maandag, januari 31, 2005

Murke is een mastermind ?

Op de website van de BBC vind je een pagina met tal van "testen en breinspelletjes". Test jezelf op http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/mind/index_surveys.shtml. Je komt er te weten welke persoonlijkheid je hebt of je komt er te weten of je hersenen vrouwelijk of mannelijk zijn. Je komt er ook te weten of je vatbaar bent voor overspel. Murke deed reeds drie testjes nl.

What Sex is your brain

Blijkbaar combineert Murke de goede eigenschappen van het vrouwelijke denken met de goede eigenschappen van het mannelijke denken

De "What am I like" personality test

Volgens die test zou Murke een 'Mastermind' zijn. Hieronder het resultaat van mijn test

Summary of Masterminds

- Visionaries who put energy into achieving their goals
- Prefer to work independently and dislike inefficiency
- Think of themselves as logical, thorough, and bright
- Values practicality and common sense above ideas and theories

More about Masterminds

Masterminds create a vision for the future by gathering and organising information. They then develop strategies to achieve their goals. They have a rare gift for looking at almost anything and seeing how it can be improved. These skills and the Masterminds' high standards often allow them to reach leadership positions at work.
Mastermind is the least common personality type in the UK, according to a nationwide survey.
Masterminds value independence and prefer to work on their own. Once they have decided on a course of action, Masterminds rarely change their minds, although they can be persuaded by clear reasoning by someone they respect.
In situations where they can't use their talents or are unappreciated, Masterminds may cut themselves off from a group and criticize people who don't understand their plans. Under extreme stress, Masterminds may overindulge in sensory experiences like eating, shopping or watching television.
Masterminds often have an unusual sense of humour, which arises from their ability to spot surprising links between seemingly unconnected facts.

De "adultery" test m.a.w. hoe vatbaar ben je voor overspel ?

Vanzelfsprekend kan Murke geen overspel plegen daar hij geen relatie heeft. Maar Murke heeft de vragen opgelost in de veronderstelling dat hij een relatie had. Hieronder het resultaat

Your scored 11 out of a possible 20.
You rate as: Medium risk promiscuity

This group have promiscuous tendencies though they have control over these impulses. They might be more self-absorbed than average, can tend to ignore the feelings of others and will have limited social and personal conscientiousness. However they value and rely on their partner and are aware of the risk of giving up all they have in their relationship by succumbing to their desires.

Zo, test jezelf maar op deze site en indien je het aandurft mag je jouw resultaat als comment plaatsen.

Vrouwen die hoog scoren in de adultery (overspel) - test mogen me altijd eens contacteren want er is bij Murke toch een "Medium Risk Promiscuity"

Pokeravond


Dit weekend hielden we met een paar vrienden voor de 3de maal een rasechte pokeravond. We spelen daarbij het pokerspel "Texas Hold'em" dat met 7 kaarten wordt gespeeld. We gebruiken ook de Amerikaanse termen als daar zijn royal flush, straight flush, four of a kind, fullhouse,... en bovenal gebruiken we echte chips van klei (die Murke meebracht uit Chicago). De gastheer voorziet ons tijdens de pokeravond van de geneugten des levens zijnde uitstekende rode wijn, Cubaanse sigaren (deze keer waren het warempel Cohiba's), hapjes (chorizo, kaas,...).

Vanzelfsprekend wordt er voor geld gespeeld. De eerste 2 avonden wonnen Murke en de man op de foto elk zo'n 80 €. De verliezers (we noemen ze even de janetten) speelden deze keer minder roekeloos zodat Murke terug won maar minder spectaculair dan bij vorige edities. Eén
van de janetten (we noemen hem even de te kleine man met de te lange frak) won zelfs iets. De andere (we noemen hem even tuinhuis) verloor opnieuw een aanzienlijk bedrag.

Op zo'n pokeravond komt ook het warme vadergevoel naar boven. Volgend gesprek speelde zich af tussen de man en het kindje op de foto

kindje (met hoopvolle blik in de ogen, lichtjes wenend) : Papa, Papa
Papa (met sigaar in de muil, rode wijn in de ogen) : ja ja, mama zal direct komen

Dat noemen we nu nog eens opvoeding !

Zo, ik kijk al uit naar volgende pokeravond (de gastheer is deze keer 'het tuinhuis'). Dan zal het weer kwestie zijn van kansbereking maar vooral van kaarten in de mouwen en gemarkeerde kaarten. Posted by Hello

zondag, januari 30, 2005

wereldreis

Twee gasten uit Ardooie, regelmatige bezoekers van het café OPCD zullen deze tooghangers wel kennen, vertrokken in augustus 2004 voor één jaar op wereldreis. Ze volgen hierbij volgende reisroute (een allesbehalve evidente keuze) : Dranouter, Moskou, Irkutsk, Ulan Bator, Peking, Xian, Boten, Laos, Cambodja, Thailand (waren daar tijdens de Tsunami), Maleisië, Singapore, Sri Lanka, India, Nepal, Australië. En ze zouden graag volgend jaar terug zijn op dranouter.

Lees hun reisverslag (soms voorzien van mooie foto's) op http://users.pandora.be/de_verplanckskes

Zalig wegdromen !

woensdag, januari 26, 2005

"Succes in 100 dagen" vs. "Dragons' Den"


Gisterenavond gekeken naar "Succes in 100 dagen" op VT4. Een 100-tal mensen mochten een idee van een zaak voorleggen aan 4 juryleden uit het bedrijfsleven en uiteindelijk zouden er 6 uitgekozen worden die elk 10.000 € startkapitaal zouden krijgen om hun zaak in 100 dagen op te starten. Dit programma komt mede tot stand met steun van de Vlaamse Gemeenschap. Dom blondje, Patricia Ceyssens, ziet zo'n programma als aanzet tot ondernemersschap in Vlaanderen. Ocharme, het wicht !!! Wat we vooral zagen, waren dromers die een idee hadden maar zeker nog niet nagedacht hadden over een businessplan m.a.w. is mijn product/dienst verkoopbaar, hoe breng ik het onder de aandacht, welke omzet en winst denk ik te realiseren, hoe distribueer ik mijn product,.... Wel op al deze vragen kreeg ik geen antwoord ('t is voor VT4, dus het zal niet te moeilijk mogen zijn, zeker). In plaats daarvan kregen we de typische Vlaamse kruideniersmentaliteit te zien nl. een volwassen editie van het 'winkeltje spelen' dat we weleens deden als kind. De winnaars waren dus ook allemaal projecten uit de Horeca. Vreemd genoeg, komen de meeste faillissementen voor in de horeca ! De winnaars waren Boon (exclusieve chocolade verkopen), Bar Bouffe (restaurant met wereldkeuken), Tyrone (piano/jazzbar), Lagune (frietkot in een aquariumomgeving), Erwins frietmobiel (rondreizende ijskar maar dan met frieten), Dari (koffiehuis). Zonder TV-aandacht zijn 5 van deze 6 beginnende zaken zeker tot mislukken gedoemd zijn. Deze mensen krijgen dan, ocharme 10.000 €, om hun zaak op te starten. Maar wat, kan een mens in hemelsnaam doen met 10.000 € startkapitaal. Als dit programma tot voorbeeld moet dienen tot ondernemen dan komen er in de komende jaren 1000-en horecazaken bij en komen er in de komende jaren ook 1000-en faillissementen bij.

Neen, geef mij dan maar het uitstekende Dragons' Den op BBC www.bbc.co.uk/dragonsden Hier komen jonge ondernemers geld vragen aan mogelijke investeerders (de jury bestaat uit miljardairs), die hun eigen geld in het project investeren. De gevraagde bedragen zijn ook hoger en realistischer bijv. 200.000 £ (12 milj. Bef). Maar de vragen van 'The Dragons' (de jury) zijn dan ook meer toegespitst op het vlak van businessplan,.... De kanidaten worden op een rooster gelegd en enkel de besten krijgen een deal.

Een voorbeeld

een kanidaat vroeg 150.000 £ om een netwerk van paraplu-automaten te plaatsen in de ticketbalies van de Londense metro's. Dit klinkt misschien niet interessant maar de man had volgende extra troeven : de paraplu's kon hij aanbieden aan 3 £ (ipv 5 £ bovengronds), hij had een patent op de automaat (prototype was reeds af), hij had ook reeds een contract met de Londense metro om meer dan 200 automaten te plaatsen en dat voor 9 jaar. En nu komt het interessantste nl. de automaten waren voorzien van een TV-scherm waarop reclamefilms konden afgespeeld worden. Dus de voorbereiding was er al en er kon op 2 manieren geld verdiend worden nl. verkoop paraplu's en vooral reclame-inkomsten. Wel deze man kreeg één van de miljardairs zover om 150.000 £ te investeren in de productie en plaatsing van deze automaten. In ruil vroeg en kreeg hij 25% van het bedrijf met de belofte om zelf te zorgen via zijn kanalen voor de verkoop van de publiciteit. Wel dat vindt Murke nu eens een manier van werken. Kijk en vergelijk volgende week dinsdag zelf eens. Kijk naar VT4 en neem ondertussen op BBC 2 "Dragons' Den" op (21h00 - 22h00) Posted by Hello

dinsdag, januari 25, 2005

Schuilt er een Sherlock Holmes in jou ?


Sherlock Holmes was een zeer opmerkzaam man. In één oogopslag kon hij zien wat er niet klopte op de plaats van de misdaad. Ben jij ook een detective in spé ? Ga dan naar de site www.sherlockholmesgame.com/crimescene en druk op play. Vervolgens vind je 5 locaties waar er tussen beide afbeeldingen 5 verschillen zijn. Klik met je muis op de 5 verschillen en ga verder naar een volgend niveau. In het totaal zijn er 5 niveau's. It's elementary, my dear Watson ! Posted by Hello

Murke heeft een TV voorstel

Murke vindt dat we absoluut niet mogen klagen over het televisie-aanbod in Vlaanderen. Veel Canvas en één-programma's mag je zeker vergelijken met wat er op de BBC gebeurt (jarenlang de standaard).

Maar dat geleuter over de verandering van logo mag stilaan stoppen. Zelden zoveel marketingonzin en prietpraat horen verkondigen door Bettina Gheysen (fille à papa) dan de laatste weken. Telkens Bettina kwetterde in o.a. de Laatste Show, het Journaal, De Zevende Dag,... veranderde het logo op mijn scherm en veranderde één in eend. Vreemd !

Gisteren ook eens gekeken naar "Wit In Vegas". 8 koppels reizen van Miami naar Las Vegas en moeten onderweg opdrachten uitvoeren en een bruidsschat verzamelen. Vanzelfsprekend zal men ook hier aandacht hebben voor onderlinge conflicten. Positief was dat Marcel Van Thilt een 'low profile' aanhield. Anderzijds vond Murke het camerawerk ondermaats in vgl. met bijv. Expeditie Robinson en Peking Express.

Murke vroeg zich af of hij zou deelnemen aan zo'n programma's. Een overzichtje

Wit in Vegas : Nee, want Murke heeft geen trouwplannen en indien hij trouwplannen zou hebben, zou dit privé zijn en niet bestemd voor de ogen van 100.000-en Belgen
Expeditie Robinson : Nee, want Murke sterft gegarandeerd omwille van het niet beheersen van survivaltechnieken. Verder lijkt het voor Murke onmogelijk om met dezelfde groep weken samen te leven op één eiland. Murke zou zich na één dag al willen afzonderen. In het ergste geval vermoordt Murke de overige eilandbewoners. Maar hoe ?
Peking Express : Dat is nog iets voor Murke. Maar dan zal het spel (het snel liften) wel ondergeschikt zijn aan het avontuur. Verder zal Murke respect betonen voor de plaatselijke bevolking (wat sommige duo's niet deden)

En plots kreeg Murke een fantastisch idee voor een TV-format. werktitel : Globetrotter

Doel van het spel : 10 duo's bezoeken in 2 maand tijd 20 grootsteden en voeren in iedere grootstad een opdracht uit. Dus per vlucht (20 in het totaal) en bezoek aan één stad zijn er max. 3 dagen voorzien
Mogelijke steden : Sint-Petersburg, Bangkok, Kuala Lumpur, Sydney, Johannesburg, Nairobi, Havana, Buenos Aires, Las Vegas, Toronto, New York, New Orleans, Stockholm, .....
interactieve opdracht : Kijkers weten op voorhand via TV/website wat de volgende stad is die aangedaan wordt door "Globetrotter". Via email kunnen ze originele opdrachten mailen naar het productieteam. De opdracht die gekozen wordt, krijgt een prijs
Jury : een jury van 5 mensen beslist over wie het best gescoord heeft op de opdracht. De minste score na 2 steden, valt af. Er wordt rekening gehouden met inventiviteit, resultaat, humor, overtuigingskracht, menselijke warmte. Mogelijke juryleden zouden kunnen zijn bijv. Bart De Pauw, Marcel van Thilt, Greet De Keyser, Frieda van Wyck & Marc Reynebeau.
Mogelijke opdracht : Op het vliegtuig van Las Vegas naar New York krijgen de duo's een omslag met de opdracht voor New York. De opdracht luidt : "Globetrotter heeft voor jullie een tafel gereserveerd in het exclusieve restaurant ...... in New York. Probeer een beroemdheid als gast te krijgen aan je tafel". Gedurende de vlucht kan je al een tactiek bedenken hoe je dit aan boord zult leggen bijv. bij aankomst in New York, de Village en Time Out consulteren om te zien welke groepen er optreden in NY, welke filmpremières er doorgaan. Proberen contact op te nemen met bijv. Jacqueline Goossens (Knack journaliste in NY) die je tips kan geven,..... Dan postvatten aan backstage-ingangen,....

Murke is ervan overtuigd dat zo'n format zou werken en mooie televisie kan opleveren. En in tegenstelling tot bijv. Robinson, Peking Express wordt hier niet gemikt op conflicten tussen de kanidaten maar wordt gemikt op humor, inventiviteit,....

Bettina, aan dit marketinggeleuter kun je nog een puntje zuigen !

Moet Murke dit voorstel verder uitwerken en opsturen naar Woestijnvis ?

donderdag, januari 20, 2005

Hendrik De Vogelaar


(handtekening van Pepijn De Korte)

De laatste weken leest Murke voor het slapengaan minstens een uurtje in boeken, handelend over de geschiedenis. Dit in combinatie met één glas rode wijn is ideaal voor een goede nachtrust. Momenteel verdiept Murke zich in de Middeleeuwen en Murke moet soms lachen met de namen van vooraanstaande personen. Zo was Pepijn de Korte vader van Karel de Grote. Weet je trouwens dat Pepijn de Korte nauwelijks kon schrijven. Hierbij vind je zijn handtekening. Pepijn tekende enkel het kruisje en zijn klerk moest de rest schrijven. Zijn volledige handtekening luidt als volgt "Signum Gloriosissima pippino rege' (teken van de zeer roemrijke koning Pepijn). Daarnaast had je nog Karel de Kale, de troubadour Walter von der Vogelweide maar de mooiste naam vindt Murke toch Hendrik de Vogelaar, koning van de Saksen in 919. Volgens de overlevering kreeg hertog Hendrik van Saksen, tijdens de vogeljacht, te horen dat hij de troonopvolger werd van de overleden Koenraad van de Franken. Jajaja, ze kunnen Murke veel proberen wijs te maken maar Murke denkt dat Hendrik de Vogelaar zijn bijnaam gekregen heeft omdat hij gewoon een liefhebber was. Of niet soms ? Posted by Hello

woensdag, januari 19, 2005

West-Vlaming '04

Gisteren met Sas vertrokken naar Oostende voor de verkiezing van 'de West-Vlaming '04' . 't was al een tijdje geleden dat Murke nog in Oostende was en Oostende heeft momenteel veel weg van een reusachtige bouwwerf. Gelukkig stond "de Koekoek" nog recht en was "het Manuscript" open. Na een gin-tonic in 't Manuscript vertrokken we richting Casino Kursaal.

Het Casino Kursaal was van buitenaf mooi verlicht. Binnenin vond Murke het echter genen vetten. Er is zo veel publiciteit geweest rond de vernieuwing van 't Kursaal maar zowel inkomhallen als de concertzaal ogen absoluut niet mooi of zoals ze vroegen aan iemand van de genomineerden die zich bezighield met design : "Wat vind je van het design van 't Kursaal ?" en het meisje antwoordde "Ik heb het design nog niet gevonden maar het zal hier wel ergens aanwezig zijn"

Over de show kunnen we kort zijn. 't was weer braafjes met voorspelbare vragen. Graag zou ik eens een type Jan Mulder zien die de vragen stelt. De winnaar werd Yves Leterme en de publieksprijs ging naar Ozark Henry. En laat dat nu juist de twee namen zijn die Murke voorspeld had enige weken geleden (zie archief). Murke was vooral opgelucht dat vetbol Kowlier niet gewonnen had.

Dan begon de receptie met champagne, bier, hapjes,.... maar 't was van een ander kaliber dan vorig jaar. Waar vorig jaar de overvloed heerste, was het nu eerder bescheiden.

Er liep mooi volk rond en Murke verbaasde zich over de lengte van BV's. Zo zijn Pascale Bal (wondermooi wipneusje) en Sophie Dewaele in het echt veel kleiner dan ik me had voorgesteld. Of hoe de televisie mensen groter voorstelt. Mijn ogen waren aangetrokken tot Sophie Dewaele die een ongelooflijk mooi gezichtje heeft.

Nadat we de nodige calorieën binnengewerkt hadden, was het tijd voor nog een nightcap in "'t Manuscript". Ondertussen stormde het in Oostende. Murke snoof de geur van jodium op en zag dat het goed was.


dinsdag, januari 18, 2005


oplossing van de ogenquiz : het waren de ogen van de wondermooie Romy Schneider, die ooit nog gestalte gaf aan die vreselijke Sissy  Posted by Hello

maandag, januari 17, 2005

De Ogenquiz


Een nieuwe rubriek. Van welke actrice zie je hier de mooie ogen ? Gok er maar op los via 'comments' Posted by Hello

zondag, januari 16, 2005

Nederlaag !!!

Murke erkent zijn nederlaag. Vanavond heeft Murke een weddenschap afgesloten met zijn vriend Snake. De vraag was : "Ligt Washington onder of boven New York ?"

Jammer genoeg ligt Washington onder New York. Dus, Snake je hebt een etentje (+ een goede fles wijn) gewonnen in 't Walhalla in Roeselare.

We spreken nog wel af

Murke
iemand die bij verlies zijn weddenschap nakomt ....

vrijdag, januari 14, 2005

Queen in België


Op woensdag 20 april komt Queen naar België (A'pen). Enkel Brian May en Roger Taylor zitten er nog bij van de oorspronkelijke bezetting. Freddie Mercury (volgens mij onvervangbaar) wordt vervangen door Paul Rodgers (The Free, Bad Company). Paul Rodgers is één van de mooiste rockstemmen maar zijn stem staat mijlenver verwijderd van het stemgeluid van Mercury. Er wordt tijdens het optreden een mix gebracht van nummers van Queen en een paar van The Free en Bad Company. Murke twijfelt nog een beetje als hij al of niet zal gaan. Ticketverkoop start normaal gezien volgende week ergens. Posted by Hello

baboesjka - matroesjka ?


Gisteren zat Murke samen met de slang en Oguh een glas te drinken. Op een bepaald moment kwamen deze Russische poppetjes-in-pop ter sprake. Volgens Murke waren dit baboesjka's, volgens de slang waren het matroesjka's en volgens Oguh waren het petrousjka's. Na veel over en weer gepraat, surfte de slang d.m.v. van zijn ultramoderne telefoon op het net en vond één site waarop stond dat die poppetjes 'matroesjka's' heten. Murke kon zich echter niet van de indruk ontdoen dat het 'baboesjka's' waren en surfte dan ook deze morgen op het net en wat blijkt ? Deze poppetjes mag men zowel baboesjka (wat grootmoeder betekent) of matroesjka noemen. En dan zou men nog durven zeggen dat een mens niets bijleert op café ! Posted by Hello

De BV baby was niet Ann van Elsen, Sabine Devos, Liliane St Pierre, Andrea Croonenberghs, Bea van der Maat of Chris Lomme maar .... Wendy van Wanten  Posted by Hello

woensdag, januari 12, 2005

Wie is deze BV Baby ?


Herkennen jullie in deze baby een vrouwelijke BV ? Gok er maar op los Posted by Hello

Afsluiter van de nieuwjaarswensen


Klik op het beeld voor een grotere weergave. 't is nu 12 januari dus vanaf nu a.u.b. geen beste wensen meer. Geen zinnen meer als : "wat mag ik je wensen, goede gezondheid, veel werk en een ferm lief". Het mooie gedicht in het Brugs in bijlage (met dank aan Lotje), sluit hierbij de wensenperiode definitief af. Posted by Hello

dinsdag, januari 11, 2005

D' Oude Smisse in Washington

Restaurant - feestzaal D'Oude Smisse te Roeselare (Beveren) was in de jaren '60 tot '80 één van de best draaiende feestzalen/restaurants uit Roeselare. Murke is daar naar talrijke familie-etentjes, huwelijken,.... geweest.

In de Humo van vandaag staat een interview met Greet De Keyser (VRT correspondente in New York en Washington). Ze spreekt er over haar vriend en die is niemand minder dan Bart Vandaele, ex-Bevernaar en de zoon van de vroegere eigenaar van D'Oude Smisse.

Bart Vandaele is een gerenommeerde chef-kok die reeds het eten bereidde voor mensen als Hilary Clinton, Kofi Anan, Giscard d' Estaing,.... en nu heeft hij ook zijn eigen restaurant op Capitol Hill in Washington nl. Belga Café waar hij zich vooral toelegt op de Belgische keuken.

Tof vind ik dat zijn menukaart opgesteld is in het Nederlands (met eronder de Engelse vertaling). Zo kan je er o.a. volgende zaken eten bijv. asperges of zijn Vlaams, witloofsoep,... Verder staan er op de bierkaart vele Belgische bieren.

Bekijk de verzorgde website op www.belgacafe.com

Misschien is dit een ommetje naar Washington waard tijdens mijn volgende bezoek aan New York.

Rockbaby (2)


De vorige rockbaby is geraden door nonkel Vanne. Maar kennen jullie deze muzieklegende ? Veel Succes Posted by Hello

maandag, januari 10, 2005

Rockbaby


Alle rockgrootheden zagen er vroeger uit als brave koorknaapjes. Herken je deze rocker ? Posted by Hello

zondag, januari 09, 2005

Op aanvraag !


Nic voelde zich een beetje verongelijkt. "Ik heb nog nooit op jouw weblog gestaan" zei hij deze middag. Bij deze de foto waarbij hij gepijpt wordt door Eddie Vedder van Pearl Jam. Tevreden Nic ? Posted by Hello

Tsunami 1212

In de afgelopen weken werden we overspoeld met berichten over de tsunami (en terecht). Murke vindt het echter vreemd dat zo'n ramp + 9/11 zoveel media-aandacht krijgt terwijl bijv. genocides in het gebied van de grote meren, Liberia,... bijna niets teweegbrengen.

Nu worden er massaal hulpacties georganiseerd maar in feite zou de regering een fonds moeten beschikbaar hebben voor zo'n rampen. Maar ja, momenteel is het aandeel ontwikkelingshulp in de begroting slechts 0,45 %. Alhoewel er al jaren gepleit wordt om dit te verhogen naar 0,7 %, wat mij ook nog weinig lijkt. Een goed compromis lijkt me 1%. Daarvoor is Murke bereid zelfs wat meer belastingen te betalen. Maar ja, België heeft te veel bange politici en te veel egoïstische burgers.

De afgelopen dagen hoorde Murke weer diverse dooddoeners. Deze uitspraken kwamen vooral uit de mond van domme, welgestelde egoïsten. 2 voorbeelden :

 • Ik geef niks want 't verdwijnt toch in de zakken van corrupte politici
 • Oe minder brune oe beter ! (zeer erg, vindt Murke dat)

Momenteel is er reeds 17 miljoen Euro ingezameld of te wel 70 Bef per Belgische inwoner. Murke vindt dit weinig als je bijv. weet dat Michael Schumacher alleen al 10 miljoen $ geschonken heeft (bijna de helft van wat de totale Belgische bevolking geschonken heeft).

Ook de BV's doen weer hun duit in het zakje door dwaze CD's te maken of 50 kms te koersen. Maar nee, BV's, doe zoals Michael Schumacher en betaal zelf een groot bedrag. Je krijgt er ook aandacht door en je betaalt het zelf. Enkele suggesties :

 • Clouseau schenkt de totale inkomsten van hun laatste concert in het Sportpaleis aan Tsunami, ongeveer 400.000 €
 • de christelijke (?) koninklijke familie schenkt 10% van hun jaarlijkse dotatie aan tsunami, ongeveer 1,5 miljoen €
 • de familie Declerck schenkt 10% van het totale bedrag, onterecht verkregen subsidies van de Belgische staat, aan Tsunami, ongeveer 5 miljoen €
 • de 100 rijkste mensen van België schenken 0,5 % van hun gekende vermogen aan Tsunami, ongeveer 4 miljoen €
 • ........

Maar als bovenstaande zaken niet gebeuren, moeten we het zelf doen en dat kan via een overschrijving. Ga naar de site www.1212.be Murke heeft al een bedrag betaald en hij is er niet van doodgegaan. Dus jullie zullen er ook wel niet van doodgaan

Ik wil toch eindigen met een positieve noot. Gisteren stonden 2 kindjes aan de deur van één of andere vereniging die geld inzamelden voor 1212. En als ik vroeg wat ze met dat geld gingen doen, zeiden ze ontwapenend : "we gaan dat geld geven aan de arme papa's zodat ze met dat geld steentjes kunnen kopen en een nieuw huisje kunnen bouwen". Murke vond dit mooi en gaf dus een beetje geld om steentjes te kopen. Nu jullie nog, alhoewel ik denk dat vele van mijn vrienden/vriendinnen al meegeholpen hebben


zaterdag, januari 08, 2005

Een avondje uit

't was gisteren een gezellig avondje uit met 4 vrienden. Laat ik ze voor deze gelegenheid als volgt noemen nl. de slang in een begenadigde periode, de gestapo in pyama en vlindertje in de buik.

Er werd wat afgezeverd aan de toog en 'vlindertje in de buik' vroeg plots heel serieus wie toch die anonymous was die regelmatig commentaar gaf op mijn weblog. 'De slang in begenadigde periode' en Murke keken raar op van de vraag en dachten eerst dat dit om te lachen was want er wordt toch verwacht van iemand die voor de klas staat dat hij weet dat 'anonymous', anoniem betekent.

Maar 'vlindertje in de buik' had zijn dagje niet. Naast 'anonymous' waren er nog enkele grappige versprekingen die te maken hadden met zijn nieuwe verovering. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Murke durft die versprekingen niet te plaatsen op zijn weblog maar misschien kunnen zijn compagnons deze plaatsen als comment.

Plots weerklonk de blues uit de boxen. En 't was trage blues die even opwindend was als het seksleven van Jean Luc Dehaene en Celie. O, wat haat Murke die middelmatige blues ! Blues die geen raakvlakken heeft met funk, soul, rock, surf,..m.a.w. creatieve aanpassing van de blues aan de evolutie op muziekgebied, hoeft voor Murke niet meer

Natuurlijk kwam Peer te sprake. En het viel Murke op dat de 3 compañeros ook vonden dat er sleet zat op de formule. Voor Murke was het echter al na vorig jaar een uitgemaakte zaak dat hij niet naar Peer 2005 zou gaan. En wel om volgende redenen :

 • het muziekaanbod op Peer is veel te eenzijdig en oervervelend
 • Murke voelt zich niet thuis tussen zatlappen en de bierzwelgende massa. Peer begint meer en meer te gelijken op een bierfeest in Bayern
 • het oog wil ook wat, en qua mooie vrouwen is het aanbod in Peer allesbehalve
 • slapen in een tent (?) op gras vermengd met koeienstront, zorgde ervoor dat Murke 1 week ernstige ademhalingsproblemen had
 • Ieder jaar worden er op zondagmiddag, jaar in jaar uit, dezelfde ongeïnspireerde moppen getapt (niveau HT&D). Murke verbaast er zich telkens over dat dezelfde mensen ieder jaar met dezelfde moppen lachen. Na de eerste zin, weet Murke al over welke mop het gaat. Murke maakt gelukkig nog geen deel uit van deze Alzheimerliga-bijeenkomst
 • Peer is niet goed voor de gezondheid : teveel drank, teveel vet eten
 • Een verlengd weekend Peer kost al snel 250 à 300 €. Wel met dat geld vlieg je al naar New York of boek je een citytrip in Amsterdam
 • Je privacy wordt niet meer gerespecteerd want vanuit de mais worden foto's genomen door arme mensen die geen geld genoeg hadden om een ticket te kopen

Er zijn ook nog wel enkele positieve zaken aan Peer want dit jaar bijv. behoorlijk gelachen met Nic (de geweune....., 7 haren ip ....) maar de contra's wegen veel zwaarder door dan de pro's.

Nadat Murke 40 geworden is, heeft hij reeds met bepaalde zaken gebroken. Dus nu zal ook Peer geen punt meer zijn op Murkes agenda. Meer en meer verlangt Murke naar rust en natuur in combinatie met nu en dan een bezoekje aan grootsteden.

Na het avondje uit, lag 'de witte leeuwin' op mijn bed te wachten. 'De witte leeuwin' is het eerste boek dat ik lees van de Zweedse schrijver Henning Mankell. Het is een zeer goed geschreven misdaadroman. Een aanrader !

vrijdag, januari 07, 2005


Koentje bezorgde me volgende reclame voor de goed draaiende rubriek "medicijnen" Posted by Hello

woensdag, januari 05, 2005

Hoe reageer ik op een bericht ?

Ik heb enkele mailtjes gekregen van mensen die vragen hoe ze kunnen reageren op één van mijn berichten zonder zich te registreren. Wel dat kan als volgt

1. Klik onderaan het bericht op de tekst comments (in blauw)
2. Klik vervolgens op Post a comment (in blauw)
3. Dan krijg je een scherm met registratie maar klik op or post anonymously
4. Tik je tekst in het kadertje en druk vervolgens op publish your comment. Je kan anoniem posten of je kan ook ondertekenen met jouw naam of bijnaam bijv. Murke
5. En je tekst verschijnt weinige ogenblikken later op mijn weblog (als comment). Indien de tekst niet direct verschijnt, refresh even door op F5 te drukken

Ik zou zeggen probeer naar hartelust commentaar te geven op deze post als vorm van test. Eenmaal je het kan, is het poepsimpel.

Als er nog vragen zijn, zend mij maar een mailtje

West-Vlaming van het jaar


Dinsdag 18 januari is er de verkiezing van de West-Vlaming van het jaar in het Casino Kursaal in Oostende. De genomineerden zijn Pieter Aspe (schrijver), Elise Crombez (zie foto, topmodel), Lieven Debrauwer (regisseur Confituur), Clement de Meersman (big chief van Deceuninck Plastics), Ozark Henry (volgens mij wint hij deze verkiezing !), Filip Kowlier (het meest overroepen fenomeen van de laatste jaren, aaarggghhh), Yves Leterme (nieuwe sterke man bij CD&V), Farida O'Seery (directrice interieur O4), Sven Vanthourenhout (cyclocross), Aagje Vanwalleghem (sympathiek turnstertje). Een aantal weken geleden vroeg Murke wie mee wou met hem naar dit exclusieve feestje. Verschillende dames en zelfs 1 heer (shame on him !) stelden hun kanidatuur. De meeste kanidaturen waren eerbaar al waren er een paar lichtjes oneerbare voorstellen bij. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Sas temeer daar haar man me nog 250 € extra bood. Voor de andere schoonheden die er deze keer niet bij zijn, niet getreurd, want er komen nog andere gelegenheden waarop ik jullie zal uitnodigen !! Posted by Hello

dinsdag, januari 04, 2005

De eerste opblaasbare pub


Ideaal als tent voor op de festivals nl. de eerste opblaasbare pub, incl. tapinstallatie.... Verdere info en foto's op de site http://www.airquee.co.uk/pub/index.htm Interessant om te weten ook is het feit dat het geheel geïnstalleerd is in 10 minuten. Wat denken jullie van zo'n pub (met dank aan de Sjinees) Posted by Hello

maandag, januari 03, 2005


De eerste weddenschap van 2005 is een feit. In 2005 zullen wij eindelijk kunnen kennismaken met de charmante, sexy vrouw van Bolleke (zie ondertekend bierkaartje). Er is geen tegenprestatie want bolleke is een man van eer. Dit kan niet gezegd worden van enkele andere die nog een weddenschap lopen hebben. Drie namen komen spontaan naar boven maar er zijn nog meerdere mensen die hun verloren weddenschap moeten vereffenen. In 2005 hebben we nog een BBQ te goed in Bergdal te Gits (nietwaar N.V. ?), een etentje te goed in de Gondel (nietwaar I.V.), een ribbekesfestijn te goed in Koolskamp (nietwaar R.D.). Ken je nog andere openstaande weddenschappen, voeg ze dan toe als comment. In 2005 zullen we zien wie de mannen van eer zijn en wie de mietjes zijn !  Posted by Hello

Geheimzinnig kunstwerk ??


Murke kreeg met de dagen dit mooie reliëf in brons cadeau. Murke weet echter niet wie de kunstenaar is en Murke weet ook niet welk verliefd koppeltje afgebeeld wordt op dit kunstwerk. Op de achterzijde van het werk stond enkel in potlood geschreven 'Peer 2004'. Misschien weten jullie meer ? Voor een grotere weergave van het kunstwerk, klik op de afbeelding Posted by Hello

zaterdag, januari 01, 2005

Oudejaarsavond


Oudejaarsavond zit er op. We hebben dit uitbundig gevierd in intieme kring. Op het programma overvloedig eten en drank o.a. overheerlijke hapjes en wijn van Stef en Els, subliem voorgerecht van Saskia, meer dan voldoende gourmet met de enige bruine kiwi's ter wereld. Irish Coffee à la manière de nonkel Vanne (bedankt Vanne voor mijn eerste kater van 2005 !). En zo veel meer hebben we ons keelgat laten passeren.

't was zo amusant dat we zelfs vergaten dat het 24h00 werd. Dus hebben we maar gedacht dat we Engelsen waren en is het kussen en lekken met een uurtje vertraging begonnen nl. om 01h00

Ondertussen hadden we de groep in twee kampen opgedeeld nl. de penissen (vinten) tegen de kutjes (wuven). Er ontstond een echte "battle of the sexes" waar de wuven lange tijd aan de leiding stonden maar uiteindelijk het onderspit moesten delven. De vinten werden de grote winnaars. Zie foto van de overwinnaars (voor een grotere weergave, klik op de foto). Tijdens het spel kwamen o.a. tal van anagrammen naar boven van gekenden van de Bevers o.a. Andy Vandel, de immer telefonerende bever Moert Goed, de cafébaas Reet Papdel, de vrouw met het sexy lederen rokje Lucas den verenbok (ik dacht nu pas aan Lucas den bovenrok maar dit klopt niet). Verder anagrammen van bekende figuren zoals bijv. Oral Sex (Axl Rose), Best PR in years (Britney Spears).

uitermate moeilijk waren de Kazoo melodietjes maar Filips uitbeelding van "Blanche en z'n paard" mocht er wezen. De vrouwen scoorden op dit gebied iets minder goed o.a. Mona's uitbeelding van "The Good, The Bad & the Ugly" was van een hoger niveau. Els uitbeelding van coitus interruptus had dan meer iets weg van het wereldkampioenschap touwtrekken.

In de taalproef overklasten de vrouwen echter de mannen. En lichte paniek was voelbaar bij deze macho's. Enkele flessen wijn later was deze paniek al sterk verminderd.

Eén van de opdrachten was ook om zoveel mogelijk mensen op te noemen die in 2004 overleden waren. Op het lijstje kwam o.a. Koningin Wilhelmina voor ('t mens is echter al dood van in 1962). Verder ook Bobbejaan Schoepen. 'k heb dan snel eens gebeld naar Bobbejaan en hij was nog in leven, hij zat echter in een 'café zonder bier'.

In de vroege uurtjes werd er volop gezeverd, nonkeltje Jef voorop. Iedereen wou op de Kazoo spelen maar Roos en Heintje kregen er geen geluid uit totdat ze door hadden dat ze eerst met de Kazoo op tafel dienden te kloppen.

Hopelijk kunnen we er op 31 december 2005 terug een spetterend feest van maken. En ik zal sluiten met de woorden van Jos Ghyssen. "Als we er nog zijn bij leven en welzijn" Posted by Hello