maandag, mei 21, 2007

Voor het zingen de kerk verlatenDit weekend zei ons geliefde directeur dat hij een nieuwe spreuk gehoord had nl. "Voor het zingen de kerk verlaten". Ik zei dat deze spreuk al oud was en door iedereen gekend maar veel omstaanders wisten blijkbaar ook niet wat deze spreuk betekende.

Wel, op Murke leer je nu en dan iets bij. Dus ga naar onderstaande site om te weten wat deze spreuk betekent

http://nl.wikipedia.org/wiki/Coitus_interruptus

Walk the LineGisteren ongelooflijk genoten van deze filmparel over het leven van Johnny Cash. Een absolute aanrader

zondag, mei 20, 2007

Mooie fotografe op SchwungEn bovendien maakt ze prachtige foto's. Bekijk het op

http://www.myspace.com/bianca299

zaterdag, mei 19, 2007

Peniskoker

De peniskoker komt niet alleen voor bij Afrikaanse stammen.

Sommige Roeselaarse families zetten de peniskoker op na het nuttigen van teveel alcohol

vrijdag, mei 18, 2007

Zoek de fout

In het kleine kamertje lees ik af en toe een stripverhaal. Momenteel lees ik "Asterix en de Olympische Spelen". Maar wat een kemel van een fout staat er op pagina 36 (zie onderstaand)

maandag, mei 14, 2007

Nieuw dit jaar op Schwung

Bezit je een talent, kan je zingen, ken je een mop, heb je een mening over de verkiezingen, kun je 20 eieren in je mond stoppen,..... wel dit kan je nu etaleren op Schwung 2007.

Op het einde van de zaal kan je terecht in de gezellige woonkamer van David Davidse. Tussen de optredens zal dit "the place to be" zijn.

De eigenzinnige, wispelturige, talentvolle, charmante, humoristische, sexy .... David zal je als een echte "master of ceremony" ontvangen op zijn sofa.

En iedereen die op het podium stapt, krijgt zowieso een prijs

zaterdag, mei 12, 2007

Karaoke + Topless ?
Eindelijk de eerste foto's van de Karaoke (met dank aan jerom). De klank en film zul je hier zien na Schwung (hou jullie maar vast)

UITNODIGING : Op zaterdag 19 mei houden 't mienwerkerke en Bukkie "De Poane Preute" open. Allen daarheen !!! Extra stimulans : vanaf 22h00 bestelt Bukkie topless. De pintjes kosten dan wel 2 € maar dat is het zeker waard :-)

woensdag, mei 09, 2007

dinsdag, mei 08, 2007

Een prachtig ideeIk ontvang talrijke persaanvragen voor Schwung 2007 en er zijn maar enkele personen die een perspas krijgen.

Maar deze aanvraag vond ik zeer geslaagd.

Deze mensen nemen foto's van de bezoekers aan een festival en plaatsen ze op hun website. Mooie sfeerfoto's.

Na Schwung kan je jezelf zien op hun website

Bekijk hun verzorgde site op www.peopleoutstage.com

En klik even op Pestpop en kijk naar foto 19 bij "Outstage"
SURPRISE

zaterdag, mei 05, 2007

Rap hé

vrijdag, mei 04, 2007

Schwung vanaf vandaag op Myspace
Vanaf vandaag zit Schwung ook op Myspace

Klik op pics/videos en je vindt er foto's terug van vorige edities en videoclips van Megadeth (het prachtige A tout le monde), Reo Speedwagon, UFO, Lordi, Golden Earring, Krokus, Focus (van The Grey Whistle test), Paul Gilbert ... en zelfs een bootleg video van Ted Nugent op Schwung 2006

Het zou leuk zijn indien ook jij een Schwung 2007 - vriend wordt. Enkel registeren en toevoegen bij vrienden

http://myspace.com/schwung2007

donderdag, mei 03, 2007

Artikel Schwung in LIVE XS (NL rocktijdschrift)Klik op foto voor grotere weergave

Schwung haalt cover Presto (Frans rocktijdschrift)Klik op foto voor grotere weergave

Leterme gaat scheidenIs dit belangrijk nieuws ? Welnee, die mens mag doen wat hij wil zolang hij maar niet verdergaat met zijn geit Trudy. Trouwens in alle politieke partijen CD & V, VLD en SP.a is het 'bon ton' om te scheiden

Waar haalt Murke deze informatie ? Van een zeer betrouwbare bron

Waarom plaatst Murke dit op zijn weblog ? Wel, de pers zal ingelicht worden in december dat Leterme zal scheiden terwijl dit nu reeds aan de gang is .... maar ja, dit bekendmaken vlak voor de verkiezingen zou niet echt passen bij het imago van de partij die als slogan heeft : "het het gezin, de hoeksteen van de maatschappij"

Als je dit bericht hoort in december, denk er dan eens aan dat je dit reeds een halfjaar vroeger kon lezen op Murke

Als dat geen primeur is

woensdag, mei 02, 2007

dinsdag, mei 01, 2007

Karaoke

Karaoke is Japans voor "leeg orkest" (naar analogie, karate betekent lege hand).
Jajaja, nu en dan leer je nog iets bij op Murke

Zaterdag was de eerste editie in "de poane preute". Murke had zich nog nooit gewaagd aan karaoke maar het viel enorm goed mee.

Zeer veel volk en vanaf de eerste noten zat de sfeer er direct in. Presentator "Bolleke" vervulde zijn rol als 'master of ceremony' con brio. Hij opende met de klassieker : "Lekker op de trekker, met het rubber door de blubber,..."

En dan volgde een pleiade van talenten en iets mindere talenten.

- Compostela en Gezellig Rond brachten Paradise by the dashboard light van Meatloaf.
- Kort Vingerke zong een Chinese versie van Crazy Little thing Called Love van Queen. Het klonk als Claazie lille thing kalt love
- Fredflik deed iedereen naar de zakdoek grijpen toen hij "Papa" zong van Stef Bos
- Oguh met in het achtergrondkoor o.a. Matanza brachten Obladie, Oblada. Oguh bracht dit in een Engels van het 4de studiejaar en vertelde terloops nog even de mop van de stove. Ik hoorde de pintelekkers zeggen : "deen is riepe voa Beirnem"
- Het betere werk kwam van Katrijn, de vrouwelijke helft van de pintelekkers,
Elsbabbel die zich Stevie Nicks waande en Fleetwood Mac ten berde bracht. Later op de avond zou Elsbabbel zich nog wagen aan "Black Night" van Deep Purple maar midden in dat nummer viel het geluid uit of was dit te wijten aan een 'stressy' cafébaas :-)
- Ollie was uitermate nerveus maar bracht een mooie versie van "Perfect Day" van Lou Reed
- En ook Murke deed zijn duit in het zakje met het gemakkelijke Dadada van Trio en het iets moeilijkere Bohemian Rhapsody.
- En dan zong de slange "we zullen doorgaan" met zeer veel overgave. Naar verluidt zong hij dit lied ook toen hij 's nachts met zijn fiets naar Pittem reed en hij met veel moeite, nu en dan, de gracht kon vermijden
- Jerom en Mutse ontpopten zich tot truckers/charmezangers.
- En dan 't mienwerkerke .... in één week tijd hebben ze hem tweemaal serieus bij zijn pietje gepakt. Hij wou 'the naughty 40 Club' te slim af zijn maar hij heeft ons serieus onderschat. Zo viel zijn "La Esterella"-act gedeeltelijk in het water en daar kunnen wij alleen maar blij om zijn. Maar ja, hij is nog jong ... naar verluidt zullen ze nu ook extra wieltjes aan zijn fiets aanbrengen

En het ging zo maar verder. Iedereen hoopte op een prachtperformance van 'dinsdagliefje' maar haar lippen bleven gesloten

Ma daarentegen bracht ver na middernacht een paalact en toen "Bolleke" zei :"Ma, met zo'n grote paale", zei ze : "ik ben wel meer gewend weeiiii". De pintelekkers zeiden terug : "De deeze is ook riepe voa Beirnem"

Kortom 't was een uiterst geslaagde avond en in het najaar komt de tweede editie. Ik heb hiervan veel beeldmateriaal en dat zal je ten gepaste tijde kunnen bewonderen op mijn weblogje.

Ik eindig met "lekker op de trekker, met het rubber door de blubber,..."