donderdag, september 30, 2010

wereldwijde opiniepeiling van de VNVorige maand hielden de VN een wereldwijde opiniepeiling.

Er werd slechts één vraag gesteld, namelijk :

"Wilt U alstublieft uw eerlijke mening geven met betrekking tot een oplossing voor het tekort aan voedsel in de rest van de wereld?"

De peiling is echter jammerlijk mislukt want

- in Afrika wisten ze niet wat "voedsel" was
- in Oost-Europa wisten ze niet wat "eerlijk" was
- in West-Europa wisten ze niet wat "tekort" was
- in China wisten ze niet wat "mening" was
- in het Midden-Oosten wisten ze niet wat een "oplossing" was
- in Zuid-Amerika wisten ze niet wat "alstublieft" was
- in de VS wisten ze niet wat "de rest van de wereld" was...
- bovendien heeft het Vaticaan de peiling geboycot omdat in de vraag het woord "betrekking" voorkwam...

vrijdag, september 24, 2010

maandag - gratis neuzen in BrusselMaandag 27 september is het Wereld Toerismedag en wij voeren promotie voor Sweet Flanders. Hierbij richten we ons naar de expats die o.a. werken in het Europees Parlement.

Concreet vanaf maandagmorgen 7h30 tot 10h00 delen we 16.000 cuberdons (neuzen) uit aan het Europees Parlement meer bepaald 'De Esplanade'. Ook tussen 16h00 en 18h00 zijn we aanwezig.

Indien je in Brussel bent, kom maar even langs.

't zal maandagmorgen vroeg dag zijn :-)

Nog 20 keer slapendonderdag, september 23, 2010

maandag, september 20, 2010

Beatrijs KamoenGisteren vond ik 'De Jaren Stillekes' supergeslaagd met o.a. Vervoortje en vooral Beatrijs Kamoen.

Het zal wellicht aan mij liggen maar ik vind dit een goed nummer

zaterdag, september 18, 2010

Capitalism 'A love story'

Gisteren gekeken naar deze prachtige film van Michael Moore. Opnieuw een ontluisterende kijk op Amerika maar dit kun je perfect doortrekken naar de situatie in België cfr. bankencrisis ... Kijk bijv. maar eens wie in de Raad van Bestuur van Dexia zetelt,... Voor mensen die Prime hebben, deze film zit in het gratis aanbod 'Prime à la carte'.Vervolgens nog goed gelachen met de kijk van de Neveneffecten op Sinterklaas. Deze aflevering was geïnspireerd op de films van Michael Moore. De regisseur heette hier Michel De Moor (snappie snappie)

vrijdag, september 17, 2010

Een simpel testje voor het weekend - zie mijn resultaat
You Are InventiveYou are funky, outdoorsy, and down to earth.

While you may not be a total hippie...

You're definitely one of the most free spirited people around.You are very impulsive - every day is a new adventure.

However, you do put some thought behind all your actions.

Still, you do tend to shock and offend people from time to time!


Zelfs eventjes in beeld op TV Oost en TV Limburg

TV Oost en TV Limburg waren gisteren aanwezig op onze persconferentie in Het Vlaams Parlement. En ja hoor, in het begin van het fragment zie je Murke op de achtergrond.

Klik Hier

En zeggen dat 't Mienwerkerke voor z'n 40ste verjaardag er niet in slaagde om 3x op het TV scherm te komen. Dat is toch niet zo moeilijk :-)

Filmtip : Brüno

Mensen die beschikken over Prime. Vanavond om 21h00 kan je er BRÜNO zien. De laatste prent van Sacha Baron Cohen. We zagen deze film verleden jaar in New York en ik heb op bepaalde momenten luidop gelachen (wat al veel wil zeggen).

donderdag, september 16, 2010

Murke als verkeersdeskundige op de VRTDeze morgen op weg naar het Vlaams Parlement kwam ik onderstaande cameraploeg van de VRT tegen. In Murke herkenden ze direct een echte verkeersdeskundige -:)

Op de vraag 'Wat vind je van 30 km in Brussel ?' antwoordde ik (al lachend): "30 km in Brussel ... waar kan je dat rijden". Want over de 5 km van Koekelberg naar het Vlaams Parlement had ik maar liefst 1 uur gedaan. Maar dit hebben ze er uitgeknipt.

Klik hier voor het fragment uit het VRT-journaal

En waar kom ik volgende maand op het scherm ? suggesties ?

woensdag, september 15, 2010

Soms wordt een mens geleefd ...'t zijn drukke dagen voor Murke. Maar het betreft gezellige drukte. Lange dagen kloppen, weinig slapen maar de resultaten mogen er zijn.

Maandag één dag opgetrokken met Sofie van Moll voor een reportage van Vlaanderen Vakantieland. Leuke, toffe madam. Het resultaat is te zien op 2 en 3 oktober in Vlaanderen Vakantieland. En om de kijkcijfers niet naar beneden te halen, heb ik deze keer gepoogd om niet in beeld te komen. Benieuwd of het gelukt is. Haar vervoermiddel was een Calessino (zie foto hierboven)

Morgen hebben we dan persconferentie in het Vlaams Parlement. 't zal vroeg dag worden om alles pico bello klaar te stomen tegen 11h00. Ik denk dat ik na afloop van de persconferentie wel eens een goed glas ga drinken.

Een ideale ontspanning is uiteraard minivoetbal. Gisterenavond hebben we onze eerste wedstrijd van de competitie gewonnen met 7-6 van een ploeg jonge gasten van rond de 20 jaar. Via ervaring en ... fysiek :-) wist Thor Waterschei een achterstand van 5-2 om te buigen tot winst. Na afloop van de wedstrijd ongelooflijk genoten van de Kapittels van Watou.

Ik kijk uit naar een rustig weekend waar niets moet maar alles mag.

En nu de laatste voorbereidingen treffen voor de persconferentie.

woensdag, september 08, 2010

Krak Spok whoeahh aarrgh ....

... waren de geluiden ten huize Murke deze morgen.

Gisterenavond was het de eerste minivoetbalmatch van het seizoen en de spieren zijn nog niet echt tip top (eufemisme)

Een lekkere beenmassage zou wonderen kunnen doen

dinsdag, september 07, 2010

Als de rook om je hoofd is verdwenen ...Binnenkort meer foto's van de braderie in Lille (met dank aan 'It is I Le Puit'). Maar als de rook om je hoofd is verdwenen ... liggen er hopen werk in het verschiet o.a. persconferentie in Vlaams Parlement, lunchvergadering met een bekende Prins, reportage voorbereiden voor een bekende Moll,....

Het wordt een heel drukke septembermaand. Ik kijk reikhalzend uit naar midden oktober om rustiger oorden op te zoeken in Kenia