donderdag, oktober 27, 2011

aangekomen en ingecheckt in Buenos Aires



Vliegen naar Argentinië is duur ... het is dan ook 12.000 km verwijderd van België. Normaal betaal je snel 1.000 Euro per ticket (taksen inclusief). Ik heb wat afgezocht op het net en uiteindelijk deze zomer geboekt via Air Europa, een Spaanse luchtvaartmaatschappij en dit voor een prijs all-in van 540 Euro per persoon. Vertrek vanuit Londen dus daar nog 90 Euro aan toevoegen voor de Eurostar en dit brengt het totaal op 630 Euro per persoon. Met ons tweetjes toch al ruim 700 Euro uitgespaard die we kunnen besteden aan de geneugten des levens :-)

Gisteren begonnen we onze 26 uur durende trip in Lille(F) met een Frans ontbijt. Vervolgens met de Eurostar naar Londen en in Gatwick airport serveerde een Shane Mc Gowan-lookalike ons een hamburger met duimdikke frieten. We waren ervan overtuigd dat onze toekomstige eetervaringen alleen maar beter konden worden.

Met het vliegtuig naar Madrid en tijdens het wachten op de aansluiting naar Buenos Aires genoten we van Cava. Omstreeks middernacht vertrok ons vliegtuig richting Buenos Aires voor een 13h30 durende vlucht ... pff dat is lang.

De hele dag/nacht hadden we geen enkele vertraging en verliep alles perfect.

In Buenos Aires namen we een taxi van Tienda Leon en er ontstond een mooi gesprek met de taxichauffeur. Zowel de Kip als ikzelf waren opgetogen dat ons Spaans reeds vanaf de eerste dag redelijk vlot was. De taxichauffeur kende een goede voetbalploeg uit Brujas (Brugge) .... dat zal dan waarschijnlijk toch Cercle zijn, denk ik :-)

Zopas hebben we ingecheckt in Room Mate Carlos, een hypermodern hotel in microcentro met een lobby en bar die me doet denken aan de film 'A Clockwork Orange' ... als dat maar goed afloopt.

We verblijven hier 4 nachten en waar je in Parijs, Londen of New York voor een gelijkaardige loft snel 400-500 Euro zal betalen per nacht, betalen wij hier 80 Euro per nacht, inclusief ontbijt.

Nu wat uitrusten en vanavond een goed stuk vlees verorberen in één van de restaurantjes van San Telmo



Hasta la proxima

2 opmerkingen:

LUC zei

Blij dat je boed aangekomen bent , geniet er maar beiden van , geniet !

the meek shall inherit the earth zei

Amuseert ulle ,
redel