maandag, maart 31, 2008

Verrassing op de Ronde van Vlaanderen


a.s. zondag passeert de Ronde van Vlaanderen door Roeselare. Voorafgaand aan de Ronde zal er spektakel zijn. Ongeveer een 1/2 uur voordat de karavaan passeert, zal je een pinguin op een fiets kunnen zien

Meer info op statuut 13 C

op maandagmorgen is er ...

altijd vergadering bij de post

woensdag, maart 26, 2008

H E L P !!!

Op mijn computer staan er plots gigantische letters. De jeugd heeft zich beziggehouden met de computer en nu staan er enkel gigantische letters en pictogrammen op mijn computer

HELP HELP ... Kan er mij iemand helpen hoe ik dit terug op normaal lettertype kan krijgen

Ik zal jullie eeuwig dankbaar zijn

Murke

maandag, maart 24, 2008

Disco @ De Preute (deel 2)

Hieronder deel 2 van de foto's (zie ook deel 1 - zondag 23 maart)

Binnenkort verschijnt hier ook deel 3

Ons paaskonijn Zvi

Zondagmorgen stonden we op en groot was onze vreugde toen we een klein konijntje zagen rondspringen in onze hof.

Afgelopen week hadden we diverse onderdelen gevonden van 4 verschillende konijntjes o.a. pootjes, een kapotgebeten kopje,.... Na deductieve Sherlock Holmes - methodes werd de dader snel gevonden nl. onze janetachtige kater "Kapitein".

OK, 't ligt in de natuur van dat beest dat hij op jonge konijnen jaagt maar hij mocht ook kennismaken met de natuur van Murke nl. hij kreeg mijn 42 in zijn gat geplant.

Niettemin heten de konijnen Jef, Johanna, Rudy - de cavia's Sjors & Sjimmie - de rat Willow - de kat Kapitein - de vissen Alice Cooper, Quo,... en de Kip Elsbabbel .. het nieuwe konijntje welkom in hun midden.

Er moest nog een naam gevonden worden voor het dier en eerst viel de naam Hugo naar de overleden schrijver. Maar we wilden het diertje niet opzadelen met Alzheimer naar ... de directeur met dezelfde naam :-)

Uiteindelijk werd de nieuwe naam van het diertje ZVI

Hieronder de eerste beelden van dit schattig diertje en nu maar hopen dat Kapitein er zijn klauwen niet in zet

Zoals steeds ligt ook nu de geboortelijst van ZVI in de ZOOMART. Zvi lust vooral een mix van konijnenkorrels

Wil je iemand verrassen ...Met een uniek geschenkje nl. een gratis Mentos Gum pocket bottle met daarop een eigen foto die je kan kiezen + je eigen boodschap.

Enkel foto uploaden, tekst toevoegen en binnen twee weken krijg je dit gratis in je bus

Geïntereseerd ?

KLIK HIER

Een kleine drinktestVul eens onderstaande test "eerlijk" in :-)

Ik bevind mij in het stadium van Ozzy Osbourne (slik) en heb 95 % van een Ferrari gespendeerd in het uitgaan. 't zal dan wel een tweedhandsmodel zijn, hoop ik :-)

En jullie ? Plaats maar in "comments" als je durft

TEST HIER

zondag, maart 23, 2008

Vaders kloten

Velen die in het college zaten, zullen zich wellicht onderstaand gedicht "Vaders Handen" herinneren. Niet omwille van het feit dat het superpoëzie was maar vooral omdat er een code was die de studenten kenden maar de leraars niet.

Het was namelijk de gewoonte dat het woord "handen" vervangen werd door het woord "kloten". Op die manier kreeg dit gedicht een heel andere wending :-)
Ik herinner me ook nog dat iemand dit gedicht moest voorlezen en telkens het woord "handen" viel, dachten we allen aan "kloten". Iedereen probeerde niet in lachten uit te barsten ... maar de voorlezer kon zich toch niet meer inhouden en schoot uit in een lach ... onmiddellijk gevolgd door algemeen gelach van de klas. De leraar begreep het niet en kon niet begrijpen dat met zo'n ernstig gedicht gelachen werd ... dus werden meerdere bladzijden straf uitgedeeld.

Lees zelf eens het gedicht en vervang "handen" door "kloten". De mooiste passages staan in het vet.

VADERS HANDEN

Daar ligt vader op het bed ; op dezelfde plaats waar eens het lijk van moeder lag, ligt nu het zijne. Zijn hoofd is bedekt met een doek. Alleen zijn handen zijn zichtbaar.

Vaders handen. Ze liggen naast elkaar op het witte laken, bruin en verweerd, de linkerarm iets meer gestrekt dan de rechter, de vingers half geopend; zoals ze gegroeid zijn naar de steel van de schop, zo liggen ze nu op het doodbed. O, Bartje kent die handen. Hij heeft er als kleine jongen al stil naar gekeken, met bewondering en met afschuw. Hij heeft ze gevoeld aan zijn lichaam, die handen als mokers, wanneer hij ondeugend geweest was, en ook wel onverdiend. Maar ze hebben hem ook gedragen, toen hij klein was - hij heeft in die grote handen geslapen als in een bed. Ze hebben hem eens uit de sloot gered, toen hij bijna verdronken was. Ze hebben zich ook een enkele maal zegenend op zijn hoofd gelegd. En ze hebben voor hem gewerkt…

Zie, hoe ze voor hem gewerkt hebben, voor hem en de anderen. Hoe breed zijn vaders handen, hoe misvormd door het werk, door littekens en bulten en schrammen. Het vuil van de aarde is er ingegroeid, dat kon niet meer weggewassen worden. Schoppen zijn het geworden, klauwen zijn het geworden met versleten nagels - met een eeltlaag in kussens er op. Hoeveel centenaars hebben die handen getild voor vrouw en gezin ? Hebben ze niet bijna de halve aarde getild ?

Vaders handen - die waren het voornaamste van vader. Zijn woorden waren niet veel, zijn ogen waren maar somber, maar zijn handen, daarin staat zijn hele leven gegraveerd. Ze hebben zich niet méér gevouwen dan nodig was en ze hebben zich vaak opstandig tot een vuist gebald, tot een ijzerharde hamer tegen de boeren en tegen het werk. Eens hebben ze zelfs een trotse boer de deur uitgeslagen, toen die er slechts slavenhanden in wilde zien. En toch hebben ze zich weer gehoorzaam ontsloten om de schop te vatten - altijd weer - en hebben ze gestreden en gezwoegd en gegraven in de aarde en geklauwd in de mest, om aan de avond het blanke brood te kunnen vasthouden en uitdelen aan de kinderen. Nu liggen ze dood en het schijnt alsof ze nóg vragen om de schop, om te mogen werken voor het gezin.

Bartje streelt die handen. De witte haren zijn als stoppels zo hard. Hij ziet zijn eigen handen er bij - twee paar handen liggen naast elkaar op het laken, van de oude arbeider en van de jongen. Het zijn dezelfde handen. Wat smaller nog en wat slanker, die van Bartje, wat lichter-bruin en niet zo misvormd. Maar eens zullen ze ook zo worden. Zulke handen zal Bartje hebben, als hij op zijn doodbed ligt…

Vaders handen… Nu rusten ze, voorgoed. Nu zullen ze stof worden in het stof dat ze bewerkten. Hoe zei vader het vroeger ? Een mens wroet net zo lang in de aarde, tot hij zich de aarde in heeft gewroet… Bartje vat die handen in de zijne. Hij heeft die dikwijls vervloekt, als ze hem sloegen. Hij streelt ze nu, maar hij heeft ze nooit bij vaders leven gestreeld.

Nu groeit er toch een heet verdriet in Bartje - een vlijmende smart om de handen van zijn vader. Hij buigt zich over het bed en zijn tranen vallen op die handen en liggen in het licht van de lamp te glinsteren tussen de dikke aders.

Disco @ De Preute ('t dorp)

"Dancing Queen" was het nummer dat speelde toen ik vanmorgen de radio opzette. Ik begon terug janetachtig te shaken met mijn lekkere kont.

Snel het katerontbijt bestaande uit Aspro, koffie, een gekookt ei,... en nagenieten met mijn disco queen. 't was gisteren gezellig in 't dorp ... de wijven waren disco queens en de mannen waren afkooksels van The Jackons, The Village People,... m.a.w. een stel janetten. Sommige janetten vielen nu en dan uit hun rol als ze t.tt.n zagen. Er werd gretig gegrepen in de melkklieren van de disco queens (zie enkele foto's hieronder).

vzw'tje zei dat ik een Texas janet was en zo voelde ik me ook. DJ Bol zorgde voor de beste disco en tijdens de nummers van Michael Jackson tastten de mannen veelvuldig aan hun kruis hooohoooo.

Hieronder de eerste foto's. Binnenkort veel meer schoons. En nu is het een kwestie van Ah Ah Ah Ah Staying Alive. Alhoewel om 11h30 aperitief in de preute.
U komt toch ook ?
vrijdag, maart 21, 2008

Kip is jarig - Proficiat

De verjaardag van Kip is zelfs een item op CNN

Newsr - ROESELARE : KIP VERJAART VANDAAG, PROFICIAT !!!


Newsr News

donderdag, maart 20, 2008

De Nieuwe Man(klik op de afbeelding voor grotere weergave)

dinsdag, maart 18, 2008

Disco @ Café 't Dorp

Aanstaande zaterdag 22 maart vanaf 20h00 "Feel The Groove" in café 't Dorp. Kunnen jullie nog in jullie "Saturday Night Fever" pakje, ken je nog het YMCA-dansje, Zing je ook met zo'n afgrijselijk Engels accent als Patrick Hernandez (BOORRNN BOOOORRN TO BE ALIVE).

Haal de plateauzolen boven, glitterpakje aan, discopruik opzetten en kom maar af ... maar pas op als je de lift neemt.

DJ Bol draait de plaatjes. Heb je een favoriete disconummer, vermeld het dan in "comments" en DJ Bol zal het zeker draaien a.s. zaterdag. Murke zal zich alvast outen als discokikker en geeft hierbij zijn favoriete disconummers nl. "Dance to the music" van Sly & The Family Stone of "Play that funky music" van Wild Cherry ... en nu nog jullie ...

Mijn harde schijfMijn tweede werkdag zit er op en het bevalt me uitstekend.

In die eerste twee dagen krijgt jouw harde schijf enorm veel info te verwerken. Vooreerst zijn er zoveel nieuwe mensen die je nog niet kent. Via het intranet van het bedrijf kan je wel een hulpmiddel raadplegen nl. 'de smoelensite'. Iedereen staat er op foto met zijn/haar functie. Ideaal om te memoriseren.

Maar vooral moet je je door een berg info worstelen. Welke projecten zijn voorbij, welke projecten lopen en welke projecten zijn voor de nabije toekomst. Hoe gaat men te werk ? Welke budgetten zijn beschikbaar ? etc....

Gelukkig is mijn harde schijf nog redelijk intact en kan ik de berg info aan. Ik zal blij zijn als ik een maand of twee verder ben en ik de geplogenheden van mijn nieuwe job eigen gemaakt heb.

zondag, maart 16, 2008

Zo gaat het er ongeveer ...

iedere morgen aan toe ten huize Murke met onze kat Kapitein. Voor mensen die een kat hebben, is dit een zeer herkenbare situatie

zaterdag, maart 15, 2008

De Amerikaanse ZielRik Vanwalleghem, huidige directeur van 'het centrum van de Ronde van Vlaanderen' maar voorheen journalist en eindredacteur van het Nieuwsblad schreef het vlot lezende boek "De Amerikaanse Ziel".

Hij deed reeds een 10-tal huisruilen met Amerikanen en verbleef op die manier telkens 3 weken op een andere plaats in Amerika. Verder kwam hij voor hij zijn werk ook regelmatig in Amerika.

In dit boek beschrijft hij zijn wedervaren en bespreekt hij op zijn eigen, grappige manier "de Amerikaan in 8 vooroordelen"

- Amerikanen zijn hebzuchtige materialisten
- Amerikanen zijn oppervlakkige hypocrieten
- Amerikanen zijn vraatzuchtige dikzakken
- Amerikanen zijn overantwoordelijke individualisten
- Amerikanen zijn domme cultuurbarbaren
- Amerikanen zijn milieuverpestende megalomanen
- Amerikanen zijn geborneerde godsdienstfanaten
- Amerikanen zijn geweldige patriotten

Voor mensen die reeds in Amerika waren, zullen sommige situaties zeer herkenbaar zijn. Voor de mensen die van plan zijn te gaan, is dit een mooie inleiding. Maar voor iedereen is het vooral een lekker, lezend boekje van 240 blz.

Eén voorbeeldje

Op een bepaald moment spreekt hij in het boek over het feit dat in Amerika alles groter is bijv. auto's, huizen,... Zo had Ikea een fout gemaakt bij de lancering van de Ikea winkels in Amerika. De vazen waren in een spoedtempo uitverkocht ... reden : de Amerikanen dachten dat het glazen waren om uit te drinken

Waar haalt Ishtar dat brabbeltaaltje vandaan ?

Hieronder de video van de zangeres Ishtar tijdens haar
deelname aan Idool in Turkije

vrijdag, maart 14, 2008

Wat is je Ierse naam ?

Maandag is het St. Patricks Day en dit gaat gepaard met een groot verbruik van Guinness. In Dublin zal er dit jaar nog meer gedronken worden daar 2 individuen vandaag vertrekken naar Dublin om de stad onveilig te maken.

Maandag kunnen de thuisblijvers de Ierse sfeer proeven in De Irish Tunes met een optreden van de sensationele, megafantastische, supersexy Buskers
Your Irish Name Is...Leon Carroll


donderdag, maart 13, 2008

Neen ...

Waarom schrijft Murke nu Neen ?

Wel doe eens onderstaande test. Bekijk eerst de video van de behendige basketter. Vervolgens komt er een kleine test nl. "tel het aantal passes dat het witte team geeft ?" En ......

Benieuwd ??

Klik hier voor de test

woensdag, maart 12, 2008

ZZ Top op Peer ?Een Europese tour was in de maak en zopas heeft Bospop in NL bevestigd dat ZZ Top er zal optreden in het weekend van 11 tot 13 juli. zie persbericht De Telegraaf

In datzelfde weekend vindt Peer plaats ... dus ...

dinsdag, maart 11, 2008

Wie poetst, krijgt seksDit stond te lezen in Het Laatste Nieuws ....Dus zal het wel waar zijn zeker :-)

Ik heb snel mijn beste Frans bovengehaald en na een telefoontje met Audrey Tautou mag ik morgen gaan poetsen in Parijs ... Joehoe !!!!

En bij wie zouden jullie graag eens poetsen ....

Voor de durvers onder jullie, laat het maar weten in "comments"

maandag, maart 10, 2008

Het verlossende telefoontjeZopas kreeg ik het verlossende telefoontje

"Murke, de jury heeft unaniem voor jou gekozen voor de job". En nu zal ik een goed glas wijn drinken en genieten van een pijpje

Een nieuwe wending in 't leven van Murke

zondag, maart 09, 2008

Prins Filip opende Batibouw

hieronder de exclusieve foto

Dit boek bijt me ...Ik ben dit weekend volledig in de ban van "De Schaduw van De Wind" van Carlos Ruiz Zafon. Reeds 350 pagina's van dit fantastisch boek hebben me verslonden. Ik vergeet al lezend alle beslommeringen en dompel me onder in het Barcelona van 1950.

Daniel wordt op 11 jarige leeftijd meegenomen met zijn vader naar "het kerkhof der vergeten boeken" en kiest het boek "de schaduw van de wind". En wat dan volgt, is echt ... fingerlicking. Een absolute aanrader !!!

In het verleden genoot ik van alle werken van Robert Goddard, 'de boeddha van de buitenwijk' van Hanif Kureishi, 'het parfum' van Susskind, 'Hotel New Hampshire' van John Irving, 'De Historicus' van Elisabeth Kostova en talrijke andere boeken. En "de schaduw van de wind" hoort thuis in dit rijtje van mijn favorieten

Voor Ollie en andere liefhebbers van goede thrillers, lees eens "Het Laatste Ritueel" van de Ijslandse schrijfster Yrsa Sigurdardottir. een prachtige thriller

vrijdag, maart 07, 2008

Dit is de headliner voor de zaterdag graspop

Betrapt !!

Paparazzi bezorgden me onderstaande foto van .......
Deze foto werd genomen in het nachtleven van .......

Klik op de foto voor grotere weergave

Digital Camera Fun
Created with dumpr.net - fun with your photos

Domme blondjes

dinsdag, maart 04, 2008

Veermd

Van welke concerten genoot je het meest ?Sommige mensen sparen hun concerttickets en hebben op die manier een mooi zicht op wat ze al gezien hebben. Verder weten ze ook exact in welk jaar het concert plaatsvond.

Het sparen van concerttickets vond ik vroeger dom maar ik moet mijn mening herzien. Ik had toch graag eens gebladerd in een album met al mijn concerttickets.

Voordat alzheimer intreedt, plaats ik hieronder een lijst van 20 concerten die op mij een indruk nagelaten hebben. Ik beperk me hiervoor tot losse concerten. Optredens op festivals komen niet aan bod. Ik probeer er ook een jaartal bij te plaatsen maar dat kan wel eens één of meerdere jaren verschillen met het exacte jaartal

Mijn favoriete concerten

- ZZ Top, Vorst Nationaal (1982 ?)
- AC / DC, Hasselt (1985 ?)
- Mano Negra, voetbalstadion Lille (F) (1989 ?)
- Danzig, Vooruit Gent (1986 ?)
- Kenny Wayne Shepherd, Gibson Amphitheater Los Angeles (USA) (2005)
- Whitesnake, The Pageant St Louis (USA) (2005)
- Herman Brood, Ardooie (1996 ?)
- Metallica, Flanders Expo (2001 ?)
- Rammstein, Brabanthallen Leuven (2003 ?)
- Johnny Winter, Brielpoort Deinze (1997 ?)
- Blue öyster Cult, Astoria Londen (UK) (2003 ?)
- Twisted Sister, Astoria Londen (UK) (2004 ?)
- Alice Cooper, Roseland New York (USA) (2001)
- The New York Dolls, Handelbeurs Gent (2006)
- Deep Purple, Zenith Lille (F) (2007)
- Ted Nugent, House of Blues Las Vegas (USA) (2005)
- Rush, Ahoy Rotterdam (NL) (2005 ?)
- Guy Forsyth, PC Beveren (1996 ?)
- Molly Hatchet, Los Angeles (USA) (2005)
- Arno, AB Brussel (2003 ?)

En, welke concerten lieten bij jullie een onvergetelijke indruk na. Laat het maar weten in "comments"

maandag, maart 03, 2008

RIP - Jeff Healey

Lang geleden zag ik hem voor het eerst in de Brielpoort in Deinze. Het optreden begon iets later dan gepland daar één der bandleden vertraging opliep tijdens de vlucht.

Roland werd dan maar uit één of andere Gentse kroeg gehaald om ons tijdens het wachten te entertainen met een geslaagde sessie.

de blinde Jeff Healey bezorgde me toen kippevelmomenten. De Canadees overleed zondag op 41 jarige leeftijd. Geniet nog even van zijn kunsten

zondag, maart 02, 2008

Denk hier maar even over na

Het voordeel van een bezoek aan de huidarts.
Je hebt de uitslag al voor het onderzoek

Waarom is Jezus niet in Holland geboren ?
Ze vonden er geen drie wijzen.

Onbegrijpelijk van sommige mensen...
dat ze van miljoenen zaadjes de snelste waren.

De goudvis..
Geef mij maar een joint...dan word ik haai.

Je kunt bijna overal Chinees eten..
Het helpt echter niet..er komen er altijd maar bij.

Als hij niets anders te eten had,
leefde Godfried van bouillon.

Kwaliteitslingerie is bijzondergoed