zondag, oktober 30, 2011

Bijna onthoofd door slagboom

's Morgens namen we de subte naar Recoleta waar we El Ateneo Grand Splendid bezochten. Dit voormalig theater is omgetoverd tot een gigantische boekenwinkel. En als je dorst hebt, kan je wat drinken in het café op het toneel. Een absolute aanrader voor boekenliefhebbers

We besloten om even de toerist uit te hangen en de Costanero Norte en River Plate te bezoeken met een toeristenbus. We zaten in de open bus op het bovenverdiep.

Nog in het centrum van Buenos Aires, horen we plots luid geschreeuw en zien we een boefje weglopen met een ketting die hij afgerukt had van de hals van een oudere mevrouw. Dit was op klaarlichte dag, in een drukke straat en die mevrouw was in een groep van 6 personen. Buenos Aires is niet echt gevaarlijk maar je moet wel op je hoede zijn en bling bling laat je beter thuis.

Schrikmoment van de dag

Onze buschauffeur zag waarschijnlijk het rode licht niet bij het oversteken van de spoorweg want plots daalt de slagboom en moeten we onder onze stoel springen ... anders waren we onthoofd door de slagboom. De slagboom kraakt doormidden aan de achterzijde van de bus en de chauffeur rijdt gewoon door ... niets aan de hand :-)

Hieronder nog enkele foto's van vandaag








Geen opmerkingen: