vrijdag, november 11, 2005

stel eens een festivalprogramma samen

Het was gisterennamiddag een drukke dag. Veel emails en telefoons ivm het festival.

Murke kreeg het bericht dat de gitarist, die hij deze zomer aan het werk zag in Las Vegas, pas enkele weken later naar Europa komt. Op die manier past ons festival niet meer in zijn tourschema. Jammer maar zo'n zaken gebeuren. Dan maar snel de vervangingsoptie gecontacteerd. Ik kreeg positief antwoord alleen is de vraagprijs iets te hoog. Deze Amerikaanse legende wil ook een set van 1h30 zoals Status Quo. Deze naam heeft in Europa nog veel meer weerklank dan de gitarist die hij zal vervangen (er staat inderdaad een tip in het artikel "rekenen" van enkele dagen terug). We komen er wel uit

Er komt ook schot in de zaak wie er op spot 3 en spot 4 komt. We zijn reeds overeengekomen dat beiden even lang spelen (volle set van 75 min.), even groot op de affiche verschijnen,.... nu is het nog een beetje afwachten maar de groep die wereldwijd 90 miljoen CD's verkocht heeft, komt waarschijnlijk op spot 3 (wat logisch lijkt gezien het feit dat ze voor het laatst in 1996 te zien waren op Belgische bodem).

De 4 topnamen op de affiche komen allemaal voor in de Top 20 van de enquetes die we hielden. Hun namen duiken nu ook nog regelmatig op in ons gastenboek. Als alles doorgaat en zo ziet het er nu naar uit zal dit volgens Murke de sterkste affiche ooit zijn. Normaal gezien moet men met zo'n affiche een vol huis halen.

We beperken ons dan tot 7 (of indien nodig 8 bands). De opener wordt waarschijnlijk de band waar ik je verleden week info over gaf. Die mannen waren razend enthousiast en zullen als opener iets speciaals doen. Vervolgens komt er, naar goede gewoonte, een coverband. Momenteel onderhandel ik met een Britse tribute band die in 1999 verkozen werd tot beste tributeband ter wereld.

En nu alles inpassen in het festivalbudget

1 opmerking:

Anoniem zei

Nonkel Ted is dus voor een andere keer ??
Killer Queen op de tweede spot?


El Fish