zaterdag, juli 30, 2011

Nederland dag 2 - weer even in New YorkVoor meer info, klik HIER

Nederland dag 2 - dierenbegraafplaats ZevenhovenWe vertrokken uit Leiden, richting Zeist. De GPS ingesteld op landelijke wegen en we reden door prachtige dorpjes, natuurgebieden,... Op een bepaald moment zien we een wegwijzer 'dierenbegraafplaats Zevenhoven'. Ik wou dat wel eens zien en na 10kms kwamen we aan op het kerkhof. Ik vind het nog altijd een gek idee om een hond, kat, gans of parkiet te begraven ... maar Elvis en Napoleon lagen er begraven en ... een kat met een supertong ... zie onderstaande foto'swe werden verwelkomd op het dierenkerkhof door ... de eigenaar


de eigenaars hadden toch een lichte voorkeur voor Rocky :-)

Minet, een kat met een goed ontwikkelde tong :-)
Nederland dag 1 - LeidenHet was ons eerste bezoek aan de universiteitsstad Leiden. Een middelgrote stad (120.000 inwoners) en supergezellig. Vele grachten, bruggen ... en vooral weinig auto's. De auto's worden uit de stad gebannen door hoge parkeertarieven nl. 2,40 €/uur en dat tot 21h 's avonds. Maar dit draagt bij tot de gezelligheid van de stad.

Twee aanraders in Leiden zijn :

- Café De Bonte Koe : een café met het interieur van een slagerij. Het café bestaat al 100 jaar en is nooit een slagerij geweest. Prachtig café, bijna uitsluitend Belgische bieren ... zelfs SAS-pils van 't vat (slik !) en achter de bar een vriendelijke, exotische schoonheid- Soul food eten aan de Morspoort. Proef van een Creools Jambalaya of Seafood Gumbo op het terras van De La Soul, een restaurant volledig in het teken van de Soul en heerlijke keuken

woensdag, juli 13, 2011

Bedankt en MerciMet deze zin sprak de 86-jarige cafébazin haar klanten toe als ze het volkscafé verlieten. Het is tevens de titel van een prachtige, ontroerende documentaire over 5volkscafés in de Westhoek ... en tevens zo herkenbaar ... ik dacht direct aan Mietjes.

Deze documentaire werd maandag uitgezonden op Canvas en is gemaakt door 2 jonge, vrouwelijke documentairemakers. Ze verdienen hiervoor een dikke pluim. Prachtig werk.

Bekijk de trailer hier

maandag, juli 11, 2011

11 juli ... Herman Brood springt van de Hilton11 juli 2001 ... ik hoor op de radio dat Herman Brood zelfmoord gepleegd heeft. Het doet mij echt iets en dat is vreemd voor iemand die niet echt idolen heeft. Maar Herman Brood heb ik wel altijd bewonderd. Hij was pure 'rock 'n roll'.

Wij hebben twee optredens van Herman Brood georganiseerd en ik herinner me nog dat ik in 1994 naar Amsterdam ging om het contract af te sluiten. De entourage van Brood was lekker gek maar met zo'n typisch Amsterdams boeventintje ... I like it. Ter info : in 1994 kwam Herman Brood & His Wild Romance spelen in Roeselare voor 7.250 Nederlandse gulden (zo'n 3.300 Euro) en dat inclusief PA en vervoer.

Tijdens de optredens van Herman Brood viel er heel wat te beleven op het podium maar ook backstage :-) Diverse medewerkers hebben leuke anekdotes overgehouden aan die 2 concerten die we organiseerden van Herman Brood.... andere medewerkers hielden er enkel een blackout aan over :-)

Er was nog een derde concert gepland in 2000. Maar wegens de gekende problemen (ziekte Herman) heeft dit concert niet kunnen plaatsvinden.

In het weekend gaan we een dagje naar Peer maar eerst ga ik even naar Amsterdam om de Herman Brood tentoonstelling te bekijken

dinsdag, juli 05, 2011

Vluchten Argentinië geboektDe vluchten voor Argentinië in het najaar zijn geboekt. En waar je vanuit Brussel snel 900 à 1.000 Euro per vlucht betaalt, heb ik de vlucht kunnen boeken voor 540 Euro vanuit Londen. Met het verschil kunnen we al een paar kilootjes steak eten in Argentinië :-)

vrijdag, juli 01, 2011

RookverbodBekijk prachtige foto's van rokers op fotografie Marc Wallican