donderdag, februari 19, 2009

Sicko



Gisteren meer dan twee uur met open mond gekeken naar de filmdocumentaire “Sicko” van Michael Moore (te zien op Prime). In deze film wordt de gezondheidszorg in de VS onder de loep genomen : 60.000 $ om een vingerkootje aan te naaien, mensen met gebroken ribben en sleutelbeenderen die niet kunnen betalen worden van het ziekenhuis met een taxi naar een opvangcentrum gebracht waar men hen dropt op de stoep, een arts van een verzekeringsmaatschappij die getuigt dat ze meer dan 1.000 dossiers van echt zieke mensen afwees om zo een grotere bonus te krijgen,……En dan telkens Bush en zijn haviken die een goede nieuwsshow verkopen.

Wij mogen blij zijn dat België een goed systeem heeft. En laat het ons a.u.b. zo houden. Mensen als Dedecker zijn echter volop voorstander van het Amerikaanse systeem nl. privatisering van de gezondheidszorg. Maar daar zal hij in de kiescampagne niet veel over spreken…. Nee, hij lult veel liever uit zijn dikke nek over VEEL belangrijkere items als ‘roken op café’ ‘snelheid op autosnelwegen’,….

Op wie zal Murke stemmen in juni ? Wel, ik weet het absoluut niet. In het verleden stemde ik reeds voor 4 verschillende partijen en stemde meestal voor personen wiens visie ik enigszins deelde. Maar met de huidige poppenkast heb ik niet veel voeling meer

2 opmerkingen:

LUC zei

Mannen en partijen zoals De DECKER zijn voor Ollie zelfs het vernoemen niet waard.Ook toevallig gekeken dees week. ollie had er al verschillende documentaires over gezien. Er waren al mobiele artsen , specialisten en chirurgen die overal vrijwillig ter plaatse gaan om mensen te helpen die het niet konnen betalen. (Koppen) Maar ze kunnen onmogelijk deze enorme hoop hulpbehoevenden niet aan. En dit in een land als de VS. Hopelijks zal Obama zoals hij beloofd heeft maatregelen treffen.
Wat voor de verkiezingen betreft , blaadjes van het VB , NVA en lijst Dedecker zijn van harte welkom , ze zijn goed om mijn houtkachel aan te steken ! Maar op wie Ollie zal stemmen ? Ollie gaat NOOIT in zijn leven een rechtse stem uitbrengen. Liberalen kent Ollie niet , en de groenen , bestaande uit mensen die veel tijd hebben of trachten op te vallen neen, zo naïef is Ollie niet. De partij waar Ollie lid van was krijgt die zeker ook niet! Dus het zal de verenigde linkse partijen zijn. Veel keuze heeft Ollie niet.

LUC zei

En zeggen dat Anne De Batselier ook de rangen van Dedecker" versterkt". Mens toch is dat nie bangelijk ?