donderdag, mei 07, 2009
Culinaire reis / potvis
Dinsdag 15 uur onderweg en woensdag 13 uur onderweg. Zo'n culinaire reis is vermoeiend maar je proeft er ook heerlijke zaken. Hieronder wat we geproefd hebben en je begrijpt wel waarom ik me een beetje als een potvis voel.
Naast diverse hapjes hebben we ook tal van bieren gedegusteerd : Johannes, Brugse Tripel, Kapittel Watou, St. Bernardus Prior, Deus 'brut de flandres', Chimay van 2009en Chimay van 2003, Brugse Zot, Rodenbach grand Cru, Kwak, Pannenpot reserva, Mikkeler en Westvleteren 12.
En ik had het voorrecht om onderstaande menu's te degusteren.
Menu 1
Carpaccio van kalfsfilet en tonijnmayonaise ( Vitello tonnato )
met salade van in frambozenbier gemarineerde asperges
---
Ragout van kreeft met witte en groene asperges in 't Kapittel blond en verse tuinkruiden
---
Parelhoenfilet met Ghyveldse Duinasperges en “Parmentier” van de bil in Sint-Bernardus Prior
---
Rabarbercrumble met pistache-ijs
Menu 2
Gegrilde zeetong, frisse komkommer, mousseline van 'Hoegaarden',
jonge zeekraal, erwten en Zeebrugse garnalen
---
Lamsfilet met peterseliewortel, gebrande zilveruitjes, gekonfijte aardappel,
crème van paprika en jus van 'Brugse Zot'
---
Crèmeuse van karamel, ananas met rum, sorbet van banaan en bioyoghurt
Menu 3
Degustatie van 1 fles Deus 'Brut de Flandres'
met hapjes voor 2 personen
---
Slaatje van gemarineerde asperges en
serranoham, afgewerkt met balsamico
---
Filet van tam konijn, op Izegemse wijze,
sausje van Gueuze St. Louis
De volledige reportage zal je o.a. kunnen lezen in het zomernummer (juli) van Culinaire Ambiance
En Ollie maar radijsjes eten om te vermageren...
BeantwoordenVerwijderenMan, man, man, als ze daar nog ne proever nodig hebben bij jullie, solliciteer ik onmiddelijk...
BeantwoordenVerwijderen