
De helaasheid der dingen (D.Verhulst)
en de laatste Aspe.