vrijdag, februari 27, 2009

In de oude pruimBeroepshalve krijg ik veel info ivm restaurants/herbergen/logies,... En soms moet ik lachen met namen van restaurants/herbergen,.... Een leuke benaming in combinatie met een mooie website en een mooi kader werkt zeer uitnodigend voor Murke.

Zo heb je in Beersel In de Oude Pruim

Maar mijn favoriet bevindt zich in West-Vlaanderen. Misschien wel een idee voor een stop tijdens een fietstocht.

benieuwd ?

KLIK HIER

En kennen jullie leuke,passende namen voor handelszaken ? Laat maar weten in 'comments'

Verslavend


Gisterenavond begon ik aan het tweede deel van de Millenium-trilogie van Stieg Larsson nl. 'De vrouw die met vuur speelde'.

Niet echt goed voor de nachtrust maar O, zo mooi. Heb je nog niks gelezen van Stieg Larsson, lees dan eerst het eerste deel 'Mannen die vrouwen haten' en vervolgens deel 2 en 3

De slapeloze nachten en kraaiepootjes 's morgens zul je er met veel plezier bijnemen.

Vanavond kan ik echter niet in het boek lezen want er is pokeravond ten huize Compostela. Vorige keer vergastte Compostela ons op een overheerlijke Moambe. Benieuwd wat het deze keer wordt.

donderdag, februari 26, 2009

Anno 1936

In de tussenoorlogse periode kregen brouwerinnen net als alle andere huisvrouwen in dag-, week- of vakbladen nu en dan welgemeende raadgeving mee. Omdat dit als tijdsdocument op zich wel geestig en mutatis mutandis ook vandaag nog bruikbaar is voor alle ouders met kinderen, hieronder de 10 geboden van de brouwerin omstreeks 1936 :

De tien geboden van elke huismoeder

Laat in uw woning, groot of kleen,
Uw kindren spelend nooit alleen.

Pas op dat lucifertjes nooit
Voor ’t grijpen liggen rondgestrooid.

Zet om uw kachel, vuur of haard
Een hek dat ’t kind voor brand bewaart.

Laat kokend water nergens staan,
Waar bijgeval het kind moet gaan.

Voor gij ze vult, blaas uit uw lamp,
Aldus voorkomt ge groote ramp.

Hits met petrool het vuur nooit aan,
De vlam mocht in ’t gezicht u slaan.

Sluit heengaand steeds uw put met zorg,
Dit blijft u voor gerustheid borg.

In ’t koper worde uw spijs nooit koud,
Wee, die dit niet voor oogen houdt!

Is in uw spijs azijn vervat,
Bewaar ze nooit in zinken vat.

Tot mijding van een treurig lot,
Houd moordend gif steeds achter slot.

Vanwaar komt het streepje in de 7 :-)

(klik op foto voor grotere weergave)

dinsdag, februari 24, 2009

Ondertussen in 't rusthuis

Klik op de foto voor grotere weergave

SpierscheurGisteren was er minivoetbal. We zaten goed in de wedstrijd tegen de titelfavoriet. In de derde periode schoot er plots iets in Murkes kuit. Pijn !

Diagnose : spierscheur ... enkele weken geen sport. Gelukkig kan ik nog in de wagen rijden en kan ik verder werken

Tja, ouderdom hé

maandag, februari 23, 2009

Nog 6 keer slapen ...en ik zie de beste LIVE-groep aller tijden voor de 8ste of de 9de keer LIVE. Zie hierboven een fragment van een opname tijdens hun huidige toer

De setlist doet me al likkebaarden. Wegens lage hotelbezetting in 't Stad kon ik tevens een tweepersoonskamer (4 ****) op de Keyserlei, incl. ontbijt op de kop tikken voor 59 €. Kortom het wordt een heerlijke zondag in A'pen

De missende Euro

Dit is al een oud raadseltje maar misschien leuk voor een maandagmorgen

Drie vrienden gaan naar een hotel.

De hotelmanager vertelt dat een kamer € 30,- kost, dus ze betalen elk € 10,- en gaan naar hun kamer. Een tijdje later realiseert de manager zich dat vanwege een kortingsaktie de kamer maar € 25,- kost, dus hij stuurt de portier met € 5,- naar boven.

De portier snapt maar niet hoe hij de € 5,- in drieën kan splitsen en geeft de vrienden elk € 1,- terug en houdt € 2,- in zijn zak. Dit betekent dat de vrienden nu elk € 9,- betaald hebben, dus een totaal van € 27,- de portier heeft € 2,- in zijn zak samen is dit € 29,-

Waar is nu de laatste Euro gebleven?

zaterdag, februari 21, 2009

vrijdag, februari 20, 2009

donderdag, februari 19, 2009

Voor vrouwen die niet goed slapen is er nu ...

Ooit word ik paus ...Want wie wordt er paus ?

Antwoord : De beste onder de kardinalen.

En wie wordt er kardinaal ?

Antwoord : De beste onder de bisschoppen

En wie wordt er bisschop ?

Antwoord : De beste onder de DEKENS

En wie is de beste onder de dekens ?

Voila, need I say more :-)

Murke

SickoGisteren meer dan twee uur met open mond gekeken naar de filmdocumentaire “Sicko” van Michael Moore (te zien op Prime). In deze film wordt de gezondheidszorg in de VS onder de loep genomen : 60.000 $ om een vingerkootje aan te naaien, mensen met gebroken ribben en sleutelbeenderen die niet kunnen betalen worden van het ziekenhuis met een taxi naar een opvangcentrum gebracht waar men hen dropt op de stoep, een arts van een verzekeringsmaatschappij die getuigt dat ze meer dan 1.000 dossiers van echt zieke mensen afwees om zo een grotere bonus te krijgen,……En dan telkens Bush en zijn haviken die een goede nieuwsshow verkopen.

Wij mogen blij zijn dat België een goed systeem heeft. En laat het ons a.u.b. zo houden. Mensen als Dedecker zijn echter volop voorstander van het Amerikaanse systeem nl. privatisering van de gezondheidszorg. Maar daar zal hij in de kiescampagne niet veel over spreken…. Nee, hij lult veel liever uit zijn dikke nek over VEEL belangrijkere items als ‘roken op café’ ‘snelheid op autosnelwegen’,….

Op wie zal Murke stemmen in juni ? Wel, ik weet het absoluut niet. In het verleden stemde ik reeds voor 4 verschillende partijen en stemde meestal voor personen wiens visie ik enigszins deelde. Maar met de huidige poppenkast heb ik niet veel voeling meer

woensdag, februari 18, 2009

Murke smelt weg in Parijs

Tweede dag Parijs

Murke is koortsig. Gisteren hebben we bijna 17 kms gewandeld ... normaal zou een mens zich dan tip top moeten voelen, maar neen. Murke krijgt het afwisselend zeer warm en zeer koud. Zelfs de aanblik van onderstaande vrachtwagen in Parijs biedt geen soelaas.

Met pijn in de keel, hoofd, flanellen benen besluiten we om te wandelen. Want via beweging kan een mens alleen maar beter worden.

Het is een mooie, zonnige morgen in Parijs. We wandelen in het Bois de Boulogne, doorkruisen vervolgens bijna heel Parijs te voet. Ik ben al tientallen keren in Parijs geweest en het is de eerste keer dat ik de Champs Elysées afwandel.

We genieten van de wandeling maar het ziektegevoel blijft. Soms begin ik zonder reden te zweten. Verder kan ik niets eten, ik krijg niks binnen. We stoppen nu en dan voor een koffie. In één van die cafés ontmoet Kip haar idool nl. de Franse acteur Jean Reno, gekend van o.a. Mission Impossible, The Da Vinci Code. Kip mag naast Reno zitten voor de foto :-)

Deze keer verkennen we het 2de arrondissement en we kunnen de straten rond rue des petits-carreaux, rue Monorgueil en het vreemde passage du grand cerf sterk aanraden.

Vervolgens laat ik Kip eens kennismaken met Rue St Denis. Voor een triootje met een dikke negerin past ze .... gelukkig maar

Het wordt stilletjesaan avond. uit alle poriën en andere lichaamsopeningen van Murke is substantie gekomen. Murke voelt zich loom en moe. We besluiten om in Quartier Latin een kleinigheid te eten.

Plots komen we aan Théatre Huchette waar ze nu al meer dan 50 jaar iedere avond "La Cantatrice Chauve" en "La Leçon" spelen. In dit kleine theater waren we met het College begin jaren '80 aanwezig. Perkiete had "La Cantatrice Chauve" in onze hersenen gestampt. Gevolg : Vanaf "Tiens on sonne" ratelden wij de tekst mee af tot zichtbaar jolijt van de acteurs

Kip kreeg honger en we besloten iets te eten in een kleine bistrot. De wijn beviel me maar ik kreeg nauwelijks een hap door mijn keel.

Na afloop keerden we terug naar ons hotel. Onderweg moest ik dringend plassen en spurtte ik 'le jardins des tuileries' binnen. Toen ik mijn Eifeltoren al tevoorschijn had gehaald en een boom bevruchtte, keek ik rond me en besefte dat in het donkere park tientallen viespeuken begonnen te naderen om een glimp op te vangen van mijn Eifeltoren. Gelukkig kwam Kip opdagen en de perverten vertrokken.

Na een slechte nachtrust sloeg Murke zelfs het ontbijt over (eitjes, worstjes, spek, chocoladekoeken, croissants, ...).

We vertrokken naar huis en bij onze thuiskomst had Moppie voor een verrassing gezorgd nl. ze had een wokschotel bereid op basis van vis. Ik begon al honger te krijgen en verorberde terug een bordje.

Toen Moppie het huis verliet, zag ik onze kat Kapitein treuren. Ik vroeg me af wat beiden gedaan hadden tijdens onze afwezigheid.

Voor het slapengaan nog even op de weegschaal en 82,6 ofwel 2 kgs vermagerd in Parijs. Jaja, de ziekte

dinsdag, februari 17, 2009

En hoe was Parijs ?

Zaterdagmorgen kwam onze huisoppas aan. Moppie zou gedurende een verlengd weekend op ons huis passen. De kat Kapitein liep verschrikt weg van zoveel jong geweld.

Dan met de wagen naar Lille en vervolgens de TGV naar Parijs.

Een blauwe hemel en een zonnetje verwelkomden ons in Parijs. Met de metro naar ons hotel in Neuilly-sur-Seine, vlakbij het Bois de Boulogne.

Ja, ’t was Valentijn dus nu nog een restaurantje vinden voor een gezellige 'tête-à-tête'. Uurtjes wandelen in Parijs, genieten en uitkijken naar een gezellig restaurant. Uiteindelijk vielen we beiden voor Chez Gerard en het bleek een zeer goede keuze


Restaurant Chez Gerard Neuilly Sur Seine - For more amazing video clips, click here

Als voorgerecht at Murke een Terrine, Kip genoot van een tiramisu de crustacés.
Als hoofdgerecht kozen we beiden voor een stevige pot-au-feu. Voeg daarbij een fles Bourgogne en een zeer attente bediening, inclusief roos voor de Kip …. Ewel meer dan geslaagd.

Morgen het vervolg van onze trip. Murke krijgt ‘De Ziekte’, Kip zit op café bij een wereldberoemde acteur,….

vrijdag, februari 13, 2009

donderdag, februari 12, 2009

Waar zou jij je zomer moeten doorbrengen

Volgens onderstaande test moet ik Europa verkennen. En jullie ?
You Should Spend Your Summer in EuropeYou're in to almost all forms of culture - art, music, architecture, food...

And spending a summer at the beach sounds pretty darn boring to you.

So head off to Europe, where you can have your tiramisu (and even eat it on the beach!)

woensdag, februari 11, 2009

Hoeveel Murkes wonen er in de USA ?

Op de site van Elsje trof ik een site aan waarop je kan zien hoeveel van je naamgenoten in de USA vertoeven ?

Hieronder de Murkes, er wonen er 4 in de USA en dan nog allemaal in de staat Michigan, in de Bible Belt ... help

Create your family tree at dynastree.com
Distribution of the surname Vansteeland
Distribution of the surname Vansteeland

Where does your name come from?En hoe is het met jullie Amerikaanse naamgenoten gesteld ?

Valentijn in ParijsIn "De Raaklijn" kocht ik de interessante gids "Le Routard des amoureux à Paris" met tal van ideetjes voor een romantisch weekendje in Parijs. Tal van restaurantjes, cafés, clubs, toffe winkeltjes, waar kan je romantisch picknicken, romantische wandelingen,....

Compact en opgemaakt per arrondissement. Murke verlangt al om op verkenningstocht te gaan met zijn Kip.

Volgende week krijg je wel het verslag op Murke.

En als je zegt Parijs, denk je aan .... Jacques Dutronc (mijn figuur van de week)

En dan nu reclame

QUIZ OPCD

Donderdag 12 februari om 20.00u. STIPT! Onze derde Quiz!!! Wees erbij
Inschrijven per 2 personen.

Opcd bestaat dit jaar 5 jaar (met den Alex) noteer nu alvast in jullie agenda

Woensdag 20 mei om 20.30u : Piet De Praitere (Etienne met z’n open verhemelte, dikke Gilbert)

VALENTIJN IN DE PREUTE

dinsdag, februari 10, 2009

WinterslaapMan, man, man,... wat voel ik me moe vandaag. Na een goede maar korte nachtrust (minivoetbal : Delta Lloyd - Thor Waterschei 5 - 3) vecht ik al de gehele morgen tegen de vaak.

Meer en meer raak ik ervan overtuigd dat de mens ook behoefte heeft aan een winterslaap ... nu nog mijn werkgever overtuigen :-)

maandag, februari 09, 2009

Bluesconfituur't was me het weekendje wel !

Vrijdag gezellige quiz, overgoten met een sausje van Tongerlo, en een verdienstelijke 9de plaats op 40 teams

Zaterdag lekker gedanst op een fuif in "The White Cube", een kunstenaarshuis gelegen in de Tassche

Zondagmorgen een beetje afzien met de preutestampers. Aan de toog werd besloten om naar de Bluesjam @ Heavens Door te gaan. Wel, het heeft mij geen moment gespeten.

Tijdens de bluesjam kwamen sterke en iets minder sterke muzikanten aan bod. Gitaristen traden vanzelfsprekend op de voorgrond en Murke genoot van de duelletjes tussen Marino Noppe, een uitstekende, Franse gitarist en een jong broekie van 14 jaar die vriend en vijand verbaasde. Dat jonge broekie (zie foto) speelt bij Lightin' Guy & The Mighty Gators.
Beluister hier fragmenten

zaterdag, februari 07, 2009

De kringwinkel - verrassing voor Putje

Zopas terug van De Kringwinkel

Murke en Kip houden van de Kringwinkel. We hebben een paar spulletjes geleverd en ondertussen hebben we wat rondgekeken in De Kringwinkel. TV's à 40 €, honderden diverse bierglazen (Gordon Scotch, Hoegaarden,...), topplatenspelers à 30 €, ....

En met wat zijn we buitengegaan :

- Valentijnskaarsje 0,30 €
- Mooi, zuiders tapasbordje voor olijven 1,25 €
- Een klassehemd "Pall Mall" voor 3,00 €
- toen we dit zagen, begonnen we beiden te lachen, want dit is het ultieme geschenk voor Putje à 0,50 €

Totaal 5,05 €

Als het morgen niet regent, rij ik mee met de Preutestampers. En terzelfdertijd overhandig ik Putje zijn fantastische geschenk :-)

vrijdag, februari 06, 2009

Vanavond quiz GZR

Van welk land is Ouagadougou de hoofdstad ?
Wie vertolkte ooit de rol van Dracula in een film, noem er 7 ?
Wat is de naam van het nieuwe restaurant van Geert Van Hecke in Brugge ?
….
Naar het schijnt zijn dit enkele van de vragen vanavond in de GZR-quiz.

Ik kijk er al naar uit. Ziggy en Wimpie, afspraak om 19h30 in De Nieuwe Deure of iets vroeger in De Preute (schat dat we daar rond 18h30 zijn)

donderdag, februari 05, 2009

Zondag zit ik in ...

.... Retie :-)

Benieuwd of ik er andere gekende b........s aantrefEn ik verheug me op een gezellige TV-avond met "Van Vlees en Bloed" en vervolgens de finale van "De Slimste Mens".

Wie wint er ? Ik gok op Bart De Wever

Prachtige powerpointpresentatie

Dit vind ik ronduit prachtige, grappige foto's. Om de powerpointpresentatie op volledig scherm te zien, klik rechtsonder op het diascherm. Geniet

Het Verdic(k)tBegin januari stond er 87.0 te lezen op de digitale weegschaal van Murke.

Deze morgen 84.8 kg

Murke voelt zich fysiek ook beter en eind juni 79,9 halen, zal wel lukken.

Ik heb ook even mijn BMI (Body Mass Index) gemeten en deze is 27,4

Bereken hier je BMI

En hoe staat het met jullie strijd tegen de kilootjes ?

BeowulfGisteren op Prime gekeken naar Beowulf. In deze film zijn Anthony Hopkins, John Malkovich en Angelina Jolie ontzettend goed gemaakte computeranimaties.

De film steekt vol zeer mooie, sprookjesachtige beelden en laat je fantasie de vrije loop.

Van Beowulf had ik reeds gehoord. Diverse heavy metal bands vermelden Beowulf in hun liederen. Maar wie is Beowulf nu precies ?

Bekijk het hier

Mijn vroegere leraar economie, wijlen Mr Tack, zou gezegd hebben : "Wel Murke ge moogt blij zijn dat ge vandaag naar school gekomen zijt, want ge hebt weer iets bijgeleerd"

woensdag, februari 04, 2009

KUS(T)TIPS voor Valentijntien unieke zoenplekken langs de Kust

Zeker met Valentijn is de Kust dé ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg. Kustgemeenten hebben voor het Valentijnweekend bijzondere arrangementen. Op de Kustwebsite vindt u een selectie met 30
romantische plekjes en nog meer verrassingen. Hier alvast tien unieke plekken om te zoenen langs de Kust.

1/ Knokke-Heist

Wat denk je van een kus in ‘the Garden of Pleasure’? Klinkt veelbelovend. Verlies echter je geliefde niet uit het oog. Het doolhof van hagen en waterpartijen van kunstenaar Jan Vercruysse inspireert.

2/ Zeebrugge

'Zoals de man die de boot zag, in de lucht', zo zien wij cupido dansen op de golven. Leid je geliefde geblinddoekt naar de vloedlijn en laat haar de ogen openen aan het kunstwerk van Jean Bilquin. Vergeet je doosje met de ring niet.

3/ Blankenberge

Eerst een romantische wandeling naar de Pier waar je in de loungebar nageniet van de zon die via alle kleuren van de liefde verdwijnt in de zee. Wat je ziet is maar een fractie van oneindigheid.

4/ De Haan-Wenduine

157 ha zoenparadijs tussen Wenduine en Vosseslag, zomaar voor je ogen. Trek het bos in, zoek een boom waar je lang en liefdevol zoent, maak een wandeling van een uur en probeer dezelfde boom terug te vinden.

5/ Bredene

Leven als God aan zee, op een strandterras, een lekker glaasje in de hand en genietend van een warme zoen aan de Twins zeilclub.

6/ Oostende

Hij was berucht en beroemd als minnaar, Napoleon deed het ons voor. Op zijn dakterras op het Fort beleef je ingetogen liefdevolle momenten.

7/ Middelkerke-Westende

Geniet met zijn tweeën in het maanlicht op de kop van een golfbreker, maar alleen bij laag water. Zoek een mooie ster en geef haar de naam van je geliefde.

8/ Nieuwpoort

Een kus onder een vuurtoren brengt geluk, hop dus naar de toren aan de IJzermonding.

9/ Koksijde-Oostduinkerke

Hoger dan op de hoogste top van de Kust kan je liefde niet zijn. Nestel je in het mulle zand van de Hoge Blekker.

10/ De Panne

Op de Esplanade, onder de vleugels van Koning Leopold klinkt een liefdesverklaring als een eed aan God en vaderland.

Voor de volledige lijst met 30 zoenplekken aan de Kust surft u naar de Kustwebsite

Je kan er ook via een e-card je geliefde uitnodigen voor een Kus :-)

dinsdag, februari 03, 2009

minivoetbalJoepie, vanavond begint de terugronde van het minivoetbalseizoen. Thor Waterschei bestaat uit eerder oude knarren maar met een goede techniek en spelinzicht. Op die manier kunnen we dat jong geweld nu en dan eens een poepje laten ruiken.

Maar ja, de ziekenboeg wordt groter en groter. Dus vanavond zullen we hoogstwaarschijnlijk slechts met 5 zijn en dus wordt het een fysieke uitputtingsslag. Maar als je weet van wat THOR de afkorting is, weet je dat we ons nooit zomaar gewonnen geven.

En we hebben nu ook onze Thor Waterschei weblog. In een soms lang durende après-match komen soms zaken aan bod waarvan we van mening verschillen. Wel, onze blog verschaft nadien duidelijkheid. Weten jullie of supersub Fairclough ooit nog in België voetbalde ? Het antwoord vind je op de blog van Thor Waterschei

Update 3 februari

Benieuwd naar het resultaat van gisteren, KLIK DAN HIER

maandag, februari 02, 2009

Dit is toch het ultieme bewijsmet dank aan onze spion in Pittem