vrijdag, augustus 31, 2007

Foei Foei dinsdagliefje

Dinsdagliefje kan het toch niet laten ... zelfs als ze op vakantie een burcht bezoekt, denkt ze "Wel wel dat is hier vuil, dat zou hier wel een keer mogen gek..st worden"


Gelukkig bedacht ze zich en vloog ze weg op haar bezem(Met dank aan Frau Ratschenkatzsicher die me deze foto's mailde vanuit Duitsland)

Ons konijn Sifke

Ons vorig konijn gaven we de naam Streep. Maar we hadden dat konijn beter Houdini genoemd want het was een meester in ontsnappen. Zo heeft hij eerst een tunnel gegraven maar we vonden hem terug. Nadien stampte Streep zijn hok omver, sprong erop en sprong over de afsluiting. Toen konden we hem terugpakken via de aloude truc met de wortel. Maar woensdagnacht is hij terug ontsnapt en we weten echt niet hoe dit konijn dat voor elkaar gekregen heeft. Veelvuldig gezocht maar geen spoor meer van Streep. Ik dacht terstond aan het clipje van "Bright Eyes". Maar we moeten geen schrik hebben want Streep staat zijn mannetje (konijntje) wel in de grote wereld.

Maar zopas hebben we ons een nieuw konijntje aangeschaft, nl. een hangoorkonijn. En toen we keken naar het konijntje vonden we dat er maar één naam paste bij dit diertje en dat was Sifke


Proficiat Oguh

Soms vraagt een mens zich afWaarom is er een verschil tussen een herenfiets en een damesfiets ? Op île d'Yeu reden we rond op een soort citybikes (zonder buis). In het begin stapte ik op deze fietsen als ik zou doen op een herenfiets (met buis), namelijk het rechterbeen over het achterwiel en het zadel zwieren. Maar na verloop van tijd stapte ik erop als een vrouw nl. rechterbeen tussen het frame.

Waarom is er eigenlijk een verschil tussen een heren-en damesfiets ? Misschien komt het omdat een frame met een buis waarschijnlijk steviger is. Alhoewel ik denk dat dit met de nieuwe materialen niet meer van toepassing is. Voor vrouwen met rokken zal een damesfiets veel eleganter zijn. Of moeten we het zoeken bij de Calvinisten die niet wilden dat vrouwen een buis tussen hun benen kregen :-)

Dit zijn allemaal maar veronderstellingen. Weten jullie waarom er een verschil is tussen een dames-en herenfiets ?

donderdag, augustus 30, 2007

MusicoveryEr is een nieuwe internetradio en 't is een interessante.

Je bepaalt de gewenste stemming bijv. een mix tussen kalm en positief. Je klikt dan bijv. op het gewenste genre bijv. metal en plaatst de cursor nog eens op kalm en positief en klik en welk nummer krijg ik dan, wel "Enter Sandman" van Apocalyptica. Andere nummers die bij dit gemoed passen zijn Rage Against the Machine "People of the Sun", AC/DC "Ride On".

Muziekgenres gaan van rap, blues, gospel, rock, soundtracks, metal,reggae...tot klassieke muziek

Doe zelf de test op MUSICOVERY

BotoxHeksen waren vroeger tuk op gifstoffen.

Maar ook de medische wereld maakt gebruik van gifstoffen. Zo is er het gif toxine botulinum ofwel BOTOX. Dit gif wordt veelvuldig gebruikt door filmsterren, Phaedra Hostes,... die hierdoor eeuwig jong hopen te blijven. Men spuit Botox in de spieren van het voorhoofd en rond het oog en de rimpels en kraaienpootjes verdwijnen. Dit is natuurlijk iets voor debielen want men blijft niet eeuwig jong en mijn krijgt na verloop van tijd zo'n plastieken gezicht.

Botox wordt echter ook aangewend bij spierproblemen. En deze namiddag krijg ik mijn eerste Botox-injectie in mijn rechterarm. Men hoopt hiermee mijn schrijfkramp (dystonie) enigszins te verhelpen. Botox zorgt voor een verslapping van de spieren en zo zou ik misschien terug kunnen schrijven.

Als het lukt, koop ik terug een mooie vulpen en schrijf naar al mijn vrienden en vriendinnen een kaartje

woensdag, augustus 29, 2007

île d'yeu - 't was genieten

Geen computer, geen televisie, geen radio, geen auto ... bijna geen GSM ... en toch heb ik niks gemist. île d'Yeu is echt superrelaxt.

We hebben 9 dagen gefietst, gewandeld, zee gesnoven, lekker gegeten, gerust, gezelschapspelletjes gespeeld, gelezen, glaasje wijn gedronken, pijpje gerookt, eiland verkend,...

Hoe zag Murkes dag eruit ?

- Omstreeks 8 uur opstaan, koffie drinken
- Op de fiets naar Port Joinville, heerlijk stokbrood kopen + toespijs, een krant halen, als er zijn tenminste, want twee dagen was er 's morgens mist en dan kan de helicopter niet opstijgen en landen. Er hing dan gewoon een bericht "Brouillard, pas d'hélico, pas des journaux ... quand ???" En daarmee was de kous af en niemand die zich daar druk om maakte.
- ontbijten met zijn allen in ons heerlijk huisje
- het eiland verkennen met de fiets, klimmen op rotsen, boekje lezen aan de zee,..
- 's avonds lekker eten, gezelschapspelletjes, pijpje roken en een goed glas wijn drinken

Vroeger zei ik altijd dat ik niet definitief in het buitenland zou kunnen wonen. Ik zou mijn vrienden missen en zelfs het saaie Roeselare. Maar ik zou gemakkelijk oud kunnen worden op île d'yeu. Tijdens mijn verblijf heb ik niks gemist uit Roeselare, wel had ik er nog graag een paar echte vrienden bij gehad die het lekkere eten en de Franse flair hadden kunnen appreciëren.

Hieronder nog vele foto's en tot slot wil ik Chantal & Gerard hartelijk danken omdat we hun uiterst gezellig huis mochten gebruiken. Verder wil ik ook Lorre en Anne-mie danken voor de tips die ze ons gegevens hebben.


Le Vieux Chateau


Port La Meule
"Fruits de Mer" !
's morgens bestel je in het dorp bij "Poissonnerie Hennequin" un bateau de fruits de mer en 's avonds tussen 18h30 en 20h00 leveren ze een overheerlijke schotel zeevruchten met krab, langoustines, oesters, garnalen, caracollen, wulloks,...


's avonds pijpje roken, glaasje wijn drinken en boek lezen. Ik heb uitermate genoten van "Geheime Kamers" van Jeroen Brouwers en "Het geheim van de Madonna" van Philipp Vandenberg.Onze schitterend huisje op île d'yeu


Port Joinville


Men kan ongelooflijk lekker eten op île d'Yeu

zaterdag, augustus 18, 2007

Tot eind augustus - île d'yeuLezen, wandelen, rusten, genieten van fruits de mer, wijn drinken, pijpje roken.... dit staat op het programma de volgende 9 dagen. We vertrekken naar île d'Yeu voor de kust van Frankrijk.

Meer info ivm dat pareltje vind je op onderstaande link

Ontdek île d'Yeu

Wij brengen zeker een bezoekje aan Le Jardin du Loup Blanc met een schitterende minigolf (zie onderstaand)

Le Jardin du Loup Blanc

Ik ben er terug begin september

vrijdag, augustus 17, 2007

Aardrijkskunde met MurkeOp één van mijn vorige posts vond je Tetris van de Amerikaanse staten. Sommigen vonden dit moeilijk daarom nu een Tetris met Europese landen

Speel Tetris Europa

Ietsje moeilijker is Tetris van de Afrikaanse landen

Speel Tetris Afrika

En ... blij dat jullie iets bijgeleerd hebben ?

dinsdag, augustus 14, 2007

Een gesprekje op vrijdagavondSlange : "Moar, ik é gisteren mijn rekeninge betoald !"
Reus en Tetje : "Tutut, gé gie niet betoald en oj nog vele zoagt, goat tote zien wej"

Mienwerkerke gaat terug af .....

als een gieter !

Ook in zijn tweede gemakkelijke opdracht slaagde hij niet. Hij had zijn quizteam nochtans versterkt met drie babes maar het mocht niet zijn :-)

Het team van 't mienwerkerke eindigde op de 33ste plaats (op 35 deelnemende groepen)

Binnenkort mag hij een nog gemakkelijke opdracht verwachten. Heb je soms een idee voor een opdracht voor 't mienwerkerke, laat het maar weten in "comments"

Custom Rubiks Cubes

The Pogues @ Lokerse Feesten

Zondagavond trokken we richting Lokerse Feesten om The Pogues aan het werk te zien. In 2000 stond Shane Mc Gowan ladder ladder ladderzat op het Schwung podium. Nooit zag ik zo'n dronken mens ... ik gaf hem toen nog maximum drie maanden ... maar hij leeft nog altijd.

Backstage In Lokeren was het wachten op Shane en omstreeks 22h00 reden twee wagens het backstageterrein op. In de eerste wagen The Pogues en in de tweede wagen Shane ... Hij was terug stomdronken en werd begeleid naar de kleedkamer door een eigen bodyguard (lees : ondersteuner). In zijn hand zat het onafscheidelijke bekertje gin. Toen hij een partytentje zag, trok hij gefascineerd aan een paal en stamelde enkele onverstaanbare Ierse klanken.

En dan het optreden. Shane zat constant aan zijn rits te prutsen en zijn broek zat blijkbaar niet goed. Hij zong onverstaanbaar en soms een beetje vals. Tussen ieder nummer keek hij verdwaasd rond en vroeg hij zich waarschijnlijk af waar hij was en wat hij nu moest zingen. Maar hield ik ervan ... natuurlijk want al klinkt het nu en dan vals ... The Pogues & Shane hebben meer geloofwaardigheid dan de meeste hedendaagse hypes.

Ik herinner me nog levendig dat ik met Luk Alloo het interview met Shane kon meemaken. Geniet nog even van een deeltje van dit interview in onderstaand fragment. Let ook op de mandolinespeler die de Schwung-kleedkamer wenst te verlaten maar met zijn hoofd de ruit breekt

woensdag, augustus 08, 2007

10 kleine kuikens

Afgelopen zaterdag was er BBQ ten huize Murke. Twee lieve mensen hadden als geschenk een rat meegebracht en 10 kleine kuikens van 2 dagen oud.

Je zal je afvragen : "Wat heeft Murke gedaan met die 10 kuikens en die rat ?". Wel die rat heeft een mooi plekje gekregen in ons huis. 9 van de 10 kuikens hebben onderdak gevonden in de luxe-kippenren van de garagien.

En het laatste kuikentje heb ik cadeau gedaan aan mijn sexy buitenlandse buurvrouw. Hoe het nu gesteld is met dit kuikentje, kan je zien in onderstaand filmpje

Opdracht "Naughty 40 Club" - 't mienwerkerke

Eind december komt 't mienwerkerke 40 jaar en zoals de traditie wil, zal dit gepaard gaan met diverse opdrachten.

't mienwerkerke kreeg reeds een zeer gemakkelijke "La Esterella" - opdracht maar hij had buiten de waard gerekend :-)

De vorige opdracht bleek dus iets te moeilijk voor dat mietje dus nu krijgt hij een eenvoudige opdracht.

Mienwerkerke,

Vrijdag 10 augustus is er de Likkepotquiz. Het is een algemene quiz en er wordt gespeeld met teams bestaande uit maximum 4 personen. Onze opdracht is simpel : Neem deel aan de quiz en zoek nog 1 à 3 extra medespelers om je team te versterken. Vervolgens win deze quiz m.a.w. niet de 5de plaats, niet de 4de plaats, niet de 3de plaats, niet de 2de plaats telt .... enkel de 1ste plaats is voldoende.

Wie zal er deel uitmaken van het team van 't mienwerkerke ... Kiest hij voor de hersencellen van Marc Reynebeau, Rik Torfs, Wouter Deprez, Etienne Vermeersch of kiest hij voor de looks van Tania Dexters, Véronique De Cock en de blonde van 't stadhuus

Zo, we denken dat dit voor 't mienwerkerke een makkie moet zijn. Misschien vanaf nu geen alcohol meer drinken opdat de weinig overgebleven hersencelletjes toch nog enigszins van nut zouden mogen zijn.

Vanwege "The Naughty 40 Club"


Wil je 't mienwerkerke aan het werk zien ... dat kan op vrijdag 10 augustus in 't Pastoorsbos te Roeselare (Beveren)

maandag, augustus 06, 2007

Schrijfkramp

Vroeger had ik een mooi sierlijk handschrift maar sedert enkele jaren kan ik met moeite nog schrijven. Wanneer ik iets moet neerpennen, hou ik mijn hand en polsgewricht in een zeer onnatuurlijke houding en is mijn geschrift nauwelijks leesbaar. Verder kan ik met moeite enkele zinnen schrijven en dan doet mijn onderarm veel te veel pijn om verder te schrijven.

Dit zorgt altijd voor hilariteit bij de vrienden maar zelf vind ik dit zeer genant. Mensen bekijken je alsof je niet kan schrijven.

Het vreemde is dat alle andere handelingen wel mogelijk zijn o.a. typen,....

Even opgezocht op internet en ik lijd dus aan schrijfkramp. Meer info over dit fenomeen vind je op onderstaande link. Indien er mensen zijn die ook dit probleem hebben en die een oplossing gevonden hebben, laat het maar weten.

Morgen heb ik een afspraak bij een neuroloog en hopelijk bestaat er een remedie om dit euvel (enigszins) te verhelpen

Wat is schrijfkramp ?

De koers in Beveren

Er zijn altijd van die mensen die naar de koers in Beveren gaan om pinten te pakken. Hoe durven ze de edele sport, wielrennen, degraderen tot een dagje pintelieren.

Beide personen op onderstaande foto, zijnde Matanza & 't Mienwerkerke, zijn zo'n pintelekkers.

Vanzelfsprekend wisten ze dan ook niet wie er die dag de winnaar was en toen ze ijzeren briek zagen, dachten ze dat hij de winnaar was. Ze poseerden dan ook als twee kiekens bij ijzeren briek (met dank aan ploate voor de foto).Opmerkelijk aan Beveren koers was dat de winnaar een zeer mooie prijs in ontvangst mocht nemen nl. een GPS met kaarten van de hele wereld, groot display, 360° draaibaar, ideaal om te trainen met de fiets in binnen-en buitenland