vrijdag, april 28, 2006

Pauze tot 1 juni

Schwung 2006 nadert en het worden nog drukkere tijden voor Murke. Daarom zul je mijn schrijfsels moeten missen tot 1 juni.

Murke houdt er vanaf nu een Spartaans regime op na om van Schwung 2006 een succes te maken. Murke is ervan overtuigd dat alle Schwungmedewerkers er de komende maand ook nog een tandje zullen bijsteken en alzo bijdragen tot het welslagen van deze 8ste editie

"Een gezonde geest in een gezond lichaam"

Tot op schwung 2006 (www.schwung.be) houdt Murke zich aan onderstaande regels :

 • Minstens 6 uur slaap per nacht
 • Niets van alcohol tot op Schwung
 • Niets van rookwaren tot op Schwung
 • dagelijks minstens een 1/2 uur lichaamsbeweging
 • kaartingen, quizzen, pokeravonden,.... worden uitgesteld tot na Schwung, met uitzondering van de muziekquiz op 7 mei (promo)
 • Murke staat op met Schwung en gaat slapen met Schwung
 • Murkes relatie met de BV wordt één maand stopgezet
 • Murke drinkt dagelijks 2 kopjes Denolin thee
 • Murke start vanaf nu een Ginseng-kuur
 • Murke eet dagelijks minstens 2 stukken fruit en verse groenten

Hieronder vind je de prachtige TV spot die vanaf 1 mei te zien zal zijn op WTV & FOCUS

Verder kan je nog altijd terecht op de weblog van Elsbabbel alwaar je kan kennismaken met de vreemde hersenkronkels van Elsbabbel (http://elsbabbel.blogspot.com)

Tot op Schwung 2006 en nadien afspraak op 1 juni op mijn weblog

donderdag, april 27, 2006

Matanza in Praag !


Een oude vlam van Matanza mailde me zopas bovenstaande foto.

Het betreft een foto van Matanza in Praag

Allez, verzin maar eens een onderschrift voor deze foto in "comments"

Het leven zoals het is : De Zoo

Gisteren keek ik naar HLZHI - De Zoo. Ik ben van jongsaf al gefascineerd geweest door de Zoo en ik kijk dan ook graag naar deze serie.

Plots zag ik echter Ma bij de nijlpaarden. Ik bedoel niet dat ze bij de nijlpaarden zat maar ze keek over de reling naar de nijlpaarden. Ik hoorde de kleine Ronny zeggen, terwijl ze met haar kort vingertje wees naar een nijlpaard : "Is dat papa ?"

Voorwaar, een slim kind !

't mienwerkerke slaagde er niet in om op TV te komen en Ma komt zomaar eventjes, zonder moeite, op de VRT (Eén)

woensdag, april 26, 2006

behangpapier voor singles
Waar halen ze het toch ?

Nu bestaat er behangpapier voor singles. Kijk bijv. naar het bovenstaand model "Priscilla". Je hangt er de muren mee vol en je voelt je nooit meer alleen :-)

Jammer genoeg heb ik een hekel aan klusjes. Als Priscilla echter zelf komt behangen, is ze vanzelfsprekend welkom.

Bekijk ook hun site op

http://www.single-tapete.de/htmlsite/english/singletapete_index.html

Murkes geheimen
De laatste tijd zit het Murke niet echt mee. Eén persoon is op de hoogte van Murkes relatie met een BV en dreigt er nu mee dit bekend te maken.

Gisteren was ik met 't mienwerkerke in Dunkerque (F). In de wagen liet ik 't mienwerkerke weten dat ik nog nooit in Dunkerque was geweest. Jammer genoeg zaten er in enkele cafés veel mensen die mij nog kenden. De cafébazin begon direct met mij te praten en vroeg hoe het nog met me was. Verder kwam iedereen mij een hand geven,.... ik kon niet meer ontkennen.

tot overmaat van ramp kwam mijn vroeger lief binnen. Het is een echte schoonheid met lang zwart haar, kooltjes van ogen. 't mienwerkerke kreeg spontaan een erectie en sprak de gevleugelde woorden : "jawadde, de deze zoe kik nog wel een kjeer ip miene riek will'n steken".
't mienwerkerke schrok zich dan ook een bult toen deze schoonheid ook mij aansprak. Ik kon niet meer ontkennen. En zo vielen we van de ene verrassing in de andere.... Gelukkig weet ik ook iets van 't mienwerkerke zodat geheimhouding verzekerd blijft.

Ook op het internet vind je vele zaken terug. Zo vond Elsbabbel op internet het dorpje Murke in Nigeria. En inderdaad zo'n 13 jaar geleden was Murke in Nigeria en hij verspreidde zijn zaad onder de bevolking. Er werd onmiddellijk beslist om een dorp op te richten alwaar deze hoogbegaafde adonissen konden vertoeven. Bekijk het ook op

http://www.fallingrain.com/world/NI/0/Murke.html

dinsdag, april 25, 2006

4 nummertjes Ray Davies

Gisteren was ik terug in de AB in Brussel. Terwijl je flyert, zie je bepaalde gezichten terug die je op vorige concerten ook zag. Eén koppel zag ik zowel op Robert Plant in Lille en Brussel, op Anthrax in A'pen, op Toto in Brussel en op Danko Jones in Brussel. Na een kort gesprekje lieten ze weten dat ze per jaar zo'n 90-tal concerten/festivals doen. 't is een hobby als een ander. Vanzelfsprekend staat Schwung ook op hun lijstje

Verder zag ik ook Pat, een Britse die in Brussel vertoeft en die vorige week haar ticket bestelde via internet. Ze vroeg of ik Frank kende. Ze kreeg een spontaan orgasme toen ik zei dat ik Frank was. Maar ik kan me dat laatste ook verbeeld hebben.

Dan Ray Davies. Ray was zeer goed bij stem en zijn bandleden waren twintigers. Het konden zijn kinderen zijn. Het vierde nummer was een kalm nummer en ik besloot een pint te pakken

Aan de bar werd ik aangesproken door 2 Limburgers uit Hechtel-Eksel. We dronken samen een pint en nog één en nog één en nog één,.... Kortom ik heb niets meer gezien van Ray Davies.

Die mannen komen reeds enkele jaren naar Schwung en waren uitermate lovend over het festival. Ook dit jaar hebben ze een bus ingelegd naar Roeselare. Ik kende hen van gezicht en het bleek dat zij ook ieder jaar naar Peer gaan maar niet voor de muziek maar om pinten te pakken (waar heb ik dat nog gehoord ?) .

Eén van die mannen had een zaak die grote taarten maakt op bestelling (het zijn meer kunstwerken). Hij beloofde om speciaal voor Schwung een speciale taart te maken. Hij brengt deze taart op 27 mei mee en zal ze afgeven aan de kassa "pers/guests". Hij zal vragen naar Els. Wel dames, geef die gast maar een smakkerd als hij zijn taart aflevert. Smakelijk !!

Om 23h30 dronk ik mijn laatste pint met die gasten.... ik sprak ondertussen vloeiend Limburgs.

Weer een geslaagde promo-avond !

zondag, april 23, 2006

Mijn eerste cache
Lees eerst het vorige artikel ivm Geocaching

Deze morgen was ik vroeg op en plots bedacht ik dat ik via de GPS van mijn wagen tot aan de parkingplaats zou kunnen komen.

En met een beetje oriëntatie en geluk zou ik misschien de "cache" kunnen vinden.

Ik ging voor "De Keuneleute" in de omgeving van Staden (zie link in onderstaand artikel). Ik bekeek de cryptische omschrijving (met een grote g/ch fout) en ik vertrok. Ik voelde mij terug een tiener.

Na een tijdje kwam ik bij een uiterst, mooi stukje natuur. Ik parkeerde mijn wagen op

N 50° 56.542 E 003° 00.789

De cache lag op

N 50° 56.588 E 003° 00.808

Dus een beetje oriënteren en dan op zoek. Na 3 minuten vond ik de cache en ik was dolgelukkig.
't is echt wel een tof iets.

Stimulans voor jullie om ook te zoeken

Sommigen denken dat ik een relatie heb en ze zitten er recht op. Murke heeft al een tijdje een relatie met een bekende vrouw (een BV zoals we zeggen). Eén iemand heeft ons reeds samen gezien in Brussel maar deze persoon heeft beloofd te zwijgen. Waarschijnlijk maken we onze relatie in de zomer bekend. Ik heb echter een omfloerste tip achtergelaten in de "cache" (in de keuneleute) voor de mensen die niet meer kunnen wachten tot deze zomer

Veel zoekgenot

Geocaching


Gisteren zag ik in het programma "het leven zoals het is - de vakantie" twee Vlamingen die in Ierland op schattenjacht waren. Meer bepaald deden ze aan GEOCACHING. Net als een man van een toeristische dienst, ergens in Ierland, had Murke ook nog nooit gehoord van GEOCACHING.

Geocaching is op zoek gaan naar een verborgen schat op historische plaatsen of in mooie natuurgebieden. Door die zoektocht kom je in contact met mooie plaatsen op aarde. De "cache" de schat is een afgesloten plastieken doos die ergens verborgen zit. Daarin zitten meestal kleine prullaria en een klein logboekje. Als je een "cache" vindt, mag je iets toevoegen aan de schat of iets wegnemen. In het logboekje schrijf je een korte boodschap. Op die manier kan je ook weten hoeveel mensen reeds de cache gevonden hebben.

Wereldwijd zijn er 10.000 - en caches verborgen van Alaska tot Zuid-Afrika. Op het internet staan de caches beschreven. Je hebt een eenvoudige GPS nodig (kost een paar 100 €) en soms moet je iets ontcijferen.

Murke ziet dit volledig zitten om dat eens alleen of met een paar geïnteresseerden te doen. Ook op zijn volgende reizen zal hij misschien een paar caches zoeken.

Alle geregistreerde caches vind je terug op www.geocaching.com

In België zijn er al honderden caches. Bekijk het op www.geocaching.be
Enkel in West-Vlaanderen zijn er al meer dan 100. Klik op "toon alle Belgische caches op een landkaart" en klik vervolgens op West-Vlaanderen en je krijgt een kaart met alle caches in West-Vlaanderen. Klik vervolgens op één van de caches en je krijgt de volledige cryptische uitleg.

Hieronder bijv. de uitleg ivm "De Keuneleute" (in Staden)

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=f1cd8f38-5829-448f-baff-f53b3cff37c5

Murke ziet het onmiddellijk zitten om met enkele avontuurlijke mensen een dagje / weekendje aan "geocaching" te doen. We spreken op voorhand af waar we naartoe gaan en combineren dat met het aanschouwen van de streek, een etentje, een drankje ten gepasten tijde.

Enkel heb ik nog geen GPS. Als iemand op de hoogte is van GPS-systemen die voldoen aan de criteria opgegeven op de site www.geocaching.com en hij/zij weet waar ik mij zo'n toestel kan aanschaffen, laat het maar weten. Prijsindicatie is ook meegenomen.

Er zijn ook enkele gepensioneerde lurkers die dagelijks Murkes weblog lezen wel .... als dat geen goed idee is om op een creatieve, gezonde manier de dagen te vullen

En wat zeggen we dan ??? ....

Dank Je Wel Murke voor alweer een waardevolle tip

zaterdag, april 22, 2006

Spreekwoorden

Hoe luidde het spreekwoord ook al weer ? Was het

"De appel valt niet ver van de boom" of was het "de beer valt niet ver van de boom"

Bekijk onderstaand filmpje en je krijgt het antwoord

vrijdag, april 21, 2006

Murke is 40 % vrouw

Sommigen lieten me weten dat de link niet werkte bij de vorige post "Murke is 40% vrouw"

Test Jezelf op http://www.blogthings.com/howboyishorgirlishareyouquiz/

en out je maar in comments

Murke is 60% boyish and 40% girlish

"De Tabel van Mendelejev"Op donderdag 27 april is Frank Dubbe (zanger Revenge '88) één van de gasten in "de tabel van Mendelejev" samen met o.a. Ludo Mariman van The Kids,...

Ik zal dus toch nog eens kijken al is het maar voor de sappige, Oostendse uitspraken van Dubbe.

En voor diegenen die het nog niet zouden weten. Revenge '88 kun je een maand later aan het werk zien op Schwung 2006

www.schwung.be
www.revenge88.tk

VoornamenIn de HUMO schreef Serge Simonart een luchtig artikel over voornamen.

Sommige kinderen krijgen bij de geboorte direct een vergiftigd geschenk van hun ouders. Enkele namen die ouders aan hun kinderen gaven in de afgelopen jaren : Kyandro, Nausicaa, Epiphany, Tsippy, Thalin, Zoodle, Axana, Pywackit, Carmalyta....

Denk daarbij een gewone Vlaamse achternaam en je krijgt Tsippy Vermeulen, Pywackit Pieters, Thalin Vervenne,....

Verder ben ik ook te weten gekomen dat Fee afkomstig is van Phaedra. De voornaam Nancy is een erkende marina-naam.... tsja dat maakt dan van de Reus en Pietje Punk, Johnny's zeker :-)

De Nederlandse zakenman Willy De Cock werd in Engeland niet echt au sérieux genomen wegens "Willy" en "Cock"

Murke houdt vooral van gewone namen. De combinatie Jef, Jules, Jerom vindt Murke bijv. prachtig. Murke heeft het niet voor Franse chi chi namen als daar zijn Thibaut, Sébastien,...

En onderstaande namen bestaan echt. Ik dacht dat die namen enkel in Kiekeboe voorkwamen maar ze bestaan dus echt

Annie Meermeisje
Daisy Dratatie
Doremie Fasol

mienwerkerke is nog niet goedgekeurd als voornaam. Op bovenstaande foto een klein mienwerkerke. Kijk naar dat rechterhandje. Het stond toen al klaar om een potje bier vast te houden (al of niet een glas met ribbelkes)

Kennen jullie vreemde voornamen en namen ?
Welke voornaam geniet jullie voorkeur ?

Welke namen en voornamen vind je absoluut niet kunnen ?

Laat je maar eens gaan in "comments"

donderdag, april 20, 2006

Murke is 40 % vrouw !

Ja,

Ik weet het, dit is een vreemde titel

Maar ik kan perfect leven met de uitleg hieronder. En als ik in de toekomst eens een domme opmerking maak, kan ik dat altijd toeschrijven aan mijn 40% vrouw :-)

Test jezelf maar eens en out jezelf maar in "comments"


You Are 60% Boyish and 40% Girlish
You are pretty evenly split down the middle - a total eunuch.
Okay, kidding about the eunuch part. But you do get along with both sexes.
You reject traditional gender roles. However, you don't actively fight them.
You're just you. You don't try to be what people expect you to be.

Wat gebeurde er op je geboortedag ?

Wandelde de eerste man op de maan ?
Stelde Wilfried Martens zijn zoveelste geslaagde regering samen ?
Vond de grote overstroming in Nederland plaats ?
.....

Wel op Murkes geboortedatum gaven The Beatles hun eerste concert in Washington. En dat allemaal ter ere van de geboorte van Murke. Op bovenstaande foto een mini-Murke samen met zijn pa en ma.

Benieuwd welk wereldschokkend nieuws er gebeurde op je geboortedatum, klik op onderstaande link en laat het maar weten in "comments"

http://douweosinga.com/projects/googledatedinsdag, april 18, 2006

Muziekanagrammen


Het is al een tijdje geleden dus hieronder vind je terug 10 anagrammen. Enkel de letters in rood tellen maar de info die in de zin staat, kan je helpen de oplossing te vinden.

We zoeken telkens personen / groepen die iets met muziek te maken hebben.

Plaats je oplossingen maar in "comments"


1. Toen die COBRA de MATROOS aanviel, werd een droom werkelijkheid
2. Haar TRAINER zag het NUT niet in van verdere optredens
3. In zijn VALIES stak zijn gevallen instrument. Enkel een SMID kon hem nu nog helpen
4. Hij BONJOURDE het WITGOED tegen de kop van de zakenman
5. Die hete kleine zanger, met een kopje als een RADIJS, wou een OOI NEMEN.
6. Die OMA giet nog elke dag liters SHERRY in haar MUIL
7. Toen deze Italiaanse TOERIST ZOMAAR begon te zingen, vielen enkele vrouwen flauw
8. De BRANCARD SPLITTE daar zijn piekhaar het zeil doorboorde
9. Na vele centimeters gewandeld te hebben, werd hij dat LAANTJE BEU
10 Deze GENDARMEN kenden geen GENADE. Het excuus dat ik niets zag omwille van die uitwerpselen op mijn kop werd niet door hen aanvaard


Veel Succes

Tokyo Dragons & Danko Jones

Zopas terug van een namiddag, avond, nacht in Brussel. Een lentezonnetje zorgde ervoor dat Brussel iets fleuriger werd. Hier en daar werden de korte rokjes uit de kast gehaald. Jammer genoeg vonden bepaalde mannen het nodig hun tenen te presenteren aan de bevolking door het dragen van sandalen (de meest lelijke en hatelijke uitvinding ooit !)... O, wat haat Murke sandalen voor mannen. Een mooie vrouwenvoet in een gestyleerde sandaal, dat kan dan wel.... een vrouwenvoet in zo'n Duitse sandaal is echter 'zum kotzen'

In de Anspachlaan en in de bruisende côté nabij de beurs, merkte Murke tal van "Schwung 2006" affiches op aan de gevels. Ook in de AB hingen er twee grote affiches nl. rechts als men binnenkomt en een grote op het ronde bonnetjeskot... van een "eyecatcher" gesproken. De kaboutertjes van AANP doen hun job uitstekend.

Er waren twee voorprogramma's voorzien. De eerste groep heb ik gemist wegens flyeren (een volledig rugzakje). Om 20h10 kwam ik eens piepen in de concertzaal van de AB waar het tweede voorprogramma van jetje gaf.... Man, man, man zelden werd Murke zo weggeblazen. Op het podium The Tokyo Dragons uit Londen (zie foto). Murke had nog nooit van deze band gehoord maar was sterk onder de indruk. Uitstekende hardrock, goede show en de juiste spirit. The Darkness zou nog iets kunnen leren van deze youngsters. Ik zag 30 minuten van hun optreden en iedereen was het erover eens dat we nog zullen horen van deze band.

Beluister eens een muziekfragment op hun site of bekijk hun video die bevolkt wordt door wellustige Vampirella's www.tokyodragons.com

Vervolgens was het de beurt aan de Canadees Danko Jones. Sobere podiumopstelling met drums, één bassist en Danko zelf (gitaar en vocals). Wel Danko is een superperformer en de songs staan er. Murke was even weg van de wereld en dat is een zeer goed teken. Ook zijn commentaar tussen de nummers door was uiterst grappig en aangenaam. Mensen die Danko Jones nog nooit aan het werk zagen, moeten bij zijn volgende passage aan de AB zeker eens gaan zien want het loont echt de moeite.

Kortom het was een geslaagde avond

zondag, april 16, 2006

Een dagje A'pen

Gisterenmiddag vertrok ik naar Antwerpen.

Mijn GPS stelde ik in op "De Kruikstraat" alwaar CD uit A. vertoeft. En ongelooflijk, dat ding werkt perfect. Om 14h30 kwam ik aan bij CD uit A.

CD uit A. woont nu in een zeer ruime loft die mooi ingericht is. Eerst dronken we samen een fles rode wijn en babbelden we wat bij. Het doet altijd deugd om te zien dat mensen niet echt veranderen maar wel evolueren.

Kleine U. werd wakker en moest gevoed worden. Een overheerlijk fruitpapje stond op haar menu, al is die kleine vooral gefascineerd door bier uit West-Vleteren.... een erfelijk trekje :-)

We besloten te wandelen naar het Dageraadplein naar "café Zeezicht". U. stopten we in de maxi cosy en zij mocht ook mee. Was het de wijn of een vervroegd intreden van alzheimer maar we kwamen niet meer op evidente woorden als paardenmolen, oliebollen,....

Er was een kleine kermis aan de gang op het plein en lieflijke tonen van Laura Lynn overspoelden het plein. Het was bewolkt maar 15° warm zodat we plaatsnamen op het terras. Murke vond het tijd voor een Gin-Tonic, CD koos een Prinske (klein bolleke). We bekeken mensjes, zeverden een beetje,.... kortom de tijd vloog voorbij.

Omstreeks 18h30 gingen we terug naar de loft alwaar CD een maaltijd bereidde. Ze had reeds voorbereidingen getroffen en Murke kreeg stoofvlees in Trappist van West-Vleteren, luiewijvenpatatjes en witloof met appeltjes voorgeschoteld. Voorwaar een heerlijk gerecht. CD is een echt keukenprinsesje geworden.

Murke was de tijd wat uit het oog verloren en moest vertrekken naar het Hof ter Lo. Het dessert op basis van aardbeien en rhum zal voor een volgende keer zijn. Ik nam afscheid van CD en de kleine U en vertrok naar het Hof ter Lo.

Affiches ophangen, flyeren, bierbonnetjes bestellen, drank bestellen en dan ..... ANTHRAX

De trashers waren in goede doen. Schone interactie tussen band en publiek. Het publiek zag er vanavond zeer ruig uit. Het verheugde Murke dat een Amerikaanse band een nummer van TRUST covert nl. Anti Social. Murke is een grote fan van TRUST en leerde meer Frans via de teksten van TRUST, Téléphone,... dan via Perkietes drilpoëzie. Dagelijks werden meerdere gedichten van Rimbaud en Baudelaire in ons strot geduwd. Murke verkoos echter TRUST wat tevens poëzie is. Hieronder een stukje uit Anti Social van Trust. Anthrax bracht een Engelse versie van dit nummer maar Murke zong mee in het Frans

TRUST - Anti Social

Tu bosses toute ta vie pour payer ta pierre tombale,
Tu masques ton visage en lisant ton journal,
Tu marches tel un robot dans les couloirs du métro.
Les gens ne te touchent pas, il faut faire le premier pas.
Tu voudrais dialoguer sans renvoyer la balle.
Impossible d'avancer sans ton gilet pare-balles.
Tu voudrais donner des yeux à la justice
Impossible de violer cette femme pleine de vices.

vrijdag, april 14, 2006

een beetje paasstemming

Pasen doet me terugdenken aan grote bijeenkomsten met de familie. Het huis in de Heirweg was overvol met nonkels, tantes, neefjes en nichten...

Op de tafel pistolets en toespijs in overvloed. Verder Pootienk (pudding) met een speculaaskoek. Het was er altijd veel te warm maar dat deerde me niet. Als jonge snaak luisterde ik graag naar de verhalen die verteld werden.

Vandaag kreeg ik een email van een journaliste van Rtbf en ze eindigde haar mail met

"Bon lundi de Pâques avec beaucoup d'oeufs en chocolat dans ton panier"

Wel, normaal zegt Pasen mij niet veel meer maar ik was toch vereerd met deze slotzin. Een glimlach en een kort gelukzalig gevoel maakte zich van mij meester.

Morgen ga ik naar Antwerpen en eerst ben ik uitgenodigd op een etentje bij CD uit A. Ze heeft me zelfs gevraagd wat ik al of niet lust. Ik gaf haar door dat ik bijna alles lust met uitzondering van ingewanden. Daarnaast liet ik ook weten dat ik niet echt een voorstander ben van sushi en dat zoet-zure combinaties niet tot mijn favorieten horen.

Ik ben benieuwd wat ik zal voorgeschoteld krijgen. Als ik het overleef, laat ik jullie wel weten wat de pot geschaft heeft.

Tot slot wens ik jullie allen een zalig paasweekend toe !

Om al een beetje in de ei-stemming te komen, speel eens onderstaand hoogstaand spel

http://flasharcade.com/chickenandeggs_game.html

een perfect T-shirt
Een ideaal T-shirt als je niet echt weet of je een persoon al of niet tof moet vinden. Sta naast een spiegel en de persoon moet zelf maar uitmaken wat op hem/haar van toepassing is.

Bij het meisje op de foto kiest Murke resoluut voor het spiegelbeeld

Schwung 2006 in "the Bulletin"
The Bulletin besteedt deze week aandacht aan Schwung 2006 (zie bovenstaand artikel).

The Bulletin is "Newsweekly of Europe's Capital".

Ook mooi verslag van Robert Plant alhoewel dit verslag niet kan tippen aan de schrijfsels van Redel.

Klik op het artikel voor een grotere weergave

ZOE op Schwung 2006

De site van ZOE is online. Je kan er enkele liedjes beluisteren alsook een video bekijken

Check it out www.zoelesite.com of als dit niet zou lukken ga dan direct naar

http://perso.wanadoo.fr/zoelesite/zoe.htm

Zet de boxen maar lekker hard.

Pokeren tegen Michelle
De reus liet me deze week weten dat hij zot was van Rani Deconinck. Hij vindt Rani een supervrouw tja... over smaken en kleuren kan men niet discussiëren.

De reus mailde me ook onderstaande pokersite. Speel een spelletje "Five Card Draw" tegen Michelle. Voor mensen die niets van poker kennen, een ideale manier om het te leren kennen.

Murke versloeg Michelle helemaal. Maar voor de mindere pokergoden, pas op ... het venijn zit in de staart

Veel speelgenot met Michelle op
http://fun.bowmans.com/poker/

donderdag, april 13, 2006

Roeselare Live
Dit weekend is het Roeselare Live. Op zaterdag met o.a. Core of Anger en op zondag met o.a. The Dirty Scums. Voor de prijs moet je het zeker niet laten want tickets kosten slechts 5 €

Ik zal er zondag aanwezig zijn na de zondagse aperitief.

Redel, ga jij op zaterdag ? Plak het maar vol affiches en flyer er maar op los

Meer info op www.roeselarelive.be

Sabam
Drie jaar terug werd, zonder boe of bah, het Sabamtarief voor festivals en grote concerten verhoogd naar 10%. Dus van de ticketprijs mocht je direct 16% afstaan nl. 10% aan sabam en 6% aan de BTW.

16 april wordt echter een heuglijke dag want eindelijk is er transparantie gekomen en past Sabam hun tarieven aan ttz. voor festivals wordt een aanslagvoet van 6% gehanteerd, voor concerten een aanslagvoet 8%.

Eindelijk eens goed nieuws van het Sabam-front en een opsteker voor organisatoren

Meer info : www.sabam.be

woensdag, april 12, 2006

Vzw'tjeAfgelopen zaterdag was het meisje op de foto diep ongelukkig. Volgens haar had iedereen een bijnaam o.a. Redel, 't mienwerkerke, Fredflik,... maar zij had nog geen bijnaam.

Enkele uren later had ze haar bijnaam. Vanaf heden gaat deze blonde schoonheid door het leven als VZW'tje wat de afkorting is van ....

Gelieve haar dus vanaf nu zo aan te spreken

Drukke tijden
De komende dagen zal Murke meerdere concerten zien en er vanzelfsprekend promo voeren voor Schwung 2006. Bekijk trouwens eens het mooi geschreven artikel op

http://elspieters.web-log.nl

vanavond, woensdag 12 april

Ga ik naar de Cirque alwaar D.A.A.U (Die Anarchistische Abendunterhaltung) (www.daau.com) optreedt. Ik zag hen vele jaren terug aan het werk in de PAX en dat was een uiterst geslaagd optreden. Ik vind het trouwens nog altijd ontzettend jammer dat Stad Roeselare geen inspanningen geleverd heeft om deze unieke zaal te conserveren. Nee, liever een mastodont neerpoten als De Spil die vooreerst niet multifunctioneel is en die vooral bevolkt wordt door abonnees. Zo hoorde ik dat tijdens het Monza concert de gemiddelde leeftijd 55 jaar was..... Mensen die goesting hebben om het concert van DAAU bij te wonen, afspraak om 20h30 in De Cirque. Je kan me herkennen aan de roos in mijn bovenste knoopsgat

Donderdag 13 april

Ga ik naar Harelbeke alwaar The Hamsters optreden (zonder Roosje weliswaar) www.thehamsters.co.uk

Zaterdag 15 april

Zoek ik steviger oorden op. Want in het Hof ter Lo in Antwerpen treden de trashers van Anthrax op www.anthrax.com

Maandag 17 april

Op Paasmaandag zal Murke een dagje relaxen in Brussel. Wat rondwandelen in Brussel, affiches plakken en flyers verdelen in rockcafés zoals bijv. de DNA http://www.ebru.be/Cafes/CafDNA.html . Vervolgens een romantisch etentje met ... en 's avonds een concert van Danko Jones in de AB ( www.dankojones.com ). En daar ik nog 2 gratis overnachtingen tegoed heb in de Hilton, zet ik nadien nog een stapje in het Brusselse nachtleven en na een stevig ontbijt kan ik er dinsdag weer 100% invliegen


Bjorn Berge in Roeselare


Voor velen was hij één van de revelaties op Peer. In de vroege namiddag zette hij op zijn eentje de tent in vuur en vlam.

Wel op 9 mei komt Bjorn Berge naar "Café de Cirque" in Roeselare. Tickets kosten 5 €.

Ik zal tickets bestellen, laat maar weten of je meegaat

Meer info op http://www.bjorn-berge.com/

T-shirts Classic 21De T-shirts van Classic 21 zijn binnen. En voor de vrouwen zijn er speciale stretchy vrouwenmodellen (mooi !). Op de front Jim Morrison in een brandglas (zie foto)

Ik heb voor de vrouwen 4 stuks S/M en 4 stuks M/L
Voor de mannen 4 stuks M, 4 stuks L, 4 stuks XL en 5 stuks XXL

Vraag ernaar, ze liggen in mijn wagen

dinsdag, april 11, 2006

Nieuwe uitvindingen : De Spiekpen !


De spiekpen is vanaf nu op de markt.

In de pen is een klein blad aangebracht waar je na believen wiskundige formules,.... etc... op kwijt kan.

GokspelletjeIk zag dit straat-gokspel voor het eerst, begin jaren 80, in de straten van Parijs. 3 bekertjes met één balletje eronder.

Ik keek gefascineerd toe en zag dat 2 toeschouwers duidelijk verbonden waren met diegene die het "illegale" gokspel uitbaatte. Zij zetten enkele keren 100 FF in en kozen het juiste bekertje en wonnen aldus 100 FF. Van zodra een argeloze toerist ook 100 FF wedde, was hij gegarandeerd gezien want bij aanname van het geld werd er vingervlug met de vrije hand een beker gewisseld.
Dit spel heeft ook een naam maar ik kom er nu niet op. Ken je de naam, plaats deze dan maar in comments.

Ondertussen kun je dit ook even spelen. Ik geraakte nog niet aan niveau 8. Vanzelfsprekend doen jullie beter

http://users.skynet.be/bennie98/8up.swf

maandag, april 10, 2006

De maandelijkse Quiz

Om 18h30 verzamelden we in de St. Georges. Ons quizteam "Frituur André" was er klaar voor of toch bijna. Wegens aperitief met verlengingen dronk Murke eerst enkele Vittels. Elsbabbel spoelde haar slokdarm met tomatensapjes. Na deze zuiveringskuur schakelden we dan over op het betere werk nl. Ricard, Cohiba's en sigaretten.

De quiz was weer uiterst gezellig. Er zijn altijd verrassende onderwerpen die aan bod komen bijv. deze keer pornosterren. Op het scherm zag je 5 foto's van pornosterren en Murke herkende la Cicciolina maar voor de rest bleef het muisstil aan onze tafel. Enkel Wimpie bleek nog een redelijke pornokenner en we vulden overal Jenna Jameson in en inderdaad ze zat erbij.

Ook was er een rubriek hotels. Je kreeg 5 foto's van hotels en ze vroegen de naam van het hotel + plaats. Murke herkende onmiddellijk de "Luxor" en "Bellagio" in Las Vegas.

Een mens leert ook nog iets bij op zo'n quiz. Zo weet Murke nu dat de streepjescode in België altijd begint met 54 . Of wat voor een onzin een mens allemaal opstapelt in zijn brein

Op zo'n avond wordt het geheugen ook uitermate getest. Zo kwam Wimpie na lang denken op de groep Stiltskin. Murke worstelde een uur met de witte neger Salif Keita (zie foto). Verder was ons team weer uitermate goed uitgebalanceerd. Wimpie is goed op de hoogte van allerhande futiliteiten & porno, Pieter is een crack op filmgebied en literatuur. Elsbabbel weet veel van de bloemetjes en de bijtjes en scoorde deze keer ook uitermate goed op muziekgebied en Murke vult aan waar hij kan.

Op de vraag : "Welke schrijfster verkocht meer dan 2 miljard boeken" dachten de mannen aan Agatha Christie maar Elsbabbel had ergens gelezen dat het JK Rowling was (Harry Potter). Wij legden ons neer bij de vrouwelijke overtuigingskracht maar wat bleek .... ten onrechte. Elsbabbel zei na afloop van de quiz : "Je mag nooit luisteren naar wat vrouwen zeggen" Tja, man zijn wordt er op die manier niet gemakkelijker op.

We werden uiteindelijke 2de met slechts 2 punten achterstand op het winnende team "Fuck the Rainbow".

Iets na elven verliet ik de St. Georges. 's Nachts droomde ik dat Agatha Christie een boek schreef over Salif keita die Jenna Jameson pakte in het Bellagio hotel in Las Vegas

zaterdag, april 08, 2006

Schwung spot op RTBF !

Bekijk de Schwung / Alice Cooper - spot in het programma "Javas" op Rtbf. Check it out !

vrijdag, april 07, 2006

Schwung 2006 dit weekend op RTBF TV


SCHWUNG 2006 en ALICE COOPER komen dit weekend aan bod op RTBF TV in het cultuurprogramma JAVAS

La Une

zaterdag 8 april
maandag 10 april
dinsdag 11 april

La Deux

zaterdag 8 april
dinsdag 11 april

Bekijk de site op :

http://www.la1.be/rtbf_2000/bin/view_something.cgi?type=sac&id=0167119_sac&menu=default&pub=RTBF.LAUNE%2fLAUNE.FR.la_taille.SP.IN

60 TV-kanalen op je scherm

Ga naar www.kanalenkiezer.nl en je vindt er 60 TV-kanalen terug van uitstekende kwaliteit

Enkele aanraders :

50. Poker TV : zo kunnen de pokermietjes eindelijk eens het spel leren
44. Open Haard TV : een verrassende ontknoping
....
Verder mag Fredflik zijn aandacht, vanaf nu, verdelen over kanaal 39 en 35

Schaamlippen

Ga naar Google - Afbeeldingen

Tik vervolgens in "Schaamlippen"

Vreemd genoeg is de tweede foto een foto van een BV. Welke BV is het ?

1. Mark Uytterhoeven
2. Goedele Liekens
3. Prinses Mathilde
4. Hugo Coveliers
5. Joke Van de Velde
6. Eddy Merckx
7. Vera Dua
8. Kim Gevaert
9. Kamagurka

Wel, heb je goed gegokt ?

Silvio Berlusconi

In het weekend zijn er verkiezingen in Italië. De grote vraag is of de postfascist Silvio Berlusconi aan de macht blijft. Moest ik Italiaan zijn, ik zou beschaamd zijn indien dit het geval zou zijn.

Berlusconi is de rijkste man van Italië. Hij bezit 90% van de media die vanzelfsprekend overgecensureerd wordt en enkel de loftrompet mag blazen t.o.v. Silvio Berlusconi. Journalisten die een andere mening verkondigen, worden ontslagen of fysisch bedreigd.

Daarnaast werd Berlusconi aanvankelijk veroordeeld wegens o.a. fraude, meineed, omkoping van rechters,.... De regering kreeg echter een wet goedgekeurd die hoogwaardigheidsbekleders als bijv. premier Berlusconi, immuun voor vervolging maakten zolang ze hun hun functie uitoefenden. Later werd deze wet echter ongrondwettelijk verklaard. Ondertussen lopen de processen tegen hem verder en probeert hij de immuniteitswet er toch nog door te krijgen.

Kortom Berlusconi is een extreem-rechtse fascist die maffiapraktijken niet schuwt. De Italianen zouden toch beter moeten weten na Mussolini.

Hieronder nog een filmpje van een hete Berlusconi. Berlusconi doet alsof hij een vrouwelijke politieagente van achteren neemt. In vele landen zou zo'n filmpje aanleiding kunnen geven tot het aftreden van de premier.

Opa de dag na zijn verjaardagVolgens Matanza werd Opa deze morgen zo wakker

Etiquette

Gisteren was er op Radio 1 een discussie betreffende "Etiquette".

Een discussiepunt was "Hoe begroeten we elkaar". Geven we elkaar een hand of geven we elkaar een kus ?

Murke vindt dat vrienden elkaar het best gewoon groeten via aanspreking bijv. goedemorgen,... Vrouwen mogen Murke echter altijd kussen ter begroeting. Een hand geven vind ik, onder vrienden, uit den boze. Echte vrienden geven geen hand. En mannen moeten zeker niet proberen Murke te kussen

Een hand geven is puur zakelijk. Dus als iemand je een hand geeft, is het niet echt een vriend. Op familiefeestjes,... heb ik een hekel aan iedereen een hand te schudden en elkaar af te lebberen. Ik maak me er meestal vanaf met eens te zwaaien naar iedereen als ik binnenkom. Enkel een sloef of een schoothondje geeft plichtsbewust aan iedereen een hand (pootje) .... en er zitten er nogal wat in mijn familie.

Toch vind ik etiquette belangrijk. Etiquette getuigt van respect en opvoeding. Ooit heb ik zelfs een cursus etiquette gevolgd. Dit was, vooral vanwege de companie, uiterst interessant.

Murke zondigt wel altijd tegen volgende regel in de etiquette

"Indien een dame met korte rok de trap opgaat dan zal de heer in dit geval voorgaan opdat hij geen wellustige blikken zou kunnen werpen op het achterste van de dame"

Er is toch niks schoner dan een goedverpakte poep van een madam. Dus laat ik de dame altijd voorgaan en overgiet ik haar met wellustige blikken. Ja, ook hier geldt "de uitzondering bevestigt de regel"

Wil je meer weten over etiquette, bekijk dan het onderstaande even of vraag het aan Beatrijs

http://nl.wikipedia.org/wiki/Etiquette

http://www.beatrijs.com/etiquette.htmdonderdag, april 06, 2006

Geen B-52's op Cactus
Mensen die van plan waren om de B-52's te bekijken op het Cactusfestival. Murke was één van hen.

Jammer, maar ze hebben hun Europese tour geannuleerd en zullen dus ook niet op Cactus spelen.

De tabel van Mendelejevingredienten
 • Je zoekt 4 BV's die zich belangrijk voelen. Bij voorkeur een paar zelfvoldane exemplaren uit Antwerpen. Enig talent is absoluut overbodig
 • Je zoekt twee kapiteins, ook bij voorkeur uit Antwerpen. Zorg ervoor dat deze kapiteins het AN niet beheersen zodat men kan genieten van die mooie Antwerpse klanken (vooral die klinkers)
 • Als quizmaster kies je de paus van Tienen. Klein van gestalte maar groot qua ego
 • Je stelt een hoop debiele vragen en speelt spelletjes die men normaal rond een kampvuur speelt
 • de quizmaster moet altijd zeer luid en expliciet lachen om iets dat op een mop lijkt. Zorg ervoor dat het niveau van de grappen het niveau van HD & T niet overschrijdt want Prins Filip kijkt misschien mee

Kortom de VRT wordt iedere avond geteisterd door een ander gedrocht van "De Mensen" (het productiehuis van Ben Crabbé). Gisteren keek ik voor de tweede keer maar na 25 minuten had ik genoeg gezien.

Wat mis ik "De Laatste Show"

woensdag, april 05, 2006

Tip voor Pasen !

Hoe maak je een paasei ?

(met dank aan Koentje Spuuge)

Robert Plant in BrusselWe spraken af in El Metteko. Ook Redel en El Fish vielen voor de exotische schoonheid die ons bediende. Wat zijn, wij mannen, toch gemakkelijke slachtoffers. Al zullen mijn companen wellicht het tegendeel beweren.

Murke genoot van een Chili con carne met een paar glazen rode wijn. Ondertussen werd er gepraat over o.a. Rush. Kan ook niet anders met twee Rush-fanaten aan tafel.

In korte mouwtjes werd er vervolgens volop geflyerd aan de ingang van de AB. Terug kregen we veel respons.

En dan Robert Plant. Murke genoot van Robert Plant. Redel heeft deze keer het concertverslag geschreven (zie onderstaand). Ik zal mij beperken tot mijn kippevelmoment en zijn voorgeschiedenis.

Eind juli kocht ik in Amerika "Mighty Rearranger" van Robert Plant. Vooral het nummer "Shine it all around" draaide ik meerdere malen in mijn wagen. In de desolate Nevada desert, reed ik honderden kilometers en telkenmale opnieuw speelde dit nummer. Ik kwam in een hogere sfeer en dit in combinatie met het dorre uitzicht van de Nevada desert, bezorgde me een ongelooflijk aangename ervaring.

Gisteren was "Shine it all around" het eerste bisnummer. Spontaan sloot ik de ogen en genoot ik van zoveel schoonheid. Dit was een subliem orgelpunt van dit concert.

VERSLAG ROBERT PLANT door REDEL

Robert plant komt naar den AB, ahja de zanger van Led Zeppelin,'t zal weer
hippietijd worden, ja vooroordelen, maar wat blijkt ?

De Robert laat zich omringen door een horde jonge wolven, heeft door de jaren heen een open
mind gecreëerd en laat al de Mick Jaggers mijlen achter zich qua strot. Na een trance techno etnische intro stoomde Robert Plant zich door een setlist zonder echt zwakke momenten, putte uit z'n gigantisch songarsenaal en overtroefde een overvolle AB.

Nummers in andere versies rocken als geeneen, ingetogen als het moest, wat een strot,
uitschieters een prachtige "29 Palms", een stomende "calling to you" en als
apotheose den bis "whole lotta love". Om het kort uit te drukken STERK !
By the way de begeleidingsband heet STRANGE SENSATION, wat de avond dus wel
was.

Redel

dinsdag, april 04, 2006

4 april een heuglijke dag

Fredflik schoot enkele maanden geleden "RAAK".

Stafke heeft er sedert vandaag een zusje bij nl. FEE. Fred en Gwendoline, proficiat !!
Bekijk ook de speciale krant op http://elsbabbel.blogspot.com

Ook in Pittem heuglijk nieuws..... nee geen klein hamstertje maar Roosje is vandaag ook een jaartje ouder geworden.

En donderdag wordt OPA ook een jaartje ouder.

Ja, ik zal in 't weekend mijn portefeuille maar thuislaten zeker .... :-)

maandag, april 03, 2006

De Divina comedia van Dante

Dante beschreef de verschillende onderdelen van de hel. Doe onderstaande test en je komt te weten waar je zal terechtkomen. Murke zal bij "de ketters" belanden maar hij ziet dat wel zitten want o.a. Matanza,... zal daar zeker ook zitten. Ik zou zeggen zet de DUVEL maar klaar !!

Doe zelf maar eens onderstaande test

The Dante's Inferno Test has banished you to the Sixth Level of Hell - The City of Dis!
Here is how you matched up against all the levels:
LevelScore
Purgatory (Repenting Believers)Very Low
Level 1 - Limbo (Virtuous Non-Believers)High
Level 2 (Lustful)High
Level 3 (Gluttonous)High
Level 4 (Prodigal and Avaricious)Moderate
Level 5 (Wrathful and Gloomy)Low
Level 6 - The City of Dis (Heretics)Very High
Level 7 (Violent)Low
Level 8- the Malebolge (Fraudulent, Malicious, Panderers)Low
Level 9 - Cocytus (Treacherous)Low

Take the Dante's Inferno Hell Test

De vrouwen zijn de baas !
Zo'n titel op Murkes weblog !?

Wel de waarheid mag ook eens gezegd worden. Als ik rondom mij kijk, zie ik veel mannen op wie onderstaand liedje van toepassing is.

Beluister en lees de tekst van "The Man Song"

http://www.seanmorey.com/mansong.html

zondag, april 02, 2006

Val op tijdens de "Ronde van Vlaanderen"

In een vorige post had Murke reeds voorspeld dat Tom Boonen de winnaar zou worden. Murke is dan ook een wielerkenner

Maar hoe promoot je Schwung 2006 (www.schwung.be) tijdens de Ronde van Vlaanderen :

 • Je zoekt twee hete lesbo's
 • Je trakteert ze elk 10 pinten
 • Je geeft ze een Schwung 2006 - promoshirt
 • je bezoekt meerdere cafés
 • in ieder café speelt zich onderstaand tafereel af
 • promotie meer dan geslaagd !!!!!!

Het vervolg kan je bekomen aan 1 € / min. Vraag ernaar ...

bekijk onderstaand fragment

Het adres van God ?

Weet er soms iemand van jullie het adres van God in Frankrijk ?

Maradonna nr. 1

Voor Murke is dit toch de allerbeste voetballer allertijden. Zelfs jongleren met plastieken flessen vormt geen probleem voor Maradonna.

Bekijk onderstaand filmpje en zet de muziek maar aan. Op Latijns-Amerikaanse muziek zijn de beelden nog schoner.

A propos, weet er iemand wat de uitslag was van AA Gent - Club Brugge ?

Zoek de verschillen in de foto's
Hoe snel reageren je hersenen op prikkels ?

Ga naar onderstaande site en bekijk beide foto's. Er zijn 3 verschillen.

Als je dit kan in 30 seconden dan zijn je hersenen in staat snelle verbindingen te maken. Murke deed er echter 89 seconden over. Laat eens weten in hoeveel tijd jullie dit kunnen

http://www.break.com/index/twophotos2.html

Ben jij geschikt als piloot ?

Voor prins Filip is dit een fluitje van een cent, hij is dan ook F16 piloot, in zijn dromen :-)
Er zal hem wel iemand moeten helpen om zijn computer op te starten.

Plaats je muis op het rode vierkant en ontwijk de blauwe vierkanten. Je mag de zwarte rand niet raken. Hou je het meer dan 18 seconden vol dan ben je goed bezig.

Dit is één van de proeven die Amerikaanse piloten moeten ondergaan. Zij moeten minstens 2 minuten volhouden. Eens zien of jullie in de toekomst van de grond kunnen gaan

Doe de test op

http://www.forarforeningen.com/MultitaskingTest.htm

zaterdag, april 01, 2006

MoambeGisteren was het pokeravond bij Compostela. Wij hadden papsaus met eieren verwacht maar Compostela had een grote verrassing voor ons in petto.

Niet velen weten dat Compostela afstamt van oud-kolonialen en dat ze ten huize "den ouden Compostela" regelmatig Kongolees koken.

Er stonden pepertjes op tafel en Compostela waarschuwde ons dat ze ZEER ZEER pikant waren. Murke stak echter een volledig pepertje in zijn mond. Jawadde, mijn anus heeft het deze morgen geweten.... Toen dit ding reeds in Murkes mond zat, vertelde Compostela al lachend dat deze pepertjes reeds 45 jaar oud waren.

Maar dan volgde de "pièce de la résistance" nl. een overheerlijke Kongolese Moambe. Ken je dit gerecht niet en je wil het eens koken. Wel klik dan op onderstaande site

http://www.gentenaar.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GC9CL3JE

Vervolgens een aantal uren gepokerd en we waren aan elkaar gewaagd. Vaag herinner ik me nog echter dat Kort Vingertje een bankbiljet diende te wisselen om nog te kunnen spelen ...

Thx Compostela voor het heerlijke eten en voor mijn brandende anus