woensdag, juni 30, 2010

Op zoek naar een spannende thriller ?

Zoek je nog een spannende thriller voor deze zomer ? Wel je vindt uitstekende thrillers aan tweedehandsprijzen in Murkes ThrillerkabinetSpannend hé !

dinsdag, juni 29, 2010

Schwung Plaza was ... MEMOrabel !
Met super optredens van o.a. Fred Starks, Memo Gonzalez & The Bluescasters en nog zoveel meer .... zit de supergeslaagde 3de editie van Schwung Plaza er op.

Nu snel wat komkommer op mijn wallen onder de ogen leggen, 1 liter sterke koffie drinken en dan zijn we klaar voor terug een lange werkdag.

Op de bovenstaande foto's o.a. 300 pounds of joy, Mr Memo Gonzalez. Ik kreeg zonet een SMS van Memo Gonzalez waarin stond : "Frank, many thanks but I have to say that the sausages were much better on Saturday than on Sunday".

Binnenkort veel meer foto's (met dank aan onze huisfotograaf 'It is I Le Puit')

vrijdag, juni 25, 2010

Dit weekend 'Schwung Plaza' op het vismarktjeDit weekend word je verwacht op het vismarktje voor 'Schwung Plaza'. Meer info vind je hier

Suske maakte een filmpje op de vismarkt .. in de vroege namiddag voordat het feest nog moest losbarsten. Gelukkig heeft hij 's avonds niet gefilmd :-)

donderdag, juni 24, 2010

Een opstel van de reusOguh bezorgde me onderstaand opstel dat de Reus neerpende in het Lagere Schooltje van Beveren

Wat ik zal doen als ik groot ben

Ik zal eerst nog goed opletten tijdens de les Aardrijkskunde want ik wil later met een camion reiden in Engeland. Ik zie graag moto's, auto's, bussen en camions.

Ik zal later zeer snel reiden maar ik ben een beetje bang dat ik misschien met de auto in een gracht reid of als ik een moto heb dat ik dan een aksident tegenkom.

Ik wil eerst een aantal jaren reiden met een camion in Engeland en ik zoek ondertussen een meisje om mee te vrijen. Ik zal kiezen voor een blonte met dikke teten want dat zie ik graag.

Als ik een blonte gevonden heb, zal ik een café openhouden want ik zie dat papa in de kantiene van Dosko veel pintjes verkoopt en als ik veel pintjes verkoop zal ik zeer rijk worden.

Als ik dan 40 ben, zal ik rijk genoeg zijn en kan ik stoppen met het café. Ik moet dan nooit meer werken en kan altijd spelen met de blonte met de dikke teten


Ja, de Reus zat er recht op ... alleen die blonde ....

woensdag, juni 23, 2010

Wie gaat er mee naar Damme ?Zin om gerechten die voorkomen in de geschriften van Charles De Coster over Tijl Uilenspiegel en Lamme Goedzak te proeven.

Dit kan op een waar volksfeest in Damme voor slechts 20 € pp !!

DammeGoedzakAvond - dinsdag 13 juli

Op dinsdagavond 13 juli zal er op het marktplein van Damme een gastronomisch volksfeest georganiseerd worden als officiële start voor het dingen van Damme naar de titel van “Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land”. Tussen 19 en 23 uur zal men zich te goed kunnen doen aan allerlei lekkernijen die een aantal Damse chefs uit de legende van Tijl Uilenspiegel gehaald hebben en hertaald hebben naar onze hedendaagse smaakpapillen.

Het menu dat aan diverse kraampjes geserveerd wordt, bestaat o.a. uit karper met Uilenspiegelbier, wrap met pekelharing, sprot in een speklaagje, witte pensen en bloedworsten, Damse pasteien, melkvarkentje en lamsbout aan het spit, Damse kazen, rabarbercompot, rijstpap, hoeve-ijs en karnemelk.

De Damse streekbieren zoals de Kapel van Viven, het Maerlant- & Uilenspiegelbier, zal er gedegusteerd kunnen worden. Een Dams jenevertje moet het hoofd koel houden, maar de wijnstapel uit de Bordeauxstreek wordt aangesproken.

Het marktplein van Damme wordt voor alle verkeer afgesloten om zoveel mogelijk te kunnen genieten van de animatie die gebracht wordt door diverse groepen. Er zal een beiaardconcert zijn, naast Thebaanse trompetten om de gasten te verwelkomen. De ludieke aanwezigheid van Tijl, Nele en Lamme Goedzak is als het ware legendarisch. Menestrelen en jongleurs, een goochelaar, een vuurspuwer, een nar, een volksdansgroep in de kledij van Uilenspiegel, zorgen voor “la kermesse flamande”, zoals Charles De Coster dat in het epos van Uilenspiegel bezong.

Het menu kost slechts € 20,00 per persoon. Daarvoor bekomt men niet alleen het menu, maar ook een streekbiertje en een bierbeker met het opschrift “Damme Lekker Land”. Men dient vooraf in te schrijven voor 10 juli 2010 via VVV-Damme vzw, Jacob van Maerlantstraat 3, 8340 Damme, door het storten van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer 738-1121218-17 met de vermelding van het aantal personen voor de DammeGoedzakAvond.

Meer info vind je hier

Mooi zomerweer op Schwung Plaza - U komt toch ook

Het Nieuwsblad - Batjes: Vol programma op Schwung Plaza

dinsdag, juni 22, 2010

Ik heb mijn abonnement opgezegdGeachte Heer, Mevrouw,

Hierbij wil ik U laten weten dat ik mijn abonnement op uw "Controle der Belastingen" op wil zeggen.

Na een jarenlang lidmaatschap is mij gebleken dat de voordelen duidelijk niet opwegen tegen de nadelen.

De kosten van het lidmaatschap zijn doorgaans erg onvoorspelbaar en eerlijk gezegd heb ik het meestal ook te druk om de door U toegestuurde lectuur, die veelal niet echt duidelijk is en bijzonder veel tijd en energie van de abonnee vergt, te lezen.

Mede hierdoor lijkt een verderzetting van een dergelijk abonnement, in deze toch al dure tijden, voor mij eigenlijk ook niet langer zinvol.

Hierbij verzoek ik U dan ook vriendelijk mijn gegevens per direct uit Uw bestanden te verwijderen en mij niet langer te vervelen met uw duidelijk herkenbare enveloppen.

Eventueel toch nog toegestuurde facturen voor de periode na 01-01-2010 zullen dan ook niet meer worden voldaan.

Mijn abonneenummer (door U ook wel nationaal-nummer genoemd) is 287.698.23

Met vriendelijke groet,

Murke

Murke in verborgen cameraOef, 't is gelukt !

Hoe het begon

Een maand geleden werd ik gecontacteerd met de vraag of ik wou meewerken als lokaas voor een nieuwe versie van het verborgen-camera programma Banana Split.

Een BV, tevens een lekkerbek, werd gevraagd of hij peter wou worden van Vlaanderen Lekker Land

Aanvankelijk bestond mijn taak er enkel in om de BV naar een fotoshoot te lokken via email, telefoon.

Verleden week liet de productie me weten dat het toch wel interessant zou zijn indien ik tijdens de fotoshoot ter plaatse zou zijn om de BV te verwelkomen. Dus woonde ik de productiemeeting bij.

De fotoshoot

Gisteren vond dan de spectactulaire fotoshoot plaats. En in plaats van enkel te verwelkomen werd me ook gevraagd de BV de begeleiden, deel te nemen aan de fotoshoot,... m.a.w. ik deed volop mee. Ik kreeg dan ook een corset aan met een verborgen micro op mijn borst, ik kreeg instructies ivm de cameralijnen,...

Een fotoshoot met luchtballonnen, BV's, parachutes,.... 't was spectaculair en er kon veel misgaan maar het ging perfect

Iets na elven kwam ik doodvermoeid thuis na bijna 8 uur op de set. 't ja het leven van een topacteur kan lastig zijn :-)

In september of oktober komt dit in 'prime time' op VT4.

maandag, juni 21, 2010

Waar komt de vuvuzela vandaan ?Denk daar maar eens aan als je er op blaast :-)

Dit weekend


Dit weekend was het gezellig vertoeven in het gezelschap van De Kip, Tom Egeland, Willy Josefsson, Keyte, Boerke en Boerinneke.

Combineer dit met 10-tallen kilometers wandelen door weer en wind en het heerlijk juni menu in A Propos Koksijde en ik kan spreken van een geslaagd weekend.

Helemaal opgeladen om een zeer lange werkdag te doorstaan (morgen meer hierover) en om er volgend weekend 100% in te vliegen tijdens Schwung Plaza

vrijdag, juni 18, 2010

remedie tegen stress, een minder moment,...

Ben je een beetje down ? Heb je slecht geslapen ? Een beetje stress op het werk ?

Bekijk dan 'Happy Boobs' en je voelt je zoveel beter

Jong talent beoordelenGisteren hadden Kip en ik de eer om als jurylid de kookkunsten van de laatstejaars van Hotelschool Spermalie te beoordelen. We werden verwacht in stadskledij en in een echte restaurantsfeer mochten we proeven van bovenstaand viergangenmenu met aangepaste wijnen.

Onder de aanwezige juryleden tal van notabelen, culinaire specialisten, BV's met interesse in koken o.a. Alex Carlier (Hooverphonic),...

Per tafel van 6 personen was er één kok(kin) en één maître die ons bediende. Na afloop van een superheerlijk menu hebben we zowel de maître + de piepjonge kokkin van harte gefeliciteerd en een beoordeling 'zeer goed' gegeven.

Nu nog een dagje werken en dan een weekend aan zee. Op het programma o.a. het bierweekend in Middelkerke, de speurtocht 'de zaak malchance', wandelen en fietsen, lekker eten, boek lezen,....

vrijdag, juni 11, 2010

Moto te koop

donderdag, juni 10, 2010

Mijn nieuw uurwerk werkt op Duvel

Bekijk even deze powerpointpresentatie

woensdag, juni 09, 2010

Vanavond Rock Stovrie in de 'Verlichte Geest' !Larry liet me weten dat Rock Stovrie vanavond optreedt in 'De Verlichte Geest'. Ik wil ze wel eens aan het werk zien. Wie gaat er mee ?

dinsdag, juni 08, 2010

Een les SpaansEen lerares Spaans probeerde aan haar klas uit te leggen dat in het Spaans, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Engels, zelfstandige naamwoorden mannelijk of vrouwelijk zijn.
‘huis’ bijvoorbeeld, is in het Spaans vrouwelijk : la casa, ‘potlood’ daarentegen, is mannelijk : el lapiz

Daarop vroeg een van de studenten : welk geslacht heeft ‘computer’?

In plaats van direct een antwoord te geven, deelde de lerares de klas in twee groepen, meisjes en jongens, en vroeg hen zelf te bepalen of ‘computer’ een mannelijk of vrouwelijk zelfstandig naamwoord was. Elke groep moest vier redenen opgeven voor hun keuze.

De groep jongens besloot dat het woord ‘computer’ zonder twijfel een vrouwelijk woord was (la computadora), omdat :

1. Niemand anders dan de schepper ervan de logica begrijpt
2. De taal waarmee computers met elkaar communiceren onbegrijpelijk is voor alle
anderen
3. Zelfs de kleinste foutjes opgeslagen worden in het geheugen om later teruggehaald
te kunnen worden
4. Je, zodra je een band opbouwt met een computer, je halve salaris uitgeeft aan
accessoires

De groep meisjes echter, constateerde dat computers mannelijk (el computador) moesten zijn, want :

1. Voordat je iets met hem kunt doen, moet je hem aanzetten
2. Ze bevatten veel gegevens, maar kunnen niet zelfstandig denken
3. Ze worden geacht problemen op te lossen, maar meestal vormen ze zelf het
probleem
4. Zodra je er een hebt gekozen, realiseer je je dat je, als je wat langer had
gewacht, een beter model had kunnen hebben.

En wat is het volgens jullie ? La computadora of El computador :-)

zondag, juni 06, 2010

Memo Gonzalez@vismarktje Roeselare - GRATIS !!

Voor de derde maal op rij wordt het vismarktje in Roeselare, tijdens de Batjes, omgetoverd tot een heerlijk pleintje waar je GRATIS kan genieten van enkele super live-groepen o.a. De Texaanse bluesgigant Memo Gonzalez op zondag 27 juni of de prachtige funk & soul van de uit Louisiana afkomstige Fred Starks.

Bekijk hieronder het volledige programma. Klik op de foto's voor grotere weergave. Tot 26 en 27 juni voor dit leuke, gratis festival. Ik sluit Emiel Goelen-gewijs af met de zin : "U komt toch ook !"donderdag, juni 03, 2010

Ben je een man of een vrouw ?

BEN JE EEN MAN OF EEN VROUW ?

Simpel testje...ZIE ONDERAAN

+
++
+
++

+++
+

+
+++

NIET HIER, KIEKEN, BIJ UW EIGEN ONDERAAN KIJKEN

woensdag, juni 02, 2010

CulinariaMorgen mag ik mijn smaakpapillen verwennen op CULINARIA in Brussel.

Ik laat me overweldigen door onderstaand menu met aangepaste wijnen

Carpaccio van Sint-Jakobssvruchten,
gemarineerd met oosterse kruiden

Comme chez Soi **

Dashi / Nashi / Katsuobushi / somen noedels /
Kombu / ponzu / tonijn

L'Air du Temps **

Osso buco zonder het been op een bedje
aardappelpuree met saffraan en seizoensgroentjes

Senza Nome *

Gelei van chocolade - Yuzu - Banaan - Yoghurt
Eau Vive **

Twee TV-tips dit weekend

Vrijdagavond Ned 2 van 0h10 tot 1h35 - WAKING NED

Prachtige Britse komedie !

De nog erg fitte 70-jarige Jackie O'Shea ontdekt dat een van zijn dorpsgenoten het groot lot heeft gewonnen. Samen met zijn vriend Michael O'Sullivan probeert hij zo snel mogelijk te ontdekken wie dat is. De twee trakteren in de pub en organiseren avondjes om toch maar de winnaar te ontdekken.Zaterdagavond Ned 2 van 23h05 tot 07h00 - KRO Detectivenacht !

Voor meer info, Klik HIER

Bericht aan Oguh, Ollie ... of gelijk wie

Gisteren liet Oguh me weten dat de mop van de stove niet meer op mijn blog stond. Even gecheckt en de mop staat er wel nog op.

Ook Ollie vroeg me via welke site ik mijn hotel geboekt had in New York.

Voor Oguh, Ollie of gelijk wie. Kijk aan de linkerzijde van mijn blog en je ziet "Zoeken in deze blog"

Tik daar een woord of tekst in die je gezien hebt op Murke en je komt op de gewenste pagina op Murke

Voor Oguh : tik in 'stove' of 'sjorre' en ... geniet
Voor Ollie : tik in 'Priceline' of 'hotel New York' en ...ontdek
Voor gelijk wie : tik in 'Joke Van de Velde' en geniet nog even van domme blondjes