woensdag, september 30, 2009

CarabistouilleWanneer ik een Kringwinkel passeer, spring ik altijd even binnen. Ik hou ervan om eens rond te neuzen en evtl. iets te kopen aan een uiterst voordelige prijs. Zo kocht ik al een 10-tal gezelschapsspellen (van 2 € tot 5 €).

Mijn nieuwste aanwinst kost 4 € en draagt de wondermooie naam Carabistouille. De spelregels zijn eenvoudig en het spel kan vanaf 16 jaar. Ik zie dat wel zitten met een paar vrienden, een goed glas wijn/bier, hapjes …. dat wordt gegarandeerd lachen. Alle info over dit improvisatiespel vind je hier

Griepcommissaris en vaccijnen

Wie is Marc Van Ranst ?

Inderdaad hij is griepcommissaris. Ik moet telkens lachen als ik dit woord hoor ... wie vindt het uit.

Maar weten jullie ook wat vaccijnen zijn ?

Gisteren kwam ik het te weten op het Eén-journaal. Klik Hier

maandag, september 28, 2009

Dr Who + mijn favoriete schijf van het moment

Als kind was ik zot van de TV-tune van Doctor Who. Met mijn cassetterecorder nam ik het 10 x na elkaar op en ik kon uren luisteren naar deze repetitieve psychedelische sound. Hieronder de eigenzinnige versie van Nigel KennedyAls ik 'Papillon' hoor van The Editors, zet ik de volumeknop een stukje hoger. The 80's are back en en in dit nummer hoor ik veel terug van de TV-tune van Dr. Who. Prima schijf !En wat was jullie favoriete TV-tune allertijden ?

Los Willem Vermandeiros - 9 oktober - OPCDConcerttip !!

Vrijdag 9 oktober om 22h00 in café OPCD te Ardooie

Los Willem Vermandeiros

Meer info over dit geschift gezelschap met o.a. Luc Dufourmont, KLIK HIER

Is de herfst begonnen ?Ik hoop het

De zomer heeft meer dan lang genoeg geduurd. Ik verlang naar nevel (zoals deze morgen), ochtendrillngen als je 's morgens buiten de diertjes voedert, de mooie herfstkleuren, eens goed natgeregend worden,...

Ik vind dat ieder seizoen zijn charme heeft en herfst en winter zijn voor mij even mooie seizoenen als lente en zomer.

zaterdag, september 26, 2009

vrijdag, september 25, 2009

Jong Keukengeweld en Murke op Radio 2De actie 'Jong Keukengeweld' gaat op 1 oktober van start. Ben je tussen 18 en 30 jaar, dan kan je terecht in 20 West-Vlaamse toprestaurants voor een gastronomisch driegangenmenu incl. wijnen/bier en water voor een promoprijs van 45 €.

Ben je net iets ouder, aarzel dan niet om een ander (iets duurder) menu te savoureren in één van de 20 restaurants. Stuk voor stuk bezorgen deze jonge chefs je een culinair orgasme. Benieuwd naar de 20 restaurants, de 20 jonge chefs en hun menu, KLIK HIERMurke zal jullie maandagmorgen veraangenamen. Op maandag 28 september om 7h20 hoort u de zoetgevooisde, sexy stem van Murke op Radio 2. De hele week is trouwens 'Jong Keukengeweld'-week op Radio 2. Iedere morgen om 7h20 een bijdrage met als kers op de taart op vrijdag 2 oktober de 'Femme Fatale' van Vlaanderen nl... ja, je zal moeten luisteren :-)

Vandaag zat er bij het Nieuwsblad ook een extra katern betreffende 'Jong Keukengeweld'.

Reserveer nu snel een tafeltje en geniet .... smakelijk

dinsdag, september 22, 2009

maandag, september 21, 2009

Buster VansteelandZopas terug van een wielerrit voor verteranen "De Panne-De Panne". Binnenkort meer hierover.

In de late namiddag kregen we het voorstel om een huisdier te adopteren. Na een rat, cavia, 3 konijnen, 5 vissen en 2 katten hadden we ons voorgenomen geen huisdieren meer te accepteren.

Maar toen we in de ogen keken van Buster waren we onmiddellijk verkocht. We verwelkomen dan ook Buster in ons huisje.

Maar welk dier is Buster ?

Gok maar in 'comments'. Binnenkort volgt hier het antwoord. (TIP : het is kleiner dan een olifant)

vrijdag, september 18, 2009

Vlaanderen VakantielandDe laatste tijd ben ik nogal veel op stap geweest met TV-ploegen. Een tijdje terug was ik twee dagen op stap met een ploeg van Vlaanderen Vakantieland in Vleteren en Brugge. Het werd een boeiende persreis met nu en dan een heerlijk proevertje.

Deze uitzendingen kan je dit weekend bekijken in Vlaanderen Vakantieland

Vleteren in de ban van het bier

De Bierpromenade in Brugge

En uiteraard zijn beide bestemmingen ideaal voor een weekendje, een dagje uit

donderdag, september 17, 2009

TelefoonBeroepshalve hang ik nogal veel aan de lijn (en dan niet Tom Boonen-gewijs). Een telefoon beschouw ik dan ook louter als een werkinstrument.

Zelden zal ik dan ook iemand opbellen om te vragen hoe het is, ... Als ik bel, is het meestal van praktische aard.

Bij anderen is een GSM bijna vergroeid met hun rechterhand en van zodra ze aan iets denken, moeten ze iemand opbellen.

Gelieve in zo'n geval mijn nummer over te slaan

woensdag, september 16, 2009

Lejeune is ... TERMINATOR, ROBOCOP,...Enkele testjes
Herken je lichaamstaal, kun je gezichten lezen ? Deze en andere testen vind je hier

LuisterspelAls kind kroop ik 's avonds graag diep onder de wol terwijl ik op mijn transistorradiootje luisterde naar een luisterspel (hoorspel) op BRT (Radio). Deze luisterspelen waren zeer goed gemaakt en via de beschrijvingen en geluiden kom men zich een voorstelling maken van wat gebeurde.

Ik vrees dat luisterspelen niet meer gemaakt worden. Indien er iemand weet heeft of er nog luisterspelen uitgezonden worden of indien men via één of andere site luisterspelen kan downloaden, laat het maar weten in 'comments'.

Want in de herfst en winter zou ik graag terug eens ondergedompeld worden in de magie van het luisterspel

vrijdag, september 11, 2009

Nieuwe camouflagepakken voor het legerHet Amerikaans leger heeft 50.000 camouflagepakken gekocht met bovenstaande camouflagekleuren.

De ontwerper is niet echt een fan van het leger, denk ik. Maar hij/zij heeft wel zin voor humor :-)

maandag, september 07, 2009

Eén - De Jaren StillekesDe zondagavond is voor mij nog altijd een TV-avond en dan mag het eens lekker ontspannend zijn. De zondagavond is al tientallen jaren het eigendom van de VRT. Wat andere zenders ook mogen proberen, de VRT blijft scoren op zondag.

Mooie herinneringen aan Morgen Maandag, Het Huis van Wantrouwen, James Herriot, De Mol,de speelvogels,...

Gisterenavond keken Murke en Kip eerst naar Zoo Australië en dan vol verwachting naar 'De Jaren Stillekes' met als presentator Steven Van Herreweghe en als gast Frieda Van Wijck.

Het verdict : terug een schot in de roos ! Alhoewel er teruggegrepen wordt naar vertrouwde methodes o.a. montage filmpjes,... wordt dit origineel gebracht en Steven Van Herreweghe leidde dit programma con brio. Uitermate gelachen met het programma Eleonor, verder stond ik verbaasd dat men een dokter in zijn praktijk filmde terwijl hij een pijp rookte en zijn patient hield het bij een sigaret.

Ik kijk al uit naar de verdere afleveringen van 'De Jaren Stillekes' met als gasten Walter Grootaers, Tom Lenaerts, Ronny Mosuse, Urbanus, Erik Van Looy, Bart Peeters, Jacques Vermeire, Guy Mortier en Marcel Vanthilt

zondag, september 06, 2009

Braderie de LilleZopas terug van een heerlijk dagje Lille (Fr). We hebben een klein 15 kms gewandeld tussen de meer dan 100 kms standen. Je vindt er veel prullaria maar ook standen met bijv. enkel oude koffiemolens.

En zoals de meesten, hebben we ook genoten van mosselen met frieten. Gedurende de braderie bieden bijna alle restaurants dit aan à 11 à 12 €. Deze keer aten we in le XVIII in één van mijn favoriete restaurantstraten van Lille nl. Rue de Gand

Vervolgens de lange rij standen bekijken nabij Champs de Mars om uiteindelijk te eindigen in Wazemmes voor een heerlijk Picon-vin op een terras.

Ik zou volgend jaar zelf graag eens deelnemen aan de braderie. Met een tentje en al onze spullen van zatermiddag tot zondagavond non-stop aanwezig zijn op de braderie. BBQ, ricard, .... Waarschijnlijk zijn er nog wel Bevers die dit zouden zien zitten.

vrijdag, september 04, 2009

Win een bierdegustatie in café OPCDMooie prijs !

Als je wint mag je 9 andere vrienden uitnodigen om een bierdegustatie bij te wonen in café OPCD.

Klik hier

En als je wint, mag je me altijd uitnodigen

Murke als proefkonijnIk kreeg een tip door ivm The Insiders. Je kan er als proefkonijn gratis iets testen en er wordt verwacht dat je daar ruchtbaarheid aan geeft.

Ik kreeg zopas bericht dat ik bij de 1.700 geselecteerden ben. Volgende week krijg ik een gratis insider 'Baileys Coffee' - pakket toegestuurd

Wil je meer info ivm The Insiders, KLIK HIER

donderdag, september 03, 2009

Tip voor het weekend - grootste rommelmarkt van Europa


Zondag 6 september ga ik samen met Kip naar de Braderie van Lille (France). We proberen daar jaarlijks naar toe te gaan. Voor ons is dit flaneren langs kilometers standjes, nu en dan een ricard, 's middags mosselen met frieten en 's avonds rhum arrangé gevolgd door een heerlijk gerecht van île de la Réunion in een exotisch restaurantje in de nabijheid van rue solférino.

Wil je dit unieke, jaarlijkse evenement ook meemaken, alle info vind je HIER

woensdag, september 02, 2009

Mijn eerste pasjes op "Gezichtenboek"Ik heb zopas mijn eerste voorzichtige stapjes geplaatst op Facebook. Aarzel niet om een vriendschapsverzoek in te dienen en ontdek de wondere wereld van Murke. Voor mijn Facebook-pagina KLIK HIER

TV-Tip voor vanavond : The Queen - Canvas 20h40

Voor liefhebbers van de betere film. Vanavond op Canvas om 20h40 kun je kijken naar The Queen met een schitterende Helen Mirren

Een absolute aanrader

Nieuwe sponsor voor StandaardEn voor de rest interesseert heel die heisa mij geen fluit. In België spelen enkel middelmatige voetballers en voetbalbestuurders en voetbalsupporters stellen ook niet veel voor. In de wereldgeschiedenis is dit zelfs geen futiliteit.

dinsdag, september 01, 2009

Murke is de sigaarTal van mooie foto's en een getrukeerd filmpje van Murke vind je HIER terug

Het smoeltje van de week

de mislukte verleidingspoging van Matanza

Matanza : "zeg Poalke, ge ziet er gie nog een hete doze ut. Gaj een kee nie mee met mie. Mienen piet is zeker zoo groot"na het zien van de dwergpiemel van Matanza

Ook homo's fietsten mee

Een lesje Aardrijkskunde

Hier ontspringt de Ourthe

supporters, renners, dwergen

de supportersde rennersde dwergen

Le serpent est le vainqueur

Slange werd de winnaar voor een fel ontgoocheld mienwerkerke en dat ...Ondanks het feit dat men geknoeid had met zijn versnellingsapparaat