zaterdag, oktober 30, 2010

baby-oppas in Kenia

Je plaatst de kleine in een doos maar dan wel met het opschrift 'Babycare' :-)

Hakuna matata

 
Posted by Picasa

vrijdag, oktober 29, 2010

Kenia - de eerste foto's

Terug van een heerlijke vakantie in Kenia. Eerst en vooral wil ik nonkel Bernard en Ann hartelijk danken voor de super twee weken die ze ons bezorgd hebben. In de komende weken zal je hier en op de blog van de kip onze belevenissen in Kenia kunnen volgen. Ik kwam terug met tal van nieuwe ervaringen, levenswijsheden en ruim 900 foto's. Ik voel me nog altijd 'pole pole' en ik hoop dit nog lang aan te houden. Kleinburgerlijke klaagzangen zal ik met veel plezier proberen aan mij te laten voorbijgaan .... ik heb waarschijnlijk 'africanitis' en ik ben er blij om.

Als voorsmaakje van wat volgt alvast 20 foto's. Klik op de foto's voor grotere weergave. Geniet
woensdag, oktober 13, 2010

Onze route in KeniaJambo,

Onze reisroute in Kenia ziet er als volgt uit :

NAIROBI - MASAI MARA - KISUMU (VICTORIA MEER) - LAKE BOGORIA - NAIVASHA - NAIROBI

Daarna binnenvlucht naar LAMU

Tot binnen een paar weken. Samen met de Kip zal ik een mooi reisverslag maken. Verlang al om een pijpje te roken in een african lodge, babbelen met nonkel Bernard, Kip,... ondertussen genietend van een heerlijke TUSKER en alles polé polé

Kwa heri

Murke

dinsdag, oktober 12, 2010

Dure pillenGisteren anti-malariapillen gekocht. Iedere dag dienen we één pilletje Malarone in te nemen en dit tot één week na onze terugkomst. Eén doosje pillen van 12 stuks kost maar liefst 44 Euro. En nu maar hopen dat de muggen massaal prikken zodat het zichzelf terugverdient :-)

Nog 2 dagen werken - nieuw kookkanaalNog 2 dagen werken en dan ben ik 'incommunicado'. Vanavond mag ik nog naar Studio 100 alwaar het nieuwe kookkanaal NJAM wordt voorgesteld. Normaal vanaf dit najaar te bekijken via telenet digital. Voor meer info ivm Njam, klik hier

Vanavond worden de programma's voorgesteld + de Vlaamse en internationale topchefs die hieraan meewerken. Nadien kunnen we nog proeven van het lekkers dat aangeboden wordt door topchefs als Peter Goossens, Roger Van Damme,....

Njam Njam

maandag, oktober 11, 2010

Wiskunde voor 50 plussers

Een professor in de wiskunde stuurt een fax naar zijn vrouw met het volgende :

Geliefde vrouw, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je je niet gekwetst of beledigd zult voelen, maar je bent nu 54 jaar oud en ik heb bepaalde behoeftes die jij me niet langer kunt geven. Voor de rest ben ik heel gelukkig dat jij mijn vrouw bent. Wees dus niet boos, wanneer je weet dat als je deze brief ontvangt, ik in het Grand Hotel ben met mijn 18-jarige assistente. '
Ik zal vóór middernacht thuis zijn'

Je man.


Wanneer hij in het hotel aankomt, is er al antwoord terug van zijn vrouw met het volgende :

'Geliefde man, ook jij bent 54 jaar oud en wanneer jij deze fax ontvangt, zal ik in het Deluxe Hotel zijn met de 18-jarige zwembadjongen.

En aangezien je een goede wiskundeleraar bent, weet je zelf ook wel dat 18 vaker in 54 kan dan 54 in 18!!
Je hoeft niet op te blijven....'

Je vrouw

zaterdag, oktober 09, 2010

De eerste testfoto's met mijn Nikon D5000

Deze morgen vroeg stond ik op met als enig doel ... mijn nieuw fototoestel testen. Ik reed naar Heuvelland en keek onderweg rond naar mooie locaties waar ik volop kon spelen met sluitertijden, diafragma,.... en de talloze snufjes op dit toestel.

In Kemmel parkeerde ik mijn wagen en wandelde een 10-tal kilometer rond de Kemmelberg. Onderweg speurend naar mooie zaken.

Na afloop bezocht ik nog het wijngoed Monteberg waar ik voor het eerst Heuvellandse wijnen proefde en .... een karton heerlijke witte wijn uit West-Vlaanderen mee naar huis nam.

Dan nog even naar Bailleul in Frankrijk om echte Franse baguettes te kopen om vanavond te verorberen terwijl we kijken naar Millenium op Canvas.

Hieronder enkele foto's die ik genomen heb. Ik ben er bijna klaar voor om in Kenia olifanten, nijlpaarden, masai,... te fotograferen.

Klik op de foto's voor grotere weergave

donderdag, oktober 07, 2010

8 oktober 1940Begin 1940

Tijdens een koude, winterse oorlogsnacht gaven Etienne Vansteeland en Rachel Deceuninck van jetje.

8 oktober 1940

Frans Vansteeland kwam met een luide schreeuw op de wereld. Hij kreeg de taak van 'verkenner' toebedeeld. Hij moest nagaan of het een veilige en goede thuis was om nog Vansteelandjes op de wereld te plaatsen.

Hij zag dat het een gezellige, warme en gastvrije thuis was en gaf groen licht.

Uiteindelijk kwamen er nog 6 broertjes en 2 zusjes bij.

Deze verkenner wordt vandaag 70 jaar.

Proficiat Pa !

ZonnekruidDe hele nacht ben ik op zoek geweest naar 'Zonnekruid' (in mijn droom welteverstaan).

Vrienden kwamen op bezoek en voor een gerecht had ik zonnekruid nodig. Nergens kenden ze dit.

Toen ik deze morgen opstond wou ik wel even weten of zonnekruid echt bestond. Anders zou dit een mooi ingrediënt zijn om te gebruiken in kinderboeken of strips. Ik zag professor Gobelijn op een regenachtige dag al zonnekruid toevoegen aan zijn soep ... en ja hoor, het werd zonnig :-)

Even google geraadpleegd en .... klik hier

woensdag, oktober 06, 2010

Murke twijfelt / vraag ivm digitale spiegelreflexcameraOp mijn 12 jaar kreeg ik een spiegelreflexcamera, een Pentax K1000. Gedurende 15 jaar was ik daar zeer gepassioneerd mee bezig. In mijn humanioratijd verslond ik meer boeken over fotografie dan iets anders.

Ook een groot gedeelte van mijn zakgeld en eerste weddes gingen naar lenzen, filters, statieven,filmpjes,......

Die passie is al een aantal jaren sterk verminderd en de weinige foto's die ik nog neem, zijn met een Samsung digitale camera. Uiteraard zijn de mogelijkheden hiermee zeer beperkt.

Met de Kenia-reis in het vooruitzicht wil ik toch wel een paar mooie foto's nemen en dan zijn er volgende opties :

- ik fotografeer met mijn analoge spiegelreflexcamera
- ik beperk me tot algemene foto's met mijn digitale camera o.a. geen telelens,..
- ik koop een body van een digitale spiegelreflexcamera waarop mijn oude, analoge telelenzen passen.

Op het internet heb ik gevonden dat dit mogelijk is. Wel passen niet alle analoge lenzen op ieder digitaal toestel en wordt de beeldhoek iets anders.

Daarom onderstaande vragen

- Heeft er hier al iemand ervaring mee ?
- Kan ik al een mooie body kopen voor max. 500 €. waar mijn analoge lenzen op passen ?
- Of heeft er iemand een tweedehands body of digitale spiegelreflexcamera in goede staat te koop ?
- andere suggesties ?

Uw nederige dienaar dankt u

Alle tips zijn welkom

UPDATE : Bedankt voor de tips via Facebook en email. Ik heb inderdaad een NIKON gekozen nl. Een Nikon D5000 VR Zoom kit met twee lenzen nl. Nikkor 18-55 en een Nikkor 55-200. Totaalprijs 799 €

maandag, oktober 04, 2010

Nog 10 keer slapen

Hierboven nog enkele foto's van onze Kenia-reis in 2002. De foto's zijn genomen (ZONDER telelens) door vgm, vriend en meer dan begenadigd fotograaf.

Nog 10 keer slapen en Kenia 2010 komt eraan