zaterdag, januari 31, 2009

Gezocht !!Vrijdag 6 februari is er de gezellige quiz van "GZR". Plaats van gebeuren : 'De Nieuwe Deure' in Beveren. Aanvang 19h30

Ons team 'Frituur André' bestaat al uit 3 personen nl. Kip, Wimpie en Murke. We zijn echter nog dringend op zoek naar een 4de man/vrouw met hersenen of de juiste looks :-)

Zin in gezellig avondje quizzen met 'Frituur André' laat het ons dan weten.

Ziggy ?, CD uit A. ?, Vgm ?, Ollie ?, Hubert ?, Spil-figuur ?, Redel ?, Angelina J. ........

Een Roeselaars mopje

Gisteren hoorde ik op café een Roeselaars mopje over wijlen burgemeester Daniel Denys

"Heb je het al gehoord van Daniel Denys ?"
"Neen"
"Hij mocht niet binnen in de hel"
"Waarom ?"
"Hij kon niet van de duvel blijven"

whoehahaha

vrijdag, januari 30, 2009

Gedichtendag (met een dag vertraging)

Liefde is alsof je in je broek plast,
iedereen ziet het maar jij bent de enige
met het warm gevoel van binnen

donderdag, januari 29, 2009

Brief van een creatieve wanbetaler

Een man die meerdere aanmaningen tot betaling ontving van Belgacom, schreef onderstaande brief naar Belgacom. Let op de P.S.

Beste mijnheer van Belgacom,

Ik heb het genoegen u de ontvangst te melden van uw brief van 12 januari jl. waarin u voor de derde keer betaling vraagt voor het geld dat ik u schuldig ben.

Gelieve te noteren dat ik het bedrag dat u eist absoluut niet betwist en dat ik de oprechte intentie heb u zo snel mogelijk te betalen.

Aan de andere kant echter heb ik nog veel meer schuldeisers die ik ook wens te betalen.

Het is daarom dat ik elke maand de namen van al mijn schuldeisers op briefjes schrijf en in een hoed steek, en daaruit de onschuldige hand van mijn dochtertje van drie een naam laat trekken, die dan zo snel mogelijk zijn factuur betaald krijgt.

Ik durf hopen dat uw naam binnenkort getrokken wordt.

Gelieve inmiddels mijn oprechte gevoelens van hoogachting te willen aanvaarden.

Handtekening


P.S. : Gezien de onbeleefde en scherpe toon van uw laatste brief, deel ik u mede dat u niet zal mogen deelnemen aan de twee volgende trekkingen.

Zij die ons verlieten

woensdag, januari 28, 2009

Gratis : het mooie Johnnie Walker notitieboekEen drietal weken geleden nam Murke deel aan het 'Quotesgame' (citatenquiz) van Johnnie Walker.

Gisteren zat er een pakketje in de bus met het mooie Johnnie Walker inspiratieboek. Een uiterst mooi notitieboekje doorspekt met citaten als bijv. “Improvement begins with I”

Een ideaal boekje om je mijmeringen, hersenkronkels,… in neer te pennen.

Iedereen wint zo’n boek en ’t is gratis. Dus waar wacht je nog op

KLIK HIER

En binnen drie of vier weken krijg je een pakketje toegestuurd vanuit Amsterdam

En wat zeggen we dan allen in koor ?

Dank u wel Murke voor deze tip

dinsdag, januari 27, 2009

Eeuwige roem - een mens veroudertGisteren keek ik naar “Eeuwige roem” (Eén) en wie verscheen in beeld, Windy Goethals, waarmee ik ooit nog in ’t College zat. Ik weet niet meer of we in dezelfde klas zaten of in hetzelfde jaar…..

Ik wist wel dat hij zich bezighield met gevechtsport en dat demonstreerde hij soms wel eens op de speelkoer :-)

Ik wist echter niet dat hij ooit nationaal kampioen karate was (zie onderstaand bericht van de site van Eeuwige Roem).

Wat ik wel weet is dat ik lang moest kijken om hem te herkennen want ik had hem 30 jaar niet meer gezien en hij was een beetje verouderd (eufemisme). Maar ja, dat zullen ze van mij ook wel zeggen.

Van de website van Eeuwige roem

Windy Goethals (°1964) karate, Belgisch kampioen

Windy Goethals heeft drie kinderen: Simon, Matthias en Samuel. Hij heeft een karateschool, een fitnesscentrum en een groothandel voor fitnesscentra. Fred Deburghgraeve trainde tijdens zijn topsportcarrière in Windy's fitnesscentrum en Windy was ook zijn eerste sponsor. Nu is Fred in dienst bij Windy als salesmanager.
Windy maakte negen jaar deel uit van de Belgische internationale karateploeg. Hij werd in 1990 Belgisch kampioen in de categorie -69 kg, blote vuist.


Allez, ik zal volgende week opnieuw kijken en een beetje supporteren

maandag, januari 26, 2009

Classic Rock QuizKennen jullie de songteksten van bekende Classic Rock - hits ?

Doe hier de test

En goed gescoord ?

Een heerlijke .... maandagmorgen

Na een zondag waarbij vooral gerust werd ... na een zaterdagavond met zeer veel wijn ... voelt Murke zich deze morgen kiplekker en opgewekt.

En toen ik in mijn kop koffie keek, bleek deze ook blij

vrijdag, januari 23, 2009

New Wave Top 40

Zaterdag 31 januari is er op Studio Brussel vanaf 07h00 tot 10h00 de "New Wave - Top 40". Murke kon sommige New Wave-bands sterk appreciëren o.a. Sisters of Mercy, Gary Numan (tubeway army), Sad Lovers & Giants, Bauhaus, The Mission,.....

Murke heeft dan ook gestemd op De New Wave TOP 40

Op 3. Liasons Dangereuses met 'Los Niños del Parque'
Op 2. Sisters of Mercy met 'Temple of Love'
Op 1. The Chamelons met 'Don't Fall'

(zie onderstaande video, play it loud !)En hielden jullie van New Wave ?
Waren jullie vleermuizen ?
Op welk nummer hebben jullie nog gedanst of gefreakt ?


laat maar weten in 'comments'

Murke in een nieuw kleedje

Saartje Vandendriessche schitterde deze week in "Zonde van de zendtijd". Met een creatie samengesteld uit spulletjes van de Wibra en Zeeman trok ze naar de "Nacht van Exclusief". Ze liet uitschijnen dat het een ontwerp was van Biraw Namzee (anagram van Wibra Zeeman). De reactie van sommige BV's, waarvan ik mij altijd afvraag waaraan ze hun bekendheid te danken hebben, is prachtig

Na het zien van onderstaand filmpje besloot Murke zijn weblogje in een licht aangepast kleedje te stoppen

In de linkerkolom vind je vanaf nu "de figuur van de week" terug. En konden we niet beter beginnen dan met Eduard Van De Walle ...

donderdag, januari 22, 2009

De Slange in een Obama-campagneNaar het schijnt was dit bijna de foto geworden van Obama's CHANGE-campagne. Op een zaterdagmorgen zat de slange poepeloerezat achter zijn computer en probeerde hij in te loggen op een computer in Moeskroen.

Verkeerdelijk geraakte hij binnen in de computer van Obama's Office en het resultaat zie je hierboven. In laatste instantie hebben Obama's assistenten dit onheil kunnen voorkomen.

Ondertussen is het gemakkelijker geworden en kan iedereen HIER zijn/haar Obama-campagneposter maken

woensdag, januari 21, 2009

En Pierre, wat hebben we gewonnenIn september won Murke "1 maand gratis" het Nieuwsblad.

En nu heeft Murke opnieuw prijs. Tot 20 februari krijgt Murke elke morgen gratis "De Standaard" in de brievenbus

Vrijdag 6 februari / Quiz / aanraderBepaalde mensen vroegen meer info betreffende de quiz van Geel/Zwart (zie affiche bovenstaand). Diegenen die er vorig jaar bij waren, zullen terug van de partij zijn voor deze gezellige quiz.

Murke is al ingeschreven met "Frituur André".

Info en inschrijven via patrickvanassche@skynet.be

Doen jullie ook mee ?

dinsdag, januari 20, 2009

Mijn bukkepitje

Mijn bukkepitje (navel) vertelt het onderstaande over Murke
You Are TrustedYou are down to earth, humble, and honest. You are likely to be in excellent mental and physical health.It's likely that you will have two or three children. You can conceive pretty easily.You find yourself overjoyed, and you love to laugh. It's easy to make you smile.You are very detail oriented and tidy. Some may even call you obsessive.You are quite conservative. You are neither a flirter or a flaunter.En wat lees je in jouw bukkepitje ?

Laat maar weten in 'comments'

maandag, januari 19, 2009

Midden-Oosten (Azië)

In de tweede helft van de jaren '90 verbleef ik beroepshalve een tiental dagen in Damascus (Syrië). Mijn contactpersonen/gidsen aldaar waren Ahnaf (tussenpersoon die in Duitsland gestudeerd had, moslim maar niet-fanatiek) en Mr. M. (zeer rijke Syriër die Arabische gastvrijheid hoog in het vaandel droeg).

Op een bevoorrechte manier kon ik dus nader kennismaken met de Syrische "way of life".

In die tijd werd je als buitenlander geschaduwd door de geheime dienst. Je werd gevolgd ... je kon de geheime agenten na een tijdje herkennen ... de meeste droegen zo'n blouson à la Starsky & Hutch en als ze een krant lazen, kon je soms de antenne nog zien van hun walkie talkie.

Verder werden je telefoongesprekken afgeluisterd (je hoorde bij het begin van het gesprek altijd een klik). Als Duitse klanten 's morgens een fax stuurden naar mijn hotel, kreeg ik deze pas 's avonds.... faxen werden eerst vertaald door de geheime dienst.

Maar met deze ongemakken leer je leven. Murke genoot er ongelooflijk van de Arabische gastvrijheid, overheerlijk eten, de narghile (waterpijp), Syrische koffie (één cl puur koffieconcentraat), het kruidenboeket in de Bazaar van Damascus, de Syrische ogen :-) ....

Eén anekdote wil ik jullie niet onthouden. Op een avond vroeg Ahnaf of ik zin had in pizza. Na dagen van heerlijk Arabisch voedsel, leek me dit een leuk alternatief. Ik vond het wel raar dat je pizza kon krijgen in Damascus

Murke : ja, pizza is OK maar ik wist niet dat je pizza kon krijgen in Damascus
Ahnaf : ja, dat is geen probleem, ik zal bellen
Ahnaf : Hello, het is hier George, kan ik binnen een uur 4 pizza's afhalen
Murke : Ahnaf, waarom zeg jij dat je George heet en praat je in het Engels ?
Ahnaf : De pizzeria ligt in het Christelijk deel van Damascus. Als ik zeg dat ik Ahnaf heet, weten ze dat ik een moslim ben en krijgen we kleine pizza's. Als ik zeg dat ik George heet en Engels spreek, denken ze dat ik een buitenlandse katholiek ben en krijg ik een veel grotere pizza

tja, geloof en huichelarij is van alle tijden en alle plaatsen zeker

Deze inleiding brengt mij tot twee zaken die ik dit weekend zag/las

The House of Saddam (Prime)

Op Prime zag ik de eerste twee afleveringen van de miniserie (4 afl.) "The House of Saddam", een co-productie tussen HBO en BBC over het leven van Saddam. Zowel kip als Murke waren sprakeloos bij het aanschouwen van zoveel moois. Mensen die Prime hebben, programmeer maar jullie digicorder. Voor de anderen hoop ik dat ze deze prachtserie ooit uitzenden op Canvas. Ik kijk al uit naar deel 3 en 4. Hieronder een fragmentDe Vliegeraar (Khaled Hoseini)Dit boek staat al weken aan de top van de diverse boekenlijstjes. Dit wil nog niets zeggen maar kan een indicatie zijn. Toen Kip terugkwam van de kapper had deze haar dit boek aangeraden. Dus Murke luisterde naar de kapper en kocht het boek :-)
Zondagmorgen, druilerig weer ... Murke besloot in bed te blijven en enkele pagina's te lezen in dit boek. Murke las uiteindelijk meer dan 200 pagina's. Murke kan iedereen dit boek aanraden. En dat het nu maar snel avond is zodat ik kan verder lezen in dit boek

vrijdag, januari 16, 2009

Een weekendquiz

Terug een weekendquiz.

Hieronder vind je 10 stilstaande beelden uit films. Graag de titels van de films.
Laat maar weten in 'comments'


TET-offensiefGisteren zijn we mooi op de tweede plaats geëindigd in de OPCD-quiz. Maar was het vermoeidheid, Brugse Zot .... ik weet het niet maar we kwamen niet op de naam TET-offensief.

Nochtans staat bovenstaande foto in mijn geheugen gegrift. Toen ik de eerste keer deze foto zag was ik er echt niet goed van

donderdag, januari 15, 2009

En komen jullie vanavond quizzen in Ardooie ?Een gezellige, niet echt moeilijke, algemene quiz in de OPCD te Ardooie. Ploegen van 2 personen. Gezellig café, veel kaarslicht, Brugse zot van 't vat .... wat wil een mens nog meer

Wij zijn er omstreeks 19h30. Komen jullie ook ?

woensdag, januari 14, 2009

L'escaut

Ik reed vandaag met de wagen naar Brussel via Doornik. De route is iets langer maar veel rustiger.

Toen ik Doornik passeerde zag ik het bordje L'Escaut.

Dit bord projecteerde Murke terug naar zijn studiejaren in Gent (midden jaren '80). Iedere zondagavond kwamen we samen in café Caruso waar we het weekend bespraken en ons moed indronken om de zware studentenweek door te komen.

P. was ook iedere keer van de partij. En op een bepaalde zondagavond ontstond onderstaand gesprek

Murke : En P., een zwaar weekend gehad ?
P. : Ben met 't lief uitgeweest in Doornik. Ik was er nog nooit geweest maar 't valt best mee : schone stad, toffe cafeetjes ... meer moet dat niet zijn
Murke : en iets speciaals gezien ?
P. : Wel, ik dacht dat ik toch iets van Aardrijkskunde kende maar er loopt een grote rivier door Doornik waar ik nog nooit van gehoord heb
Murke : ????
P. : 't is een brede rivier met de naam L'Escaut. Ik ben nochtans geïnteresseerd in Aardrijkskunde maar deze rivier ken ik niet
Murke : (begint te lachen) P., meen je dat nu
P. : Wat moet ik menen ?
Murke : Wel P. je bent een slimme gast en spreekt meer dan behoorlijk Frans. Dus doet L'Escaut geen belletje rinkelen bij jou ?
P. : Nee
Murke : En loopt de Schelde niet door Doornik
P. : (na lange stilte) ... miljaar, vaneigens en dat ik een ganse zondag aan dienen L'Escaut gedacht heb en op geen moment gepeinsd heb dat dit de Schelde kon zijn. Godverdomme, jullie zullen daar nog lang mee lachen zeker
Murke en Co. : (al lachend) maar nee

dinsdag, januari 13, 2009

Lijst Dedecker te koopKoop Hier Lijst Dedecker op E-bay

Er was reeds 2.650 € geboden voor LDD. Wie biedt meer ?
Ik weet wel niet of je die zelfvoldane moeftie er ook moet bijnemen :-)

maandag, januari 12, 2009

SongtapperHeb je dat ook soms. Je kan een liedje neuriën of ta tatatatata tatata ' n maar je komt niet meer op de titel.

Wel via songtapper kun je het nummer terugvinden. Klik het ritme op de spacebar en je krijgt het nummer

Doe de test hier

Murke deed de test met :

- 'Smoke on the water' en kreeg als antwoord 'Smoke on the water'
- 'My Way' en kreeg als antwoord 'my way'
- 'Our House' van Madness, kreeg ik als antwoord 'yesterday' van The Beatles

Laat maar weten of het jullie lukt of als jullie een vreemd antwoord krijgen

Slachtoffer van de vrieskou"It is I Le Puit" vond in zijn tuin bovenstaand lijkje. Hij had nog nooit zo'n vogel gezien. Volgens mij is deze vogel een snip.

Is dit een snip of betreft het hier een andere vogel

Laat maar weten in 'comments'.

Tevens nodigt "It is I le Puit" jullie allen uit a.s. zaterdag om 10h00 in zijn tuin voor de begrafenis van het diertje gevolgd door aperitief en barbecue

zondag, januari 11, 2009

Dit was 2008

18 oktober 2008

Na een lange dag van lachen, ontroering, heel lekker eten barst de party los. Velen vroegen me om foto's. Als jullie er een beetje vreemd (lees : tipsy) op staan, geen erg. (met dank aan fotograaf Kang)