vrijdag, februari 29, 2008

De weekend - fotoquiz

Het weer voorspelt niet veel goeds tijdens het weekend. Dus misschien tijd voor een kleine fotoquiz. Plaats jullie antwoorden maar in "comments".

1. wie is deze actrice ?


2. In welke stad werd deze foto genomen ?3. Welk automerk ?


4. Naam van deze atlete ?5. Naam van dit spel ?6. Deze artiest staat dit jaar op Rock Werchter ?7. Welk dier is dit ?8. Wie is deze politicus ?9. Welk voetbalstadion is dit ?10. Titel van deze film ?


Als je de antwoorden kent, plaats ze dan maar in "comments"

Veel succes

Jan HespGisteren zag ik op TV een NV-A lid met de naam Jan Jambon. Het zou toch veel geloofwaardiger zijn indien deze persoon zijn naam zou veranderen in Jan Hesp :-)

maandag, februari 25, 2008

Carnaval in Roeselare

Dit weekend was leesweekend. Ik las o.a. 'muugepuut 'van Brusselmans, 'De verveling van de keeper' van Dimitri Verhulst. Dit is zeker geen wereldliteratuur maar 't is toch leuk om te lezen.

Zondagnamiddag mooi weer .. dus besluiten we om even naar 't stad te wandelen (trouwens uitstekende training voor mijn knie).

Snel kwamen we tot de vaststelling dat het carnavalstoet was. Carnaval in Roeselare klinkt in Murkes oren hetzelfde als een beachparty in Siberië.

Murke is absoluut niet aan carnaval maar was aangenaam verrast door de eerste groep die we zagen in de Ooststraat ... zelden zo'n goede groep "marginalen" gezien. Bij nader inzien bleek de stoet nog niet gestart en betrof het gewoon het zootje ongeregeld dat naar het carnaval komt.

Snel naar de St Georges gevlucht om bij een paar pilsjes te bekomen van dit trauma. Vervolgens naar de Piet Gein om een portie hardrock tot ons te nemen. En om te eindigen belandden we in 't Sjampetterke alwaar Murke volgend gesprek aanhoorde

Zij : En was 't een zwaar accident
Hij : Ja, hij ligt nog in de kliniek
Zij : En is hij bij de zijnen
Hij : Ja, maar hij krijgt kunstmatige adembehandeling


Toen we naar huis gingen, zag ik nog enkele carnavalgangers die probeerden recht te lopen. Ik hoopte voor hen dat ze geen kunstmatige beademing nodig zouden hebben

Alaaf

zaterdag, februari 23, 2008

De evolutietheorie (het vervolg)

De evolutietheorie van Darwin liep tot 1990. Zie hieronder het vervolg van 1990 tot 2008

vrijdag, februari 22, 2008

Is dit de juiste rij voor de spermabank ?

een kort grappig filmpje om het weekend goed in te zetten

Wie zal dat betalen ?

Gisteren gekeken naar "Phara" en er was sprake van het nieuwe stadion van Club Brugge. De vleesgeworden arrogantie in de persoon van Michel D'Hooghe was aanwezig samen met Kris Peeters (marionet van Dehaene).

D'Hooghe zei zonder rood te worden dat hij van de overheid slechts een minieme inbreng vroeg van 6.000.000 € (volgens Peeters 10.000.000 €). En verder zei hij dat het Jan Breydel stadion totaal verouderd is.

Als ik mij niet vergis, kon FC Brugge met steun van Dehaene, voor Euro 2000 zijn stadion volledig renoveren en vergroten. Dat moeten nog een beetje prutsers zijn die daar aan gewerkt hebben dat er 7 jaar later al regen insijpelt, betonrot is,...

Maar ik maak mij geen illusies. Met super lobbyist Dehaene zal het wel lukken en ik denk zelf dat het prijskaartje veel hoger wordt dan de 10.000.000 Euro.

Maar hoe zal FC Brugge 40.000 mensen in het stadion krijgen met het belabberd voetbal dat ze brengen. Tegen dan zullen de Brugse voetballiefhebbers kiezen voor het mooie voetbal van .... Cercle Brugge :-)

In de vooravond genoten van Bordeaux - Anderlecht. Bordeaux heeft veel meer klasse dan Anderlecht. Maar de arrogantie en het Franse chauvinisme van Laurent Blanc hebben de Fransen zelf de das omgedaan.

En nu maar hopen dat Anderlecht niet afgaat tegen Bayern Munchen

donderdag, februari 21, 2008

In één rukVan Bart Chabot las ik al de 4 schitterende boeken over Herman Brood. Deze boeken zijn echte aanraders. Vlot geschreven en vol humor. Broodje Gezond, Broodje halfom, Brood en Spelen, Broodje springlevend kan ik echt aanbevelen

In de bibliotheek vond ik zijn nieuw boek terug nl. FC Dood. Even in gebladerd en het bleek hoofdzakelijk over Golden Earring te handelen.

Gisterenavond begon ik aan dit boek (250 pagina's) en ik las het in één ruk uit. Terug prachtig geschreven met de nodige humor en 3/4 van het boek handelt over zijn ervaringen met Golden Earring.

Zo kom je te weten dat tijdens één van hun 12 Amerikaanse tours Aerosmith & Kiss het voorprogramma verzorgden van Golden Earring. Lees hun prachtige ervaringen met ZZ Top. Verder veel sex, drugs en rock & roll maar ook een nuchtere kijk op de rock & roll pose.

Wil je 4 uur vermaak wel lees dan dit boek. Binnen 3 weken terug verkrijgbaar in de Roeselaarse bibliotheek.

En hebben jullie de laatste tijd nog interessante boeken gelezen ?

woensdag, februari 20, 2008

Tongbrekers"Tongbrekers" of "Tongue twisters" zijn woorden of zinnen die moeilijk uit te spreken zijn. Iedereen kent vanzelfsprekend "De koetsier poetst de postkoets". Probeer dit 10 x snel na elkaar uit te spreken en je weet direct wat een tongbreker is.

Hieronder nog enkele mooie voorbeelden van tongbrekers

Ik mix de whisky in de whisky-mixer

Als een potvis in een pispot pist, heb je een pispot vol met potvispis

Drie dikke drilboren drillen door drie dikke deuren

De knecht snijdt recht en de meid snijdt scheef

Er was eens een meisje, dat heette Barbara. Barbara had een groentenwinkel en verkocht rabarber. Daarom noemden alle mensen dat meisje: Rabarberbarbara. Later begon Barbara een cafe met een bar. Op het raam stond: Rabarberbarbarabar. Daar kwamen wilde mannen op bezoek, echte barbaren: de Rabarberbarbarabarbarbaren. O, wat hadden die mannen lange baarden! Die baarden noemden ze: Rabarberbarbarabarbarbarenbaarden. En de barbier die die lange baarden moest knippen was de: Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier


Maar één van de mooiste is de Engelse vertaling van

Drie heksen bekijken drie Swatch horloges. Welke heks bekijkt welk Swatch horloge ?

Three witches watch three Swatch watches. Which witch watches which Swatch watch ?

maandag, februari 18, 2008

Om het maandagochtendgevoel wat te ....

veraangenamen onderstaande schitterende sketch van Andre van Duin

't vintje is wegIk probeer dagelijks te kijken naar "Man Bijt Hond". Nu en dan word ik ontroerd of glimlach ik bij het zien van hun reportages.

Deze week bracht "wordt vervolgd" ons naar een troosteloos café in Oedelem. Een zeer oude man zat voor het raam naar buiten te kijken. Het bleek de cafébaas in zijn eigen café. Hij zei dat er vroeger altijd ambiance was in zijn café maar dat nu bijna al zijn caféhangers dood waren.

Er kwam een stokoude man binnen en samen met de cafébaas dronk hij een dreupel. Er werd een nietszeggend gesprek gevoerd dat er vroeger veel gebeurde ... en ze hadden het toch gehad. Waarna beide mannen voor zich uit staarden ... hun blik gericht op de dood.

De man verliet het café en de cafébaas keek terug naar buiten en zei : "'t vintje is weg". En in die zin zat zoveel vervat want zijn beste vrienden waren dood en hij moest waarschijnlijk zijn laatste dagen doorbrengen met mensen die niet echt zijn vrienden waren ... daarom zei hij ook niet bijv. René is weg maar "'t vintje" is weg.

Daarom moeten we er zoveel mogelijk van profiteren zodat we later (en hopelijk veel later) kunnen zeggen : "wij hebben toch schone zaken meegemaakt"

Voor mij is dit reeds één van de mooiste TV-momenten van het jaar. En hopelijk kunnen we nog vele jaren genieten van de frisse kijk van "Man Bijt Hond" op de wereld

donderdag, februari 14, 2008

Valentijn ten huize Reus & Tetje (+18)

Don't send a lame Valentine's Day eCard. Try JibJab Sendables!

Dit is nummer 1500Wat startte als een reisverslag in Alaska, groeide uit als een weblog(je) waar ondertussen reeds 1.500 artikels verschenen.

Ik vind het nog altijd plezierig en ik hoop van jullie hetzelfde

20 ans les classiques

Al 20 jaar is er op Classic 21 op zondagmorgen een mooi aanbod van "Classic rock" en aanverwanten, gepresenteerd door Marc Ysaye.

Murke kreeg een "Invitation VIP" om dit samen met de Rtbf te vieren in Le Botanique te Brussel.

A.s. zondag worden we verwacht omstreeks 12h00 voor een brunch d'anniversaire met alles derop en deraan. Vanaf 14h00 kunnen we dan in besloten kring genieten van concerten van Elliot Murphy, Focus (verlang om hen terug aan het werk te zien), Ten Years After,.. et special guests (?)

Maar in het begin van de namiddag treedt Mike Sanchez op (voorman van de Big Town Playboys). Ik kijk echt uit naar dit optreden en hoop dat het een uitstekende portie rhythm & blues wordt. Ken je Mike Sanchez niet ? Bekijk dan even onderstaande video

En Murke is een beleefd persoon en zegt dan ook "Merci Classic 21 !"

't is ieder jaar hetzelfde


Ook deze morgen was het weer van dat. De bel ging en een roodaangelopen postbode stond voor de deur. Buiten adem zei hij : "Murke, ik was nog maar pas hersteld van mijn hernia van vorig jaar en dit jaar terug 2 zware postzakken met briefjes en geschenken voor jou, Murke".

Ik kan er ook niet aan doen maar ieder jaar krijg ik meer dan 1.000 brieven en pakjes. Al enkele pakjes en briefjes geopend en naast de vele liefdesbrieven en eetbare slipjes ook een prachtige pijp gekrijgen.

Maar ik doe hierbij een oproep aan mijn vele bewonderaars (er zaten er dit jaar zelfs een paar van mannelijke kunne bij). Gelieve niet enkel op Valentijn iets te zenden maar doe dit om het even wanneer. Dan blijft het aantal pakjes per dag beperkt tot 3 à 6 per dag en daarmee zou je mijn postbode een grote dienst bewijzen.

Mijn postbode dankt U

woensdag, februari 13, 2008

Portrettetrekker'Vrei goe Marc' heeft ook een blog. Zoals iedereen weet kan 'vrei goe Marc' redelijk goe portretjes trekken (zie bijv. bovenstaande foto van vrei goe Marc).

Iedere dag zal 'vrei goe Marc' een nieuwe foto plaatsen op zijn weblog

Bekijk hier zijn weblog

't is nu maar te hopen dat er wat foto's komen van schoon kip op zijn weblog want iedere dag een mariabeeld of een kerk, tja ... Misschien al een ideetje voor morgen Valentijn

dinsdag, februari 12, 2008

GodtubeIn de pappenheimers was er volgende quizvraag. "wat is de naam van de Christelijke variant van You tube" antwoord : Godtube

Ik heb Godtube even bekeken en het staat vol misleidende propaganda van Amerikaanse extremisten. Bekijk bijvoorbeeld even onderstaand kort filmpje over de evolutietheorie. Het filmpje heeft als titel EVILUTION ... dat zal kalotehumor zijn zeker. Gaan we terug naar de Middeleeuwen ?

Maak zelf even een stripverhaal

Murke kan niet tekenen maar via onderstaande site kan je zelf een stripverhaaltje maken. Zie onderstaand gesprek tussen Matanza & Ollie

stripverhaal klik hier

Maar ik ben ervan overtuigd dat jullie VEEL BETER kunnen. Laat jullie fantasie maar de vrije loop en vermeld de link in comments. Veel Succes

zaterdag, februari 09, 2008

Zondag quiz St. Georges

De laatste maanden zijn er verschillende quizadepten bijgekomen. 't mienwerkerke, slange, Putje,...

Zondag laatstleden namen zelfs Pietje Punk & zijn antieke kast, Nonkel Sif en tante Erna deel aan de quiz in de cirque.

Er werd ook een weddenschap afgesloten want de mannen zouden tegen de vrouwen strijden. Het mannenteam bestond uit Nonkel Sif, Pietje Punk en Murke. Het vrouwenteam bestond uit Elsbabbel, de antieke kast en tante Erna. Ze waren echter niet zeker van hun stuk en toonden dan een beetje hun cleavage om alsnog hun team te versterken met testosteron nl. Pol.

Wat was de weddenschap ?

Het verliezende team zou gedurende de maand februari alle huishoudelijke taken op zich nemen. Alhoewel we in de minderheid waren, wonnen we toch en kunnen we de vrouwtjes één maand plaatsen waar ze thuishoren nl. aan de haard :-)

Pietje Punk belde me zoëven om te laten weten dat zijn antieke kast de weddenschap niet meer respecteert. Hij vroeg me dit in het vet te plaatsen op mijn weblog. En als jullie suggesties hebben betreffende strafmaatregelen, laat ze maar weten in "comments"

a.s. zondag is er de eerste quiz van 2008 in de St. Georges om 19h00 !! Verzamelen geblazen omstreeks 18h15. Murke doet terug mee met zijn vertrouwde team "Frituur André". Benieuwd of Pietje Punk, de antieke kast, nonkel Sif en tante Erna er terug zullen bij zijn.

Verder ook uitermate benieuwd of 't mienwerkerke nu eindelijk deelneemt met 2 schone vrouwen of zullen de schonen van dienst terug putje en slange zijn ????

Voor een gezellig zondagavondje, één adres ... de St. Georges

vrijdag, februari 08, 2008

En wat zeggen de heren dan ...

Dank u wel Murke om ons eraan te herinneren


donderdag, februari 07, 2008

Murke goes Yihahh (uit het archief)

Onderstaand bericht postte ik op 21 juli 2005 vanuit TexasDeze morgen 400 kms gereden van Oklahoma City tot Amarillo in Texas. Ik heb daarbij de snelle innerstate genomen want ik wou graag, ten zuiden van Amarillo, de Palo Duro Canyon bezoeken (zie foto 1 bovenaan) www.palodurocanyon.com

Aangekomen in Amarillo zocht ik snel een slaapplaats en dat is niet moeilijk (later hierover meer). Ik wapende me voor een wandeltocht in de verzengende hitte o.a. Boots, Coolmax kousen, 2 liter water, zonnecrème factor 15, ... en ik vertrok 20 miles zuidwaarts.

Aangekomen in Palo Duro Canyon kreeg ik van een ranger een grondplan van de canyon. Hij vroeg me of ik voldoende water bij me had, protectie tegen de zon,.... Ik besloot te wandelen tot "lighthouse peak", een tocht van een 12-tal kilometer. Ik reed met de wagen een aantal miles door de bergen want de start van het 'hiking trail' lag een eind verderop.

In mijn frisse airco-wagen was het lekker rijden. Mijn boordcomputer gaf een buitentemperatuur aan van 102° F (39° C). Dat werd dus puffen. Toen ik uit de wagen stapte, overviel de warmte me.

Ik begon aan de tocht naar 'lighthouse peak'. Ik wandelde langs zandpaadjes, rotsen, tussen distels en cactussen. Ik zag enkele gieren (hopelijk was dit geen slecht voorteken), vele hagedissen maar vooral veel te veel vliegende, zoemende insecten. Slangen waren er ook aanwezig maar gelukkig geen slangen gezien

In het begin stoorde ik me enorm aan die insecten maar na een tijdje besteedde ik geen aandacht meer aan dit ongedierte en liet ik ze op mij zitten. Er zaten wel enkele vieze exemplaren tussen, ook de bijen waren een stuk groter dan bij ons.

Soms was het windstil en dan voelde je de zon echt branden op je lichaam. Maar nu en dan waren er aangename, warme windstoten die gepaard gingen met een kleine zandstorm.

Ik stopte op tijd en stond om een slok lauw water te drinken. De weinige keren dat er een schaduwplekje was, rustte ik een beetje.

De buitengewone natuurpracht en de absolute rust maakten mijn geest volledig leeg. Het was Murke alleen met de natuur.

Ongeveer halfweg kwam ik de enige mens tegen op mijn trip. Het was een cowboy op een paard. Hij vroeg me "Hi, how are you doin' ?" en vervolgens vroeg hij me of ik nog genoeg water had want anders kon ik water bekomen uit één van zijn zadeltassen. Ik zei dat alles OK was en bedankte hem voor zijn vriendelijk aanbod. Bij het wegrijden zei hij me nog : "you should wear something on your head". En misschien had hij wel gelijk want de loden zon verbrandde zowaar mijn haar en ik kreeg het nu en dan lastig.

Mijn watervoorraad was nu reeds warm geworden en slinkte zienderogen. Maar nog nooit heeft warm water zo zalig gesmaakt. De laatste mile had ik geen water meer maar het vooruitzicht van water in mijn wagen maakte alles goed. De laatste mile legde ik zeer traag af. Inderdaad de zon kan dodelijk zijn.

Ik reed terug naar mijn motel en dit was een perfecte training voor het grotere wandelwerk in New Mexico, Arizona en Nevada de komende weken.

Na een verkwikkende douche had ik honger als een paard en dan zit je perfect in Amarillo (Texas). Amarillo is eigenlijk enkel een stopplaats voor mensen die van Noord naar Zuid en van Oost naar West en vice versa willen. Amarillo bestaat vooral uit hotels, motels, restaurants, nightclubs, pubs, sexclubs,..... Het is in feite een gigantische truckstop. Het publiek bestaat uit veel truckers, zakenmensen, toeristen,...

De receptioniste raadde me "The Big Texan" aan. Ik had dit reeds opgemerkt toen ik Amarillo binnenreed. Bijna al het interessante ligt links en rechts van innerstate 40 en dit over een lengte van meer dan 15 kms.

The Big Texan (zie foto 2) is een groot complex met saloon en restaurant. Ik kreeg een tafel naast twee truckers met een witte cowboyhoed. Ik bestelde het kleinste, malse steak op de menukaart nl. een sirloin steak, medium gebakken van 10 oz. (dat is toch een biefstuk van 300 grs.). Ik bestelde ook een Killian's beer. De dienster vroeg me "small, medium or big". Ik koos een small beer, dat bleek dan toch nog een 60 cl. te zijn. En als voorgerecht bestelde ik nog een salade.

De twee truckers spraken me aan en we geraakten in gesprek. Het waren Texanen die onderweg waren van Dallas en hier zouden overnachten in Amarillo want in Amarillo was er goed eten, drank en vrouwen.

Ondertussen brachten ze mijn salade en de twee Texanen zeiden al lachend "Texans don't eat salad, we feed our cows the salad". Waarmee ze duidelijk maakten dat Texanen bovenal vleeseters zijn. Toen ik rondkeek was ik inderdaad de enige die een salade at.

De truckers dachten waarschijnlijk dat ik een janet was want zij aten elk een 20 oz T-bone steak (Murke 10 oz), zij dronken 1 l bier (Murke 60 cl) en Murke at dan ook nog eens koeieneten en rookte menthol sigaretten.

Toch besloten ze me nog een adres te geven in Amarillo van een uitstekende nude-bar met schitterende vrouwen.

Het steak dat ik voorgeschoteld kreeg, was inderdaad subliem. Het smolt bijna in mijn mond en ik genoot er uitermate van. Toch bleek 300 grs (10 oz) het absolute maximum voor murke.

The Big Texan heeft al meer dan 40 jaar een actie lopen. Indien je in één uur het onderstaande kan opeten, krijg je je geld terug. Kostprijs 100 $. (zie foto 3) :
  • voorgerecht : een garnalencocktail
  • een biefstuk van 72 oz. of te wel ongeveer 2,1 kilogram (een gigantische lap vlees)
  • een grote in zijn schil gebakken aardappel
  • een salade
  • een dessert

Wel je kan dit aanschouwen bij het binnenkomen en dat ziet er onmogelijk uit. Tot op heden hebben reeds bijna 60.000 mensen 100 $ betaald om dit te testen en ongeveer één of zeven of te wel iets meer dan 8.000 mensen zijn er in geslaagd om dit in één uur binnen te spelen. Zij kregen dan ook hun 100 $ terug. Ongelooflijk !

Bij het verlaten van "The Big Texan" wou ik nog naar de nude bar gaan, die de truckers me aangeraden hadden. Maar dan dacht ik aan al die mensen die mijn weblog kunnen lezen en dus besloot ik maar te gaan slapen. Het was een mooie dag geweest

Wordt er binnenkort iemand 40,50 of 60 jaar ?

Voer onderstaande opdracht uit op de markt van Roeselare :-)


Link: sevenload.com

woensdag, februari 06, 2008

Leve CanvasDe laatste tijd kijken we meestal naar Canvas en we mogen ons gelukkig prijzen met zo'n zender. Enkele zaken waarvan ik enorm van geniet

Belga Sport

prachtige portretten van sportlui op maandagavond. Meestal betreft het sporters van voor mijn tijd of ik was nog te jong om de impact van hun prestaties te waarderen. Enorm genoten van de reportage over Roger Moens en Jean-Pierre Coopman. Ik wist niet dat Patrick Allewaert een vriend en soms ook sparringpartner was van Coopman. Reportages waarbij de sportprestatie aan bod komt maar vooral de menselijke kant van de sporter. Maandag 11 februari komt Jan Mulder aan bod. Een voetballer van Anderlecht die ik enkel ken van zijn schitterende columns in Humo. Ik kijk er al naar uit

In Europa

Zou verplichte leerstof moeten zijn op de scholen. Een reportage over de geschiedenis van Europa in de 20ste eeuw in 35 delen. Prachtige getuigenissen en prachtige beelden. De uitzending over Ieper en Passendale was een pareltje. Dinsdag 12 februari handelt het over 1917-Frankrijk. Of je kan ook het boek van Geert Mak "In Europa" lezen (een kanjer van bijna 1300 bladzijden)

Extras - Little Britain

Twee uitstekende Britse comedyseries

Dalziel & Pascoe - Murder City - Van Veeteren

Ik geniet van de Britse detectives. Onlangs op Prime de Amerikaanse serie "Wire" gezien. Acteurs, journalisten,... vinden dit de beste serie van de afgelopen jaren maar ik kies toch voor de Britse series die mijns insziens toch veel beter zijn. Van Veeteren is een nieuwe Zweedse misdaadserie waar ik veel van verwacht. Ik genoot in het verleden ook uitermate van de zeer donkere Zweedse krimi's als Wallander en Beck. Van Veeteren kan je zaterdag 9 februari zien

Phara

Dit vind ik een uiterst geslaagde talkshow. De mix van gasten, het serieux met een kleine kwinkslag zorgen ervoor dat ik een echte fan ben van Phara. "De Laatste show" bekeek ik vorig jaar nog amper en dit jaar heb ik het waarschijnlijk nog maar één of twee keer gezien. Geef mij maar Phara

En dan zijn er nog tal van uiteenlopende programma's bijv. gisteren zag ik het eerste deel van een vierdelige reeks "Visions of the Future" waarin men de toekomst van de robotica en informatica belicht. Deze vernieuwingen die men voorspelt, zullen het ons gemakkelijker maken maar tegelijkertijd beangstigt het me. Gaat het niet wat te snel ? Worden wij de analfabeten van de toekomst ? .... Volgende aflevering dinsdag 12 februari op Canvas

Maar Murke kijkt niet alleen naar Canvas. Hij kan ook genieten van "de Man van Phaedra" om eens te lachen met al die oelewappers die zich eindeloos belachelijk maken.

En wat is jullie lievelingsprogramma van het moment ?

maandag, februari 04, 2008

Krempkloot van de week
De preutestampers hebben zondag hun eerste rit gereden, zonder begeleiding van Murke. Sommige kindjes hadden hun handschoenen vergeten, het Pittems element kwam toe verkleed als tiroler ... en ze hebben 25 kms gereden in 2h10 minuten, wat een
gemiddelde snelheid :-)

Positief echter is het feit dat ze ons scorebord ingehuldigd hebben en zoals te verwachten viel is OGUH opnieuw de krempkloot van de week. Voor niet-ingewijden, een krempkloot is iemand die drinkt op andesmans kosten maar zelf bijna nooit trakteert.

Oguh, deze week heb je een weekje verlof ... misschien ergens gaan bijklussen zodat je zondag eens kan trakteren :-)

vrijdag, februari 01, 2008

Wordt er nog gepokerd ?

't mienwerkerke volgt lessen poker op tinternet, hij zou in 2008 toch graag eens iets winnen

Kort Vingerke is niet meer te bespeuren in cafés. Naar verluidt volgt hij avondlessen poker

Compostela plant een bedevaart naar Compostela om zo de goden om bijstand te vragen tijdens het pokeren

Murke kreeg met oudejaarsavond een T-shirt met daarop "The Poker Champ" en dat is volkomen terecht.

En de slange ... ja, wanneer durft hij ons uitnodigen om te pokeren. Heeft hij schrik om veel geld te verliezen of heeft hij schrik om ?????Klik Hier
Dit is uit Murkes archief (februari 2006)

Slange, laat het maar weten in comments als je ons dit jaar nog durft uitnodigen :-)

Waarschwuwing


Ben je woonachtig te Roeselare of omstreken, blijf dan a.s. zondag binnen van 10h15 tot 12h00 want dan is er de eerste rit van de wielerclub de preutestampers.

Je vraagt je af, waarom moeten we dan binnen blijven ?

Wel, normaal begeleidt Murke dit zootje ongeregeld. Murke zorgt ervoor dat de kindjes hun weg terugvinden naar de preute, Murke zorgt er ook voor dat ze op tijd en stond drank hebben ... maar ja, Murke zal er niet bij zijn ... dus zal dit een bende kippen zijn zonder kop die losgelaten worden op het territorium Roeselare.

Daarenboven springen hun vrouwelijke tegenhangsters nl. de lulletreksters ook op de fiets. Murke was aanwezig op hun openingsvergadering en ving onderstaand gesprek op

wuf 1 : "en o we ton een bitje getreind zin, kun'n we ne kje rien noar St. Omer"
wuf 2 : "de St. Georges is vo mie wok goed wei"

(waarop de aanwezige mosselbank in lachen uitbarstte)

Een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard