maandag, november 22, 2004

Foutje in "Flikken"

Tijdens de herfst-en wintermaanden is voor Murke de zondagavond televisieavond. Traditiegetrouw presenteert de VRT dan zijn kijkcijferkanonnen. In het verleden ongelooflijk genoten van o.a. De Paradijsvogels, The Persuaders (speelvogels), All creatures great and small, De Mol, Morgen maandag, Het huis van Wantrouwen, Schalkse ruiters, Heterdaad,.....

Niets is zo gezellig om bij guur weer buiten, binnen te genieten van het kijkkastje. Gisteren begon mijn avond met de herhaling van "Het geslacht De Pauw". Zelfs bij het bekijken van deze herhaling kreeg ik een paar keer de slappe lach o.a. bij het janettenloopje van rechercheur Bart De Pauw. Ook als Bart De Pauw bij Erik van Looy, de regisseur, komt en hem als volgt voorstelt : "Dit is Erik van Looy, de bekende regisseur maar ook een gemene regisseur, ze noemen hem soms 'de zak Alzheimer'. En er is al een vervolg gepland op 'de zaak Alzheimer' nl. 'de zaak Parkinson', ook een thriller".

Daarna de Feel Good show van Bart Peeters "Geen zorgen tot paniek". Op een zondagavond ben ik minder kritisch dus dit gaat er nog net in. Maar 't is duidelijk van een ander niveau dan bijv. de Mol of Schalkse Ruiters.

Dan kwam "Flikken" met de irritante, slecht acterende Andrea Croonenberghs. Zouden de scenarioschrijvers haar a.u.b kunnen laten doodschieten in één van de volgende afleveringen. Maar ook de schitterende Jo De Meyere maakt deel uit van de cast, wat veel goedmaakt natuurlijk. Zijn naam is trouwens ook John Nauwelaerts zoals in "Heterdaad". Ik heb een paar afleveringen niet gezien maar ik veronderstel dat hij overgeplaatst is van Brussel naar Gent en dat ze zijn naam uit "Heterdaad" behouden hebben. Mooie interactie tussen 2 VRT-programma's.

Er zat echter een fout in deze aflevering van "Flikken". Is het jullie ook opgevallen ? Ik denk dat vele Gentenaars dit zullen gezien hebben. Op een bepaald moment wordt een weekendhuisje in Wetteren gecontroleerd en op het huiszoekingsbevel staat de datum 17/07/04. Het volgende shot is voor het politiekantoor in Gent in de late namiddag. Auto's passeren en er is een gewone drukte. Wel dit kan niet want op zaterdag 17 juli 2004 waren de Gentse Feesten volop aan de gang en kon je op deze plaats op de koppen lopen en bovendien is deze zone dan autovrij. Schrijf ik een briefje naar de VRT ?

Geen opmerkingen: