vrijdag, juni 29, 2007

De krant van de toekomst

Men voorspelt al het weer dus waarom niet in de krant vermelden wat er morgen, overmorgen,... zal gebeuren

Een Nederlandse krant is er alvast mee begonnen :-)

-12 kg in 12 maand

Gisteren om 21h00 was het zover. We moesten de weegschaal op.
Na een dagje niets eten en niets drinken, verlangde ik naar een frisse pint maar eerst op de weegschaal.

Toen wij onze kleren uitspeelden en in slip onze goddelijke, afgetrainde torso's toonden aan de wereld, zagen we vele vrouwentongen likken aan hun bovenlipje ... of was dit verbeelding te wijten aan te weinig voedsel en drank ... een fata morgana ?

Matanza 88,1 kg (moest 92 kg halen). Dus 16 kg vermagerd
David Davidse 85,4 kg (moest 86 kg halen). Dus bijna 13 kg vermagerd
Murke 77,1 kg (moest 78 kg halen). Dus 13 kg vermagerd

We zijn allen con brio geslaagd en waren vooral trots op ons zelf. Na afloop meerdere pilsjes gedronken en thuis heb ik nog frieten gegeten met 20 garnalen gebakken in kruidenboter. Nooit smaakte een maaltijd zo lekker





donderdag, juni 28, 2007

Stoofvlees met frieten



Deze morgen om 6h00 stond ik op.... direct op de schaal en ai ai, nog een kleine kilo verwijderd van mijn streefdoel nl. 78 kg. Drastische maatregelen dringen zich op :

- fietsen op een hometrainer met diverse lagen kledij en KW, sjerp, muts,... 't is echt geen gezicht :-)
- ik moest nog diverse zaken doen en alles deed ik te voet. Zo'n 6 kms gewandeld in Roeselare
- Tot deze middag heb ik nog niks gegeten en slechts 25 cl water gedronken. Ik voel me nu wel redelijk slapjes maar ja, 't is nog slechts 9 uur
- Op de planning staat, niks meer eten, nog enkele slokjes water en misschien één koffie. Verder nog lopen in het Sterrebos (als ik nog kracht heb), warm bad, vanavond nog de laatste krachtinspanningen op de hometrainer, warm bad ... en indien nodig wandel ik nog te voet naar 't Dorp (zo'n 5 kms)
- ik zou ook nog graag eens kakken maar ja, als je niets eet, moet je ook niet kakken (sorry voor mijn woordgebruik maar dit is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een tijdelijke appelflauwte)

Ik heb slechts één doel voor ogen. Als ik om 21h00 78 kg of minder weeg, ben ik uitermate trots op mezelf en spurt ik direct naar Petoetje en Petatje voor een grote bak friet met stoofvlees en een frisse pint

woensdag, juni 27, 2007

De kaap van 80 kg

Het is meer dan 15 jaar geleden maar Murke duikt terug onder de 80 kg grens.

Toen Murke deze morgen op de schaal stond, luidde het digitale verdict 79,5 kg (ofwel nog 1,5 kg verwijderd van het einddoel 78 kg)

Welke hulpmiddelen gebruikt Murke ?

De Caloriechecker : website op het internet waar men een dagboek kan bijhouden van wat men eet. Je brengt er iedere dag de gerechten in die je eet en je krijgt het aantal calorieën die je per dag binnenspeelt. Maandag 25/6 at en dronk hij 1.267 calorieën en op dinsdag 26/6 1.573 calorieën. Als je weet dat ik per dag tussen 2500 en de 3000 calorieën verbruik, zie je dat de energie gehaald wordt uit de vetreserve

Je vindt deze website terug op onderstaande link

Caloriechecker

Intensief sporten : Dagelijks minstens 1 uur lopen, 1 uur fietsen en veel wandelen

Tips van de coach : Alex Fabry, voormalig Belgisch kampioen judoka, gaf me enkele tips om de laatste kilo's kwijt te spelen. Op die manier kon hij 2 kg per dag verliezen voor de weging zodat hij in een lagere gewichtsklasse terechtkwam. Het is een combinatie van veel sporten in diverse lagen kledij en K-Way kleren, zeer hete baden, sauna,....

Ik heb nog tot zondag tijd om te eindigen op 78 kg maar het zou mooi zijn indien ik morgen, donderdag 28 juni al mijn gewicht zou halen op de weging.

Ter herinnering : weging van David Davidse, Matanza en Murke vindt plaats op donderdag 28 juni om 21h00 in café 't Dorp in Roeselare-Beveren

maandag, juni 25, 2007

Hotel of camping

Murke heeft het niet zo begrepen of festivalcampings. Slechts éénmaal per jaar slaapt hij op een festivalcamping nl. in Peer en dat doet hij met heel veel plezier.

Maar megacampings als Werchter, Graspop, Fields of Rock zijn niet aan Murke besteed. Al die kleine iglotentjes en zatte mensen die veel te luid praten of zingen of .... (vul zelf maar in), nee, dan verkiest Murke liever een hotel.

Afgelopen week waren we in Fields of Rock in Nederland en we vonden een zeer betaalbaar 4 sterren hotel op 20 kms van de festivalsite nl. 79 € voor 2 personen inclusief uiterst uitgebreid ontbijtbuffet met roerei, spiegelei, zalm, kazen, ruim assortiment broodjes, champagne, verschillende fruitsappen,....

Daarnaast waren het uiterst gezellige kamers en was er een Afrikaanse lodgebar waar we 's nachts nog gezellig iets konden drinken. Kortom voor minder dan 40 € per persoon was dit ongelooflijke luxe. Zoek je een hotel tussen Amsterdam en Zwolle, wel klik dan eens of onderstaande link

Golden Tulip Beyard

In het weekend zit Murke op Werchter en hij zocht nog een betaalbaar hotel in Leuven of Brussel. En mijn vele zoekwerk op het internet, heeft weer iets betaalbaars opgeleverd. nl. Het Marriott hotel "Renaissance" in Brussel, 5 sterren de luxe. De prijs voor 2 personen incl. Amerikaans ontbijtbuffet bedraagt slechts 89 € (ofwel minder dan 45 € per persoon).

Murke vond dit batje op de site van Otel

Otel Booking

Het betrof een aanbieding "Top Secret". Je weet enkel dat het een 5 sterren hotel betreft in het Europees kwartier maar de naam van het hotel kom je pas te weten als je geboekt hebt. Groot was mijn vreugde dan ook toen ik de bevestigingsmail kreeg dat we zouden overnachten in het Marriott "Renaissance" Hotel. In de tijd van de batjes vind ik dit nog eens een batje :-)

Marriott Renaissance Hotel

Grapje van de firma


Vrei goe Marc vertelde me gisteren van dit grappige textiellabel. De mensen van deze firma zijn zeker niet Bushgezind en laten dit ook weten in de Franse vertaling

zaterdag, juni 23, 2007

KRO's Detectivenacht



Vannacht is er terug KRO's Detectivenacht op NL 2. Van 22h45 tot 06h30 kan je er vier nooit eerder uitgezonden Britse detectiveseries zien. Murke vindt dit jaarlijks een van de beste televisiemomenten.

Dit jaar kan je er volgende series zien

22h45 A Touch of Frost "Endagered Species"
00h20 Taggart "The Best and the Brightest"
01h30 Prime Suspect "The Final Act"
04h35 Silent Witness "Cargo"

"And Murke are you watching all night long ?"
"It's elementary, my dear Watson"

vrijdag, juni 22, 2007

Geschenk voor een baby





Geschenken kopen voor een geboorte vind ik altijd moeilijk. Zo'n babywinkel ga ik nog niet zo snel binnen dus meestal geef ik iets voor de ouders bijv. drank. Of ik geef ze voetbalschoenen van Anderlecht... op 7-jarige leeftijd kan het kind dan met goed schoeisel voetballer worden ... of balletdanser :-)

Nu is er terug een geboorte nl. Juta van Fred en Isabelle is er .... al moet ik het kind nog met mijn eigen ogen zien want een ezel stoot zich geen 2x aan dezelfde steen :-)

Op Fields of Rock was er een stand met prachtige T-shirts, kruippakjes voor baby's,.... Wij kochten bovenstaande T-shirts met ludieke slogans als

Remove baby before washing
Made in 60 seconds
Red Hot Chili Pampers, Boy or Girl they are all full of shit !!!

Een speelkaart van jezelf ?



Hierboven zie je de slang als speelkaart

Maak zelf je eigen speelkaart op

Maak zelf je speelkaart

Persprijs Roeselare

ImageChef.com - Custom comment codes

And the winner is ... Belinda Eelbode van de MS-Liga.

Jammer maar helaas maar Schwung valt buiten de prijzen.

Maar het was een gezellige avond. Een mens komt op die manier al eens in de raadzaal van het stadhuis van Roeselare. Op één van de schilderijen prijkt één van de vroegere notabelen van Roeselare en die notabele lijkt als twee druppels water op Marc Dex..... die je trouwens dit weekend kunt bewonderen (slik) op de Batjes ... is dit toeval of spelen er hier hogere machten :-)

Er was wel een mooi introductiefilmpje. Wij kwamen aan bod op de tonen van 'Poison' van Alice Cooper. Ze hebben me de DVD van het filmpje beloofd eind juli ... ik zet het dan wel even op mijn weblog.

Verder kregen we nog bloemen, jenever en dan begon het. We kregen een 1/2 liter glas van Rodenbach (75 jaar batjes) en dat glas werd constant gevuld met Rodenbach. Op mijn afgetraind lichaam :-) werkte dit als een rode lap op een stier ... ook de after-drink in 't Sjampetterke was niet goed voor mijn gestel.

Resultaat : In mijn bovenkamer bevinden zich momenteel diverse kleine katertjes

donderdag, juni 21, 2007

Leest als een sneltrein



Ik zag de schrijver, Dimitri Verhulst, ongeveer een jaar terug in de Laatste Show en ik vond hem direct een sympathieke knul.

Na meer dan een jaar wachten, was één van zijn boeken "De Helaasheid der Dingen" beschikbaar in de bibliotheek.

Dit boek(je) van ongeveer 200 bladzijden leest als een sneltrein en is uitermate grappig. Het gaat over het leven van Verhulst in Reetveerdegem. Drank, cafés, streken uithalen, seks, .... vormen de rode draad van dit boek. Sommige zaken zijn zeer herkenbaar voor tooghangers.

Soms moet ik luidop lachen bij het lezen van bepaalde passages en "Tour de France" met drank is fantastisch. 18 vrienden spelen iedere dag Tour de France in een caravan. Bijv. een rit van 195 kms betekent per 5 kms een pint drinken dus 39 pinten. Bij een bergrit wordt bier vervangen door bijv. trappist,...

Ik kan het niet zo goed schrijven dus ontlenen of aanschaffen dit boek

Verslag Schwung - Keys and Chords



verslag Schwung Keys and Chords

woensdag, juni 20, 2007

Wat is je reactiesnelheid ?



Test even je reactiesnelheid


Misschien een ideetje om dit even te testen voor 3 dagen Graspop en na 3 dagen Graspop of ... voor 3 dagen Peer en na 3 dagen Peer

Test je reactiesnelheid

Murke scoorde hierop 0,197 na 8 pogingen

dinsdag, juni 19, 2007

- 12 kg in 12 maand



Even recapituleren wat de weddenschappen precies inhielden

David Davidse zal op 1 juli 2007 86 kg wegen. Zijn tegenprestatie als dit niet lukt : hij trakteert alle Bevers op een volledige dag Gentse Feesten

Matanza zal op 1 juli 2007 92 kg wegen. Zijn tegenprestatie : een weekendverblijf + ontbijt voor 18 personen in La Vieille Forge

De Keniaan zal op 31 juli 2007 76 kg wegen Tegenprestatie : vliegticket naar Nairobi (H&T) voor Murke + beklimmen Mount Kenia met Murke

Murke zal op 1 juli 2007 78 kg wegen Tegenprestatie : gastronomisch diner voor 20 man in La Cave au Fioles in Lille (F)

Op dinsdag 19 juni weegt Murke 81 kg (nog 3 kg, Mission impossible ??? we shall see)

Hieronder het gewicht van David Davidse, Matanza en de Keniaan op 19 juni

Murke 81 kg (nog 3 kg te veel)
Matanza 93 kg (nog 1 kg te veel)
David Davidse 88 kg (nog 2 kg te veel)
De Keniaan 80 kg (nog 4 kg te veel, wel nog tijd tot 31 juli)

Ga je naar de hel of de hemel ?



Murke haalt een score van 72 en wordt beschouwd als normaal

Doe ook eens de Hell-test

Hell Test

Nog een mooi verslagje van Schwung 2007



Klik op onderstaande link voor het verslag

Prog Nose review Schwung 2007

maandag, juni 18, 2007

Fields of Rock in cijfers

Aantal bezoekers

Per dag 15.000 bezoekers d.i. met dure kleppers als Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Korn, Velvet Revolver, Heaven & Hell, Motörhead... veel te weinig. De organisatie had gerekend op 25.OOO per dag. Ik had een jonger publiek verwacht maar het publiek was qua ouderdom te vergelijken met het Schwungpubliek. Voordeel van een lagere opkomst was dat men voor alle groepen redelijk dicht kon staan



Afgelegde kilometers

We vragen ons soms af hoeveel kilometers een mens aflegt op een festival. Wel Murke heeft het voor jullie getest. Murke schafte zich vorige week een podometer aan (10 €) en met deze stappenteller kon Murke exact weten hoeveel kilometers hij gewandeld heeft op Fields of Rock. Op 2 dagen festival waren dit de cijfers

22,46 km
1.432 verbruikte calorieën

het examenrapport

Grote onderscheiding : Iron Maiden (subliem !)
Onderscheiding : Heaven & Hell, Black Label Society
Voldoende : MotörHead, Megadeth, Fastway, Dream Theater, Korn
Onvoldoende : Ozzy Osbourne, Velvet Revolver
Om van weg te lopen : bijna alles op Rage stage, teringherrie

En wat kost iets op Fields of Rock

Wel wel, dit is het duurste festival dat ik ooit bezocht heb. Hieronder enkele prijzen.

Pils, cola, koffie, thee 2,2 € (90 Bef)
Bakje friet + mayo 3,3 € (130 Bef)
Klein stukje Pizza 3,3 € (130 Bef)
Broodje Hamburger 4,4 € (175 Bef)
Broodje tonijn 5,5 € (220 Bef)
Thaise kip + rijst 8,8 € (355 Bef)

Hieronder nog enkele foto's



Nu en dan regende het een beetje op Fields of Rock maar uiteindelijk vonden we de schuldige nl.



Eén van de plezantste zaken op Fields of Rock blijft toch mensjes kijken. Je vindt ze in alle vormen en gewichten en opschriften van T-shirts en details blijven altijd leuk om te bekijken. Zo liep er een draak rond en op haar t-shirt stond op de voorzijde een tekening van een hondje met daaronder de tekst "If I follow you home, will you keep me"..... Brr ik mag er niet aan denken. En hoera, Elsbabbel kruipt vanaf nu terug in haar pen. Wil je weten wat Elsbabbel vond van Fields of Rock, kijk dan op

Elsbabbel

Hieronder nog een foto van een originele tattoo en de organisatoren van dit festival hadden waarschijnlijk weinig inspiratie bij het kiezen van een naam voor hun festival



zaterdag, juni 16, 2007

12 kg in 12 maand - het verdikt



Natuurlijk is de correcte spelling "het verdict" maar dit was het resultaat toen ik deze morgen op de weegschaal stond

Nog 2 weken en dan moeten we ons streefdoel bereiken. Op donderdag 28 juni om 21h00 is er de officiële weging in café 't Dorp ("De Poane Preute")

Indien Matanza, David Davidse en Murke er dan in geslaagd zijn om hun streefgewicht te behalen, wordt dit als geslaagd beschouwd. Indien ze nog niet op hun streefgewicht zitten, hebben ze nog 2 dagen om de laatste kilootjes kwijt te spelen

Als je de goddelijke lichamen van Matanza, David Davidse en Murke wilt aanschouwen (voor de gelegenheid in propere slip), kom dan op 28 juni naar 't Dorp

vrijdag, juni 15, 2007

Fields of Rock

Dit weekend vertrekken we richting Biddinghuizen (tussen Amsterdam en Zwolle) waar Fields of Rock plaatsvindt. Hopelijk blijft het weer een beetje goed. Volgende bands wil Murke zeker zien

Zaterdag 16 juni

After Forever

Een gothic metalband gaat er bij Murke altijd in. Slange, remember de goddelijke zangeres van Epica :-)



Heaven and Hell

Vorig jaar stond Dio op Schwung en verbaasde vriend en vijand nu staat hij met Black Sabbath op Fields Of Rock. Van den Ozzy mochten ze de naam Black Sabbath niet gebruiken dus werd het Heaven and Hell. Murke denkt dat hij hier kippenvel zal krijgen



Mastodon

Deze band wordt beschouwd als één van de coming metalbands voor de komende jaren. Toch even checken als ze werkelijk zo veelbelovend zijn



Kamelot

Even overwippen naar de tijd van koning Arthur. Lekker bombastische muziek



Iron Maiden

En vanzelfsprekend zal ik Iron Maiden niet missen. Altijd uitstekend



En misschien pik ik nog een stukje mee van Slayer
Zondag 17 juni

Delain

Mijn zondags portie Gothic en met een zangeres die gelijkt op Katja Retsin zal dit wel meevallen zeker



Black Label Society

De groep rond Zakk Wylde wil ik zeker aan het werk zien


Megadeth

Nu zal ik Dave Mustaine en Co in alle rust kunnen aanschouwen



Motörhead

En natuurlijk zal ik headbangen op de muziek van Lemmy



Dream Theater



Ozzy Osbourne

Ik ben al lang fan van Ozzy osbourne. En natuurlijk wil ik Ozzy zien.



En misschien pik ik nog een stukje mee van Velvet Revolver, Ill Nino en Amon Amarth

donderdag, juni 14, 2007

Is Murke nu een tekentalent ...... ?

View full

View full

View full

View full

View full

Of haalde hij de mosterd op onderstaande website

Dumpr sketch

Klik op de tekeningen voor een grotere weergave

Murke (deze morgen 81,2 kgs droog gewogen)

woensdag, juni 13, 2007

Schwung 2007 - Cooltonic Part 2 - 16 minuten video

Op de site van Cooltonic vind je nu ook deel 2 terug van hun videoreportage vanuit het publiek met beelden van Lordi, UFO en Reo Speedwagon.

Klik op onderstaande link

Schwung 2007 Cooltonic - part two

11 minuten video Schwung 2007 (Part 1)



Op de site van Cooltonic staat er een videoverslag van redelijke kwaliteit van
Schwung 2007. Op onderstaande link vind je videobeelden terug van Focus, Krokus en Golden Earring

Cooltonic Schwung Part 1

dinsdag, juni 12, 2007

Stem voor ons .....

als je vindt dat we het verdienen natuurlijk :-)

Schwung en ikzelf zijn genomineerd voor de prijs van de Perskring Roeselare.
Ga naar onderstaande site en stem op Frank Vansteeland. Hoe meer stemmen, hoe meer vreugd.... dus vraag je vrienden, vriendinnen, collega's, familie,... ook om op ons te stemmen.

je kan maximum éénmaal stemmen op

Perskring Roeselare

Uw nederige dienaar dankt U

People Out Stage



In een vorige post kreeg je meer info ivm People Out Stage. Zij komen naar festivals en nemen enkel foto's van de bezoekers. Ze waren ook op Schwung en je kan 81 foto's terugvinden op onderstaande site

Peopleoutstage

Verslag Schwung 2007

Hieronder enkele verslagen van Schwung 2007. Geniet ervan

Rock Pixels France
Mindview magazine België
Festivalinfo Nederland
Musicpho2graphy
Da Music
Musiczine

Mission Impossible ?



12 kg in 12 maand was de weddenschap. Aanvankelijk leek dit geen probleem maar toen ik deze morgen op de weegschaal stond .... luidde het verdict 82,5 kgs ofwel nog 4,5 kgs verwijderd van het streefdoel, zijnde, 78 kgs.

Dus moet ik nog 4,5 kgs verliezen in 19 dagen anders nodig ik 20 vrienden uit die op mijn kosten mogen eten in "la Cave aux fioles" in Lille (France)
www.lacaveauxfioles.com

Dit lijkt onmogelijk maar ik geef niet op. Even uitgerekend en als ik onderstaand schema volg, kom ik er alsnog en 250 grs per dag moet te doen zijn

Heb je ook tips om op natuurlijke manier te vermageren ?? laat het maar weten

Schema - Mission Impossible

12 juni 82,500 kg
13 juni 82,250 kg
14 juni 82,000 kg
15 juni 81,750 kg
16 juni 81,500 kg
17 juni 81,250 kg
18 juni 81,000 kg
19 juni 80,750 kg
20 juni 80,500 kg
21 juni 80,250 kg
22 juni 80,000 kg
23 juni 79,750 kg
24 juni 79,500 kg
25 juni 79,250 kg
26 juni 79,000 kg
27 juni 78,750 kg
28 juni 78,500 kg
29 juni 78,250 kg
30 juni 78,000 kg

woensdag, juni 06, 2007