zaterdag, maart 31, 2007

donderdag, maart 29, 2007

Big Brother is watching you !!


Het worden gevaarlijke tijden voor bepaalde mannen die ik ken. Een voorbeeldje ter illustratie

locatie : "De Poane preute"

ta ta taa tata tata ... GSM rinkelt bijv. ringtone "Smoke on the water" van Deep Purple

man : "Hallo"
vrouw : "waar ben je"
man : "ik ben nog aan het werken, 't zal nog een paar uurtjes duren"

Wel wel vanaf nu zal dit niet meer kunnen want als het vrouwtje naar onderstaande site gaat en ze tikt het GSM nummer in zal ze zien dat haar ventje in de Poane preute zit. Ja ja, de technische vooruitgang heeft ook zijn nadelen

test hetzelf maar eens op http://www.sat-gps-locate.com/

Rush komt terug


Wie er in 2004 bij was in Rotterdam zal dit kunnen beamen. Het optreden van Rush was fenomenaal. Murke genoot ook enorm ... iets minder was de nachtelijke twee uur durende file voor Breda :-)

En terug goed nieuws. Rush komt terug naar Nederland en wel op dinsdag 16 en woensdag 17 oktober. Ook deze keer in Rotterdam Ahoy. België zal ook deze keer waarschijnlijk niet in hun tourschema voorkomen.

Tickets zijn vanaf 31 maart beschikbaar

Met dank aan onze webmaster voor dit heuglijke nieuws

Bewonder Rush in Rio

maandag, maart 26, 2007

Bye Bye New York

Ons reisje zit er bijna op. Iets na 18h00 plaatselijke tijd (middernacht in België) vertrekt ons vliegtuig uit JFK naar Brussel.

Gisteren nog verschillende stadsdelen bezocht o.a.

- Central Park op een vroege zondagmorgen alwaar er een 1/2 marathon voor vrouwen doorging. 10.000 vrouwen in alle geuren en kleuren deden mee. Er stond een zeer lange rij WC cabines en de naam van de firma vond Murke uitstekend gevonden nl. The Royal Flush .... om één of andere reden deed me dit denken aan Champagne :-)
- Vervolgens een prachtige flea market (vlooienmarkt) bezocht in de Upper West Side. En Murke vond er prachtige tweedhandsboots voor 20 $ (15 €). Dezelfde boots hadden we enkele dagen voordien gezien in een westernshop en dan was de vraagprijs 600 $.... van een batje gesproken
- En dan 45 minuten met de metro (lijn D) naar The Bronx (Fordham Road). Het was er broeierig heet en je kon werkelijk op de koppen lopen. Van de duizend mensen die er liepen waren er misschien 5 blanken .... maar wat een sfeer : rappers, religieuze fanatici, mooi opgeklede zwarten, luide rapmuziek uit opgefokte wagens, dreigende looks maar als je hen iets vraagt zijn ze O zo lief. Een bezoek aan New York zonder the Bronx is niet volledig
- En natuurlijk een bezoekje aan The Bronx Zoo, voor mij de mooiste zoo ter wereld. Deze keer met zeer actieve grizzly's
- En 's avonds ons onderdompelen in Greenwich Village meer bepaald Bleecker Street met veel Live-kroegen en een supergezellig Grieks restaurant

En dan nu een ontbijtje nemen in café 28, een gezellige bar die 24h/24h en 7 op 7 open is

zaterdag, maart 24, 2007

Hotel GershwinGisteren om 4h00 's morgens (!) verlieten we ons hotel in Chicago. Iemand uit een Roeselaars reisbureau die een sadistisch kantje heeft had onze vlucht Chicago - New York geboekt om 6h00 's morgens.

Ons hotel in New York is het hotel van godfather Andy Warhol. Dit hotel is door Time en CNN opgenomen in de lijst van 100 coolste hotels ter wereld en dit is terecht. Wat een speciaal hotel is dit (zie foto voorgevel). Dit hotel wordt bevolkt door weirdo's en ... wij Meer info www.gershwinhotel.com

Ondertussen reeds tientallen kilometer afgelegd in New York o.a.

- theater district, jammer maar alle concerten dit weekend van The Allman Brothers Band zijn uitverkocht
- Soho, hier vind je ongelooflijk prachtige en unieke zaken. Mijn vrouwelijk gezelschap viel bijna in zwijm (of is het zwijn ?)
- Gelukkig was er Chinatown by night waar we een overheerlijke reuzenkreeft verorberden voor de spotprijs van 15 $ (of 12 €)

En wat heeft dag 2 voor ons in petto ?

donderdag, maart 22, 2007

Nederlands voor Amerikanen

Humor tref je overal aan in Chicago maar zelden zo gelachen als in de boekhandel "Barnes & Nobles".

We waren geïnteresseerd om te zien of er iets voorradig was in de Nederlandse taal en ja hoor, op de afdeling "Foreign Languages" vonden we een boekje terug met de titel "Just enough dutch, how to get by and be easily understood".

Dit was een boekje met vertalingen voor de Amerikaan die Nederland en Vlaanderen bezoekt. Op de cover een tekening van 3 zeeuwse meisjes en tulpen.

Maar dit boekje hoorde eerder thuis in de sector "humor" want naast de vertaling vind je ook de fonetische uitspraak terug en daar klemt het schoentje want dit Nederlands is onverstaanbaar.

Als je ooit een Amerikaan iets onverstaanbaars hoort brabbelen, zal hij waarschijnlijk dit boekje gelezen hebben

Enkele voorbeelden

a beach ball een strandbal en strunt-bul
a swimming cap een badmuts en but-merts
Can I have a bag please ? Mag ik een zak, alstublieft ? Muk ik en zuk uls-too-bleeft ?

Na een very spicy cajun dinner in Buddy Guy's besloten we nog langs te gaan bij Barnes & nobles om dit boekje te kopen.

We halen dit wel even boven als iedereen een beetje boven zijn theewater is. Lachen gegarandeerd

woensdag, maart 21, 2007

Restauranttip in ChicagoAls je ooit in Chicago bent, moet je zeker eens de voeten onder tafel schuiven in het restaurant "Carmine's" in Rush Street.

Op een dinsdagavond waren in de diverse ruimtes ongeveer 200 à 300 gasten, waren meer dan 50 mannen en prachtige vrouwen personeel in de weer en alles is gewoonweg af : voedsel, drank, service, sfeer,... Zelfs het toiletbezoek is een verrassing. Een zwarte toiletmeneer creëert een jazzy-sfeer in het mooie ondergrondse toilet. Daarbij zingt hij je toe als je het toilet verlaat. Crazy ..

Ongelooflijk genoten van een excellente minestrone-soep, gevolgd door een uitstekend steak ttz. een schotel met twee reuzensteaks die werkelijk smolten in de mond. Voeg daarbij reuzenpaddenstoelen, broccoli, pasta, een fles Chianti, amaretto en je weet dat het niet de goede kant opgaat met Murkes dieet.

Nu maar snel enkele tientallen kilometertjes wandelen in het hete Chicago

http://www.rosebudrestaurants.com/rest2.php

dinsdag, maart 20, 2007

Murke gaat van de grond


Om 10h50 gaat het richting Chicago en na een paar dagen gaat het richting New York.

We hebben stipt de richtlijnen gevolgd van onze sympathieke reisbegeleider ttz. dinsdagliefje. 3 uur voor vertrek waren we aanwezig want volgens dinsdagliefje zou het lang duren. Na precies 15 minuten waren we ingecheckt, anaal gecontroleerd en stonden we voor de gate.

Wat te doen tussen 8H05 en 10h50 ????? Dan maar ons tegoed doen op de kosten van dinsdagliefje. Momenteel staat reeds het volgende op de rekening :

- 1 fles Veuve Clicqot 46 €
- 2 kreeften 68 €
- 2 sensuele massages 52 €
- 1 schoenpoetsbeurt 8 €
- 1 manicure 12 €
- een nieuwe sexy coupe voor Murke 23 €
- 2 koffies 4 €

Dinsdagliefje, de factuur is onderweg

Misschien verneem je in de komende dagen iets van ons vanuit Chicago of New York

CU

zondag, maart 18, 2007

donderdag, maart 15, 2007

O, wat haat ik sandalen


De eerste zonnestraaltjes zijn er pas en ja hoor ..... ze verschijnen weer in het straatbeeld

De sandaal is de meest verwerpelijke uitvinding ooit. Murke heeft nooit begrepen hoe mensen kunnen rondlopen in zo'n ondingen.

Voorstanders van "de sandaal" kijk even naar onderstaande site en dan snel naar buiten om 'en massa' jullie sandalen te verbranden

http://www.sandalandsoxer.co.uk/

Ik vind dit nog altijd leuk

Nieuwe spreuken :-)

't mienwerkerke schoot gisteren de hoofdvogel af. Hij zei
"ze hebben me in de lurven gelegd" waarmee hij waarschijnlijk bedoelde "in de luren leggen"

Het weze hem vergeven. Na eens goed lachen heeft Oguh hem dan bij zijn luren gepakt :-)

Maar we gaan eens dieper in op deze spreuken en wat is de betekenis van "luren" en "lurven"

"in de luren leggen"

Iemand in de luren leggen staat oorspronkelijk voor het zeventiende- en achttiende-eeuwse gebruik om babies stevig in doeken te wikkelen om het kromgroeien van ledematen tegen te gaan. Dit was in feite niet zo'n goede methode, omdat dit kromgroeien te wijten was aan een gebrek aan vitamine D in het voedsel.

een luur is een luier

"iemand bij de lurven pakken"

Lurven komt van het Scandinavische (Zweedse/Noorse) woord lurva voor vod. Iemand bij de lurven pakken, voor iemand in de kraag grijpen, betekent dus letterlijk: een persoon bij zijn vodden vastpakken.

Mijn vroegere leraar economie in 't College, Tack, ging eindigen met de woorden : "Murke, ge moogt blij zijn dat ge vandaag naar school gekomen zijn want ge hebt iets bijgeleerd".

Ik hoop van mijn webloglezers hetzelfde

maandag, maart 12, 2007

Are you talking to me ?

Deze legendarische uitspraak is van Robert De Niro. Iedereen kent deze uitspraak maar dit weekend bleek toch dat niet iedereen wist uit welke film deze uitspraak komt.

Komt deze quote uit

1. Taxi Driver
2. Goodfellas
3. Cape Fear
4. The Godfather
5. Once upon a time in America

Het juiste antwoord vind je in "comments"

Voor mijn vrienden


Mijn vrienden zijn me zo dierbaar dat ik ze niet graag zou kwijtspelen dus Matanza, mienwerkerke, Kort Pietje, Slange, Koentje spuuge, Fredflik,..... als jullie nog eens uitgaan maak dan gebruik van het label in bijlage.

Vrijdagnacht hebben ze via dit label Matanza veilig en wel kunnen thuisbrengen :-)

zondag, maart 11, 2007

Dit is mijn naam in Scandinavië

Your Scandinavian Name is:

Havard Kirk

dinsdag, maart 06, 2007

Murke is Professor T.En wat is jouw naam als rapper

bekijk het op www.rapstarname.com

maandag, maart 05, 2007

Paul D'Hoore achterna
Op 26 maart start de Nationale Beleggerscompetitie

Iedereen krijgt een fictief kapitaal van 100.000 € die hij/zij mag beleggen in aandelen op Euronext Brussel, Amsterdam en Parijs en dit gedurende 10 weken.

Je zal wekelijks mijn verrichtingen kunnen volgen op mijn weblog

Wat zal uiteindelijk mijn eindresultaat zijn na 10 weken op de fictieve beurs ?

Zin om ook deel te nemen. Deelname is gratis

www.beleggerscompetitie.be

zondag, maart 04, 2007

zaterdag, maart 03, 2007

Mietjes Feest in stripvorm

Murke heeft een strip gemaakt. Ook jullie kunnen een strip maken.

Maak maar eens een strip en plaats de URL in comments. Ik plaats ze dan later in deze blog.

Bekijk Murkes strip met de titel "Retrograde Amnesie"

http://www.stripcreator.com/comics/Murke/385320

de schoonste t.tt.n

Ooit gehoord van "The annual anatomy awards" ?

Wel jaarlijks bekroont men hier de mooiste borsten van het jaar. Wel dit jaar ging de award naar Salma Hayek. Justinneke viel weerom niet in de prijzen

Salma Hayek werd bekroond voor onderstaande scene.Vinden jullie Salma Hayek een terechte winnaar of zijn er nog mooiere borsten in de wereld voor jullie. Laat je voorkeur maar blijken in "comments"

weekendquiz / de onmogelijk quizEen mooie quiz om deze druilerige zaterdag door te komen. Het duurt een beetje voordat de quiz geladen is maar het loont de moeite. Logisch denken is hier belangrijk

't amusement

http://games.flabber.nl/the.impossible.game

update : ik zit vast op vraag 40, iemand een tip ?
Wensen jullie tips ivm vraag 1 tot 39 laat het maar weten

vrijdag, maart 02, 2007

Ollie's robot

We weten allemaal dat Ollie een handige harry is.

Iemand bezorgde me onderstaande beelden van een robot die Ollie ooit eens in elkaar knutselde

Die robot heeft wel een kleine afwijking. Waarschijnlijk van de DVD's die dat robotje te zien kreeg in zijn jonge jaren :-)

donderdag, maart 01, 2007

- 12 kg in 12 maanden


83,8 kg luidt het verdict na 8 maanden of
- 6,2 kg in 8 maanden tijd.


De laatste loodjes wegen het zwaarst want in 4 maanden tijd moet er nog 5,8 kg af.


Ook van mijn companen David Davidse, Matanza en de Keniaan heb ik vernomen
dat ook zij nu niet meer vermageren. Ook bij hen dringen zich maatregelen op

Als jullie tips hebben, laat het maar weten