donderdag, maart 19, 2009

Pittige Kalkoen met kokosmelk - het recept



Gisteren genoten ons gasten van de pittige kalkoen met kokosmelk. Voor hen maar ook voor Murke-lezers dit heerlijke recept. Hoe de avond verliep, kan je lezen op Elsbabbel

Ingrediƫnten - voor 10 personen

2 koffielepels sambal oelek
1 afgestreken eetlepel bruine suiker
4 limoenen
1 blokje gevogeltebouillon
verse koriander
1 kalkoen (kalkoen van 4 kg)
8 dl kokosmelk
70 cl tomatencoulis
4 paprika's
2 uien
3 lookteentjes
kurkuma
komijn
peper en zout

Bereidingswijze

Bak de stukken kalkoen in een grote stoofpot met wat boter. Haal ze uit de pot zodra ze mooi bruin zijn aan alle kanten. Stoof de fijngesneden uien en paprika’s in het bakvocht en voeg na 5 minuten de geperste lookteentjes toe. Roer 2 minuten en voeg daarna de kurkuma, de komijn, de suiker en de sambal toe. Roer dit mengsel 1 minuut en voeg het geplette bouillonblokje, de tomatencoulis en de kokosmelk toe. Spoel de blikjes met een beetje water en giet dit ook in de stoofpot (ongeveer 3 dl in totaal). Leg de stukken kalkoen in de saus en breng ze aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de bereiding 1 u sudderen, met het deksel halfopen. Giet er daarna het sap van de limoenen bij en kruid de bereiding met peper en zout. Bestrooi dit gerecht met verse fijngehakte koriander en versier met partjes limoen. Dien op met basmatirijst.

Geniet van Pittige kalkoen met kokosmelk

1 opmerking:

  1. Anoniem4:59 p.m.

    De zever loopt hier van mijn scherm...klinkt verukkelijk...

    BeantwoordenVerwijderen