maandag, december 31, 2007

Cursus West-Vlaams (deel 1)

We houden graag het West-Vlaams in ere. Daarom nu en dan een deel van de cursus ter opwaardering van dit dialect

Deel 1 : Kontraksies / (wok: twoapetrekkingn of tegoaretrekkingn)

Int Westvlams kujje dikkenst gjeelle zinn vervangn deur 1 woord, zo een bitje glik int duts moa ton nog ekstremer. 'k goa ne kjeeh een simpel vwoarbeeltje geevn omt eh bitje duddelikker te moakn.
Oej int ABN wil zeggn: "Ik kan U verzekeren dat ik de door U zopas
aangehaalde acties niet ondernomen heb", ton kundje gjeel die zinne
in ene kjeeh int Westvlams zegn: "Jammojakkundoe".
Zo simpel ez dadde dus, ge ziedet, Westvlams is zo simpel lik dat tgroot is, en lik of damme getoagd ihn: wulder zeggn olles korter, dus tes nie dammet stif groot doen!
Nog un poar vwoarbeeldn:

Hoatgoanjoat : Gelieve in de actuele omstandigheden van enige kalmte blijk te geven
Geziegiezekerzot : U vergist zich schromelijk
Belangelanstnnie : Ik kan U met aandrang verzekeren dat hetgeen U beweert geheel en al uit de lucht gegrepen is

zondag, december 30, 2007

Murke is geen nachtuil

Vrijdagavond was goed gevuld. We spraken af om 19h00 in de Poane Preute voor de tactische bespreking van onze minivoetbalmatch tegen de pintelekkers. We waren op ons gemak ... de pintelekkers daarentegen waren gespannen, Murke kreeg zelfs een middelvinger van Biff.

Om 21h15 begon de wedstrijd. De supporters waren talrijk aanwezig en het werd dan ook een memorabele wedstrijd. De pintelekkers speelden in hun nieuwe truitjes en voor Biff was dit truitje een maatje te klein. Later zou blijken dat de pintelekkers ook een maatje te klein waren voor De Bevers :-)

Bij ons team was het voor enkelen 20 jaar en 20 kilogram geleden dat ze nog op een minivoetbalveld stonden. Waar ze vroeger niet graag van het veld gingen, kwamen ze nu niet graag van de bank.

We bouwden een voorsprong op van 3-0 en werden dan een beetje roekeloos. We verprutsten 2 strafcorners en Murke was daarvoor verantwoordelijk. Verder bleef bij velen de tweede adem uit en uiteindelijk werd het nog 3-2. Wat ben ik blij dat we gewonnen hebben en dat we een heel jaar lang in de Poane Preute kunnen refereren naar onze glansrijke overwinning.

Een paar gueuzes gedronken en omstreeks middernacht richting Sjampetterke. Ik mocht er net als vele anderen mijn Top 10 van 1989 tot 2007 draaien. 't Sjampetterke zat werkelijk afgeladen vol. Nog 3 nachten en Dirk geeft de fakkel over aan zijn opvolger. Zeer veel bekend volk, minder gekend volk maar vooral mensen die ik al lang niet meer gezien had. Blijkbaar lezen er velen mijn weblog en iemand maakte zich ook bekend als de man die in mijn naam gepost had in een "comment". Hij had het over het beste optreden van 2007 nl. Wilco. Thanks om je identiteit bekend te maken want vanaf nu kan ik weer gerust slapen :-)

De muziekkeuze was typisch Sjampetterke (stijl : eindejaarslijstjes Humo) en dat is niet echt mijn stijl maar ja, dat was ook 't Sjampetterke, het café stond open voor bijna alle muziekgenres en men respecteerde elkaars keuze. Sunny bracht al wat steviger werk en dat werd duidelijk geapprecieerd door de aanwezigen.

Ondertussen met zeer veel mensen gepraat over koetjes en kalfjes en vooral veel gedronken ... Om 03H30 mocht ik dan mijn Top 10 draaien. De drank was al een beetje in de man en de vrouw en ik had ze direct mee. Toen ik AC/DC draaide bleek nog maar eens dat die AC/DC riffs onweerstaanbaar zijn ... gevolg twee personen die al dansend op de toog een striptease begonnen, jammer genoeg personen van mannelijke kunne. Dan maar beslist ipv een Top 10 een Top 11 te maken en nog een nummer van AC/DC toe te voegen en ja hoor, iedereen ging uit zijn dak. Waaruit nog maar eens bijkt dat AC/DC de beste groep aller tijden is.

Het meisje dat na mij haar Top 10 moest draaien, zei dat ze een beetje schrik had want haar Top 10 bestond uit rustige singer/songwriters nummers. Ik zei dat ze geen schrik moest hebben want de bezoekers van 't Sjampetterke staan open voor vele genres en hebben respect voor ieders keuze. En dat bleek ook zo.

Dirk was de hele avond aan 't genieten en overschouwde het publiek dat hij ook ten dele mee opvoedde. Vanavond is het zijn laatste avond en we zullen er zijn. De teneur vrijdagavond in de vele gesprekken was dat velen Dirk echt zullen missen als cafébaas.

Om 04H30 verliet ik 't Sjampetterke. En mensen die mij kennen, weten dat dit extreem laat is voor mij. Normaal blijf ik max. tot 01H00 uitzonderlijk tot 02H00.

Zaterdagmorgen was ik reeds om 08H00 wakker. Ik was redelijk fris maar de ganse dag drukte er een moeheid op mijn oogleden. En dat gevoel probeer ik liever te vermijden.

Nu is het zondagmorgen en na een verkwikkende nachtrust van 9 uur ben ik er weer klaar voor.

Er rest mij alleen jullie allemaal een prettig eindejaar toe te wensen en tot in 2008 op Murke !!

woensdag, december 26, 2007

Er is er eentje jarig

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

TV Tip - Hans Liberg

Vanavond kan je op Ned 1 om 22h25 terecht voor de negende zaalshow van Hans Liberg

Altijd geniaal en lachen geblazen

Vrijdag 28 december 2007

Vrijdagavond/nacht 28 december wordt een drukke bedoening.

Eerst zal een gelegenheidsminivoetbalploeg van De Bevers even de pintelekkers een voetballesje geven. De heren Slange, Compostela, Fritz, Fredje M., Kort Vingerke, Fredjeflik, Mienwerkerke en Murke zullen ondanks het leeftijdsverschil toch zegevieren. Momenteel staan wij gekwoteerd bij mr Bookmaker aan 1,1 tot 1. De pintelekkers staan gekwoteerd aan 8,7 tot 1.

Wil je er bij zijn, dat kan, de wedstrijd begint om 21h15 in de Sporthal van Beveren. Maar onze tactische bespreking begint om 20h00 (of vroeger) in café 't Dorp. Supporters massaal op post !

Nadien gaat het richting café 't Dorp of Kerstmarkt in Roeselare en voor de geïnteresseerden is er in 't Sjampetterke de Top 10 van de 18 jaar dat 't Sjampetterke open was. Murke mag ook zijn Top 10 CD's van 1989 tot 2007 draaien. Alhoewel mijn favoriete CD's/LP's dateren van voor 1989 was het toch een helse klus om slechts 10 CD's te kiezen. Ik kon mijn keuze herleiden tot een 100-tal CD's en heb er dan maar willekeurig 10 gekozen. Dus evengoed konden het 10 andere CD's zijn. Iets na middernacht verschijnt Murke achter de draaitafel in 't Sjampetterke en zal je het onderstaande kunnen horen

1. Kenny Wayne Shepherd "The place you're in"2. AC/DC "Stiff Upper Lip"3. Channel Zero "Unsafe"4. Alice Cooper "Trash"5. Metallica "The Black Album"6. Loreena McKennit "The Visit"7. Danzig "Danzig II-Lucifuge"8. Rammstein "Reise Reise"9. Soundgarden "Superunknown"10 Red Devils "King King"

maandag, december 24, 2007

Beste wensen

Ik wens jullie allemaal gezellige eindejaarsfeesten, veel plezier, vriendschap, een O zo belangrijke goede gezondheid, veel relativeringsvermogen en vooral en vooral en vooral veel humor en gelach. Geniet ondertussen van onderstaand filmpje van Mr Bean

zaterdag, december 22, 2007

uitspraken van het jaar

In Knack staan er ieder jaar enkele opmerkelijke, grappige uitspraken van het jaar. Hieronder enkele voorbeelden

Jan Van den Berghe : het probleem van Prins Laurent is dat hij elke week 10 horloges koopt maar nog niet weet hoe laat het is

Luc De Vos : In de muziekwereld bestaat het cliché dat drummers dommeriken zouden zijn. In mijn groep klopt dat

Noël Vaessen : Prins Laurent deelt zijn dagen in twee helften in : de ene helft ligt hij in bed en de andere in bad

Geert Lambert : Ik loop wel achter de vrouwen maar mijn conditie is niet goed genoeg

Herman De Croo : Bert Anciaux heeft al van alles gedaan, met één enkele constante : voor Bert Anciaux zorgen

Mark Eyskens : Toen ik verliefd was op mijn vrouw vroeg ik : zie je me graag ? Ja, ik zie je graag, zei ze. Ik zei : dan zijn we met twee want ik zie mij ook graag

Jacky Mathijssen
: De enige rangschikking waarin Cercle voor Club staat, is het alfabet

Kennen jullie deze nog ?

Toen ik in Gent studeerde heb ik met onderstaande truc menige pint verdiend. Probeer het ook maar even...poepsimpel.


http://view.break.com/420083 - Watch more free videos

donderdag, december 20, 2007

Een stomme film met Kamagurka

CIA testVolgens deze CIA TEST ben ik een THOUGHTFUL OBSERVER

woensdag, december 19, 2007

dinsdag, december 18, 2007

Dirty deeds done with sheep

Op de site van LAMBIORIX vond ik onderstaand uiterst grappig filmpje terug.

Het betreft één van mijn favoriete AC/DC songs "Dirty deeds done dirt cheap" dat hier gebracht wordt door schapen en de nieuwe titel luidt "Dirty deeds done with sheep".

Play it Loud !!

En Pierre wat hebben we gewonnen ?Zopas ging de bel. De postbode had een aangetekende zending bij zich.

Het betrof een grote omslag van Hoegaarden met daarin een hotelgids, fietsroutes en vooral een cadeaubon voor een Tweedaags genietarrangement (2 nachten) in sprookjeskasteel HUILEWIND te Hoegaarden.

Een tijdje terug deed ik mee aan een wedstrijd van Hoegaarden en ik ben de gelukkige winnaar van :

- 2 overnachtingen voor 2 personen met ontbijt in sprookjeskasteel Huilewind
- Streekdiner in 't Kouterhof
- Toegang tot bezoekerscentrum 't Witgebrouw
- Toegang tot de tuinen van Hoegaarden
- .....
- dit weekend is vrij op te nemen tussen 1 november 2007 en 31 december 2008

Er rest mij alleen te zeggen

DANK U WEL HOEGAARDEN !!

KSA Beveren bestaat 75 jaarKSA Bebo wordt dit jaar 75 jaar. Ziggy schreef hieromtrent "een comment".

KSA roept bij mij diverse herinneringen op. Wij hadden namelijk superleiders o.a. nonkel sif en Marc capelle ook de hoofdleider Marc Depla had gezag. Wij waren geen doetjes en de K in KSA was voor ons van ondergeschikt belang en totaal overbodig. Humor, goede activiteiten en vriendschapsbanden smeden was voor ons veel belangrijker.

Ik herinner mij nog goed een vergadering bij een onderpastoor. Wij stelden onze nieuwe leiders voor maar nee hoor, deze waren niet rijk genoeg en waren niet katholiek genoeg. Dus hielden we de eer aan ons zelf en namen we ontslag van die hypocriete bende. Want voor ons was het belangrijk om goede activiteiten te organiseren, de gasten vertrouwd te maken met de wereld en een hechte vriendengroep te hebben onder de leiders.

De mensen die ons opvolgden hadden geen ervaring maar werden enkel geselecteerd omwille van hun afkomst. Gelukkig is het voor enkelen van hen toch nog goed uitgedraaid.

Ben ik geïnteresseerd in 75 jaar KSA ? Neen !
Ben ik geïnteresseerd om met de oude garde nog eens een pint te drinken en oude herinneringen op te halen ? JA
Heb ik mijn adres opgegeven op hun website ? JA

Ben je ook oud-leider, ga dan naar de site van KSA BEBO en als je dit wenst, laat dan je adres achter

maandag, december 17, 2007

De Kerstmarkt

Het was me het weekend wel.

Op vrijdagavond hebben we onze stoemp bereid. 50 kilo patatten jassen, knolselder, spruiten, wortelen, prei,.... alles in gigantische hoeveelheden. vervolgens nog 300 worsten voorbakken. Dit duurde maar eventjes 7 uur voor we klaar waren. Gelukkig was er nu en dan een drinkpauze

Zaterdagmorgen om 8h30 koffie en koeken bij reus en tetje en dan onze stand opbouwen. De ene was al wat frisser dan de ander maar al bij al verliep het zeer vlot.

De wortelen en spruitjes werden opgehangen aan onze kerstbomen. Dit werkte op de lachspieren van sommigen. Anderen (lees : ketelbuiken :-)) brachten hun vitaminespiegel op peil door nu en dan een stuk van een wortel of spruit te bijten

Veel bekende gezichten, veel onbekende gezichten en vanaf 17h00 was het op de koppen lopen in onze stand. Onze La Chouffe producten in ccmbinatie met onze stoemptapa werden uitermate geapprecieerd.

Mensen bekeken foto's op het scherm en er werd gelachen, gezongen. Soms weerklonk een Oooh door de tent als er iemand van de aanwezigen iets minder gracieus op een foto stond.

Omstreeks 23h00 werd de electriciteit afgesloten. In de ijzige kou werd snel afgebroken en genoten we nog van een nightcap in de Poane preute.

Ik heb mezelf rot geamuseerd, ik hoop van jullie hetzelfde ... enkel dat mannetje met zijn hamertje, dat zondagmorgen mijn kop vereerde met een bezoekje, mag volgend jaar thuisblijven.

Hieonder enkele sfeerfoto'sdonderdag, december 13, 2007

Een voorsmaakje

Zaterdag 15 december op de kerstmarkt te Beveren kan je naast de Schwung DVD 2007 ook meer dan 2.000 foto's bewonderen op groot scherm.

Murke opent zijn archief en er zullen zelfs een paar foto's te zien zijn uit zijn archief "Bezwarend Materiaal". Begin maar al te vrezen !! Of drink een paar glazen chouffe en je zal er om kunnen lachen. Een klein voorsmaakje van de foto's die je er zal kunnen bewonderen. Het wordt een mix van foto's uit een dicht en ver verledenBrussel-Halle-Vilvoorde

Zet het geluid aan en je verneemt de echte reden waarom de Franstaligen
vertrokken :-) (met dank aan rottekiwis)

woensdag, december 12, 2007

Zaterdag 15 december vanaf 14h00 tot .......

Kun je ons terugvinden op de Kerstmarkt te Roeselare - Beveren.

Meer info op weblog de Bevers

De weersvooruitzichten zijn uitstekend voor een kerstmarkt. Dus ... U komt toch ook

dinsdag, december 11, 2007

Lachen met den Duits

De eindejaarsvraagjes

Ze zijn er terug, de eindejaarsvraagjes van de Humo. Dit betekent tevens dat we terug een jaartje ouder zijn. Maar ik lees ze altijd graag en ik vind er ieder jaar enkele interessante boekentips terug.

Wij worden wel ieder jaar schroomlijk over het hoodd gezien maar Murke biedt jullie de mogelijkheid om jullie antwoorden te posten in "comments".

Ik zal de spits afbijten en geef hieronder mijn antwoorden

Wat vindt U de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar ?

Autorijden wordt duurder, moeilijker (files,meer controles..)m.a.w. we zouden beter meer gebruik maken van de benenwagen of de fiets.

Wat vindt U het beste en wat het slechtste TV-en/of radioprogramma van 2007 ?

Beste TV : alles van woestijnvis + Britse detectives
Slechste TV : Boer zoekt wendy & verwanten & steracteur op het ijs
Beste radio : kanaal 947 (Classic Rock) van telenet
Slechste radio : commerciële eenheidsworst als Q-music, 4 FM, Donna,...

Wat vindt U het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/CD van 2007

Boek : Robert Goddard "ongewenste terugkeer" Jeroen Brouwers "Geheime Kamers" (nu pas gelezen)
concert : Reo Speedwagon (Schwung), GOV T Mule (Peer)
film : Capote en The Simpsons "The Movie"

Wie wenst U wat toe voor 2008 (ten goede of ten kwade) ?

enkele leuke activiteiten met De Bevers, een leuke job, deze zomer een rit met de Preutestampers naar Adinkerke, schoon weer op 18/10 en hopelijk in 2008 of in 2009 de beklimming van Mount Kenya met enkele vrienden

Plaats jullie antwoorden maar in "commentsé

zondag, december 09, 2007

Een rustig weekend

Eens een weekend waar niets moet. Iedereen vindt dit wel eens aangenaam, of niet ?

Zaterdagmorgen lang uitslapen, opstaan, de zoo eten geven en ... dan beslissen om eens Brugge te bezoeken. Rondwandelen, warme chocolade met amaretto drinken, een spaghetti verorberen in de Estaminet en mensjes kijken.

Bij thuiskomst spelletje trivial pursuit spelen en vervolgens voor het slapengaan kijken naar de laatste aflevering van Midsomer Murders.

Deze morgen omstreeks 7h00 stond ik op en besloot te kijken naar een opgenomen film van TCM nl "The Canterville Ghost" een zwart-wit film uit 1944. Dit is een echte feel good movie met een kwinkslag. Noem het nostalgie maar ik hou ontzettend veel van zwart-wit films uit de oude doos. Vroeger was er op zaterdagnamiddag op de BRT om 16h00 telkens een film uit de oude doos. Ik keek daar altijd naar uit en was enkel ontgoocheld als het een dansfilm was met Fred Astaire, dat vond ik maar niets.

Hieronder een klein fragment uit de "Canterville Ghost".Ik stak een pijpje op met een nieuwe tabak die ik eens uitteste en een grote kop koffie maakten dit een zalig zondagmorgen-filmmoment.

Deze middag aperitiefje in "De Preute" en vanavond nemen we dan deel aan de maandelijkse quiz in de St. Georges. Ik heb vernomen dat een nieuw team er vanavond zijn debuut maakt. Dit team luistert naar de naam "De Mietjes" :-)

Hoe ziet jullie ideaal weekend er uit ?

zaterdag, december 08, 2007

De slimste surferMijn huisgenote en ikzelf vonden het leuk om eens mee te spelen met de quiz van Het Laatste Nieuws "De Slimste Surfer".

Momenteel hebben reeds 28.738 mensen deelgenomen aan de quiz. Wij staan momenteel mooi op plaats 454 en 461 in de rangschikking.

De eerste 1.000 mogen naar de finale. Deze finale zal plaatsvinden in januari op een geheime locatie.

We hopen bij de eerste 1.000 te blijven. En er zijn nog 3 plaatsjes vrij in onze wagen. Dus waag je kans en ga mee met ons naar de geheime locatie. Winnen we niks ... geen drama .... we maken er dan een prettige uitstap van

Doe mee aan De Slimste Surfer

Laat maar weten in comments als je ook bij de eerste 1.000 bent.

Ik zie het al voor me. Een avond in januari, gezellig etentje, quiz, eventueel een prijsje en een klein kroegentochtje achteraf

donderdag, december 06, 2007

Je voornaam in het ChineesDit zou moeten het Chinees zijn voor "Frank". Wil je ook even je naam omzetten in het Chinees... dat kan op Chinese Naam

Ik weet natuurlijk niet of dit correct is. Maar ik ken 2 sinologen ... dus als ze dit lezen, laat maar weten in "comments" of dit klopt

woensdag, december 05, 2007

West-Vlaams op radio 1 :-)

Op radio 1 hadden ze de grap niet door. Iemand uit West-Vlaanderen mailde
het onderstaande, het betrof een recept voor het maken van cake. Ze hadden hem niet door. Maar trouwe Murke lezers zullen het direct wel begrijpen.

maandag, december 03, 2007

Er zijn domme blondjesMaar er zijn ook slimme blondjes. Gelukkige verjaardag dinsdagliefje