zaterdag, juni 20, 2009

Tot zaterdag op de vismarkt (Batjes Roeselare)

Zaterdag 27 en zondag 28 juni vind je me o.a. achter de cocktailbar van "Schwung Plaza", een supergezellig GRATIS festival(letje) in Roeselare. Daar spelen o.a. The Ugly Buggy Boys (zie onderstaande video, play it loud !!)

Het volledige programma vind je HIER

Smoke

Speciaal voor ZiggyVrijdagnamiddag in 't Folkcentrum in Dranouter .... 't is van je collega's dat je het moet hebben :-)

Even er tussenuit

Een weekje zal het stil zijn op deze blog. We gaan er even tussenuit.

Vanavond nog een verjaardagsfeestje van Moppie. Moppie krijgt nieuwe voordeuren en morgen vertrekken we dan voor 5 dagen Amsterdam waar we o.a. voor de tweede maal dit jaar AC/DC aan het werk zullen zien.

De eerste nachten slapen we in "Bed met Bootje". Hopelijk komen we onderstaande snelheidsmaniakken niet tegen als we de grachten van Amsterdam verkennnen met ons bootje DOEIIII !

woensdag, juni 17, 2009

Tattoo you :-)


Bezwarend materiaal van Oguh

Gisteren kreeg ik een mailtje binnen met daarop een foto van Oguh in een wel zeer compromitterende situatie nl. Oguh in een rechtopstaande 69 met een mooie negerin.

Gisterenavond sprak ik Oguh daar over aan en hij zei direct "dat kan !". Maar hij was bereid om dit in de minne te regelen bijv. door een etentje

Maar hij stelde zijn condities ... hij wou eerst de foto zien en dan zou hij zijn tegenprestatie bekendmaken.

Maar zo werkt Murke niet :-)

Dus KLIK HIER en je ziet Oguh in actie tijdens een rechtopstaande 69 (het is de 2de foto)

maandag, juni 15, 2009

Tip van Ziggy - lachen :-)

Buienradar

Zondagmorgen 55 kilometers gereden met de Preutestampers in de gietende regen. Gelukkig was het niet koud en zoals de slange zei : "je moet er het positieve van inzien, er zit veel zuurstof in de lucht" en hij had deze keer gelijk :-)

Nadien genoten van een overheerlijke BBQ. Hartelijk dank slange en hamstertje voor de gezellige dag !!

Wil je weten of er buien op komst zijn dan is er de buienradar. Voor het gemak heb ik deze geïnstalleerd op mijn blog aan de linkerzijde

Tournée générale

SUPERTIP !!

Dinsdag 16 juni om 21h10 CANVAS

Morgen start op CANVAS de nieuwe reeks “Tournée générale” waarin Jean Blaute (bierliefhebber) in 10 afleveringen Ray Cokes (wijnliefhebber) probeert te overtuigen om over te schakelen op bier.

Dit programma heeft een groot “De Bende van Wim”-gehalte. Alleen zijn de moto’s vervangen door een VW-busje.

Voor meer info, Klik Hier

En bekijk ook eens onderstaand filmpje als teaserSanté !

vrijdag, juni 12, 2009

uithangbord voor Murkes bierkelderGisteren met Matanza en de Kip enkele biertjes geproefd uit Murkes bierkelder o.a. Sint-Bernardus Abt 12, Zatte Bie, Oerbier, Wambrechies (Frans jeneverbier),...

Matanza was zo verheugd dat hij deze nacht nog bovenstaand uithangbord geschilderd heeft voor Murkes bierkelder.

Dank je wel Matanza

Zaterdag 27 juni om 20h30 op Schwung Plaza

THE FAMOUS DISCO EXPLOSIONShake that ass baby

Klik HIER voor meer info

donderdag, juni 11, 2009

Murkes bierkelder

Afgelopen dagen zwom ik werkelijk in het bier. Dinsdagavond blijven plakken met de moaten en barbier. Meer dan tipsy thuisgekomen :-)

Gisteren was het een zeer lange werkdag. Eerst deskwork dan vergadering en ’s avonds slotwoord verzorgen in Vleteren naar aanleiding van “Vleteren in de ban van het bier”

’s middags zat ik vlak bij de Franse grens dus besloot ik om snel even naar Auchan over te steken. Ik kwam buiten met 11 flessen 75 cl. Franse bieren o.a. Ch’ti,….

Biershop CuvelierDe vergadering ’s namiddags was vroeger afgelopen dus ik had nog wat tijd over. Iemand had me getipt over Biershop Cuvelier tussen Poperinge en de Franse grens (Abelestationsplein 30, Poperinge). Wel, dat was een echte openbaring, je komt terecht in een boerderij en eerst kom je in een soort kruidenierswinkeltje maar daarnaast bevindt zich het biermekka. Resultaat : Murke kocht nog een 20-tal flessen bier (St. Bernardus Abt 12, Grottenbier, Gueuze Cantillon, Zatte bie, Oerbier, La Bière du demon ‘la bière blonde la plus forte du monde’ en nog tientallen andere bieren. ….

’s Avonds dan naar Vleteren, een super toffe gemeente. Na het slotwoord konden we proeven van Westvleteren 12, Pannepot, …. Ook Westvleteren paté, abdijkaas, pannepotbrood en overheerlijke Chocolademousse op basis van Westvleteren 12, pralines met Westvleteren 12,…

Vleteren organiseert tal van leuke activiteiten deze zomer. Ideaal voor een korte uitstap Voor meer info, klik hier

Om 22h30 kwam ik thuis, moe maar voldaan

Heb je dorst of wil je eens een lekker biertje proeven uit Murkes bierkelder, kom maar af

woensdag, juni 10, 2009

Even naar Amerika voor iets meer dan 300 € ?Ongelooflijke tarieven bij Connections. Als je boekt voor eind juni kan je voor iets meer dan 300 € vliegen naar de USA (heen en terug en alle taksen inbegrepen)

Even getest bijv. vertrekken op 7 oktober en terugkeren op 13 oktober

New York 316 €
Los Angeles 377 €


Wel wel het begint weer ontzettend te kriebelen

Voor meer info KLIK HIER

dinsdag, juni 09, 2009

Het leven zoals het is ...... de Kip

Hoeveel bezoekers heeft Murke ?Murke is best trots op zijn aantal bezoekers. Per dag gemiddeld 204 bezoekers en per dag worden gemiddeld een 357 pagina's gelezen. Hierboven het schema van afgelopen week

maandag, juni 08, 2009

Hou 27 en 28 juni vrij !Vorig jaar kon je het bovenstaande aanschouwen tijdens het aperitief op Schwung Plaza tijdens de Batjes in Roeselare. Binnenkort meer.....
Hou alvast deze data vrij..... men zegge het voort

Echt gebeurd

Ooit benaderde ik in Amerika een mooie vrouw met volgende openingszin : “Hi gorgeous, do you know that the word of today is ‘legs’. Let’s go back to my hotel and spread the word” en ……

Ooit ging ik met een Duitse klant in Oostende mosselen met frieten eten. Ik doe dit dus nooit meer want den Duits klopte constant met zijn vork op de mosselen en riep vervolgens voor het hele restaurant : ”Aufmachen, schnell !

Pinkpop is het popfestival voor homoseksuelen :)Bestaan er ook slimme vrouwen :-)

Facebook

Onderstaande variant van Facebook lijkt me best leuk :-)

Verkiezingen 09


Noem het gerust een afwijking maar Murke houdt van de verkiezingsdag. Voor Murke is dit een soort ritueel. ’s Morgens heerlijke pistolets halen, lekker ontbijt, wandelen naar de Hallen om te stemmen, terug naar huis …. aperitiefje drinken (Ricard) en om 12h00 plaatsnemen voor de buis tot middernacht. Twaalf uur verkiezingspraat en geleuter … Oh I love it !!

Murke kan genieten van al dat gebabbel, lichaamstaal (bijv. Bart Somers die binnenkomt in de VRT studio had veel weg van de ‘man van stro’ uit ‘The wizzard of Oz’). Onderwijl lekker eten, glaasje wijn, taartje, koffie,…. en als er op het scherm een interessante bijdrage komt over hoe bonobo’s met conflicten omgaan … dat gedrag even imiteren (mensen die gekeken hebben, weten wel wat ik bedoel).

En wat vindt Murke van de verkiezingen. Murke is blij dat de gestapo-partijen (Vlaams Blok en LDD) niet goed gescoord hebben. Voor de rest hoop ik dat ze zich nu eens daadwerkelijk bezig houden met de echte problemen.

Ik blijf positief gestemd en ik hoop dat het geruzie en onderlinge discussies nu een beetje binnenskamers blijft. Verder hoop ik dat politici durven zeggen waarop het staat. Ik hou niet van politici die loze beloftes doen en een ‘goede nieuws’ show verkopen. Murke is groot genoeg om ook slecht nieuws en onpopulaire maatregelen te aanhoren.

Maar wie was nu de grote winnaar van de verkiezingen. Wel voor Murke was dit ongetwijfeld de VRT en in het bijzonder de rots in de branding, Martine Tanghe. Een dikke proficiat Martine !

zaterdag, juni 06, 2009

Waar vond de vietnamoorlog plaats :-)

vrijdag, juni 05, 2009

Ik stem zondag op ...... de nieuwe partij van Matanza nl. de PVGPME

Voor meer info over deze nieuwe, politieke partij, klik HIER

Murke in een volgend levenMurke kan met een gerust gemoed sterven want in een volgend leven wordt hij een beroemd filmregisseur

Benieuwd wat jullie worden in een volgend leven, klik dan HIER

Mijn levensgezellin Kip keert echter terug als ...... De Paus

En jullie ? Laat maar weten in 'comments'

Help Help (2)

Dat de verkiezingen maar snel achter de rug zijn want vannacht heb ik gedroomd van ..en het ergste was dat ik deze morgen niettemin opstond met een ODOL om U tegen te zeggen. Hopelijk voor mij kwam Greet op De Beeck ook voor in mijn droom maar … dat weet ik niet meer

donderdag, juni 04, 2009

Help

Ik krijg hier op mijn werk eenWat moet ik doen ?

woensdag, juni 03, 2009

herken het gat !

Zaterdag ll. was er het schitterende verjaardsfeest van Tetje. Lekker smoefelen, goede muziek, heerlijke drank en ..... een ietwat vreemd agerende directeur. We vroegen ons openlijk af of collocatie gewenst was voor Oguh want hij hield zich ledig met het fotograferen van kontjes en konten van aanwezigen. Daarbij riep hij nu en dan luidskeels : "'t is ne mutten" of "dat is zeker geine mutten".

Maar oef, alles is nog OK met Oguh. Hij nam enkel deze foto's om een achterwerk-quiz op Murke te plaatsen.

Dus : Herken het gat (4 vrouwen en 1 man). De eerste die ze alle vijf juist heeft, krijgt een gratis drankje van Oguh

Tranen met tuitenGisterenavond hebben Kip en Murke 'tranen met tuiten' gelachen. Murkes multikabel was binnengekomen en zo konden we eindelijk op TV-scherm de diverse opnames bekijken, gemaakt met de Sony Handycam.

Karaoke in De Preute

Pogingen tot zingen : Matanza, Oguh, toen nog gezellig rond, Murke, ...
Pogingen tot Engels : Kort Vingerke (iets van clazie lillle ting cot lov)
redelijk niveau : Jerom, Fredjeflik, Bol, Ollie, Slange
zangtalenten : Elsbabbel, Compostela
Beste zatte La Esterella imitatie : 't mienwerkerke

Peer 2007

30 minuten sporthal (zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag), het verschil in frisheid tussen beide dagen is duidelijk. Tal van zaken wist ik niet dat ik ze gefilmd had. Echt bijna in mijn broek gepist van het lachen met o.a. :

- slapstick tussen 't mienwerkerke, Matanza en Slange
- biergevecht tussen Oguh en Matanza
- Slange vertaalt 'Sjorre sjorre' in het Duits
- Tetje verzorgt slange o.a. knippen nagels, borstelen haar en spuiten lak op zijn hoofd
- Kip die zegt "t rint terin en der is een ruute uut"
- Oguh die via de tenen van dinsdagliefje haar borsten doet op en neer gaan
- ....

De preutestamperstoer

40 minuten professionele verslaggeving :-)

Probleem

Ik heb de software kunnen installeren op mijn computer maar om de beelden te bewerken moet dit gebeuren via een I-link kabel van mijn Sony-handycam naar de computer. Maar op mijn computer zit er geen I-link ingang. Moet er hiervoor een netwerkkaart geïnstalleerd worden ? Kan dit via een andere kabel ? Kan dit via een tussenstuk ? Moest er iemand hiervoor een oplossing weten, laat het maar weten in 'comments' of kom even langs. Want Murke zou graag enkele fragmenten op zijn weblog plaatsen

Ondertussen

Kunnen we de beelden reeds bekijken op de televisie. Misschien een ideetje voor bij Slange (14 juni) of eens in De Preute

Murke die soms blij is dat hij zelf filmt .... op die manier is er niet veel bezwarend materiaal beschikbaar van Murke :-)

dinsdag, juni 02, 2009

Het leven samengevat in 4 flessenshit, ik zit al aan de derde fles