maandag, oktober 31, 2011

Op naar IguazuNog even Buenos Aires verkennen en dan vertrekken we 1.300 kms noordwaarts naar Puerto Iguazu, vlakbij de Braziliaanse grens.

We nemen daarom de nachtbus vanuit Argentinie om 19H40 en komen 16h00 later aan in Puerto Iguazu.

We hebben gekozen voor de optie Tutto Letto (of Super Cama). Dit zijn buszetels die volledig plat kunnen liggen. Aan boord is er een steward die ons zal bedienen o.a. Champagne, koude maaltijd, warme maaltijd, whisky,....

Verder ook film aan boord,... kortom identiek aan business class op een vliegtuig maar dan veel goedkoper. Per persoon kost deze trip ons 90 Euro (all-in).

We reizen met Tigre Iguazu

Hasta manana

zondag, oktober 30, 2011

Feria de San Telmo - Buenos Aires

In de late namiddag bezochten we het prachtige, nieuwe museo del bicentenario in Buenos Aires.

Voordien lieten we ons onderdompelen in de unieke sfeer van de Feria de San Telmo

Heerlijk kuieren, prachtige zaken bekijken, toffe foto kopen van een sympathieke artiest. Verder op een terras genieten van een frisse Quilmes, een empanada eten langs de straat en ... nog zo veel meer. Ik heb de sfeer proberen te vatten in 30 foto's. Voor grotere weergave, klik op de foto's


Bijna onthoofd door slagboom

's Morgens namen we de subte naar Recoleta waar we El Ateneo Grand Splendid bezochten. Dit voormalig theater is omgetoverd tot een gigantische boekenwinkel. En als je dorst hebt, kan je wat drinken in het café op het toneel. Een absolute aanrader voor boekenliefhebbers

We besloten om even de toerist uit te hangen en de Costanero Norte en River Plate te bezoeken met een toeristenbus. We zaten in de open bus op het bovenverdiep.

Nog in het centrum van Buenos Aires, horen we plots luid geschreeuw en zien we een boefje weglopen met een ketting die hij afgerukt had van de hals van een oudere mevrouw. Dit was op klaarlichte dag, in een drukke straat en die mevrouw was in een groep van 6 personen. Buenos Aires is niet echt gevaarlijk maar je moet wel op je hoede zijn en bling bling laat je beter thuis.

Schrikmoment van de dag

Onze buschauffeur zag waarschijnlijk het rode licht niet bij het oversteken van de spoorweg want plots daalt de slagboom en moeten we onder onze stoel springen ... anders waren we onthoofd door de slagboom. De slagboom kraakt doormidden aan de achterzijde van de bus en de chauffeur rijdt gewoon door ... niets aan de hand :-)

Hieronder nog enkele foto's van vandaag
Muziek is alomtegenwoordig in Buenos Aireseen pretpark voor katholieken
Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Aan de Costanera Norte in Buenos Aires is er een pretpark voor kaloten nl. Tierra Santa

Jeruzalem ligt als het ware in Zuid-Amerika. Jezus verrijst er om de 45 minuten ... als het weer het toelaat tenminste :-)

Ongelooflijk

In Buenos aires hebben ze geen windhaan maar ..

zaterdag, oktober 29, 2011

Plaatselijke natuur - speciaal voor 't Mienwerkerke

Onze vriend, 't Mienwerkerke, is een ware natuurliefhebber. Telkens wij op reis gaan, vraagt hij ons enkele foto's te nemen van de plaatselijke natuur.

In Buenos Aires is de natuur prachtig. Hieronder enkele foto's van de plaatselijke fauna :-)