zaterdag, december 03, 2005

Bol heeft ons bij ons pietje



















Gisteren was het de eerste kaartavond van de nieuwe kaartersclub "De Poane Preute". Normaal gezien moesten de twee "rode lantaarns" van vorig jaar de lantaarn afgeven maar "De slange" en "de ziekte met eenen hoed" hadden hun kat gestuurd. Deze mietjes hadden blijkbaar schrik om af te gaan. De verwijten gingen rond in het café : "janetten", "drankorgels", "Kletsekoppen", "Alzheimers", etc...... Murke vraagt zich af hoe beide "janetten" dit ooit kunnen goedmaken.

Plots in het midden van de avond kwam de vrouw van Bol binnen. We konden niet weg want we zaten in het midden van een kaartspel. Er waren 5 Bevers aanwezig en Bol (zie foto, man met tong) had aldus zijn weddenschap gewonnen (zie archief Murke). Bovendien had zijn lieftallige echtgenote een plateau met belegde broodjes mee wat het leed voor ons enigszins verzachtte. Bij deze heeft Bol deze weddenschap gewonnen en kunnen wij fluiten naar een BBQ. Gelukkig was er geen tegenprestatie voorzien.

De kaartavond ging traditioneel gepaard met voldoende inname van alcohol. Murke moest kaarten met Oguh, Compostela en Koentje. En ja hoor, Murke moest in deze drie "janetten" zijn meerdere erkennen. Murke won geen enkele partij en staat daarmee op een gedeelde laatste plaats samen met (slik slik) ........ 't mienwerkerke. Dit tot groot jolijt van de andere kaarters. Maar een beroemde filosoof zei ooit "De bloemen worden slechts uitgedeeld aan de eindmeet"

Na het kaartspel begon het drinkgelag aan den toog. Fredflik zei me hoe ik twee boetes van 150 € kan reduceren tot één van 150 €. Ik begreep er de ballen van maar als ik twee boetes krijg, bel ik wel even met Fredflik. "Zoetje", de janet achter den toog ergerde zich dat Murke op zijn weblog het € teken altijd achter het getal schreef. Volgens "zoetje" moest het € 150 zijn ipv 150 €.

Klokslag middernacht was het dinsdagliefje haar verjaardag. We pakten haar allemaal even bij haar pruim want we zijn een gezellig clubje. De gesprekken werden diepzinniger. Er werd gesproken over vrijheid, reizen, huwelijk,.... en de vrienden bleken vastgeroest in een bestaand patroon waar ze moeilijk kunnen uitbreken.

Even na 2h00 verliet Murke het etablissement voor een wandeling van 40 minuten naar zijn bedstee. Murke genoot van de sterrenhemel. Hij zag ook het flikkerend lichtje van een vliegtuig en Murke droomde reeds van zijn volgende reis naar ..........

Tot slot wil ik eindigen met een filmtip. Vandaag, zaterdag 3/12 kun je op BBC 2 om 14h45 de zwart/wit film zien uit 1944 "Sherlock Holmes and the Scarlet Claw". Dit is een meesterlijke detectivefilm met de enige, echte Sherlock Holmes nl. Basil Rathbone. Ideaal voer voor een zaterdagnamiddag. Voor mensen die het Engels niet supermachtig zijn, geef ik volgende tip. Ga naar teletekst pagina 888 en deze film wordt ondertiteld in het Engels. Op die manier kan je veel gemakkelijker volgen. Enjoy !!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

inderdaad : de enige officiele correcte schrijfwijzen voor prijzen zijn:
€ 50 of 50 euro
dit zou een man van de wereld als Murke pleegt te zijn toch moeten weten.
Wie is er hier vastgeroest?

Anoniem zei

Is dat nonkel Marcel die ook altijd van die lange wandelingen maakt?

Anoniem zei

Tevens wordt de "Rode lantaarn" aan de eindmeet uitgedeeld. Maak alvast een plaatsje vrij in jou livingske. Whoehahahaha
Kort V.