donderdag, december 30, 2010

uit de Oude Doos - Diascanner

Vandaag een diascanner gekocht in den Aldi voor 49,90 Euro. Ik heb een rijk archief aan dia's. Op tijd en stond zal ik jullie laten kennismaken met enkele dia's uit de oude doos.

Alvast een eerste selectie. Klik op de foto's voor grotere weergave

Hieronder vrei goe Marc (toen nog een meisje) en Mr Bean (toen nog met krullen)Nonkel Busker en 't mienwerkerke die toen nog achter den toog stondDe Slange met ... haarMurke die Rexio imiteertDe broer van vrei goe Marc die ... al de voetbal meehad voor de match van zondag


Den eierboer en de Mercedes waarin veel vrienden en Murke getrouwd zijnDe Keniaan in zijn jonge jaren't Schaap probeert ons iets duidelijk te maken ... maar wat


maandag, december 27, 2010

zondag, december 26, 2010

Top 2000 a gogo - een absolute TV-tipVanavond start opnieuw Top 2000 a gogo, een heerlijk muziekprogramma rond de Top 2000 met tal van leuke clips, weetjes, popquizje, humor .... en dit alles gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk.

Het programma loopt van zondag 26 december tem vrijdag 31 december, iedere avond om 19h30 op Nederland 3. Een absolute aanrader

Meer info vind je hier

Quiz De Bevers 20 maart - reeds 40 teams ingeschrevenMomenteel ben ik volop bezig aan de voorbereiding van de quiz. Reeds 1/4 van de vragen zijn opgesteld, uiteraard geïllustreerd met mooi, leuk beeld en/of geluidsmateriaal. Zopas heb ik het onderwerp "De Mond van ..." gemaakt.

Ondertussen stromen de inschrijvingen binnen en zijn er reeds 40 teams ingeschreven. Er is nog plaats voor 15 teams. Voor meer info, KLIK HIER

vrijdag, december 24, 2010

woensdag, december 22, 2010

Hilarisch fragment uit DWDD van 17 december

vrijdag 17 december - De Wereld draait door (NL)Wij zijn fans van het programma De Wereld Draait Door . Daarom hadden we geprobeerd om de laatste uitzending van het seizoen bij te wonen maar ... helaas het was volzet.

Maar dan ken je ons nog niet. Na een rit van 6 uur door de sneeuw kwamen we aan in Amsterdam. Inchecken in het hotel en dan een mooie winterwandeling doorheen Amsterdam naar de Westergasfabriek alwaar de opname plaats vond.

Ik had er op gerekend dat door de sneeuw sommige mensen uit het publiek zouden afbellen en ... ja hoor, we mochten er in van de vriendelijke mevrouw aan de balie.

Eerst superlekker en zeer betaalbaar gegeten in het restaurant en onderwijl passeerde schoon volk de revue o.a. Jan Mulder, de actrice 'femme fatale' Carice van Houten,...

Alles verliep zo spontaan en ongedwongen en volledig wars van sterallures. Iets na zevenen mochten we binnen in de studio. We kregen nog een glaasje rosé en de dame die ons ontvangen had, plaatste ons op één van de beste plaatsen (achter presentator Matthijs van Nieuwkerken)

19h20 komt Matthijs binnen en spreekt iedereen toe op een ongedwongen manier. Er wordt gepraat over het vreselijke winterweer en de problemen op de weg. Hij is blij dat het publiek er toch geraakt is. Hij vraagt wie er van ver komt en enkele Nederlanders roepen iets. En dan roept de Kip "Wij komen uit België". Waarbij hij ons feliciteert en een eerste applaus vraagt aan het publiek voor de Belgen.

Hij laat de Josti band nog even een liedje spelen en dan krijgt hij het signaal dat het 2 minuten voor opname is. De gasten komen aan tafel en dan start de uitzending LIVE.

Het was uitermate leuk en als je het live meemaakt zie je waarom Matthijs van Nieuwkerken ook dit jaar door de lezers van Humo zal verkozen worden tot 'bekwaamste TV-persoonlijkheid in het buitenland'

het is echt een aanrader om eens een uitzending bij te wonen.

De volledige uitzending kan je hieronder bekijken. Ter info : wij zitten achter de presentator

donderdag, december 16, 2010

de gevolgen van de ontbossing :-)

De Standaard - Nieuwe lading sneeuw verwacht

Bericht aan Slange

Zaterdag kan ik helaas niet aanwezig zijn op de BBQ en jeneverproeverij op het sneeuwtapijt van Pittem :-)

De Standaard - Nieuwe lading sneeuw verwacht

Tickets incl. diner en wijnarrangement zijn besteld

Lach, smul, straal en bewonder

Hopelijk wordt dit maandag een hoogtepunt van onze Amsterdam/Rotterdam trip. Voor meer info KLIK HIER

maandag, december 13, 2010

Een heerlijk, lekker weekendTijdens het weekend heb ik me ledig gehouden met het opstellen van de quiz. Ik had veel inspiratie en er zijn al enkele mooie rondes aan mijn brein ontsproten. Momenteel zijn er reeds 32 teams ingeschreven.

Zaterdagavond mochten we onze voeten onder tafel schuiven bij meesterkoks Marc 'Jeroen' Wallican en Tina 'Nigella' Fabry. Talrijke hapjes, knolseldersoepje met coquilles, konijn met pruimen, dessert met heerlijke gember,... en dit in combinatie met een lekker wijntje. Wat wil een mens nog meer

Zondagmorgen zelf even mijn kookkunsten gedemonstreerd. Een vitaminerijk winters gerecht klaargemaakt nl. spruitenstampot met worst. 's Namiddags trok ik me terug in bed met het boek dat me momenteel bijt nl. Windhandel van David Liss.

En om het weekend af te sluiten was er op zondagavond quiz in de St. Georges. Toffe vragen in combinatie met Rochefort 8

Nu nog 4 dagen arbeiten en dan 4 nachten Amsterdam en Rotterdam

donderdag, december 09, 2010

Vanavond om 20h00 quiz in OPCD (Ardooie)Op een koude winteravond is er niets zo gezellig als een quiz in de bruine kroeg OPCD. Ploegen van 2 personen, leuke vragen en heerlijke streekbiertjes. Wat wil een mens nog meer ... U komt toch ook

woensdag, december 08, 2010

Schoonheidsoperatie

Ze had de dokter gevraagd haar gat wat te liften en, als je het mij vraagt, is de operatie goed geslaagd :-)

Vanavond in 'Made in Belgium' op één ...... Bart Vandaele, de zoon van het vroegere restaurant d'Oude Smisse in Beveren (Roeselare), in de volksmond beter gekend als 'muuulens'. Bart is nu de eigenaar van het Belga Café in Washington. Daarnaast is hij ook de vriend van Greet Dekeyser.

Als ik ooit eens in Washington ben, ga ik daar wel eens eten

Voor meer info, KLIK HIER

Na een avondje Sas Pils allesbehalve pico bello ...

En zeggen dat Sas Pils in mei een gouden quality award won .... Ik kan daar nu eens niet mee lachen :-)

Brouwerij Het Sas wint gouden quality award met Sas Pils - Algemeen - Nieuws - KW.be

Jezus KwistusEr zijn reeds 26 teams ingeschreven voor de quiz van zondag 20 maart 2011. Vele oude bekenden, nieuwe ploegen en ploegen die hun naam veranderd hebben.

Zo hebben we dit jaar o.a. de grootgeschapenen, Vive la Tête ... maar de origineelste quiznaam tot nu toe vind ik Jezus Kwistus.

Ben je nog niet ingeschreven, KLIK HIER

donderdag, december 02, 2010

TIP : Voor 9,5 Euro heen en terug naar Luik of ....De trein is altijd een beetje reizen. En in december en januari zijn er tal van dagen dat je kan sporen naar om het even welke Belgische stad voor de spotprijs van 9,5 Euro (heen en terug). Wil je wat meer luxe dan kan je dit doen in 1ste klasse voor 14,5 Euro.

Vorig jaar vertrok ik zo 's morgens vroeg voor een dagje Luik. In eerste klasse en met een goed boek vond ik het een schitterend uitstapje.

Wil je ook profiteren van dit leuke aanbod, klik hier

Tussen kerst en nieuw zal ik opnieuw een dagje weg zijn..... als ik mag van de kip tenminste :-)

Iemand suggesties voor een stad in België ?

4h30 - klaarwakkerDeze morgen was ik om 4h30 klaarwakker. Even door het raam gepiept en ik zag een mooi sneeuwtapijt.

Opstaan, bottines en winterkledij aangetrokken en begonnen aan een dauwtrip door een bijna maagdelijk wit Roeselare.

Als eerste het sneeuwtapijt van het Geitepark betreden. Ondertussen nog meer respect voor vuilnismannen en strooidiensten die al volop in de weer zijn.

En waarlijk onder een sneeuwtapijt lijkt Roeselare zelfs mooi :-)

Na een uurtje wandelen terug thuis. Koffie zetten, heerlijk ontbijtje nuttigen, douche nemen en ... fris naar het werk.