donderdag, maart 30, 2006

Wanneer word je kaal ?In mijn vriendenkring zijn er al enkele kletskoppen. Anderen beginnen stilaan een paterskopke te krijgen. Test even wanneer de kaalheid zal intreden (in 't Duits) ?

Murke zal zich op zijn 70ste een lolly aanschaffen en Kojak-gewijs door het leven gaan

"Ihren Angaben entsprechend werden Sie mit hoher Wahrscheinlichkeit im Alter von 70 Jahren eine Glatze bekommen oder größtenteils Ihre Haare verloren haben."

Doe de test op http://www.alpecin.de/de/glatzenrechner/index.php

P.S. Op de foto herken je Redel, hij heeft meer haar op zijn zak dan op zijn schedel

Schwung 2006 op Rtbf - TV


Zopas een telefoontje gekregen van de Rtbf dat Schwung 2006 & Alice Cooper aan bod komen in het cultuurprogramma "Javas" op La Une & La Deux.

Dit zal te zien zijn op volgende data en ongeveer tijdstip :

La Une (Rtbf 1)

zaterdag 15 april omstreeks 23h15
maandag 17 april omstreeks 23h40
dinsdag 18 april omstreeks 23h45

La Deux (Rtbf 2)

zaterdag 15 april omstreeks 12h30
dinsdag 18 april omstreeks 11h00

Pete Wells is niet meer !
Pete Wells, de gitarist van Rose Tattoo heeft de strijd tegen prostaatkanker niet gewonnen. In 2004 was hij er al niet meer bij op Schwung. Ik leg nog even "The butcher and fast Eddy" op

The Desktop BluesVoor de Peer-gangers, bezoek eens onderstaande link. Bluesnummers maken was nog nooit zo simpel ...... bluesmuziek is trouwens voor simpelen van geest :-)

http://www.desktopblues.lichtlabor.ch/

Mijn kettingverhaal

In het weekend startte op Murke een kettingverhaal. Ondertussen is dit al een lijvig boek geworden mede door de inbreng van de twee Elsen. Bezoek ook even hun weblog op eigen risico

http://elsbabbel.blogspot.com

http://elspieters.web-log.nl

Het kettingverhaal is verre van af. De Elsen zijn ondertussen te weet gekomen dat Murke een tattoo heeft en inderdaad 't is een tattoo van ... (slik) ... Corry & de Rekels
En deze tattoo is dan nog gezet door tattoo Bertje op een maandagmorgen zodat deze er Corry & De Krekels van maakte

Bepaal zelf het vervolg van het verhaal en vier je schrijftalent maar bot op "een kettingverhaal voor het weekend" (zie post vrijdag 24 maart)

woensdag, maart 29, 2006

Concertpromotie Schwung 2006

Hieronder de concerten waarop Schwung 2006 promo zal voeren. Wie vult de ?????
op ? Zend me een mail of via "comments". Informeer eerst bij mij of je tickets dient te kopen. Bij sommige festivals of van sommige artiesten kan ik jullie op de guestlist plaatsen.

Het is de bedoeling nadrukkelijk aanwezig te zijn via affiches, flyers, promoshirts ..... Deze lijst is nog niet volledig. Zijn er nog concerten die moeten toegevoegd worden aan de lijst ? Laat het maar weten. Naast deze concerten, zijn kroegentochten in diverse steden ook aangeraden

Bedankt voor jullie feedback !!


Concertpromotie Schwung 2006 - 29 maart 2006

Dinsdag 4 april

Robert Plant AB Brussel Murke & Redel

Zaterdag 8 april

Monsters of Rock Betonneuse Pittem met o.a. ???????
Nutellica, AB / CD (tribute
Bands)

Zondag 9 april

Canned Heat CC Lessines (nabij Geraardsbergen) ???????
http://ccrm.skynetblogs.be/

Donderdag 13 april

The Hamsters Harelbeke Pietje & Nancy
Big George Jackson
Menen ?????????

Zaterdag 15 april

Anthrax Hof ter Loo Murke
Roeselare Live Roeselare ??????????
www.roeselarelive.be


Maandag 17 april

Danko Jones AB Brussel Murke

Vrijdag 21 april

Steve Fister Harelbeke Pietje & Nancy

Zaterdag 22 april

Rock Waregem Waregem www.rockwaregem.be Fredflik + 1
Dudstock
Dudzele www.dudstock.be ????????????

Maandag 24 april

Ray Davies AB Brussel Murke

Dinsdag 25 april

Clawfinger Les 4 Ecluses Dunkerque (FR) ???????????
http://www.4ecluses.com/

Zaterdag 29 april

Groezrock Meerhout www.groezrock.be ???????????
Dranouter aan Zee De Panne ????????????
Pestpop Wieze www.pestpop.be Murke + ???

Woensdag 3 mei

Bolt Thrower Gavere ????????
www.alcatrazconcerts.be

Vrijdag 5 mei

Labadoux Ingelmunster ????????
www.labadoux.be

Zaterdag 6 mei

Novarock Kortrijk Murke + ???????
www.novarock.be

Dinsdag 9 mei

Gary Moore Esch-sur-Alzette (LUX) ??????
www.luxembourgticket.lu

Santana A'pen Murke + ?????

Donderdag 11 mei

Rob Tognogni Harelbeke Pietje & Nancy

Zaterdag 13 mei

Durbuy Rock Fest Durbuy ?????
www.durbuyrock.be

Zaterdag 20 mei

Rock Affligem Affligem ??????
http://www.affligem.com/rock/

Graauwrock Graauw (Zeeland, NL) met o.a. ?????
Golden Earring
www.graauwrock.nl

dinsdag, maart 28, 2006

Schiet het hondje niet dood !


Het lijkt simpel maar .... kunnen jullie het ook

Test jezelf op http://www.rrrrthats5rs.com/games/dont-shoot-the-puppy/

Pi

Pi = 3,1415......

Enkel een nerd kon onderstaande site bedenken. Wil je horen hoe Pi klinkt tot 10.000 cijfers na de komma ?

Lijkt dit een vreemde vraag ? Welnee ....

http://www.avoision.com/experiments/pi10k/pi10k.html

Alice Cooper, kwabberneute, Opa's Van
Gisteren kreeg ik een mail van een journalist van Aardschok. Hij vermeldde er terloops bij dat hij "kwabberneute" was. Bij deze is er terug een mysterie uit de wereld geholpen.

Zopas terug van een helse rit naar Gent met Opa's Van. Murke leverde 7.500 affiches af die vanaf morgen verspreid worden in West-en Oost-Vlaanderen, Brussel, A'pen en Leuven door de firma AANP www.aanp.be

Deze morgen hebben we de affiches ingeladen op de firma van 't mienwerkerke. Het zijn daar ook een hoop handige Harry's met als gevolg dat Opa's achterruit gesneuveld is. Ik wou hier nog aan toevoegen dat er een vrouw de vorkheftruck bestuurde maar ik durf niet meer.... anders krijg ik terug het verwijt van Els Pieters dat ik seksistisch ben :-)

Gisteren kreeg ik de DVD's toegestuurd die gebruikt zullen worden voor promofilms op WTV & FOCUS en in het cultuurprogramma "Javas" op Rtbf. Hoogstwaarschijnlijk wordt er reeds in de uitzending van zaterdag 1 april aandacht besteed aan Schwung 2006 en Alice Cooper. Dit wordt dan nog 4 x herhaald in de komende weken op RTBF - La Une of La Deux. Om te weten of het a.s. zaterdag reeds uitgezonden wordt, kijk vrijdag op

http://www.la1.be/rtbf_2000/bin/view_something.cgi?type=sac&id=0167119_sac&menu=default&pub=RTBF.LAUNE%2fLAUNE.FR.la_taille.SP.IN

De DVD "Brutally Live" van ALICE COOPER is subliem qua beeld en klank. Murke houdt vooral van LIVE-concerten en heeft het niet zo voor DVD's van concerten maar deze DVD is wel subliem.

Zopas ook doorgekregen dat Mr. Cooper & band / crew op vrijdag 26 mei aankomen in België. Schwung wordt het eerste optreden van zijn Europese tour. Dus hoogstwaarschijnlijk kunnen we op de vooravond genieten van een korte repetitie van Alice Cooper cfr. voorafgaande jaren met Deep Purple & The Scorpions. Runners houden vrijdag 26 mei best vrij want er zal moeten gewerkt worden.

maandag, maart 27, 2006

De verspreking van 't weekend
Onze geliefde schooldirecteur was zondagmiddag, tijdens de aperitief, bezig over Fred Simpson.

Vroeger keek hij waarschijnlijk naar de avonturen van Homer Flinstone :-)

Update : Oguh mailde me zopas bovenstaande foto van Fred Simpson

De Ronde van Vlaanderena.s. zondag passeert de Ronde door Roeselare. Ideaal om een kroegentochtje te houden en promo te voeren voor Schwung 2006.

We verzamelen zondagmorgen tussen 10h30 en 10h45 in 't Sjampetterke. Vervolgens bezoeken we De Cirque, de Arend, Irish tunes,.... We bekijken vanzelfsprekend de passage van de renners.
En als apotheose is er in de namiddag braadworst à volonté bij de Sintobinkskes. Daar kunnen we dan ook de finale volgen van de Ronde die trouwens zal gewonnen worden door ..... Tom Boonen.

Dus allen met promoshirt aanwezig in 't Sjampetterke, zou ik zo zeggen. Vertrek op tijd want 't zal druk zijn in Roeselare.

Bekijk ook de uitnodiging op http://elsbabbel.blogspot.com

Mijn auto heeft het begeven
Zaterdag heb ik in recordtempo een wagen gekocht. Om 9h00 koos ik een wagen en om 9h40 was alles reeds in orde nl. de koop gesloten, mijn verzekering aangepast bij mijn agent,.... Er zijn mensen die er meer tijd overdoen om een bloes te kiezen :-)

Ik kocht een primera wagon dci. Vooral het dashboard met de achteruitcamera vind ik wel tof (zie foto).

Ik vroeg mijn garagist wat de doodsoorzaak was van mijn vroegere oldsmobile en het verdict luidde : "je hebt waarschijnlijk onlangs overgewicht vervoerd". Ik pijnigde mijn hersenen maar vond de oplossing niet tot 't mienwerkerke me vertelde dat zondagmiddag enkele heerschappen hun borstomtrek, heupomtrek en gatomtrek gemeten hadden. Nu bleek dat ik deze week het dikste gat vervoerd had,... Ja, 'k zal in mijn nieuwe wagen vanaf nu alleen "Bolles lievelingskutje" meenemen :-)

zondag, maart 26, 2006

Stomme films & Schwung 2006Afgelopen week zag ik in Terzake een reportage over cinema "De Keizer" in Lichtervelde. De bazin van 't spel was 78 jaar maar uiterst lucide van geest. Toen de reporter vroeg : "Draaiden ze hier vroeger stomme films ?" antwoordde ze uiterst gevat : "je bedoelt waarschijnlijk films zonder klank want nu draaien we hier veel films met geluid en vele speciale effecten maar toch blijven het soms stomme films". Voor mij tot nu toe de quote van 2006 !

Zopas weer even mijn emails gecheckt en de Schwung-bezoekers leven mee met ons festival. Vele mensen zijn bereid om affiches en flyers te verspreiden in hun streek. Hieronder een selectie uit de vele spontane antwoorden op onze nieuwsbrief. Het verheugt me tevens dat vele Schwung-medewerkers er ook dit jaar hun beste beentje voorzetten. Hopelijk houden ze dit nog negen weken vol.


Hello
Merci pour votre mail
Je travaille à la gare de Marbehan,en Ardenne et ce serait bien de coller une affiche à cet endroit et même dans la région.
Si je pouvais avoir 3 ou 4 affiches grand format et +/- 20 dépliants ce serait formidable.

Mon adresse:
LAMBERT THIERRY
TONNY N° 57
6680 SAINTE-ODE


Hello bonjour,
Il me faudrait trois ou quatre affiches et une vingtaine de flyers. Je vais déposer ça chez Gibert à Paris. Je connais bien les vendeurs et il accepteront volontiers de parler de vous. A bientôt
Patrick


Je mag mij altijd een deel flyers opsturen, ik kom regelmatig in M.O.D in Hasselt.
Plus ik kom in verschillende rock cafe’s, je ziet maar wat je opstuurt een 40 a 50 is zeker genoeg.

Lorenzo


Graag gat ik een vijftal affiches van jullie ontvagen om in mijn stamcafés uit te gangen.
hallo frank we hebben elkaar ontmoet op 25 januari aan de ingang van vorst voor het concert van dep purper.

GRTS een fan


Heykes,

Graag had ik een vijftal affiches ontvangen en een flyer of 20 als het mogelijk is

groetjes niekie


ik wil wel een vijftal affiches en een pakje flyers . met vriendelijke groeten nikki


kan je me 5 posters en wat flyers zenden voor mijn zaken in blankenberge en menen?Tattoowendy,kerkstraat 39 8370 Blankenberge


Bonjour,
je suis interessé pour mettre un peu d'affiches et de dépliants sur le littoral 62 pour le festival.. En ce qui concerne le nombre : quelques affiches (4 ou 5 pas plus), par contre, une cinquantaine de dépliants seraient les bienvenus.
Voici mon adresse :
Lefebvre Stéphane
60 allée des Mésanges
62780 Cucq
France


hallo,

Ik kreeg jullie nieuwsbrief waarin staat dat affiches en flyers besteld kunnen worden.
Zou het mogelijk zijn een tiental affiches te bekomen en wat flyers. We zouden die verdelen in de café's in de buurt.
Gelieve alles te sturen naar:
Vandenbulcke Gino
Ezelbrugstraat 63
8930 MenenBonjour,

Comme chaque année, pourrrais-je recevoir une dizaine d'affiches, affichettes et dépliants concernant le Schwung 2006.

Je pourrai ainsi vous faire de la pub...

Voici mon adresse :

BAGINSKI Bernard
1102 rue MONTGOLFIER
62800 LIEVIN
FRANCE


Graag had ik zo'n 6-tal affiches ontvangen ; aantal flyers
mag je zelf beslissen.(ik zal m'n uiterste best doen om alles
aan de man te brengen). Bedankt op voorhand !!!

Van Den Bogaerde Jan
Statiestraat 83
9870 Zulte


Good day,

Kunnen jullie een 3-tal affiches opsturen voor de lokale promo ?
Many thx,

Benny Lingier
Groenestraat 70
B-8210 Zedelgem


Dag Frank,

Ik ben verhuisd naar Kortrijk en woon op 50 meter van de studentencafé's
Misschien kan ik daar wat affiches en/of flyers afgeven.
Indien nodig :

Franky Ledoux


Beste,

Ik zou graag 10 affiches toegestuurd krijgen om in Halle en Sint-Pieters-Leeuw uit te hangen.

U kan deze opsturen naar volgend adres :
Timo de Groot
Galgstraat 155
1600 Sint-Pieters-Leeuw

.......

vrijdag, maart 24, 2006

Een kettingverhaal voor het weekend


Veel mensen zouden Murke graag eens allerhande zaken doen beleven. Murke denkt hierbij aan exotische vrouwen, verre reizen,..... Maar ik denk dat jullie vooral denken aan dikke, sympathieke vrouwen, kuisen, .....

Wel dit weekend mogen jullie eens zelf een verhaaltje schrijven. Probeer onderstaande regels te respecteren :
  • Schrijf maximaal 4 à 6 regels per keer
  • eindig met een cliffhanger of .... zodat de volgende kan verder fantaseren
  • voor de rest is alles mogelijk, laat je maar eens goed gaan ! Wie weet, wint dit verhaal ooit "de gouden uil". Vul aan in "comments"

Hieronder de eerste passage van het boek.

Murke werd wakker ! Hij keek om zich heen en herkende de kamer niet. Dit was duidelijk zijn slaapkamer niet. Hij opende het raam en keek uit op een grote weide. In die wei graasden koeien, liepen er schapen,.. Murke probeerde zich de vorige avond te herinneren. Plots werd er op de deur geklopt en .....

Een mopje van Pascale Platel

Deze week staat er in de HUMO een artikel over "vrouwen en humor". Pascale Platel vertelt er onderstaand mopje dat ik prachtig vind

Het is rood en het hangt in de lucht. Wat is het ?

Een ongestelde vraag

donderdag, maart 23, 2006

Gratis naar Praga Kahn ?Gisteren zaten Dorito en Murke bij Rodenbach. Ook dit jaar terug op Schwung "Rodenbach van 't vat" mmhh !!

Rodenbach is co-sponsor van de Praga Kahn Tour. We hebben dan ook 6 vrijkaarten gekregen voor het Praga Kahn concert dat plaatsvindt op donderdag 30 maart in het Capitole te Gent (aan 't Zuid). Misschien ideaal voor een avondje uit in Gent.
Het concert is waarschijnlijk reeds uitverkocht dus ....

Ben je geïnteresseerd in één van die tickets, laat het dan weten aan Dorito of Murke

TOTO

Oef ! De emails komen weer binnen. 3 à 4 dagen waren er problemen met het emailverkeer Schwung 2006. We waren onbereikbaar en mensen die tickets bestelden via onze website wisten niet dat hun bestelling ons niet bereikte.

Maar zoals 't schaap zei : "mensen die na 48 uur nog geen antwoord gekregen hebben, zenden wel nog een mailtje" en zo geschiedt inderdaad

Dinsdagavond trok ik naar L'aeronef in Lille om te flyeren. Robert Plant trad er op en L'aeronef was uitverkocht (2.000 personen). Van 18h30 tot 20h00 flyerde ik en de Fransen blijken supervriendelijk "Bonsoir Monsieur", "merci Monsieur", "OOO, Le Suuuung Festival",..... kortom veel lovende woorden voor onze affiche. Ik kan jullie verzekeren dat er ook dit jaar veel Frans zal gesproken worden op le SUUUUUNG Festival.

Gisteren trok ik met Elsbabbel naar Vorst Nationaal alwaar TOTO optrad. We waren gewapend met kilo's flyers en ook hier was men uitermate opgetogen. Veel mensen kenden Schwung al, komen al jaren, waren opgetogen met de affiche,.... Veel mensen vertelden ook anekdotes over een vroegere Schwung-editie..... Als al die mensen nu nog een kaartje kopen, zit het goed.

Elsbabbel (http://elsbabbel.blogspot.com) bleek een volleerde marktkraamster. Met een glimlach en een kwinkslag overtuigde ze iedere bezoeker/bezoekster om naar Schwung te komen. Wat een verschil met opa en 't mienwerkerke op Deep Purple :-)

Ondertussen moest ik even meekomen met de politiecommissaris in zo'n overvalwagen. Hij noteerde mijn gegevens en hij vroeg om de flyers die op de grond lagen nadien op te rapen. Hij was uitermate vriendelijk en hij zei me dat als dit correct gebeurde er geen proces-verbaal zou opgesteld worden.

Toen alle flyers uitgedeeld waren, raapten we de weggesmeten flyers op en er waren er ocharme een 10-tal. Mensen koesteren onze flyers.

Snel de warmte opzoeken van Vorst (we stonden gelukkig op de guestlist). Een Stella bestellen en we nestelden ons op een goede zitplaats. Er waren zo'n 5.000 aanwezigen en klokslag 20h30 begon Toto.

Persoonlijk ben ik niet zo'n Toto fan maar ik had hen nog nooit live gezien dus ik stond open voor wat komen zou. Mooi aangekleed podium en een goed geluid.

Wel, stuk voor stuk zijn de muzikanten van TOTO topklasse o.a. Steve Lukather. De gespeelde songs en show benaderen de perfectie maar de vonk sloeg niet over bij Murke. Sommige van die songs vindt Murke te Amerikaans en te melig bijv. Rosanna,... Bij momenten was het dan wel genieten maar een hoogtepunt werd gevolgd door meligheid.

Toto zijn typische "musician's musicians". Muzikanten bekijken hoe perfectie eruitziet. Steve Lukather vroeg ook "are there musicians in the audience" en veel handen gingen in de lucht.

De sfeer zat er ook niet echt in. Als Murke dit vergeleek met het Deep Purple optreden van 1 maand terug in datzelfde Vorst wel dan was er een gigantisch verschil. Bij Deep Purple stond Vorst in vuur en vlam. Bij Toto kon men spreken van een waakvlammetje.

Na 2 uur verlieten we Vorst. Ik was blij Toto eens gezien te hebben maar daar bleef het dan ook bij.

woensdag, maart 22, 2006

Rimpelrock

Ook de derde leeftijd houdt van stevige rock. Op onderstaand filmpje zie je een oude grijsaard "headbangen". Kwatongen beweren zelfs dat dit Matanza zou zijn :-)

Pinanti is Pinanti

Waarom had Dosko Beveren vroeger geen zo'n supporters ? Dat is nog iets anders dan Marcel Lybeer "Wij willen een doelpunt" of Tuurke "weet je wat ik zeg, niets zeg ik, dat zeg ik !"

Test jezelf op http://www.goalpoker.com/penalty_strip/goalPoker_01.html

dinsdag, maart 21, 2006

Bubbeltje is 31Ons bubbeltje is vandaag 31 geworden !

We herinneren ons nog levendig het feestje van afgelopen jaar en de bijhorende opdrachten. We wensen haar dan ook het allerbeste toe en morgen zorgt Murke op het concert van Toto in Vorst voor spijs en drank voor Elsbabbel nl. 3 Stella's en een braadworst - Murke blijft een romanticus :-)

Je kan haar dagelijkse schrijfsels ook bewonderen op http://elsbabbel.blogspot.com

2 verschillende dagboeken

In een huis, laat ons bijv. zeggen ergens in Dadizele werden twee dagboeken aangetroffen

Dagboek van de vrouw

Ik zag Fred, maar hij deed nogal raar. Ik was die middag gaan shoppen met enkele vriendinnen, dus ik dacht dat het misschien daaraan zou liggen.
In het café was het zo druk dat ik bij hem aandrong om ergens anders heen te gaan waar we beter zouden kunnen praten. Hij lette niet erg op en hij was elders met zijn gedachten. Daarom vroeg ik of we misschien ergens konden gaan eten.

Tijdens het eten leek Fred zichzelf helemaal niet : hij lachte amper en hij leek helemaal geen aandacht te schenken aan mij, wat ik ook zei.
Nu wist ik het zeker. Er was iets mis. Op de terugrit naar huis bleef Fred stil achter het stuur

Thuis aangekomen, nestelden we ons voor de TV. Ik vroeg Fred wat er scheelde maar hij schudde even zijn hoofd en keek vervolgens verder televisie.

Na 10 minuten stilte vertelde ik hem dat ik ging slapen. Ik sloeg een arm om hem heen en zei dat ik zielsveel van hem hield. Hij zuchtte even en grinnikte maar een beetje. Hij kwam me niet direct achterna. Omstreeks middernacht kroop hij toch bij mij in bed.

Ik was verrast toen hij ook nog wilde vrijen met mij.
Toch leek hij er niet helemaal bij. Fantaseerde hij over een andere vrouw ? Ik begon te twijfelen aan mezelf en dacht dat hij mij kwijt wou.
Ik kreeg de traantjes in de ogen en kon de slaap niet vatten

Dagboek van de man

Brugge verloren, toch geneukt

Murkes horoscoop
Bekijk ook even jullie horoscoop

http://www.mandala.be/leeuw.htm

Voor de leeuwen schrijft met het onderstaande :

Omdat je best wel een opschepper bent en meer dan een beetje hou je ervan in het middelpunt van de belangstelling te staan ! Anderen hebben daar meestal weinig op tegen want zij genieten van jouw oprechte warmte en genegenheid.

Vol geestdrift en wilskracht, bij tijden ook trots en verwaand, wil je je eigen zin doen. Je bent echter behoorlijk eerlijk en het respekt van de anderen is belangrijk voor jou.

Je kompromitteert jezelf nooit en je kunt je vastbijten in een doel met vasthoudendheid en toewijding.

Je koninklijke houding brengt je in posities waar leiderschap en autoriteit van belang zijn. Pas ervoor op dat je niet stijfhoofdig, dominerend of neerbuigend doet want dan verlies je de goodwill en de bewondering die je geniet.

Omdat je uitgesproken theatraal bent, leef je je leven op grote schaal, waar en wanneer dat maar enigszins mogelijk is. Je kracht en energie bezielen degenen die met jou in kontakt komen.


Het ei van CompostelaCompostela stuurde me onderstaande mail. Laat maar weten of het lukt bij jullie


Ze hebben er op het werk tijdens de middagpauze aan tafel allemaal mee gelachen, maar hier is het bewijs. Het vraagt wat geduld, maar het is me gelukt.
Net 2 uur geleden, om 19h30 is de astronomische lente begonnen. Dat betekent dat voor 24 uur de zon loodrecht tegenover de evenaar staat. We spreken dan van de equinox. Dit zou de enige keer in het jaar zijn dat over heel de wereld dag en nacht exact even lang duren.
En wat is er dan mogelijk?
Wel, je kan een rauw ei gewoon rechtzetten. Het is uitermate belangrijk dat het ei echt vers is.
Zie de foto's in bijlage. Het is echt geen trucage. Ik heb er al 6 Staan op het aanrecht.
Neem een ei, en ga aan de slag.
Veel succes en laat me weten of het gelukt is !!

maandag, maart 20, 2006

De Grote Ogenquiz - Oplossingen

1. Tom Boonen
2. Véronique De Kock
3. Jean Luc Dehaene
4. Kate Ryan
5. Arno
6. Roos Van Acker
7. Toots Thielemans
8. Pascale Platel
9. Kamagurka
10 Laura Lynn

zondag, maart 19, 2006

Een avondje AnderlechtWe kwamen aan bij het Constant Vanden Stockstadion en Dorito mocht zijn wagen parkeren vlakbij het stadion. Wat een service !

Dorito en 't mienwerkerke waren onder de indruk van de pracht en praal van het Anderlecht stadion. 't mienwerkerke zei : "Als je dat vergelijkt met het stadion van Brugge ewel dan is het plein van Brugge maar eentje van 1° provinciale en dat van Anderlecht is internationale klasse"

We gingen binnen in de Saint-Guidon en we zaten aan tafel met mensen van "De Beverse Feesten". Toffe gasten en onze stijl

Eerst kregen we champagne à volonté. Dorito was onze BOB van dienst maar maakte toch één fles champagne soldaat. Hij zei vervolgens : "van champagne word je niet dronken !"
Onze tafel werd bediend door een exotische schoonheid met prachtige donkerbruine ogen. Murke werd een beetje verliefd. Dorito en 't mienwerkerke bekeken het meisje niet eens want het zijn trouwe echtgenoten.

Vervolgens aten we hammousse, diverse soorten vis, konijn, spruitjes mmhh..... Dit ging gepaard met uitstekende witte en rode wijn. Wij pinkten een traantje weg toen we dachten aan "de slange", de vroegtijdige bejaarde die zo'n grote afstand tussen Roeselare en Brussel op zijn leeftijd niet meer aankan.

Dorito was ook reeds VIP geweest op FC Brugge en hij zei : "Als je het eten en de omkadering van Anderlecht vergelijkt met Brugge wel dan is Brugge een veredelde refter"

En dan de match. In één woord DROOMVOETBAL. We zaten in onze business-seats achter glas, Cohiba in de mond en hadden een prachtig overzicht van het spelgebeuren. Prachtige combinaties, super Zetterberg,.... 't mienwerkerke zei : "wel, op FC Brugge kun je zo'n voetbal niet zien, 't zijn daar inderdaad pottestampers". Murke was blij dat 't mienwerkerke eindelijk tot de jaren van verstand gekomen was. 't mienwerkerke vroeg mij ook dit niet te verklappen in het café want hij was een beetje bang van de represailles van Koentje Spuuge, Vanhaverdinges en Fredflik.

Tijdens de rust was er koffie en amaretto en in Murkes maag was er nog een klein plaatsje vrij voor een chocolademousse.

In de tweede helft terug droomvoetbal en de einduitslag was Anderlecht 4 Beveren 0

Nadien dronken we nog enkele pinten met de mannen van "De Bevers Feesten" in de Coca Cola VIP - sportbar.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar. En na deze zware thuiswedstrijd van Anderlecht wacht er hen volgende week een gemakkelijke uitwedstrijd

zaterdag, maart 18, 2006

Proficiat !!

Matanza, 't mienwerkerke, Country Filip en onze webmaster El Fish hebben ervoor gezorgd dat onze affiches en flyers in een recordtempo af zijn en dat men ze kan downloaden.

Deze prachtige affiches en flyers kan je bewonderen en downloaden op onze website

www.schwung.be

Download vooral eens onze flyers. GEWOONWEG SCHITTEREND !!

Well done boys

nonkel Murke

P.S. en nu snel vertrekken naar Anderlecht

vrijdag, maart 17, 2006

Joke Van de Velde

Trouwe Murke-lezers zullen weten dat ik vorig jaar een tijdje samengewoond heb met Joke Van de Velde. Maar na tal van zaken besloten we uit elkaar te gaan.

Kijk bijv. in het archief van 26 augustus t.e.m. 30 augustus 2005. Het betreft de artikels "Een doodgewone dag ten huize Murke". Begin bij 26 augustus ! (zie onderstaande link)

http://murke.blogspot.com/2005_08_01_murke_archive.html

Maar sedert begin februari trekken we weer nu en dan met elkaar op. Het klikt weer tussen Joke en Murke. Er is echter één probleem. Telkens we ergens afspreken, belt ze me op dat ze iets later zal zijn. Eerst maakte ik mij daar druk om maar nu kwam ik via een bewakingscamera te weten wat de reden is. Ja ...... blondjes en hersencellen het blijft een zeldzame combinatie

Bekijk onderstaande beelden van de bewakingscamera

En de voetbalkenners zijn .........

DORITO en 't MIENWERKERKE !!!

Zij mogen morgen mee naar Anderlecht. Zij waren ook de enige personen die onderstaande 3 vragen correct hebben beantwoord.

Ook Vanhaverdinges zag goed eten, uitgebreid drinken en eindelijk eens schoon voetbal zien, wel zitten maar jammer genoeg wist hij enkel het antwoord op vraag 3.

Hieronder nog eens de 3 meerkeuzevragen. Het juiste antwoord staat in het vet

1. Welke Anderlechtspeler was in het seizoen 1973-1974 topscorer van België ?

Attila De Hun
Attila Ladinsky

2. Welke bleiter speelde ooit nog bij Anderlecht ?

Gert Verheyen
Bert Anciaux

3. Wie wordt er dit jaar kampioen in eerste klasse ?

Thor Waterschei
RSC Anderlecht

De Grote OgenquizKijk eens diep in mijn ogen !!

Herken je de 10 bekende Belgen ?

Plaats je antwoorden maar in "comments" (je mag meerdere pogingen ondernemen)

Maandag plaats ik dan de volledige foto's op Murke en dan zullen we ook weten wie het diepst in de ogen kijkt

Veel Succes

O wat haat ik het !!

Deze morgen startte ik de computer op en mijn spambutcher controleerde de binnenkomende mails op spam. In één nacht tijd kwamen er op het Schwung emailadres maar liefst 74 spamberichten binnen met ronkende titels als

Cialis 20 pills 20 mg 129,95 $
She wants a better sex. Al you need is here
Best love drugs @ best store
all products for your health
.........

Moest ik ooit die mensen tegenkomen die iedere dag mijn mailbox volstoppen met deze zever wel dan zou ik met veel plezier die gasten een bok op hun muil geven.

En dan moet je weten dat Murke in zijn leven nog nooit gevochten heeft.

Kots, Kots, Kotsbeu ben ik die dagelijkse portie spam

donderdag, maart 16, 2006

Frank's doe-het-zelf-abortus set

Gisteren vroeg de slange zich af of er ergens op deze wereldbol "kleine Murkes" rondliepen.

Wel slange, ik verklap je een groot geheim. Lang geleden ontwikkelde ik iets. Bekijk onderstaande video die mijn product promoot in de Verenigde Staten.

Op die manier blijf ik gevrijwaard van kleine Murkes


Ben jij een echte Houdini ?
Test jezelf !

Kan je ontsnappen ?

http://www.sarbakan.com/images/portfolio/houdini/gameEn/houdini1.html

Schwung 2006 in de stations

In december ging ik naar Brussel met de trein. Het was al een tijdje geleden dat Murke de trein nam en de trein is inderdaad altijd een beetje reizen.

In de wachtzaal in Roeselare keek ik naar de lichtkrant en las ik alle boodschappen. In Brugge moest ik even wachten en terug keek ik naar de lichtkrant.

Alle boodschappen op die lichtkrant had ik dan ook twee maal gelezen op één dag. Ik vond dat een uitstekend promomiddel voor Schwung 2006 ( www.schwung.be )

Onlangs vroeg ik dan ook de tarieven op bij de firma Comabel en die vielen mee met als gevolg dat je vanaf morgen, vrijdag 17 maart, in alle onderstaande stations, per dag minstens 100 "Schwung 2006" spots kan aanschouwen en dit tot en met 17 april

12 NMBS stations

Aalst
Gent St. Pieters
Lokeren
Sint-Niklaas
Berchem
Herentals
Mechelen
Blankenberge
Brugge
Kortrijk
Oostende
Roeselare

2 metrostations

Antwerpen Groenplaats
Antwerpen linkeroever

Als je in de komende dagen/weken in één van bovenstaande stations komt, kijk dan even of onze spot te zien is op de lichtkrant en laat het maar weten in comments. Eén spot bestaat uit 4 beelden.

TETTEN
riep 't mienwerkerke gisteren luidkeels.

Maar ja, 't is dan ook iets moois. Rationeel kun je niet verklaren waarom mannen zich aangetrokken voelen tot een koppel tetten en bijv. niet tot appels aan een boom.

Er wordt dan ook zeer veel geleuterd over borstvergrotingen,... Naar het schijnt geven sommige ouders hun dochter een borstvergroting als eindejaarsgeschenk. Zalig de armen van geest, denkt Murke dan.

Men wordt geboren met grote of kleine borsten, een lange of korte piet... and that's it.

Maar ben je toch eens benieuwd naar een borstvergroting, ga dan eens naar onderstaande site waar je een simulatie van een borstvergroting kan uitproberen

Ja, ik weet het. Maar het kan niet altijd niveau zijn op Murke :-)

http://www.otsuka-biyo.co.jp/lineup/bust/simulation.html

woensdag, maart 15, 2006

Sushi

Sommige hippe mensen hebben de mond vol van sushi. Murke is niet hip en beperkt zich qua koude vis het liefst tot Noorse zalm en tonijn in eigen nat.

Nu blijkt uit onderstaand filmpje dat de Japanner over een gezonde portie humor beschikt en de draak steekt met de sushi-hype.

Murke vindt dit een schitterend filmpje

dinsdag, maart 14, 2006

VIP op AnderlechtWie gaat er a.s. zaterdag 18 maart mee naar Anderlecht - Beveren ?

Ik heb 3 VIP-behandelingen met vooraf etentje, business loge, drank à volonté. En natuurlijk kun je de beste ploeg van het land aan het werk zien :-) (en 't is niet Beveren hé, een mens moet de 'comments' voor zijn).

Mail me indien interesse. We laten ons eens goed verwennen. We moeten omstreeks 17h00 in Brussel zijn.

Een vaas of 2 gezichten
Iedereen kent die optische illusie waar men eerst een vaas ziet en nadien twee gezichten.

Wel er is nu een firma waar je via jouw profiel zo'n vaas kan maken. Zie bovenstaande foto's.

Als Matanza ooit zoiets laat maken, zal men denken dat er brokje afgebroken is in het midden van de vaas :-)

Heb je 150 $ teveel en wil je zo'n prul kopen, ga dan naar

http://www.turnyourhead.com/index.php

The Darkness en Jacklyn Smith


Gisteren vertrok ik om 16h00 richting Brussel, meer bepaald naar de AB waar The Darkness geprogrammeerd stond.

Eerst ging ik naar "El Metteko" om iets te eten (www.metteko.com) El Metteko is een gezellig café/restaurant, gelegen tussen De Beurs en de AB. Er wordt opgediend door twee ravissante café-au-lait'jes die een aangeboren, prachtige glimlach etaleren. Murke koos voor "Tapas à carne" en verschoot zich een bult toen die exotische schoonheid het gevraagde bracht. Op mijn groot bord o.a. 5 boudins (diverse middelgrote worstjes), een groot dik stuk tortilla en 2 pikante ballen. Murke genoot uitermate van dit gerecht en keek ondertussen het café rond waar altijd mooie natuur samentroept. Murke at ongeveer de helft op van dit supergerecht en betaalde hiervoor 8 € (je leest het goed, 8 € voor een uitstekend gerecht in hartje Brussel)

Rond 19h00 verliet ik het stadscafé en begon ik te flyeren aan de AB. Na een halfuur waren mijn flyers op en ging ik binnen. En inderdaad de AB is rookvrij geworden en er wordt streng gecontroleerd. Je mag wel op straat roken en je krijgt dan een stempel om even de AB te verlaten.

De zaal was niet uitverkocht en de opwarmingsmuziek voor "The Darkness" mocht er zijn o.a. AC/DC en het laatste nummer voor hun optreden was "Cold Sweat" van Thin Lizzy. Twee tienermeisjes spraken me aan en vroegen van wie dit nummer was. Murke was verheugd dat ze Thin Lizzy kenden.

Dit deed Murke terugdenken aan zijn muziekverleden. Murke groeide op in het pré-MTV tijdperk. Murke luisterde als jonge tiener 's avonds en 's nachts naar Fréquence Nord waar men het betere werk draaide. Verder reed hij wekelijks met zijn fiets naar de mediabus in Izegem waar hij telkenmale 5 LP's ontleende (CD's bestonden nog niet). Op televisioneel gebied had men iets later Chewing Rock op RTL met Georges Lang en op NL vanzelfsprekend "Avro's Toppop". Via Avro's Toppop werd Murke zich ook bewust van zijn mannelijkheid. Zijn onderbuik begon te tintelen bij het aanschouwen van Debbie Harry, Kate Bush, Agnetha Faltskog (de blonde van ABBA) en vooral van Jacklyn Smith (Charlie's Angels). Murke had toen reeds smaak want sommige van zijn vrienden bevlekten hun lakens voor ocharme Frida (de roste van ABBA) en één vriend vulde menig zakdoek voor Farah Fawcett (Charlie's Angels). Bij die laatste vriend is het trouwens de verkeerde kant opgegaan (bij Farah Fawcett trouwens ook)

En "The Darkness" dan ? Wel de gimmick heeft zijn beste tijd gehad. Op het podium staat een middelmatige marketingmachine. En indien Leigh en Baigent, Dan Brown een proces aandoen wegens plagiaat. Dan mogen Vanda & Young zeker een proces aanspannen tegen The Darkness want ze hebben zeer veel gepikt van AC / DC

Na 40 minuten verliet ik het optreden. Het kon mij niet echt bekoren en Murke vindt dat bijv. Biff Byford van Saxon meer rock & roll présence heeft in zijn kleine teen dan dit marketingproduct dat men "The Darkness" noemt.

Thuisgekomen kroop Murke in bed en droomde hij dat Jacklyn Smith de overgebleven boudins in zijn mond stopte.

maandag, maart 13, 2006

zeven rovers


Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde : Het was nacht, een zéér donkere nacht, zeven rovers zaten rond het kampvuur en plots ... sprong de roverkapitein recht en hij vertelde ... (wordt vervolgd)

zondag, maart 12, 2006

De klucht van "De Stove"

Ieder jaar in Peer vertelt Oguh de klucht van "De Stove".

Maar dankzij Murke kan je nu reeds genieten van deze supermop. Zet het geluid maar luid

zaterdag, maart 11, 2006

Herken de platenhoes (voor gevorderden)De vorige "Classic Rock" - hoezen bleken iets te gemakkelijk. Voor Kwabberneute, Francky, Redel en de vele muziekspecialisten was dit een fluitje van een cent.

Hierboven terug 10 "Classic Rock" - hoezen of fragmenten ervan. Het niveau is iets moeilijker. Ik ben er toch van overtuigd dat ook nu de specialisten alle oplossingen vinden. Veel zoekplezier !