vrijdag, september 29, 2006

Operatie - 12 kg in 12 maanden (na 3 maanden)

We zijn drie maanden ver en zowel voor Matanza, David Davidse en Murke ziet het er goed uit. Maar er blijven nog 9 maanden te gaan.

Murke heeft kilo's vlees en liters wijn gedronken in Argentinië maar blijkbaar zorgden de lange wandelingen voor compensatie.

Vanuit Kenia geen bericht. Waarschijnlijk berust dit vetzakje al in zijn lot en heeft hij al een vliegticket naar Nairobi (H & T) besteld voor Murke.

Hieronder de resultaten

startgewicht (op 1 juli 2006)

David Davidse 98 kilo
Matanza 104 kilo
Murke 90 kilo

na 1 maand (30 juli)

David Davidse 96 kg (- 2 kg in één maand)
Matanza 105,2 kg (+ 1,2 kg in één maand)
Murke 87,9 kg (- 2,1 kg in één maand)

na 2 maanden (29 augustus)

David Davidse 96,0 kg (- 2 kg in 2 maanden)
Matanza 99,5 kg (- 4,5 kg in 2 maanden)
Murke 85,8 kg (- 4,2 kg in 2 maanden)

na 3 maanden (29 september)

David Davidse 93,0 kg (- 5 kg in 3 maanden)
Matanza 98,6 kg (- 5,4 kg in 3 maanden)
Murke 83,6 kg (- 6,4 kg in 3 maanden)

Wel, een dikke pluim voor ons

Foto's Kenia (deel 2)

Eind augustus postte ik op mijn weblog al enkele prachtige zwart-wit foto's van onze Keniareis anno 2002 (de prachtfoto's kwamen van' vrei goe Marc')

Heb je dit gemist, kijk dan op

http://murke.blogspot.com/2006_08_01_murke_archive.html

Hieronder vind je dan enkele foto's in kleur terug. Klik op de foto voor grotere weergave. Ook deze foto's zijn van "vrei goe Marc". Ik moet dringend eens terug naar Kenia als ik deze foto's zie.donderdag, september 28, 2006

Hoe stap je uit een wagen zonder dat ze je slipje zien ?

Hoe stap je uit een wagen zonder dat ze je slipje zien ?
Hoe eet je sushi ?
Hoe maak je een “Black Russian” ? (cocktail)
Hoe kan je komaf maken met “de hik” ?
Hoe verwijder je olievlekken van kleren ?
Hoe maak je een “spookhuis”-spel ?
Hoe rol je een sigaret ?
Hoe doorprik je een ballon zonder dat hij ontploft ?
Hoe stem je een gitaar ?
Hoe vouw je een T-shirt in 2 seconden ?
Hoe knoop je een das ?

Deze en honderden andere voorbeelden worden via video duidelijk
uitgelegd op onderstaande site

www.videojug.com

Sommige zaken zijn echt hilarisch maar de meeste zijn zeer leerrijk

Ik vond dit goed

Eerder keken mensen al raar op toen ik zei dat ik hield van TELEX. Maar ik hield ook van
het onderstaande nummer. Ja, voor een rocker kan dit tellen qua outing :-)

Voor wie ik stem ?

In mijn leven heb ik al voor drie verschillende partijen gestemd. Ik stem altijd op personen die ik vertrouw. Ik hou ook van politiekers die een slechte boodschap durven brengen en onpopulaire maatregelen durven nemen.

Ik heb het absoluut niet begrepen op sloganeske populisten als Dedecker of het zootje ongeregeld dat zich het "Vlaams belang" durft noemen ('t is alleszins mijn belang niet).

Ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ligt mijn besluit vast. Ik twijfelde tussen twee partijen maar ik heb de knoop doorgehakt. 3 personen van deze partij krijgen mijn stem.

Dus, heren, dames politiekers, probeer me niet meer te overtuigen. Je mag de kilo's papier ook houden. Mijn keuze is gemaakt, ik stem voor ........ (taboe !)

Politiekers mogen mij wel nog trakteren op café, enkel en alleen als het met hun eigen geld is en niet met gemeenschapsgeld.

Hebben jullie al een keuze gemaakt en durven jullie in tegenstelling tot Murke dit wel bekend maken, wel laat je maar gaan in "comments"

woensdag, september 27, 2006

Murke is een Ford Mustang, en jij ??

I'm a Ford Mustang!

You're an American classic -- fast, strong, and bold. You're not snobby or pretentious, but you have what it takes to give anyone a run for their money.

Doe de test http://www.tomorrowland.us/sportscar/

Denk daar maar even over na ....
http://www.miniature-earth.com/

Hou je ook van The Simpsons ?Het overgrote deel van de Amerikaanse series vindt Murke absoluut bullshit. Zo begrijpt Murke niet wat mensen in een kutserie als "Friends" zien. 't zal trendy staan zeker om bij een bepaald doelpubliek uit te pakken met "Friends" (Bwaark).

Murke houdt echter van "Sex and the City" maar vooral houdt Murke van The Simpsons.

Wil je de meer dan 350 afleveringen eens bekijken op je laptop (uitstekende kwaliteit), ga dan naar onderstaande site

www.allsimps.com

Doohh

dinsdag, september 26, 2006

Highway to Hills


Boogietown festival is niet meer. Maar de sympathieke organisatoren organiseren het iets kleinere Highway to Hills festival met enkele mooie namen op de affiche. Lessines ligt niet ver van Geraardsbergen

Heb je op 22 oktober nog niets te doen en je hebt zin in een leuk festival, wel ....

http://www.ccrenemagritte.net/Highway%20to%20Hills.html

Opdrachten de slange "Naughty 40 Club"

En ja hoor, de slange heeft ook gisteren, maandag de volledige dag zijn pet gedragen. Enkel een klein Rusje kon hem even zijn pet afhandig maken. Meteen werd duidelijk waarom hij best een pet droeg. Hieronder de foto's.

Naar het schijnt, is zijn klant in Ruiselede er nog altijd niet goed van toen hij zijn computerwizzard met een Russische pet zag binnenwandelen.

Eén van onze detectives kon ook beslag leggen op een eerste try-out van de boerinnenkalender. Wel dat zal wel nog een stukje beter moeten (zie onderste foto)


Murke is machtig

Ja,

Je hoort het nu ook eens van een ander

Kijk op http://murke.youaremighty.com/

Zet de muziek maar aan, past wonderwel (geen schrikeffecten !)

maandag, september 25, 2006

Van onze detectives

De Slange moest gisteren en vandaag de prachtige zeemanspet dragen. Deze mocht hij nooit afnemen. Gisteren is hij in de opdracht geslaagd. (zie ook onderstaande post)

Van onze detective in Pittem kreeg ik onderstaande 2 foto's toegestuurd.

Deze morgen nam de slange een ontbijt na het nuttigen van 6 Dafalgans (een kater van jewelste). Hij droeg echter zijn pet. Maar een wulpse deerne uit Pittem kon hem de pet afhandig maken. Gelukkig veroverde de slange terug zijn pet.
Iets na 9 uur werd de slange dan gespot door onze detective in Aalter. In café 't Rond Punt in Aalter nuttigde hij nog een koffie. Binnenkort misschien meer foto's van onze detectives in ...

Vreemd heerschap in RoeselareGisteren was er een vreemd heerschap in Roeselare. Hij was er op uitnodiging van "The Naughty 40 Club". Dit heerschap droeg een Russische zeemanspet en telkens het Russisch volkslied weerklonk, begon dit sujet te marcheren al leek het meer op "the silly walks" van John Cleese.

Mensen die dit spektakel gemist hebben. Op 12 oktober zal dit sujet dit herhalen in de diverse cafés in Ardooie tijdens de Cyclocross. Deze zeeman zal van zodra hij het Russisch volkslied hoort het onderstaande opnieuw demonstreren in Ardooie. Allen daarheen !

Deze zeeman had ook een vriend die mensen om middernacht uit hun slaap belt :-)

Een vermoeid Murke

Bekijk onderstaand filmpje

donderdag, september 21, 2006

Me gusta Buenos Aires

Buenos Aires is bruisend. Het is soms een echte heksenketel, uitlaatgassen, knettergekke chauffeurs,.... maar vooral het is een menselijke stad.

De porteños (inwoners van BA) zijn warm en vriendelijk van aard, goedlachs en hebben aandacht voor diegenen die het wat minder hebben. Verder zijn de meeste zot van voetbal en neutrale supporters dat bestaat hier niet. Ofwel ben je voor Boca ofwel ben je voor River Plate.
Daarnaast zijn ze vol van hun stad, een beetje zoals Antwerpenaren, met dat verschil dat de porteños iets hebben om trots op te zijn, in tegenstelling tot de Antwerpenaren.

Gisteren nam ik de metro en er is ook veel armoede. Er zijn veel bedelaars en ze krijgen van veel mensen geld en sommigen stoppen om een babbeltje te slaan want Argentijnen geven om elkaar. In de metro sprong een straatkind van 10 jaar in de wagon en begon te spelen op zijn kleine accordeon. Fenomenaal mooi. Na het einde van het liedje begon iedereen te applaudiseren in de metro en kreeg het kind van bijna iedereen een paar centavos. Ik zie dit nog niet zo snel gebeuren in de metro van New York of Parijs. Dit is maar één van de vele voorbeelden die de warmte van deze grootstad typeert.

Zopas 5 uur gewandeld in deze stad. Want slechts al wandelen leert men een grootstad kennen. Het is hier vandaag de eerste dag van de lente en er is dan ook een warm zonnetje aanwezig. Veel volk trekt dan naar één van de vele parken waar van alles te doen is.Je ziet er optredens van singer-songwriters, flamencogitaristen, tango maar zelfs een metalband met theatrale act mag zijn ding doen in de parken. Zie onderstaand filmpje
Ondertussen blijft iedereen goedlachs. Veel Roeselaarse azijnpissers zouden eens deugd hebben aan een vriendelijkheidskuur en menselijkheidskuur in Buenos Aires, maar nee ....... dat kunnen we de Argentijnen niet aan doen -:)

Wat zal ik die kraampjes missen waar Argentijnse vrouwen vers fruitsap voor je persen. Heerlijk bij zonnige temperaturen
Vanavond ga ik me nog even culinair laten verwennen. Het is mijn laatste nacht in Buenos Aires en morgenavond vertrek ik dan via Madrid naar Brussel.

Nog even gekeken in de frigo en de geitenkaas van dronken geiten is nog altijd in optima forma. reus en tetje, zet de bordjes maar klaar zondag.

Je vindt ze overal

Ik liep door Buenos Aires en plots hoorde ik vanuit een winkel een piepstem. Ik hoorde "Mi Amigo" (mijn vriend) ... maar dan op spastische toon.

Ik keek omhoog en zag onderstaand uithangbord. Ja, mienwerkerkes, je vindt ze overal zelfs in Buenos Aires.

In deze winkel verkochten ze speciale lederen kledij (cuero) nl. te lange lederen mantels en gilets met een geurtje :-)

Bericht aan de slange

Zopas kreeg ik bezoek van Paco "Naughty 40 Club - Buenos Aires". Zondag geven we de pet aan de slange en hij zal deze dragen op volgende dagen

maandag 25 september
zondag 1 oktober
donderdag 12 oktober o.a. tijdens Cyclocross Ardooie.

Als iemand ons een foto kan bezorgen dat hij op één van deze dagen zijn pet niet op heeft wel die krijgt een speciale attentie van "The Naughty 40 Club"

Paco zei ook dat hij vernomen had dat de slange een Russische fanfare gevonden had. Wait and see !

Paco zei dat er een probleem was ivm de opdracht met de python. Opnieuw pech voor Snake, het vriendje van Renee is opgepakt door de Franse gendarmerie.

http://www.hln.be/hlns/cache//det/art_262314.html

Paco zal voor een nieuwe vervanging zorgen en denkt het te wagen op een Anaconda, wat natuurlijk heel slecht nieuws is voor de fakir. Anaconda's zijn namelijk heel agressieve slangen. (dixit Paco)

dinsdag, september 19, 2006

Een raadseltje

Ik kocht hier een boekje “ENIGMAS” (Los meyores casos de Deduccion) met daarin tal van raadseltjes en vraagstukken. Dit is ideaal voor op het vliegtuig. Binnen 2 uur vertrek ik naar de luchthaven van El Calafate en na een vlucht van 3 1/2 uur ben ik terug in de bruisende grootstad Buenos Aires.

Hieronder zo’n raadsel. Ik heb het voor het gemak vertaald en ook de namen een Belgisch tintje gegeven. Enige gelijkenis met bestaande personen berust puur op toeval. Er is slechts één oplossing mogelijk. Heb je ze gevonden, plaats ze dan maar in “comments”.

Veel Puzzelplezier

RAADSEL

Er zijn 5 professoren nl. Rik, Jef, Antoon, Frans en Willy
Er zijn ook 5 leerlingen nl. Elsbabbel, Matanza, Dinsdagliefje, Tetje en Oguh
Er zijn verder 5 vakken nl. Aardrijkskunde, Nederlands, Geschiedenis, Wiskunde en Fysica
En er zijn 5 beoordelingen op 10 nl. 2, 4, 6, 8 en 10

Iedere professor heeft slechts aan één leerling, één bepaalde les gegeven en er ook een examen voor afgenomen. Voor dit vak heeft deze leerling een aantal punten gekregen. Geen enkele leerling behaalde hetzelfde aantal punten als een andere leerling

Welke professor gaf aan wie les, in welk vak en hoeveel punten behaalde deze leerling ( e ) op het examen ?

TIPS

1. Jef en Antoon geven geen les in Aardrijkskunde, Fysica en Nederlands
2. Oguh krijgt geen les van Jef
3. Willy gaf twee punten meer aan zijn leerling dan Frans
4. Elsbabbel volgde geen wiskunde en behaalde ook geen 10
5. Het puntentotaal dat iemand behaalde voor Aardrijkskunde is 6 punten meer dan het puntentotaal dat iemand behaalde voor Nederlands en dit is op zijn beurt 2 punten meer dan het puntentotaal dat iemand behaalde voor Fysica
6. Matanza kreeg les van Antoon
7. Niemand kreeg 8 op 10 voor geschiedenis
8. Matanza behaalde 4 punten meer dan Tetje, die Fysica als vak had

Veel Succes

Murke ontmoet Victoria Abril !

In Buenos Aires ontmoette Murke reeds Diego Maradona (zie een vorige post).

Wel gisteren tijdens het avondmaal op de estancia bestaande uit, hoe kan het anders, kilo´s uitstekend vlees (Murke beperkte zich echter tot de beste stukjes lomo en pollo) en liters tinto, zag ik Victoria Abril. Victoria Abril is één van de favoriete actrices van Pedro Almodovar en ook Murke is een fan van haar. De eerste film die ik ooit zag met haar was "Nuit d'Ivresse"

Ik had haar herkend aan haar wipneusje en kon nog snel een snapshot nemen als een echte paparazzo. Ze vluchtte echter naar de keuken.Ik ging haar achterna en ze barstte in tranen uit. Ze was hier incognito en wou het zo houden. Ik beloofde haar om niet te vermelden in welke estancia ze verbleef. Ze was me dankbaar en zei "Atame" (bind mij vast). Ik zei : "Victoria, dat kan ik niet doen maar doe je "tacones lejanos" (hoge hielen) aan en dans de tango met mij".

En zo geschiedde. Na afloop zei ze : "Murke, jij bent een meester in de tango" Tja ....

La Esquila

In "La Estancia" kregen we ook een demonstratie "Esquila" of de kunst van het schaapscheren. Hieronder zie je foto´s hoe je een schaap scheert. Een goede schaapscheerder doet er max. 2 minuten over om een schaap te scheren.

Murke was onder de indruk en had enigszins medelijden met het arm schaap dat zijn winterjas verloren was.El Arreo

El Arreo is de kunst van het bijeendrijven en samenhouden van de schapen. Twee honden kunnen 400 schapen bijeenhouden en begeleiden. De demonstratie vond ik indrukwekkend en ovejas mogen dan tonto zijn (schapen mogen dan dom zijn), die beide honden deden uitstekend werk.

De herder vernam dat ik uit België kwam en was geïnteresseerd in de TEXEL, blijkbaar een Belgisch schapenras, als ik het goed begrepen heb. Maar ik had enkel gehoord van het eiland Texel maar nog nooit van het Texel schaap. Heb ik iets gemist in mijn opvoeding ? Kennen jullie het Texel schaap ? Of is Murke gewoonweg tonto ?Op boerderijbezoek in Argentinië

Mijn laatste boerderijbezoek dateert van mijn Lagere School - tijd toen we met ons klasje naar de boerderij van boer Verhoest trokken.

Nu ging de tocht richting een "estancia" (soort ranch) aan het Andesgebergte, vlakbij Chili, met een oppervlakte vergelijkbaar met West-Vlaanderen en waar o.a. 30.000 ovejas (schapen) rondliepen. We maakten er een wandeling in de wijdse, zonnige maar O zo koude natuur (-10° C). Verder kregen we er een demonstratie arreo en esquila (zie bovenstaande posts). En later op de avond zou ik nog een beroemdheid ontmoeten tijdens la cena (avondmaal) (zie één van bovenstaande posts).

Hieronder enkele sfeerfoto's van de estancia en omgeving

4 x 4 Trip geannuleerd

Maandagmorgen werd ik wakker door harde windstoten. Ik keek door het raam en zag dat het gesneeuwd had. Verder ijzingwekkend koud en stevige windstoten. De bergen aan het Lago Argentino waren niet meer zichtbaar.

Ik vreesde een beetje voor mijn 4 x 4 trip en inderdaad de trip was geannuleerd wegens nul meter zichtbaarheid op de Cerro Fria. Men stelde me een paar alternatieven voor en ik werd gecharmeerd door een avondlijk bezoek aan estancia. Zie bovenstaande posts.

Ja, als je naar Patagonië komt in de winter kan het klimaat altijd als spelbreker optreden en daar mag men zich niet druk over maken.

Hieronder een foto vanuit mijn hotelkamer. Bovenste foto is van gisteren, onderste foto is van vandaagmaandag, september 18, 2006

Mijn derde verrassing !

Vanavond mocht ik mijn derde en laatste verrassing van mijn reis openen. Wat zou het zijn. Ik dacht aan iets gastronomisch of aan paardrijden maar neen, het is het volgende geworden en ik kijk er al ongelooflijk naar uit

Surprise nr 3

Op ontdekking met een 4 x 4 jeep naar de Cerro Frias met prachtige panorama's. Echt een leuke halve daguitstap. Veel Plezier !

Afspraak aan de receptie van uw hotel om 09h45

Wel ik zal klaarstaan om 9h45

zondag, september 17, 2006

Parque Nacional Los Glaciares

Vrijdag omstreeks 19h15 geland in El Calafate in het Noorden van Argentinie. Dit alleen al was een belevenis. Ruige met sneeuw bedekte bergen,... prachtig.

Eenmaal buiten ijzige wind en gevoelstemperatuur - 5 C, en zeggen dat ik twee dagen geleden nog in + 35 C zat. 't is even wennen.

Dit is hier echt het einde van de wereld want internet werkt nu en dan, geen bereik op mijn GSM en ik kan niet naar een Belgische GSM bellen. Dus bel me niet, mail me enkel.

Gisteren en vandaag een volledige dag doorgebracht in Parque Nacional Los Glaciares, deels met catamaran en deels te voet. Gevoelstemperatuur tot - 15 graden C maar wat een pracht. Glacier Upsala (60 kms lang), Perito Moreno, Bahia Onelli,...

Hieronder reeds enkele foto's. Het is echt overweldigend. Klik op de foto voor een grotere weergave

vrijdag, september 15, 2006

En nu naar patagonië

Het is hier nu 9h00 in Buenos Aires. Zopas een heerlijk bad genomen in een supermodern bad. Wel moeten zoeken om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Een mens zou bijna burgelijk ingenieur moeten zijn om dit bad te regelen. Wat is er in godsnaam mis met de rode en blauwe kraan ?

Nu een ontbijt nemen, even wandelen in Buenos Aires en deze namiddag neem ik dan de vlucht van 2.600 kms naar El Calafate in het Zuiden. Even het weer bekeken en het sneeuwt in El Calafate, Oh I love it (ja, 't is hier nog altijd winter hé)

http://www.qwikcast.com/cgi-bin/forecast.cgi?zip=El%20Calafate,AR

Verder heb ik er al twee binnenlandse vluchten opzitten met Aerolineas Argentinas en ik moet zeggen pico bello. Zeer veel beenruimte, mooie en vriendelijke stewardessen, zeer mooi en lichtjes sexy uniform, verzorgde hapjes en drinks aan boord. Uitstekende maatschappij ! En voor mensen die van plan zijn Argentinië te bezoeken, je kan 3 binnenlandse vluchten boeken voor een totaalprijs van 300 US $ (zo'n 250 €) en dat kunnen dan telkens vluchten zijn van 2.500 kms. Dit is absoluut spotgoedkoop.

Hieronder vind je echter nog twee filmpjes van het zonnige Noorden van Argentinië. Het eerste filmpje heb ik genomen in "La Quebrada del Obispo", het tweede filmpje op de hete zoutvlakte van "Las Salinas". Misschien geeft dit een betere indruk van de immense pracht van deze plaatsen
donderdag, september 14, 2006

Speciaal voor 't mienwerkerke

't mienwerkerke schrijft in een comment het volgende :

"Hé Murke, hadden we niet afgesproken "de mooie plaatselijke natuur". Op dit ogenblik is de max score een kleine 6,5/10 met een lichte 7 voor de tango. 't mienwerkerke"

Maar een 7 voor mijn tangolerares. Wat is dat mienwerkerke wel gewend ? Misschien valt hij wel op onderstaande Argentijnse schoonheden waarmee ik deze morgen terug ben gaan wandelen

Wel mienwerkerke, als dit geen 9 op 10 is, weet ik het ook niet meer :-)

Het is nu 18h15 in Buenos Aires. Ik ben geland om 17h00 en dan de heksenketel van Buenos Aires trotseren tijdens het spitsuur. Brussel en Antwerpen is hierbij vergeleken kattepis.

Ik verblijf nu in een supermodern designhotel nl. Vista Sol Hotel met alle mogelijke technische snufjes als flatscreen,...., super trendy bar ..... (die ik dadelijk eens zal bezoeken want ik voel me echt gelukkig) www.vistasolhotels.com

Vanavond ga ik nog iets eten, waarschijnlijk vlees :-) en morgen heb ik dan mijn vlucht naar het koude Patagonië.