dinsdag, juli 31, 2007

Mount Kenya .... here I come-12 kg in 12 maand. Het was niet gemakkelijk voor David Davidse, Matanza en Murke maar we zijn er in geslaagd.

Ook de Keniaan deed hier aan mee. Zijn einddatum was 31 juli 2007. Zijn streefdoel was 76 kg. Gewapend met een digitale weegschaal begaven we ons naar Gent alwaar de Keniaan enkele weken verblijft.

Het verdict luidde 80,6 kg. Jammer genoeg is zijn missie mislukt maar hij was toch tevreden want hij voelde zich nu beter in zijn vel met enkele kilootjes minder.

En zo wint Murke een gratis vliegreis naar Kenia (heen en terug) en zullen we samen Mount Kenya beklimmen. Dit hebben we zopas besproken in "De Hopduvel" in Gent. In 2008 (waarschijnlijk in oktober) zullen we de 5.200 meter hoge Mount Kenya beklimmen. Dit duurt 3 à 4 dagen en we zullen onze conditie nog moeten aanscherpen maar we gaan er 100% voor.


vrijdag, juli 27, 2007

Vive La Republique

Dit oud fragment uit de Laatste Show is nog altijd hilarisch.

Maak kennis met Murkes zoo

Chez Murke begint het meer en meer op een zoo te gelijken. Naast Oscar de Neukspin, Benny de reetkever is er ook Kapitein, onze kat die zorg draagt voor onze vissen Alice Cooper en Cookie

Daarnaast is er nog Jimmy, onze cavia van het merk Belgiek, met agorafobie

En iedere morgen rent ons ADHD - dwergkonijn, Streep rond als een bezetene

Gelukkig is er nog onze koe Bella die een oogje in het zeil houdt. Haar lijfspreuk luidt : "Er is gat in onze ruit en het regent erin"

donderdag, juli 26, 2007

Peer is altijd een beetje ....


Tetris met de Amerikaanse staten's Zomers nu en dan een leerrijk spelletje ... moet kunnen.

Onderstaand spel is leerrijk en ook amusant. Spelenderwijs ontdek je alle staten van de USA + weet je ook waar ze liggen.

Het is gebaseerd op Tetris (jullie kennen dit wel van blokken). Gebruik de pijltjes toetsen op je toestenbord om de blokjes (staten) te verplaatsen.

Hoe is het gesteld met jullie kennis van de Amerikaanse Staten. Murke behaalde in "Easy" 6,37 minuten

Speel het op onderstaande link

Tetris met Staten

Mens erger je niet

Een weekendje Ardennen helpt om veel zaken te relativeren. Je kijkt er geen televisie en wordt pas bij je thuiskomst geconfronteerd met zaken als :

Leterme zingt het Frans volkslied ipv de brabanconne en telefoneert tijdens het Te Deum...., Mitterand zou zeggen "Et Alors" ... Ware het niet dat de meeste tsjeven zich profileren als het geweten van België. Ze hebben de waarheid in pacht inzake euthanasie,... het gezin is de hoeksteen van de maatschappij maar ondertussen zijn veel tjeven aan het scheiden of zijn reeds gescheiden (kijk maar naar onze burgemeester)... Mitterand zou ook hier zeggen "Et Alors" maar ja ... stel je dan een beetje meer bescheiden op.

De perikelen in de tour ... het ene dopinggeval na het andere ... en Michel Wuyts en Co. blijven de renners beschouwen als halfgoden ... Nee, dan liever de houding van de Duitse zenders om zich terug te trekken. Nu ook cofidis uit de tour en Rasmussen uit de tour ... als het zo doorgaat eindigt Boonen nog in het geel, groen en bolletjestrui ... Ergens las ik "wat is het volgende na zoveel dopingtesten ... een IQ test voor renners ?" Wel, dat zou nog eens een spektakel zijn, kijkcijfers gegarandeerd.

Murke ergert zich allang niet meer aan bovenstaande zaken maar Murke ergert zich wel aan mannen in teensletsen. En mannen die teensletsen (flip flops) dragen, lezen best even het onderstaande want bij het veelvuldig dragen van teensletsen word je kaal, krijg je een bierbuik, gaat het achteruit met het korte termijn geheugen en bovenal verander je geleidelijk in een sanseveria. Let wel onderstaand artikel bevat schokkende foto's

gevaren van teensletsen

dinsdag, juli 24, 2007

Does your dog bite

de vorige post "Muskatnuss" is hilarisch maar als tieners / twintigers speelden we meermaals onderstaande sketch na in diverse cafés. Ik herinner me nog meerdere performances met De Keniaan als hond, de Worst als receptionist en Murke als Peter Sellers. Geniet van de onnavolgbare Peter Sellers in onderstaande sketch

MUSKATNUSS HERRN MULLER

Verleden weekend in Peer en dit weekend in Mont (Achouffe) hebben we weer meermaals deze schitterende sketch nagespeeld. Tenminste op de momenten dat we niet opgebeld werden door Mohammed ivm het bad van Ollie of door de Sanseveria die zijn nieuwe vrienden toch niet zo goed vond.

Geniet van een sublieme Louis de Funes en nu allemaal in koor .... MUSKATNUSS HERRN MULLER

woensdag, juli 18, 2007

Peer is altijd een beetje ....

onze geliefde directeur voor een ultimatum stellen.

"Beste Directeur, We hebben terug zin om iets te gaan eten op jouw kosten. Gelieve ons voor a.s. vrijdagmiddag te laten weten waar en wanneer we verwacht worden om onze smaakpapillen te verwennen. De overeenkomst is dat jij het voedsel betaalt en wij betalen de dranken. Indien we geen positief bericht bekomen, verzenden we onderstaande foto en een nog veel ergere foto naar het gekende emailadres. We danken je op voorhand voor het gulle gebaar"

Peer is altijd een beetje ....

zijn eigen vrije interpretatie geven aan het spreekwoord "de koe bij de horens vatten"

Peer is altijd een beetje ....

genegenheid tonen voor de medemens
Peer is altijd een beetje .....

kennis maken met familiedinsdag, juli 17, 2007

Man man man miserie miserie

Blijkbaar bestaat dit duo echt (met dank aan Matanza)

Peer is altijd een beetje ..... win for life


Peer is altijd een beetje .....

luchtgitaar spelen

Peer is altijd een beetje ....

witter dan 't wit van 't geel van t'ei. We spreken hier wel van een Keniaans ei.

Peer is altijd een beetje ......
Peer is altijd een beetje ... vallen en opstaan

Is dit geacteerd of is dit echt.... m.a.w. verdient de slange een oscarnominatie voor deze acteerprestatie ?

Peer is .... GOV T MULE

Ons weekendje Peer zit er weer op en ik moet zeggen 't was één van de beste weekendjes van de laatste jaren.

Muzikaal wou ik vooral GOV T MULE zien en jawadde, wat een klasse. Zelden zo'n optreden gezien op BRBF. Ook de gastrol voor Hook Herrera was uitstekend. Ik was verbaasd dat maar weinigen deze groep kenden daarom hieronder een filmpje.Verder staat Peer voor ons symbool voor lachen, streken uithalen, nu en dan een glaasje drinken, vettig eten,... En mijn kaken doen nog altijd pijn na 3 dagen intensief lachen (vooral met Matanza). In de komende dagen / weken zal je hier nu en dan wel iets zien verschijnen over Peer.

Rest alleen de grote vraag : "Hoe zit het met Ollie's bad ?"

donderdag, juli 12, 2007

Beugelen in Limburg

Dit weekend vertrekken we terug richting Limburg, meer bepaald naar het BRBF te Peer waar Murke vooral uitkijkt naar het optreden van Gov T Mule.

Maar afgelopen weekend waren we reeds in Limburg. In Kinrooi genoten we uitermate van de gastvrijheid en de gastronomie van de worst en zijn deerne.

In de namiddag was er een verrassing gepland nl. beugelen ??? Ja, wij wisten ook niet wat het was maar het was een cafésport (spel) dat het midden hield tussen tapbiljart en petanque. Er kwam ook heel wat taktiek bij kijken en de witte brigade (Murke en Elsbabbel) had het spel direct onder de knie. Het team van de slange en "zwiegt gie vette" hadden meer tijd nodig om de taktiek van dit spel te vatten.
(zie onderstaand filmpje). Verder vind je hieronder ook enkele sfeerfoto's van het weekendje KinrooiMeer info ivm beugelen vind je op

BEUGELEN

Enkele sfeerfoto's