Restaurant - feestzaal D'Oude Smisse te Roeselare (Beveren) was in de jaren '60 tot '80 één van de best draaiende feestzalen/restaurants uit Roeselare. Murke is daar naar talrijke familie-etentjes, huwelijken,.... geweest.
In de Humo van vandaag staat een interview met Greet De Keyser (VRT correspondente in New York en Washington). Ze spreekt er over haar vriend en die is niemand minder dan Bart Vandaele, ex-Bevernaar en de zoon van de vroegere eigenaar van D'Oude Smisse.
Bart Vandaele is een gerenommeerde chef-kok die reeds het eten bereidde voor mensen als Hilary Clinton, Kofi Anan, Giscard d' Estaing,.... en nu heeft hij ook zijn eigen restaurant op Capitol Hill in Washington nl. Belga Café waar hij zich vooral toelegt op de Belgische keuken.
Tof vind ik dat zijn menukaart opgesteld is in het Nederlands (met eronder de Engelse vertaling). Zo kan je er o.a. volgende zaken eten bijv. asperges of zijn Vlaams, witloofsoep,... Verder staan er op de bierkaart vele Belgische bieren.
Bekijk de verzorgde website op www.belgacafe.com
Misschien is dit een ommetje naar Washington waard tijdens mijn volgende bezoek aan New York.
En ik heb daar nog mee geplaybacked in den tijd met b!
BeantwoordenVerwijderenAmaai,
En ik heb daar nog mee geplaybacked in den tijd met bart Vandaele !
BeantwoordenVerwijderenAmaai, das straf!