maandag, juli 31, 2006

Astma & ghosttown Roeselare

Deze morgen bij mijn arts geweest en mogelijks ben ik binnen een 3 à 6 -tal maanden verlost van dat ellendig puffertje. Sinds mijn kindertijd vervloek ik dat rotding maar het is levensnoodzakelijk.

Er is een nieuwe astmabestrijding en nu ben ik gestart met een kuur van 4 weken. Na 4 weken wordt er geëvalueerd en mogelijks wordt er een versterkende dosis gegeven. In het kort zou het er op neer komen dat ik met één inhalatie 's morgens en één inhalatie 's avonds gered zou zijn. Mijn puffertje zou ik dan practisch niet meer nodig hebben.

Na verloop van tijd zou het zelfs kunnen dat de inhalaties 's morgens en 's avonds ook wegvallen. Moest dit waar zijn wel dan zou ik gelukkig zijn.Deze morgen fietste ik door Roeselare en er kwamen spontaan herinneringen aan Calico Ghost Town in me op. Calico Ghost Town ligt op de grens van de Nevada desert & California desert. Vorig jaar bezocht ik deze Ghost Town (zie bovenstaande foto die ik er nam). Roeselare was reeds dead city maar oogt nu nog meer verlaten zodat we kunnen spreken van een ghosttown

Zie ook archief, scroll helemaal naar onderen (Mojave woestijn en spooksteden)

http://murke.blogspot.com/2005_08_01_murke_archive.html

Er is wel één groot verschil. In Calico liet iedereen me met rust en de laatste week spreekt iedere idioot in Roeselare me aan en verveelt me met zijn VTM/Laatste Nieuws - kijk op de wereld. Waarom komen die creaturen naar mij. Dit en het feit dat verlaten, kneuterige provinciestadjes me onrustig maken, hebben er toe geleid dat ik morgen dit landje verlaat.

Ik zal een 800 à 900 kms rijden om enkele dagen te vertoeven in een grootstad waar ik altijd graag kwam. Het is nu wel een tijdje geleden dat ik er was maar ik kijk er al naar uit. Morgenavond of woensdagmorgen kan je al het eerste verslag verwachten uit ...............

Maar vanavond eerst nog een gezellig etentje ten huize De Slange waar de Keniaan ook aanwezig zal zijn.

zondag, juli 30, 2006

Operatie min 12 kg4 mensen hebben voor zichzelf een weddenschap aangegaan en hebben daar een grote tegenprestatie tegenover geplaatst.

Doel : 12 kg verliezen in 12 maand m.a.w. één kg per maand

Weddenschappen :
  • David Davidse zal op 1 juli 2007 86 kg wegen (startgewicht op 1 juli was 98 kg). Zijn tegenprestatie als dit niet lukt : hij trakteert alle Bevers op een volledige dag Gentse Feesten
  • Matanza zal op 1 juli 2007 92 kg wegen (startgewicht op 1 juli was 104 kg). Zijn tegenprestatie : een weekendverblijf + ontbijt voor 18 personen in La Vieille Forge
  • De Keniaan zal op 31 juli 2007 74 kg wegen (huidig gewicht 86 kg). Tegenprestatie : vliegticket naar Nairobi (H&T) voor Murke + beklimmen Mount Kenia met Murke
  • Murke zal op 1 juli 2007 78 kg wegen (huidig gewicht 90 kg) Tegenprestatie : gastronomisch diner voor 20 man in La Cave au Fioles in Lille (F)

Op het einde van iedere maand zal je op Murke de vorderingen kunnen volgen en op 1 juli 2007 volgt dan de officiële weging op een nog nader te bepalen plaats

Na één maand (met uitzondering van de Keniaan die pas gestart is)

David Davidse 96 kg (- 2 kg in één maand)

Matanza 105,2 kg (+ 1,2 kg in één maand)

Murke 87,9 kg (- 2,1 kg in één maand)

Ja, een weekendje La Chouffe komt dichterbij :-)

De Blues Brothers in Peer


Ja ja, de Blues Brothers waren dit jaar in Peer.

Ga naar onderstaande link

http://debus.brainlane.com/nl/archief/peer-belgium-rhythm-n-blues-festival/

en klik op onderstaande foto.

Na 5.25 minuten komen de sterren aan bod. Twee van de vedetten zal je zeker herkennen. En zeg nu eens eerlijk, wie is de enige echte John Belushi ......

zaterdag, juli 29, 2006

Enquête : Op wie was je ooit verliefd ?

Vakantietijd is altijd een beetje pruimentijd. Tijd voor een luchtig fait divers op Murke.

Als kind/tiener/volwassene ervaart iedereen een zekere verliefdheid voor iemand die hij ziet op het scherm of in de krant, in een tijdschrift,.....

Daarom deze 2 vragen

1. Op wie ben jij ooit verliefd geweest als kind/tiener/puber ?
2. Wanneer voelde je laatst een soort verliefdheid voor een bekendheid ?

Murke zal het goede voorbeeld geven en hieronder vind je zijn antwoord op beide vragen. Plaats jullie antwoorden maar in "comments". Laat jullie maar eens goed gaan !

1. Op wie ben jij ooit verliefd geweest als kind/tiener/puber ?Als tiener moesten wij het stellen met Avro's Toppop met Ad Visser. Toen Murke de videoclip zag van Blondie "Denis Denis" was hij meteen verkocht. Murke vond het niet alleen een steengoed nummer maar de podiumact van Debbie Harry (met kapotgescheurde panty) maakte iets in Murke wakker.
"Out on the wiley, windy moors We'd roll and fall in green. You had a temper like my jealousy: Too hot, too greedy. How could you leave me, When I needed to possess you? I hated you. I loved you, too." Die hoge stem, die betoverende danspassen, die heksachtige kledij, haar ietwat mistroostig gelaat lieten een diepe indruk na op het kleine Murke. Murke was onvoorwaardelijk verliefd op Kate Bush en weigerde te praten met mensen die haar niet goed vonden.
En dan was er natuurlijk Agnetha Faltskog, de blonde van ABBA. In die vrouw zag het kleine Murke een engeltje. Zo'n blond haar zag je alleen op TV en haar mooie glimlach deed Murke smelten. Voorwaar een bekentenis van een hardrocker die dan dweepte met Blue öyster Cult, Venom en AC/DC.
Als tiener zagen we ook voor het eerst Amerikaanse series. Zo had je Charlie's Angels. Maar je zag deze series het eerst op RTL en daar kreeg de serie de naam ......... inderdaad "drôles des dames". Sommigen waren onder indruk van het geföhnde haar van Farah Fawcett maar Murke had het vooral voor Jaclyn Smith. Terug iemand met een engeltjesgezicht en ja ... de rest mocht er ook wezen.Murke was als tiener grote fan van Pierre Richard en in de film "Le grand blond avec une chaussure noire" zag het kleine Murke het wonderbaarlijke wezen Mireille Darc. Haar blonde haren in combinatie met het Frans en de rollende -r vond Murke onweerstaanbaar.

2. Wanneer voelde je het laatst een soort verliefdheid voor een bekendheid

De Britse Kate Beckinsale spreekt mij aan in bijv. Van Helsing maar verder fascineert Audrey Tautou me enorm. Het is niet echt een buitengewone schoonheid maar die grote ogen, haar mimiek, haar mooie lach... spreken me enorm aan. Deze week zag ik "Un long dimanche de fiançailles" en deze film is een pareltje. Evenals in "Amélie Poulain" draagt ook hier Audrey Tautou de volledige film. Hieronder vind je een korte screentest die Audrey Tautou aflegde voor Amélie Poulain..... ik vind dit ronduit ontwapenend en ben ervan overtuigd dat zij een zeer schoon mens is. En moest ze me uitnodigen voor een weekendje Parijs zou ik zeker niet "neen" zeggen.

En wie deed jullie hartje sneller kloppen ? Plaats het maar in "comments"

Met een knipoogje naar ...

Vreemde thuiskomst

Iets na elven vertrok ik uit "De Cirque"

Thuisgekomen plofte ik mijn lichaam in de zetel en luisterde naar muziek. Het duurde niet lang of ik vertoefde in dromenland.

Enkele minuten later werd meermaals op de bel gedrukt. Ik dacht dat het de slang, elsbabbel of dorito waren die me een poets wilden bakken, nam de intercom op en hoorde : "Politie, onmiddellijk openmaken". Ik was nog een beetje versuft maar de politie stopte op de eerste verdieping en beukte een deur in. Dit ging gepaard met veel kabaal en ze lieten ons in het ongewisse.

Ik was terug klaarwakker en kreeg dan een SMS'je van Vrei goe Marc

"Zit met Kaatje op terras van St. Georges. Geen goeste in potje"

Dit had ik nodig want slapen zou niet zo snel lukken. Ik passeerde de eerste verdieping en zag de kapotgestampte deur. De aanwezige politie kon niet lachen dus ik vertrok maar snel.

In de St. Georges dronken we menige pint met vgm, de meester-inbreker, Kaatje (was het nu diesel of nafte) en nog enkele creaturen. Het was gezellig en enkele uren later vertrok ik terug naar huis.

Mijn fantasie begon op hol te slaan. Ik verwachtte vele politiewagens in de straat, een begrafenisondernemer,...... Echter, er was niets te zien.

Ik kom op de eerste verdieping en die deur is nog altijd kapot en staat gedeeltelijk open. Ik ben benieuwd wat er nu gebeurd is, en kijk een tijdje naar die deur. Plots zie ik onderaan in de deuropening een rood lichtje. Was het mijn fantasie die op hol sloeg, maar ik liep naar de tweede verdieping en kon enkel denken aan het monster uit "Alien".

Het monster kreeg mij uiteindelijk niet te pakken !

vrijdag, juli 28, 2006

Zuidelijk Patagonië & VuurlandMomenteel ben ik een boek aan het lezen "trektochten in Patagonië en Vuurland". Dit boek is geschreven door een Nederlander die al sedert 1989 meerder malen enkele maanden rondtrok in deze gebieden. Hij vergelijkt deze regio met Alaska en dat bevalt mij uitermate

Zeer informatief boek en vooral voorzien van prachtige foto's. Ik denk dat we ons in 2008 zullen moeten beperken tot Zuid-Patagonië en Vuurland (tierra de fuego). Dit lijken mij ook de ruwste maar mooiste gebieden. Hierboven enkele foto's om even weg te dromen. Het dier dat je ziet op foto 4 is een guanaco

Dorito & Elsbabbel, ik bezorg jullie nog dit boek. Prima lectuur voor aan de zee en om even weg te dromen. Ideale periode om te reizen is december/januari 2008-2009. Dan zomert het in Patagonië


donderdag, juli 27, 2006

Ooit was hij een uitstekende doelman ....

Kerstman opdracht Matanza vervalt !!Vanzelfsprekend heeft men contact opgenomen met de kerstman voor de opdracht van Matanza op 6 augustus en ja, we moeten de mening van de kerstman respecteren (zie onderstaand).

Ook murke respecteert de mening van de kerstman evenals "The Ugly 50 Boys" dus gastjes op 6 augustus geen kerstdag in 't dorp. Maar Matanza stelt een alternatief voor nl. we zijn allen welkom op 6 augustus op het bluesfestival in Gouvy

Check it out : http://users.skynet.be/sb110035/accueil.html

alwaar we de ganse dag op zijn kosten mogen drinken.


> ----- Original Message -----
> From: ">santa@santaclauselive.com>
To: mailto:matanza@ugly50.be
> Sent: Tuesday, July 25, 2006 11:38 AM
> Subject : Matanza birthday
>>
>My Dear Matanza
>
> Please contact your friends - with the best regards of Santa - that it
> is a shame to be Santa in Summer time.

> Me and my elves are asking you to be honest to the kids, and not go
> around with presents on the 6th of August.

> I hope you enjoy your birthday, but not on this way...
>
> Greetings,

Santa and his elves.

>> Santa Claus Office
>> Joulumaantie, 1 - Rouvaniemi
> 96930 Arctic Circle Finland

woensdag, juli 26, 2006

Voor mensen met ECHT slechte smaak ...
... zijn er nu de teensletsen met onderaan een dweil. Terwijl je die ondingen draagt, dweil je jouw huis. Ik moet zeggen dat het er momenteel ten huize Murke pico bello uitziet :-)

Matanza - opdracht nr. 3

Van "The Ugly 50 Boys" kreeg ik zopas opdracht 3 voor Matanza.

Jullie weten nu al waar jullie op 6 augustus moeten zijn

Een Ugly 50-er gelijkt altijd een beetje op de kerstman, de in een rood kabouterpak met witte biezen gestoken grijsaard.

Volgens de Bevers bestaat de kerstman echt. Ze zijn er zelfs zeker van dat dit één van hun leden is. Om dit te bewijzen zal Matanza als de enige echte kerstman op zondag 6 augustus zijn intrede doen in Beveren.

Hij zal gekleed zijn zoals de echte kerstman en voorzien zijn van een volle lading cadeautjes, een aangepast voertuig dat eventueel getrokken wordt door Rudolph.

Door de aanslepende warmte zijn we genoodzaakt om de route van de kerstman wat aan te passen. De Kerstman zal zijn intrede doen op zondag 6 augustus rond 11.30u in café “Het Dorp”

Daar zorgt de kerstman voor kerstsfeer. Er is dus aangepaste muziek, een kerstboom, sneeuw, gluhwein, jenever, kooksvuur, kerstversiering, warme hapjes, kerstverlichting, een kalkoen, aangepaste geschenken voor iedereen…….

Kortom een echte Ugly 50-er weet hoe kerst te vieren.

En dit met veel ‘how how how’. Een echte kerstman roept om het kwartier “how,how,how merry christmas” en dit tijdens zijn volledig verblijf in Beveren.

We zijn er zeker van dat de kerstman ons een leuk kerstfeest zal bezorgen.

dinsdag, juli 25, 2006

Treed op met Deep Purple in Las Vegas

Beschik je over een goede rockstem ?
Speel je uitstekend gitaar ?

Wel je kan gastzanger / gitarist worden van Deep Purple in Las Vegas. Tijdens "Smoke on the Water" mag je jouw duivels ontbinden.

Hotels, vliegtickets naar Vegas,... alles wordt betaald.

Wie durft ?

Ga naar volgende site http://www.gillansinn.com/contest.php

Download "Smoke on the water" zonder stem en je kan loos gaan. Zing naar hartelust mee. Je zal zien dat dit niet zo gemakkelijk is. Denk je dat het resultaat acceptabel is, neem dan song en jouw gezongen tekst gezamelijk op en stuur het door, misschien win je.

Murke heeft het geprobeerd maar het resultaat is niet om naar huis te schrijven.

Ken je de tekst niet van Smoke on the Water, je kan hem op onderstaande site vinden

http://www.lyricsfreak.com/d/deep+purple/smoke+on+the+water_20038742.html

Good Luck en als je wint, zend een kaartje vanuit Las Vegas

De deal is rond !!Murke neemt zijn taak als manager van K3 feat. Elsbabbel, Tetje & Dinsdagliefje zeer ernstig. De eerste single ligt morgen al in de rekken en er zal volop airplay zijn op alle nationale zenders.

Dorito, mienwerkerke en reus, ik waarschuw jullie reeds dat jullie begin volgend jaar veel alleen zullen zijn want er volgt een grote tour in januari & februari in Nederland & België. Verder moeten we in april naar Zuid-Afrika en in het najaar van 2007 zullen we Zuid-Amerika inpalmen.

Dames, hou jullie klaar want de roem staat voor de deur !

Parkconcerten

Zopas kwam het idee bij mij op om vanavond eens naar de parkconcerten te gaan in Roeselare. Even gekeken op de agenda en er is vanavond een "boombal" een nieuwe benaming voor "het volksdansen" waar ik op tienerleeftijd van gruwelde. Op zo'n volksdansavonden trof men meestal vrouwen aan met sjaals, boerinnenhemden, sandalen en geitenwollensokken. Toen ik begin 2000 de eerste beelden zag van een boerka, dacht ik spontaan terug aan die meisjes op volksdansavonden.... het verschil was uiterst miniem, het betrof in beide gevallen amorfe schaduwen.

Toch zal ik misschien eens gaan om de spreekwoordelijke sfeer op te snuiven en weer veel te veel mensen te ontmoeten die ik liever niet ontmoet. Maar ja, misschien ontmoet ik er ook ....

Zijn er nog mensen geïnteresseerd, laat het me weten.

Sandalen en teensletsen zijn echt uit den boze of je moet deelnemen aan het boombal :-)

Matanza wordt 50 jaar !!

Er zijn drie kastes nl. de minderwaardige sujetten ofwel de laagste kaste. Deze kaste is van weinig of geen nut. De hoogste kaste is "The Naughty 40 Club", gekend omwille van hun intellectueel vermogen, schoonheid, eloquentie,....

En dan heb je ook de middelste kaste nl. The Ugly 50 Boys. Typische kenmerken van deze kaste zijn alzheimer, artrose in de voetgewrichten zodat de voeten altijd in een hoek van 100% staan,....

Op 9 augustus zal Matanza toetreden tot The Ugly 50 Boys maar ja, daar moet hij wel iets voor doen. Hieronder zijn drie opdrachten
The Ugly 50 Boys - Opdracht 1

Een Ugly 50-er ziet er 40 uit !!

Matanza,

Op 9 augustus word je 50 jaar. Dit betekent dat je halfweg bent. Maar sommigen van 50 jaar zien er 60 uit, sommigen van 50 zien er echter 40 jaar uit.

Hieronder geven we enkele richtlijnen om er 40 uit te zien. Dit zijn speciaal geteste richtlijnen van het selecte gezelschap “The Ugly 50 Boys”. Volg die richtlijnen op en je werkt als een magneet op alle vrouwen van deze wereld.

Respecteer onderstaande richtlijnen en presenteer je op 9 augustus als dusdanig. We mogen echter pas op 9 augustus de Matanza “new look” zien

Richtlijnen The Ugly 50 Boys

1. Vermijd baardgroei ! Een baard veroudert aanzienlijk. Dus presenteer je op 9 augustus met gladgeschoren kin en bovenlip.
2. Gestyleerde haartooi is uiterst belangrijk. Indien je beschikt over veel grijze haren is een zwarte kleurenspoeling aangewezen. Korte haren worden ook meer geapprecieerd door het vrouwelijke geslacht
3. Een heer van 50 is onberispelijk gekleed. Indien je wat mollig bent, draag je het best zwart. Ook schoenen dienen onberispelijk te zijn
4. Uiterlijke tekenen van rijkdom zijn aangewezen. Draag daarom een gouden ketting en enkele ringen + een duur horloge. Ideaal om een one night stand te versierenThe Ugly 50 Boys - Opdracht 2

Een Ugly 50-er is een uitstekende kok

Matanza,

Een “Ugly 50 Boy” moet andere troeven op tafel gooien om de vrouwtjes te imponeren. De liefde van de vrouw gaat door de maag is het enige correcte spreekwoord.

Nodig daarom 3 illustere leden van “The Ugly 50 Boys” uit voor een etentje. De heren van stand zijn :

- Oguh
- Nonkel
- Kraakje

Vergast dit select gezelschap op een uitgelezen maaltijd. Hou tevens rekening met de kleinere maaginhoud van Kraakje.

Deze 3 heren van stand verwachten echter dat jij voor elk van hen een gezelschapsdame voorziet die samen met hen zal genieten van de feestmaaltijd.

Jij dient dus te zorgen voor drie dames die nog geen 50 jaar zijn en die de heren van stand nog niet kennen. Verras hen zoals alleen een echte “Ugly 50-er” dat kan.

Leg deze feestmaaltijd vast via foto’s en toon de bewijzen op 9 augustus

The Ugly 50 Boys - Opdracht 3

De kerstman

Binnenkort krijg je een aangepaste opdracht 3 ivm de kerstman

maandag, juli 24, 2006

Pas op als je een domeinnaam kiest :-)

Je wil een website

Je hebt een webadres nodig

Lees alles dan eens goed voordat je een contract afsluit anders kom je misschien bij één van onderstaande grappige URL's. En deze adressen bestaan wel degelijk.

1. A site called ‘Who Represents‘ where you can find the name of the agent that represents a celebrity. Their domain name… wait for it… is www.whorepresents.com

2. Experts Exchange, a knowledge base where programmers can exchange advice and views at www.expertsexchange.com

3. Looking for a pen ? Look no further than Pen Island at www.penisland.net

4. Need a therapist? Try Therapist Finder at www.therapistfinder.com

5. Then of course, there’s the Italian Power Generator companywww.powergenitalia.com

6. And now, we have the Mole Station Native Nursery, based in New South Wales:www.molestationnursery.com

7. Welcome to the First Cumming Methodist Church. Their website is www.cummingfirst.com

Even afkoelenMoest het Star Trek - gewijs mogelijk zijn om me even snel naar Alaska te verplaatsen dan zou ik zeggen "Beam me up Scotty, destination Denali Alaska".

Murke houdt van de zon maar weken zonder afkoeling vindt hij dan weer een beetje van het goede te veel. Daarom zou ik nu zeer graag een berg in Denali (Alaska) beklimmen. Uren klimmen om dan buiten adem en in ijle, koude lucht de top te bereiken. En dan genieten en tot rust komen en vooral het prachtig uitzicht bewonderen vanaf de top van de berg (zie onderstaand filmpje) .

Hopelijk zorgt dit filmpje voor een beetje afkoeling in deze hete tijden

Tetje neemt wraakBovenstaande foto was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Nu had ze er genoeg van. Haar vriend moest en zou stoppen met het beroeren van melkklieren die niet aan haar toebehoorden.

Enkel via politieke weg kon ze haar gram halen. Al jaren smolt ze weg bij het aanhoren en bekijken van Geert Bourgeois, wat was dat een man ! Tevens wil ze meer Laura Lynn, Anja Yelles en K3 op de radio dus ..... haar keuze was snel gemaakt, ze koos voor de NVA.

Haar enige programmapunt luidt : "eigen melkklieren eerst"

Tja, en ze staat dan nog op plaats 13 .... als dat maar goed afloopt

zaterdag, juli 22, 2006

vrijdag, juli 21, 2006

21 juli - fandag Club Brugge

Vandaag is er fandag van FCB. Koentje Spuuge zal er ook aanwezig zijn maar in feite is hij al jaren fan van RSC Anderlecht. Paparazzo Snake kon bovenstaand snapshot nemen waar men duidelijk de paars-witte RSCA-fanband ziet.

Eindelijk begint hij iets van voetbal te kennen :-)

volveremos tarde

Om 9H30 zond ik een SMS'je naar Laura om af te spreken. Ik had voor Laura y Rosana iets speciaals in petto.

Een beetje later kreeg ik een bericht "Estamos en Amberes, volveremos tarde" Ze hadden me gezegd dat ze eerst naar Antwerpen gingen. Ze hadden me trouwens gevraagd of ik mee ging....... waarom deed ik dit eigenlijk niet ?

Ze even opgebeld en het deed deugd die opgewekte stemmetjes te horen. Ze waren met een groep afgezakt naar Antwerpen en waren afhankelijk van deze groep. Ze zouden om 9h00 terug in Gent zijn. Perfect, ik zou hen oppikken aan hun hotel en dan ....

Om 15h00 belde Laura me echter op dat die groep beslist had om nog iets te eten in Antwerpen en dan met de bus terug te komen. Vermoedelijke thuiskomst na middernacht.

Ja, dan heb ik onze afspraak afgeblazen en die fijne meiden een goede reis toegewenst. Als ik in Madrid ben, moet ik hen zeker opbellen. Murke was even ongelukkig maar ja, er zijn ergere dingen in het leven.

Dan afgesproken met 't schoap en De Keniaan in 't Baudeloopark. Eerst iets gaan eten in 't magazijn. Murke koos voor een gegrilde zalm, 't schoap at iets Italiaans en de Keniaan, wel die dronk enkel Orval (12 kg vermageren). Het werd een gezellige babbel en 't Schoap heeft nu eindelijk eens volledig uitgelegd wat hij doet en ik vond het reuze-interessant.

Na 't magazijn trokken we naar The Pink Flamingo waar we een zootje ongeregeld aantroffen o.a. Ziggy met Tragically Hip T-shirt, De Chinees, De Rus,.... en vooral mijn geliefde sinologe (met de zachte borstjes) en Sophie Marceau.

We schaafden de Keniaan zijn West-Vlaams bij want momenteel spreekt hij een vreemdsoortig West-Vlaams. Zo zei de Keniaan : "Ik ben een bikke moe, anyway we goan nog jèn drinkn" Zoals de slimme Murke-lezer zal opmerken is bikke (Brabants) en anyway (Engels) dus luidt de correcte West-Vlaamse zin : "Ik ben een bitje moe, tis geliek wuk een boane we gaan nog jèn drinkn".

Ik zonderde me een bitje af van de macho's en nam plaats aan het tafeltje van mijn geliefde sinologe en Sophie Marceau. Ongevraagd kreeg ik twee verleidingstips van deze dames,... zie ik er zo wanhopig uit :-)

We spraken af om zaterdag terug naar Gent te gaan

donderdag, juli 20, 2006

KalimotxoJa, ik wist ook niet wat het was

Maar dit is de lievelingsdrank van de Spaanse meiden. Ze vroegen me of er in Gent een
Baskische bar was want ze hadden me graag getrakteerd op een Kalimotxo
(spreek uit : Kalimokso)

Toen ze me echter zeiden wat het was, keerde mijn maag om.

Kalimotxo is namelijk een mix van Coca Cola en slechte wijn (de nadruk ligt op slechte)

Even gegoogled en blijkbaar is dit een zeer gekende drank. Ook de wijze waarop je het mixt is zeer belangrijk. Nu ben ik toch al meer geïnteresseerd.

Bekijk het op http://www.euskalnet.net/rubenp/ekalimotxo.html

woensdag, juli 19, 2006

Naughty ijsmassage op Peer(+ 16 !!)

ijsmassage - heerlijk (deel 2)

ijsmassage in Peer - Heerlijk (deel 1)Binnenkort vind je hier ook deel 2 terug en naughty ijsmassage (+ 16 jaar)

Een Schot in Peer

Op het forum zijn ze nog altijd bezig over "de Schot in Peer"

Bekijk het op http://test.break-away.be/forum/viewtopic.php?t=17&postdays=0&postorder=asc&start=15

Laura y Rosana

Om 3 uur kwam ik aan in Gent bij de Keniaan. Val en Lucas openden de deur en ja, wat groeien kinderen snel. Ann had een nieuwe look en na de drie typisch Afrikaanse vragen "How is Life, How is Family, How is work" gaf ze me een paar complimentjes. Murke glunderde....

Er werd nog een beetje gepraat en ze informeerde naar de verdere vriendenkring. Wat ze zei was er recht op. Voorwaar een slimme vrouw met zeer veel mensenkennis.

Dan kwam Stefke uit Lichtaart aan. Hij had 2 jutezakken bij zich. Toen ik vroeg waarom hij die zakken droeg, zei hij het volgende :

"Frank, je weet nooit welke vrouwen je ontmoet. Indien het een knap exemplaar is, heb je die zakken niet nodig. Heeft ze echter een mottige kop, trek er dan één zak over. Is het echt niet te doen, wel trek dan ook een zak over je eigen hoofd"

De sfeer was direct gezet en die zou er in blijven tot in de late uurtjes.

We zochten verkoeling op in het Baudelopark en ik liet de Keniaan mijn reisplannen kennen. Toen ik Buenos Aires - Ushuaia aanhaalde, zei hij dat zijn naaste assistent in Nairobi, een Argentijn is van Buenos Aires. De keniaan werkt er 9 maanden in het jaar nauw mee samen en de Argentijn is 38 jaar en houdt van heavy metal. De keniaan bezorgt mij zijn gegevens want deze man zal graag alle nodige inlichtingen verschaffen aangaande de trip. Voorwaar goed nieuws.

Ik vertelde hem ook van "operatie 78" (iedere maand - 1 kg) en de tegenprestatie. De Keniaan vond de tegenprestatie groot maar zag dit ook als een stimulans. Na een tijdje praten, besloot de Keniaan ook mee te doen. Hij weegt momenteel 86 kg en wil op 31 juli 2007 74 kg wegen. En wat is de tegenprestatie ?

Indien de Keniaan er niet in slaagt, betaalt hij Murkes vliegticket naar Nairobi en gaan we samen de tweede hoogste berg van Afrika beklimmen nl. Mount Kenia (5.199 meter) . Dit is een tegenprestatie om U tegen te zeggen.

Dan gingen we richting Boomtown alwaar de schoonste vrouwen van Gent samentroepen. Stefke uit Lichtaart moest zijn zakken niet gebruiken.

Een mooie blonde vrouw sprak mij aan en vroeg of ik "de snelle camionchauffeur" uit Beveren kende. Na beschrijving bleek dit "De reus" te zijn. Ik liet Françoise dan ook de reus opbellen maar deze laatste deed alsof zijn neus bloedde. Dan maar Françoise onderworpen aan Murkes kruisverhoor en tja .... reus, ik zou zondag alvast maar warme hapjes presenteren :-)

En dan kwam de Chinees en mijn favoriete sinologe (met de zachte borstjes). Er werd gepraat over Chinese karakters en Murke leerde veel bij. Mijn favoriete sinologe schreef op Murkes arm
het onderstaande wat betekent "I love Murke".
Om 23h00 gingen we naar het hoofdpodium op Sint-Jacobs alwaar The Ugly Papas optraden. Dufourmont, Dr. Dekerpel (snake, do you remember ?) gaven een berestrek optreden. Zou ideaal zijn op spot 1 of 2 op Schw.

Na hun optreden verliet ik De Keniaan & Stefke en ging op zoek naar mijn wagen. Ver geraakte ik echter niet want ik ontmoette Alejandro, de cafébaas van den OPCD. We besloten een mojito te drinken in een cocktailbar en toen ik binnenkwam, viel mijn oog direct op twee Zuiderse schoonheden aan een tafeltje. Was het "animal magnetism" ?... maar ik ging direct op de meisjes af. Ze hadden geen bezwaar dat we bij hen kwamen.

Het waren twee Madrileense schoonheden van begin 20 jaar. Rosana had een wondermooie glimlach en ze had een beetje konijn gegeten (Murke vindt dit zeer sexy). Laura had gitzwart haar en kooltjes van ogen. Bij beide exemplaren zijn Stefkes zakken absoluut overbodig :-)

Mijn Spaans ging er zienderogen op vooruit na enkele mojitos. De beide meisjes gaven me complimentjes over mijn Spaans. O, wat houdt Murke van complimentjes

Beide meisjes waren afgestudeerd en deden nu een rondreis door Europa. Ze kwamen van Parijs, zouden morgen naar Brussel gaan en op donderdag waren ze terug in Gent. Op vrijdag vertrekken ze dan naar Amsterdam, Kopenhagen, Duitsland,....

Beide meisjes waren sterk geïnteresseerd in schilderkunst. Vooral de Vlaamse Primitieven vonden ze sterk o.a. Jan Van Eyck, Rogier van der Weyden,.... Verder hadden ze op hun reis al tal van musea bezocht o.a. Guggenheim in Bilbao, Musée d'Orsay in Parijs,...

Ze waren niet alleen intelligent maar ze waren ook "naughty" en hadden gevoel voor humor. Door het omgevingslawaai en het feit dat beide dames lispelden als echte Spaanse, moest ik dichter bij hen komen om hen goed te verstaan, ik zat al bijna op de schoot van Laura. Toen ik dit zei, bewoog Laura haar lippen zonder klanken, ik kroop nog een beetje dichter en zei in haar oor dat ze "naughty" was en ze lachte ondeugend.

Ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg de dames of ik hen a.s. donderdag mocht uitnodigen voor een etentje. Ik zou hen bepaalde plaatsen van Gent laten zien en 's avonds zouden we dan een goed restaurant opzoeken. Tot mijn verbazing waren beide schoonheden onmiddellijk akkoord. We wisselden GSM-nummers uit en Laura toonde haar magneetkaart en kamernummer van het hotel waar ze verbleven. Voorwaar 't waren geen sukkelaars want dit was een duur hotel. We spraken af dat ik hen donderdag zou bellen en vervolgens zou oppikken in hun hotel. Vanaf dan zou ik fungeren als gastheer. O, lo quiero !

Ik kreeg nog een knuffel en Laura zei, al lachend, bij het weggaan : "me gusta mejillones"
ja, Murke houdt ook van mosselen.

Normaal had ik op donderdag afgesproken met de Keniaan en 't Schoap. Maar ja, een mens moet zijn prioriteiten kennen.

Lichtjes beneveld vertrok ik dan naar "dead city" Roeselare. Ik was supergelukkig en zag constant die mooie glimlach van Rosana voor mij en die ondeugende oogjes van Laura

Dat het maar snel donderdag is

dinsdag, juli 18, 2006

Ouderwetse post

Het emailverkeer heeft een bepaald aspect van onze samenleving een beetje verdrongen nl. de ouderwetse post.

Niets is zo gezellig als de brievenbus openen en daar een brief vinden. Men kijkt naar het handschrift, van wie zou dat zijn ? poststempel ? ......

Deze morgen zat er in mijn brievenbus een langwerpige, lichtblauwe omslag (zie foto). Er stond geen afzender vermeld en de poststempel was Lier. De Hyacinth Bucket in Murke bekeek het handschrift, plaats van het adres en zag dat het goed was.

Murke opende de brief en het was mijn reisovereenkomst met Surprise Travel. Geen nieuwe tips te vinden

Datum : 05 september 2006 - 23 september 2006
Bestemming : TOP SECRET (contactpersoon : Kris)

Die Top Secret vind ik schitterend

Ook uit de rubriek Inbegrepen kan Murke nog niet veel meer uithalen, Jullie misschien wel ?

Inbegrepen : accomodatie met ontbijt in een single kamer, vluchten naar uw geheime bestemming, luchthaventaxen, excursies en uitstappen, enkele verzegelde enveloppen met surprise activiteiten

Er staat wel "vluchten" ipv "vlucht" naar bestemming.

In de komende weken krijg ik nog meerdere tips. Hopelijk krijg ik nog veel lichtblauwe brieven... I love it

En nu nog iets eten en dan ga ik nonkel Bernard bezoeken in Gent. Het zal laat kunnen worden want we gaan vanavond zeker "The Ugly Papas" bekijken op Sint-Jacobs. Nonkel Bernard vroeg me om zeker Sofie mee te brengen, hij zou haar graag eens zien maar ik heb hem gezegd dat ze vandaag moet werken. Zou de Keniaan daar toch ingelopen zijn :-)

Liefde is ......
Fit in Peer

Iedere morgen werd gestart met een fit-o-meter. En dan nog zouden mensen durven zeggen dat Peer ongezond is. Waar halen ze het :-)

maandag, juli 17, 2006

Mijn verrassingsreis - deel 2
Vandaag kreeg ik onderstaand bericht van suprisetravel.

De weddenschap geldt nog altijd. Dus gok er maar op los. De winnaar krijgt een mooi geschenk uit mijn eindbestemming. Plaats in "comments" het land en de stad van mijn eindbestemming

Mensen die gokten op CUBA, CANADA, HAWAI plaatsen best een andere gok (zie onderstaand bericht). Veel Succes !!
Plaats de gok maar in "comments"

Goeiemorgen Frank,

We hebben een leuke reis uitgestippeld voor jou op individuele basis van 05 tot 23 september naar een bestemming ver weg.

Het prijskaartje is .... Euro.

Om alvast een tipje van de sluier te geven : uw geheime bestemming ligt onder de evenaar... spannend hee !

Groetjes en nog een prettige maandag,

Kris


Vrouw drinkt Bol onder tafel !!!!!!Een vrouw daagde BOL uit tot een bierwedstrijd (zie bovenstaand flimpje)

En wie moest uiteindelijk het onderspit delven (zie onderstaande foto's)