vrijdag, april 30, 2010

nen brombeer op Peer + ne zeekapitein....+ een nepwaarschuwing + ingeblikte warmte + ....

Overweeg sterk om een weekendje Amsterdam te verkiezen boven Peer

Meer info vind je hier

Madame ArabelleIn de Humo lees je nu en dan eens een weetje. Iedereen kent "Madamme Arabelle" van de Collega's. Maar weet je ook wie haar zoon is (regisseur, acteur, politieker,...)

Benieuwd ? Kijk maar in 'comments'

donderdag, april 29, 2010

Stem nu reedsBinnenkort mag/moet je gaan stemmen. Maar je kan nu alvast even oefenen.

Een 11-jarig familielid van Murke ontwierp deze mooie cover voor het 250ste Jommeke album. Stem op haar en misschien siert haar tekening het 250ste album

Stem HIER

woensdag, april 28, 2010

Alle paddestoelen zijn eetbaar ...... sommige wel maar één maal :-)

Nieuwe West-Vloamse spreuke

Als er sperma plakt op je rugge
’t is van de bisschop van Brugge

maandag, april 26, 2010

Verzin eens een ondertitel :-)

uitgestorven diersoortZaterdagavond iets na 23h00 stierf het laatste exemplaar van de Muttus Giganticus. Snif snif

Deze middag in LoppemDeze middag maakte ik een wandeling in het bos rond het kasteel van Loppem onderwijl mijn broodje verorberdend.

Toen ik terugkeerde naar de parking werd ik plots geconfronteerd met een loslopende hond en een oud ventje die de hond terugriep en hem aan de leiband deed.

Het oud ventje zei tegen mij : "Mijnheer de boswachter, mijn hond liep niet los maar hij was juist ontsnapt van zijn leiband". Ik zei streng : "'t is goed, ik geloof je".

Ik wandelde met een glimlach verder naar de parking. Mijn kaki overhemd had me zoëven omgetoverd tot een boswachter.

Murke als boswachter mmmmhhhh ... het beviel me wel

Een heerlijke zondagOmstreeks 8 uur werd ik wakker met een klein klopgeestje aan de linkerkant van mijn schedel. Even mijn vriend aspirine geconsulteerd en ik voelde me weer kiplekker.

Omstreeks 9h30 vertrokken we richting Lille, meer bepaald Wazemmes. Iedere zondag is er daar een gigantische markt waar alle geuren en kleuren je overweldigen. We houden ervan om daar rond te lopen, even te rusten op een terrasje met een lekkere picon/vin blanc. 't Is slechts een halfuurtje rijden van Roeselare maar je voelt je echt op reis. Meer info vind je hier

En als je er dan bent, kunnen we je het restaurant "Aux Bretons" aanbevelen. Heerlijke grootmoederskeuken en voor een driegangemenu inclusief wijn betaal je slechts 30 € pp. Meer info vind je hier

vrijdag, april 23, 2010

AspergesVandaag is de start van het aspergeseizoen. Ik vind asperges superlekker. Mijn lievelingssoep is aspergeroomsoep en vanavond staan er ten huize Murke 'asperges à la flamande' op het menu .... één van mijn lievelingsgerechten.

En de vraag voor dit weekend is. Wat is jullie lievelingsgerecht ?

Laat maar weten in 'comments'

donderdag, april 22, 2010

Adopteer eens een dwergkonijnMet de eerste zonnestralen, loopt er hier eentje hitsig rond. Ons prachtig, pikzwart dwergkonijn 't mienwerkerke, zoon van oerkonijn Sif en Yolanda, heeft een beetje last van zijn hormonen.

Hij crosst hier rond en probeert alles wat beweegt te berijden o.a. de cavia, zijn broer Fluffy, zijn vader Sif, de kat Kapitein...... misschien waagt hij zich binnenkort zelfs aan de Kip.

Daarom zoeken we een nieuwe thuis voor dit hitsig dwergkonijn. Geïnteresseerd ? Laat maar weten. Uiteraard krijg je dit prachtexemplaar gratis

woensdag, april 21, 2010

Preutestampersbal niet in gevaar door aswolk !!!Zaterdag 24 april vindt de 2de editie plaats van het Preutestampersbal. Een Bal Populaire met nu en dan een slow en een bamba en 5 internationale TOP DJ's.

Plaats van het gebeuren : zaal van café 't Dorp, schoolstraat te Roeselare (Beveren)

Aswolk

DJ Sjonnie van de Jordaan komt vanuit Amsterdam met zijn roze cadillac. DJ Moustafa kon niet opstijgen in Marokko maar, via bemiddeling van de blonde van 't reisbureau, is er gezorgd voor een alternatief vervoermiddel en volgens de laatste berichten is Moustafa op zijn kameel gesignaleerd in de buurt van Bordeaux. Dus dat komt goed

Murke schenkt 5 tickets weg

De inkom bedraagt slechts 5 € maar Murke is in een gulle bui en de eerste 5 personen die me mailen of hun naam in 'comments' plaatsen, krijgen een gratis ticket (inclusief een gratis consumptie). Jullie tickets zullen klaarliggen aan de kassa.

Voor wat sfeerbeelden van vorig jaar en meer info over het bal, bekijk bovenstaand filmpje

U KOMT TOCH OOK

P.S. Ik ben ook de manager van de gay DJ 'Sjonnie van de Jordaan'. Indien jullie verzoeknummers hebben voor Sjonnie, laat ze maar weten in 'comments'. Ik bezorg ze dan aan Sjonnie

dinsdag, april 20, 2010

GRATIS magazine "Vlaanderen Lekker Land"Ben je een bourgondiër ?
Ben je een levensgenieter ?


Indien ja, lees dan verder

Het gloednieuwe magazine "Vlaanderen Lekker Land" is in druk. Dit magazine staat boordevol leuke, heerlijke tips :

- culinaire fiets-en wandeltochten o.a. 'fietsen langs hop en bier', 'fietsen langs de goestingroute in en om Lier',...
- 56 authentieke culinaire verblijfsarrangementen, verblijf o.a. in een oude kerk, een station of een vijfsterrenhotel. Ideaal om een stukje Vlaanderen te ontdekken
- Enkele recepten om thuis een heerlijk streekgerechtje klaar te maken
- en nog zoveel meer ....

Dit magazine kan je GRATIS online bestellen. En medio mei krijg je het dan in de bus en kan je op ontdekkingstocht in Vlaanderen.

Bestel het HIER

maandag, april 19, 2010

The world is full of shitIk hou van kunst. Ik hou vooral van vakwerk en voor mij moet kunst vooral kunde zijn. De cloaca, de gandaham aan de zuilen in Gent van Fabre,... dat kan mij absoluut niet boeien. Delvoye en Fabre zijn in mijn ogen vooral zakenmensen die hun visie op kunst verwarren met een verkoopspraatje.

Ik kijk ook graag naar de Canvascollectie en ik schoot gisteren in een lachbui als een gekend persoon uit Roeselare zijn kunstwerk voorstelde. Hopelijk was dit bedoeld om te lachen en maakte het geheel onderdeel uit van een weddenschap "ik kom op TV met mijn stront". Indien dit ernstig bedoeld was .... psychiaters kunnen de dag van vandaag wonderen doen :-)

Meer info over het 'so called' kunstwerk, vind je HIER

vrijdag, april 16, 2010

87,7

- mijn schoolrapport bij meester Hugo ?
- mijn lichaamstemperatuur in graden Fahrenheit ?

NEEN dit is mijn gewicht deze morgen

Na een halfjaar uiterst bourgondisch leven er even lichtjes de rem op plaatsen zodat ik deze zomer op een ideaal gewicht van 81 à 82 kg strand. Hoe zal ik dat doen :

- 4 x per week een beetje sport doen
- Nu en dan een Westvleteren 12 (350 kcal) vervangen door een glas witte wijn (110 kcal)
- een beetje meer fruit eten. Kipje, maak jij nu een dan een fruitslaatje ?
- Na het minivoetbal om 23h00 't sjampetterke verlaten ipv na middernacht
- en bovenal nieuwe vrienden zoeken die minder vaak op café zitten :-)

Hebben jullie nog suggesties (serieus of grappig) om geleidelijk aan enkele kilootjes te verliezen. Laat maar weten in 'comments'

vrijdag, april 09, 2010

verspreking van de dag

Gisteren op café

Dinsdagliefje : "ze hebben ze moeten opereren want ze had een slagboom in haar baarmoeder"
Elsbabbel : "een slagboom ?!"
Dinsdagliefje : "Ah nee, ik bedoelde een stamboom of nee ... een boomstam"
Murke, Elsbabbel, Matanza, Mienwerkerke : (luid gelach)
Elsbabbel : "je bedoelt waarschijnlijk een vleesboom"

Paris - Roubaix of ... een vat ?
Een louche figuur met een puist op zijn neus benaderde me gisterenavond en zei met zware stem : "Murke, plaats dit briefje morgen op je blog of je zal wat meemaken !!!!"
Uiteraard doe ik dit dan ook en toen ik dit briefje las (zoek de dt-fout !), was ik enigszins verwonderd want ik dacht dat Frits pas op z'n 40ste Paris-Roubaix zou rijden. Maar nee, dit weekend dendert hij al over de kasseien.

Fritske, kun je ons laten weten wanneer je passeert op de 'Carrefour de l'Arbre' zodat we je massaal kunnen toejuichen of .......... wanneer er een gratis vat is in "De Preute" :-)

woensdag, april 07, 2010

Heerlijk Heerlijk !Zo is het heerlijk op de baan. Gisteren vergadering in Brussel en geen file. Vandaag opnieuw zeer kalm op de weg.

Een mens kan genieten van de opkomende zon die weerkaatst op de landerijen. Nu en dan wordt een mens toch noch in zijn rust verstoord door verbouwers in camionetten die 's morgens altijd te laat thuis vertrekken en dan als een zot moeten slalommen en in het gat boren van voorliggers. Wat haat ik die camionetten

Maar al bij al ben ik blij dat er zo veel mensen in verlof zijn. Heerlijk ...... of misschien zou het nog heerlijker zijn indien ik zelf verlof had en in de zon een boek kon lezen (snif snif)

vrijdag, april 02, 2010

Wat je allemaal kan kopen op internetsites :)

Mensen proberen toch echt alles te verkopen via Kapazaa, e-bay, 2de hands zelfs .........
Benieuwd ? Klik HIER

De Paasquiz - herken de platenhoezen (CD's)

Hieronder zie je 10 onderdelen van album covers. Graag artiest + titel. Plaats je oplossingen maar in 'comments'. Veel succes en een zalig paasei toegewenst


donderdag, april 01, 2010

Ongelooflijk ... het werktVroeger was mijn lievelingsstrip van Suske & Wiske "De Klankentapper". Via een machine kon je spreken met planten.

Google heeft nu een tool ontwikkeld waardoor je geluiden van dieren kan omzetten in het Engels. Hilarisch !

Ook geïnteresseerd ? Test het HIER