vrijdag, december 30, 2005

David Davidse & Tante Erna - Hun verborgen leven !!!!De bel ging !

Aan de deur stond een ruige zigeuner met grote snor en zwarte hoed. Hij overhandigde me een schijfje en zei :

"Murke, als jij het al erg vindt dat 't mienwerkerke en tetje naar Natalia gaan, publiceer dan even deze foto's van David Davidse en Tante Erna....."

"Kijk ook even hoe tante Erna bijna haar tetten toont aan Eddy Wally."

Hierbij dankt Murke die vriendelijke zigeuner

donderdag, december 29, 2005

Oudejaarsavond

Zojuist kreeg ik bezoek van "t mienwerkerke" en "Dorito". Zij zijn de koks van dienst op Oudejaarsavond. Het wordt een 7-gangenmenu en ze lieten me even het hoofdgerecht voorproeven (zie foto). Als dit het hoofdgerecht wordt, zal ik vooraf nog wel even een frituur bezoeken want met zo'n mini-portie is Murkes maag niet gevuld.

Murke had direct door dat ze met bijbedoelingen op bezoek kwamen. Ik besloot enkele flessen champagne open te trekken om hen tot loslippigheid te verleiden. In eerste instantie zei "'t mienwerkerke" dat ze mijn "Perfectdraft" nodig hadden. "Geen probleem" zei ik.

Na een tweede fles champagne kwam de aap uit de mouw (Voor 'de slange' "kwam de aap uit de porseleinenkast"). Dorito refereerde naar mijn mannelijkheid. Hij zei : "Murke, we willen je niet omkopen maar op Oudejaarsavond willen we terug winnen van de vrouwen in de quiz. We vinden het je taak als man om ons daarin te helpen". Ik zei : "Dorito, je hebt volkomen gelijk" en ik overhandigde hen de vragen.

Dolgelukkig verlieten deze alzheimers mijn appartement met mijn Perfectdraft en ........... de vragen van Oudejaarsavond 2004 :-)

"The Real Battle of the Sexes" a.s. zaterdag in de residentie van 't mienwerkerke !!!!!!

Murke l'incorruptible

Vrouw of koppel gezocht ?


Is er een vrouw bereid mij te vergezellen naar de "verkiezing van de West-Vlaming 05". De show + receptie vindt plaats in "De Vossenberg" te Hooglede.

Of is er een koppel bereid om Schwung te vertegenwoordigen op dit gebeuren ? Laat het maar weten, ik zorg dan voor de rest.

Datum : woensdag 18 januari om 19h00

"Boule et Mie"Na een reis van 1h45 stond ik in het Jubelpark (trein Roeselare-Brussel Centraal en vervolgens metro Centraal tot Mérode). Groot was mijn vreugde toen ik zag dat het Jubelpark bedolven was onder een sneeuwtapijt.

De triomfboog (zie foto) kwam uitermate goed tot zijn recht in dit winterlandschap. Dit is één van de weinige initiatieven waarop Leopold II trots mag zijn. Verder hoort hij, omwille van zijn massamoorden in Congo, thuis is het rijtje Hitler, Stalin en Mao.

Dan naar het museum. Buiten stond een wagon van de Trans-Siberische-Express. Toen ik binnenkwam waande ik me echt in een aflevering van "De Collega's". Zoals op nog zovele plaatsen in Brussel is de modernisering nog niet ingetreden. Je zag er nog een armtierig loket uit de jaren '60. Aan de ingang stond een suppoost met een iets te korte trui (of een iets te dikke buik), inclusief hangsnor m.a.w. een Hilaire Baconfoy. De eerste indruk is dus absoluut niet goed. Als men dat vergelijkt met musea in bijv. Engeland of Frankrijk is er een hemelsbreed verschil.

Indien je geïnteresseerd bent in het onderwerp is dit een mooie tentoonstelling. Je volgt het traject van meer dan 9.000 kms van Moskou over Yekaterinenburg (waar de Romanovs vermoord werden), Irkutsk, Novosibirsk tot in Vladivostok. Onderweg weerklinkt prachtige, uiterst melancholische Russische muziek. Na 40 minuten verliet ik tevreden de tentoonstelling. Ik had me nog "Trans-Siberian-Express" aangeschaft, de Engelse "Lonely Planet"-gids van dit traject.

Ondertussen had mijn eetdate afgebeld wegens ziekte. Jammer maar helaas. Eerst nog even rondgewandeld in het ijskoude, met sneeuw bedekte Jubelpark. In het Jubelpark was gekrijs te horen van ...... grasgroene parkieten en papegaaien. Tientallen van deze vogels zatten in de kale bomen en met hun groene kleur vielen ze uitermate op. Murke denkt dat ze deze vogels tijdens de dag loslaten in het park en dat ze 's nachts ergens in een warm kooitje zitten want dit zijn toch geen vogels voor deze temperaturen. Maar zeker weet ik het niet.

Ik besloot te wandelen tot de Naamse Poort alwaar ik nog een goed restaurantje ken. Ik wandelde via de saaie Europawijk 'Schumann', Luxembourg, het bruisende Elsene, het Afrikaanse Matonge tot aan de Naamse Poort.

In Ixelles (Elsene) zag ik het restaurant met waarschijnijk de mooiste woordspeling die een restaurant kan hebben. De naam van het restaurant was "Boule et Mie". In Matongé was ik één van de weinige witte. Ik liep geamuseerd door een gallerij waar o.a. jonge Afrikaanse vrouwen extensions laten weven in hun haar. Een mooie Afrikaanse vrouw verliet de kapper en keek nog even in de ruit van de etalage om te zien of het resultaat OK was. Ik stak mijn duim in de lucht ter goedkeuring en ik kreeg een mooie Afrikaanse glimlach terug. Het leven kan toch simpel zijn.

Na een uiterst lekkere steak wandelde ik via het Koningsplein tot het Centrum van Brussel. Op de Grote Markt kon je op de koppen lopen.

Ik vervolgde mijn weg tot de vismarkt alwaar een grote gezellige kerstmarkt was. De temperatuur was onder O°C. En daar ik nu reeds meer dan 5 uur gewandeld had, deed de warme Chocomelk met Baileys ongelooflijk deugd.

Dan maar eens binnenspringen in "De Kafka" http://www.ebru.be/Cafes/CafKafka.html.
Een café met goede muziek en waar je diverse kranten kan lezen. Achter den toog stond een mooi "café au lait"-negerinnetje met terug een warme glimlach op haar gezicht. Murke ontdooide direct en genoot van een espresso + cognac.

's avonds keerde ik tevreden terug naar Roeselare. Onderweg had ik nog een mooi geschenk gekocht voor mijn jarige moeder.

woensdag, december 28, 2005

Een dagje Brussel

Joehoe !!

Ik vertrek zo dadelijk met de trein naar Brussel. Ik maak er een dagje Brussel van. Op het programma o.a. volgende zaken :
 • de tentoonstelling "Trans-Siberische-Express" in het Jubelpark
 • veel wandelen in Brussel
 • mensjes kijken
 • een cadeau kopen voor mijn moeder want ze is vandaag 68 geworden. Ja, ze verjaart op "onnozele kinderendag" en we zijn er nog uit of dit betrekking heeft op haar of op haar kinderen ?
 • een lekker etentje met ........ (?)
 • nadien nog een paar Brusselse cafés vereren met mijn aanwezigheid

dinsdag, december 27, 2005

De invloed van Hollywood


Hoe komt het dat sommige vrouwen tijdens het kussen hun linkerbeen lichtjes opheffen ? (gene zever, ik ken 3 zo'n vrouwen)
Hoe komt het dat mannen meestal de rekening betalen in het restaurant ?
......

Luc De Vos schrijft in zijn boekje "De Volksmacht"

"De liefde zoals wij die nu kennen, met dat geknuffel en dat strelen en dat voorspel en die etentjes bij kaarslicht, die romantiek die wij in het dagelijkse leven toepassen, dat is allemaal uitgevonden in Hollywood. Wij apen die toestanden uit die films na. Uit onszelf waren wij daar nooit opgekomen"

Murke denkt dat daar een grote grond van waarheid in zit. Murke denkt dat zijn betovergrootvader en betovergrootmoeder daar allemaal geen rekening mee hielden (ze kenden het niet). Murke stelt zich voor dat bij het eerste lentezonnetje de hormonen begonnen op te spelen bij zijn betovergrootvader en als hij dan zijn betovergrootmoeder zag passeren in haar wijde rok, hij zijn klompen afsmeet en roef.... derop ..... en derover. Hij vroeg zich zeker niet af of zijn vrouw klaargekomen was, van de G-spot was er zeker nog geen sprake...

Maar ja, deze heerlijke tijden zijn definitief verpest door Hollywood :-)

maandag, december 26, 2005

Het laatste nieuws

Ik zal niet uitweiden over het niveau van de journalisten van "Het Laatste Nieuws" maar inzake rekenen behoorden ze duidelijk niet bij de eersten van de klas

Zoek de fout in onderstaand artikel

http://users.telenet.be/overgrimm/Artikel_10x.jpg

zondag, december 25, 2005

Proficiat mienwerkerke !
Morgen maandag is 't mienwerkerke jarig.

Een mijnwerker moet veelvuldig door zwarte gaten.... ons mienwerkerke zit nu en dan met een zwart gat. Ik las onlangs in een medisch tijdschrift dat een mens maar zo oud is als de tijd die hij zich effectief herinnert. Dus mienwerkerke van harte geproficiateerd met je 29 ste verjaardag.

Ik weet dat je geen wijnliefhebber bent dus krijg je eerstdaags een grote fles bier !

En moest er morgen ergens een drink zijn, laat het maar weten :-)

Een kerstkaart van Deep Purple
Ook dit jaar kreeg Murke 2 kerstkaarten van Deep Purple (zie bovenstaand, klik op de foto voor grotere weergave).

Murke spaart zo'n zaken niet maar kan zich wel voorstellen dat mensen/fans opgetogen zouden zijn met zo'n kerstkaart van Deep Purple.

Dus als ik iemand een plezier kan doen met zo'n kerstkaart waarop staat "Kindest regards, Bruce, Barbara and Jenny and from Deep Purple Roger, Ian, Steve, Ian and Don" laat het maar weten.

De eerste twee die zich kanidaat stellen in 'Comments' krijgen een Deep Purple-kerstkaart

zaterdag, december 24, 2005

Murke zoekt een partner
Er zijn diverse manieren om een partner te vinden :

- Je kan het proberen via datingsites maar dan kan je voor verrassingen komen te staan :-)
- Je kan het ook proberen via advertenties in kranten en hierboven vind je Murkes humoristische advertentie terug die gisteren verscheen in "The Bulletin" (Britse krant in Brussel)

De telefoon staat hier roodgloeiend ......... blijkbaar zijn er nog veel eenzame vrouwen op kerstdag.

vrijdag, december 23, 2005

De Roze bril
Bekijk de wereld eens door een roze bril !!!

het wordt een rage. Iedereen draagt een roze bril

foto 1 : een zatte OPA met een roze bril. Kijk naar de biervlekken op zijn hemd en op die manier scoort hij nooit in darts. Het bord hangt achter hem

foto 2 : zoetje denkt er sterk over na om "De Poane Preute" om te dopen tot "De Poanen Top"

foto 3 : zelfs Pol "fijne olie" vertelt nu zijn mop over de mijnwerker in het roze

foto 4 : En van Bol wisten we al lang dat hij een "roze" kantje heeft.

Matanza,

als ik goed kan tellen, zijn dit 4 flessen champagne !!

Snake,

Als je maandag een brilletje haalt, misschien is dit een idee voor een brilmontuur

Het verloren labyrint

Matanza bezorgde me het boek "Het Verloren Labyrint" van de Britse schrijfster Kate Mosse. Terug een pseudo-historisch boek dat uitermate vlot leest.

"De heuvels van Carcassonne verbergen al 800 jaar een groot geheim"

Dit boek telt iets meer dan 500 pagina's en heeft reeds 1/3 van zijn geheimen prijsgegeven aan Murke. Het boek heeft parallellen met "Het Heilig Bloed en de Heilige Graal", een boek dat Murke enkele jaren geleden las. Dit boek werd verketterd door de katholieke kerk (altijd een goed voorteken !)

Bekijk onderstaand de mooie trailer van "Het Verloren Labyrint"

http://www.hetverlorenlabyrint.nl/

Zo, twee leestips in één berichtje.

En wat zeggen we dan ??

Dank U Wel Murke

Trans-Siberian Express
De treinreis van Moskou naar Vladivostok spookt al een tijdje door mijn hoofd. In Brussel is er nu een Europalia-tentoonstelling die opgevat wordt als een virtuele treinreis tussen Moskou en Vladivostok.

Onderweg ontmoet je de Chanti in Tjoemen en kom je in contact met de berencultus. In Novosibirsk kom je in contact met de sjamanistische rituelen,....

Ik denk dat ik in de komende jaren deze meer dan 9.000 km lange treinreis zal doen.

Maar als voorbereiding ga ik volgende week een dagje naar Brussel en ga ik de tentoonstelling "Trans-Siberian Express" bekijken in het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis

meer info : http://www.kmkg-mrah.be/nl/algemeen/tentoonstellingen_nu.html

175 jaar België

In de Knack van verleden week stond een interessant artikel ivm de evolutie van prijzen / inkomens.

Prijzen in 1897 :

tarwebrood : 0,35 frank
een ei : 0,10 frank
een kilo boter : 2,90 frank
een smid in een vlasspinnerij verdient maandelijks 26,00 frank

Prijzen in 1954 :

een brood : 7,5 frank
gemiddeld jaarinkomen : 36.000 frank

De Evolutie :

1914 - 2005 : het leven is 200 keer zo duur geworden (in absolute cijfers)
1954 - 2005 : het leven is 7 keer zo duur geworden (in absolute cijfers)

donderdag, december 22, 2005

Messiah
Kraakje Pluimstaart raadde me aan eens te kijken naar "MESSIAH".

Gisterenavond bekeek ik 2 opeenvolgende afleveringen op video. Wel, het bevalt me uitstekend. In tegenstelling tot Dalziel & Pascoe, Midsomer Murders is MESSIAH veel ruwer.

Ik was als het ware aan het scherm gekluisterd. Zelden keek ik zo gebiologeerd toe.

Vanavond kan je de eerste aflevering zien van MESSIAH IV "The Harrowing". In het totaal duurt deze film 4h30. De volgende afleveringen kun je volgende weken zien

info http://www.bbc.co.uk/northernireland/drama/messiah/index.shtml

Dus stem vanavond om 21h40 maar af op CANVAS !


Prettige Kerst

Murke kreeg reeds enkele ouderwetse kerstkaartjes via de post. Een geschreven kaartje doet altijd deugd, waarvoor dank.

Met mijn schrijfkramp begin ik er echter niet aan om kerstkaarten te versturen maar via mijn blog wens ik jullie allemaal het onderstaande toe

http://www.lynxmas.com/mainpage.aspx?id=154b9912-301f-487f-8d5d-b5deead586e3

Top 10 in 't SjampetterkeVrijdag a.s. 23 december is er de traditionele TOP 10 van 2005 in café 't sjampetterke (www.sjampetterke.be). Murke zal je ook achter de draaitafel zien (zie foto vorig jaar)

Andere DJ's zijn o.a. Ronny (Piet Gein), Steve (Man bijt hond), Dirk (Billboard),...

Murke draait zijn 10 nummers om 22h00. Dus misschien een aperitief in "De Preute" om vervolgens richting Sjampetterke te trekken. Kom maar allemaal af !

Hieronder Murkes TOP 10 van CD's van 2005

1. Styx - Big Bang Theory
2. Kenny Wayne Shepherd - The place you're in
3. Alice Cooper - Dirty Diamonds
4. Robert Plant - Mighty Rearranger
5. Southern Voodoo - The Love Militia
6. Molly Hatchet - Warriors of the Rainbow Bridge
7. Def Leppard - Rock of Ages
8. The White Stripes - Get behind me Satan
9. Gotthard - Lipservice
10 Los Lonely Boys - Live at the Filmore

Komen jullie ?

woensdag, december 21, 2005

Murke wint een fles champagne !Murke kreeg een ludieke eindejaarskaart van een gerenommeerd bedrijf. In de omslag stak, naast eindejaarswensen, ook een roze bril (zie foto). Op de kaart stond volgende tekst

1. Zet onze roze bril op
2. Neem een foto van jezelf met de bril op
3. Mail ons jouw foto
4. en je krijgt een fles champagne

Een sprankelend begin van 2006

Uit de oude doos - ideaal eindejaarsgeschenk !!

Wens je jouw partner / vriend / vriendin even te verrassen met een foto van hem of haar uit lang vervlogen tijden op Murkes weblog. Mail dan de foto naar Murke en je mag er zelf het commentaar bijschrijven. Zoek maar in de archieven.

Hierboven reeds twee voorbeelden

1. Matanza & Russische vriend hebben seks met een hoer in een kapelletje. Matanza staat rechts, duidelijk te herkennen aan de witte melkflessen

2. Murke als stervoetballer. Ongrijpbaar voor de tegenstander !

Wie volgt ????

dinsdag, december 20, 2005

Onterechte beschuldigingen t.a.v. Murke

Murkes nieuwe tante was enige tijd geleden pisnijdig. Volgens haar had Murke, in zijn naam, een berichtje geplaatst op de website van Christoff, onder de naam van Trui.

Murke was vanzelfsprekend sterk verontwaardigd bij zoveel onrecht. Murke wist van de verborgen relatie tussen David Davidse & Trui maar zweeg (Omerta).

Maar na zoveel laster moest Murke de waarheid en niets dan de waarheid vertellen

Dus daarom trokken we op onderzoek naar de "La Palma"

Hieronder uitleg bij de foto's

foto 1 : Murkes detectiveteam bestond buiten Sherlock "murke" Holmes verder uit de alzheimers Matanza & 't mienwerkerke. Hier betraden we het overspelig kot "La Palma"

foto 2 : 't mienwerkerke was goedlachs. Hij was supergelukkig want volgens hem had "tetje" zijn liefde beantwoord. Op 9 januari zou hij samen met "tetje" naar Natalia gaan in 't sportpaleis. Toevallig was Murke 's nachts aanwezig als deze date geconcretiseerd werd. Bepaalde mensen zullen morgen dit filmpje in hun mailbox krijgen. Men zal Murke niet meer kunnen beschuldigen van leugens !

P.S. Dinsdagliefje, als je je op 9 januari eenzaam voelt, Murke kan zorgen voor de avond van je leven, Bel mij !!!
Reus, als jij je eenzaam voelt, pech hé :-)

foto 3 : Trui was natuurlijk aanwezig en David Davidse was uitermate opgetogen met deze charmante verschijning. Ze kenden elkaar duidelijk goed. Ik eis bij deze dat mijn nieuwe tante haar ONTERECHTE beschuldigingen intrekt en dat ze als boetedoening éénmaal komt koken ten huize Murke. Bel mij !!

foto 4 : Na een tijdje was er een gevecht tussen Matanza en David Davidse want beide waren tuk op die sexy Trui. Uiteindelijk trok David Davidse met Trui naar het Parkhotel. Hij vroeg me mijn nieuwe tante wijs te maken dat hij nog moest optreden in Kortrijk whoehahahaha

foto 5 : het niveau van de avond was spectaculair al moeten we toegeven dat we ons ontzettend geamuseerd hebben. No kidding !!

foto 6 : The beauty & the beasts !

foto 7 : Bij Nero eindigt het altijd aan een een gigantische wafeltafel, bij de Bevers eindigt het altijd met zatte exemplaren

De eindejaarsvraagjes

Humo heeft ieder jaar zijn eindejaarsvraagjes. En het is altijd het eerste dat Murke leest in de Humo. Dit levert soms verrassende leestips op.

Daarom ook nu op Murke de eindejaarsvraagjes. Aarzel niet hierop te antwoorden. Je hoeft niet op iedere vraag te antwoorden. Het zou tof zijn als iedereen hierover eens nadenkt en de eindejaarsvraagjes invult (doe dit bij "comments"). Gelieve je naam of pseudoniem te vermelden.

Hieronder de vraagjes en de antwoorden van Murke

1. Wat vind je de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar ?

Vlaanderen wordt een natie van azijnpissers. Aan de toog hebben mensen op alles kritiek. En bijna altijd hebben de vreimde het gedaan. Domheid regeert stilaan in Vlaanderen.

2. Wat vind je het beste en wat het slechtste radio-en/of TV-programma van 2005 ?

Beste Radio : Classic 21 & Radio 1
Slechtste Radio : Radio gemaakt door marketingmensen ipv radiomensen o.a. Q Music, Donna,..
Beste TV : De Neveneffecten, Dalziel & Pascoe, De Slimste Mens, Dragons Den
Slechtste TV : alle bevallingsprogramma's, programma's over plastische chirurgie en 99% van VTM

3. Wat vindt U het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film en CD van 2005

Beste boek : De Historicus (Kostova), De Volksmacht (Luc De Vos), Imprimatur (Monaldi & Sorti)
Beste Concert : Saxon (Schwung), Kenny Wayne Shepherd (Los Angeles), Ted Nugent (Las Vegas), Whitesnake (St. Louis), De Buskers (Ingelmunster), Styx (AB), Rammstein (Werchter), Queen feat. Paul Rodgers (Sportpaleis), Dio (graspop)
Beste film : Van Helsing, Der Untergang
Beste CD : Styx "Big Bang Theory" Robert Plant "Mighty Rearranger"

4. Wie wenst U wat toe voor 2006 (ten goede of ten kwade)

Dat iedereen zijn dromen of een gedeelte van zijn dromen kan realiseren en dat hij/zij binnen twintig jaar niet moet zeggen : "Had ik maar ......." Maar dromen moet je soms wel een beetje forceren

5. Stel dat je "carte blanche" krijgt van je partner met wie zou je dan graag eens een romantisch weekend doorbrengen ?

Vanzelfsprekend met alle "slingerbulten" (zie één van de vorige posts) en nationaal met Annelies Van Herck en internationaal met Sophie Marceau

maandag, december 19, 2005

Opa & de elandDit is de laatste foto van Stockholm. Opa kocht een eland voor zijn kleinkind Ronny. Bijna moesten we Opa achterlaten in Stockholm want enkele fracties voor deze foto deed Opa uiterst obscene zaken met de eland. De winkelierster verwittigde de zedenpolitie maar we liepen snel weg.

Wat deed Opa ? Wel raad maar even

De Thuiskomst

Omstreeks 21h30 kwamen we binnen in "De Preute". Na een paar goedkope pintjes trok Murke naar Roeselare.

Murkes appartement was op en top gekuist en er stond zelfs een kleine kerstboom. Kaboutertjes ?????? nee, een lieve mama !

Van kaboutertjes gesproken, nonkel Pol, als je dit leest, ik heb een Zweedse tuinkabouter meegebracht. Ik overhandig deze wel even in de komende dagen.

Murke nam zijn medicijnen en kroop snel onder de wol. Murke sliep terug slecht o.a. niet goed funtionerende luchtwegen en koorts.

Nu snel medicijnen nemen en terug onder de wol want Murke voelt zich absoluut niet lekker. De slange en opa zouden zeggen : "Murke, moeten we bellen naar Werbrouckske ?" Maar, ik zal nog een paar jaar wachten om te sterven.

Eerst wil ik nog enkele zo'n geslaagde citytrips meemaken

Slaapwel

Murke

zondag, december 18, 2005

Stockholm (de laatste foto's)

Foto 1 : Murke & de eend

Foto 2 : Murke opent zijn eerste café in Stockholm (Muren = het Zweeds voor Murke)

Foto 3 : we hebben reclame gevoerd voor "de poane preute". Dus reus zet maar een paar GRATIS potjes klaar

Bye Bye Stockholm

Gisterenavond trokken we naar “The Icebar” maar jammer genoeg was het “fully booked”. Voor sommige zaken reserveer je best in Stockholm. Maar niet getreurd dan maar een “Mongolisch restaurant” opzoeken.

Na een halfuurtje wandelen bereikten we het restaurant. De lange wandelingen hadden ons hongergevoel sterk aangewakkerd.

Er was een uitgebreid buffet waaruit we naar hartelust konden kiezen. We vulden ons bord met garnalen, lamsvlees, kip, rundsvlees, krab, broccoli, champignons, ………… en vervolgens maakte een Mongoolse kok dit klaar op een hete bakplaat …. Heerlijk !

We aten allen zeer veel , en voelden ons achteraf als een leeuw die zopas een gnoe verorberd heeft. De weinige slaap van de afgelopen nachten + het feit dat ik de ganse reis lichtjes ziekjes was, werkten op mijn gestel. Ik was uitermate vermoeid en wenste enkel nog te slapen. Ik maakte dit dan ook bekend aan mijn reisgezellen en blijkbaar waren ook zij uitermate vermoeid. We besloten dan ook om eens vroeg onder de dekentjes te kruipen om morgen fris Stockholm nog even te kunnen verkennen.

Wat vond Murke van Stockholm ?

Murke vindt Stockholm een uiterst leefbare grootstad met een perfecte mix van natuur, ultramodern, hip Zweeds design (niet echt mijn ding, te koel) en prachtige, ornamentale oude gebouwen. De mensen in Stockholm zijn vriendelijk en het vrouwelijk deel van de bevolking is werkelijk adembenemend mooi.

Murkes reisgezellen waren perfect. Allen wilden we iets ontdekken en we hebben elkaar nog beter leren appreciëren. Vanzelfsprekend was de humor een perfect bindmiddel…..we hebben wat afgelachen en het was soms maar best dat de inwoners/inwoonsters van Stockholm ons West-Vlaams niet begrepen.

Stockholm moet ’s zomers ook uitermate mooi zijn. Murke komt er zeker nog eens terug om de stad wat grondiger te verkennen

Binnen enkele uren ga ik ontbijten…. Het Nordic Light Hotel www.nordiclighthotel.com is een absolute aanrader. Prachtig design, mooie kamers en een uiterst uitgebreid ontbijtbuffet bestaande uit o.a. roereieren, spek, warme worstjes, diverse kazen, hesp, koffie, choco, melk, fruitsap, meloenen, bergappelsienen, diverse broodjes, muffins, allerhande soorten fruit en …… ook boules de Berlin en slagroomtaart (wie eet er dit nu in godsnaam ’s morgens ?). Iedere morgen ontbijten wij dan ook gedurende 45 minuten.

Daarna verkennen we voor de laatste maal Stockholm en vanavond vliegen we dan terug naar België.

zaterdag, december 17, 2005

Het groene eiland "Djurgarden"Onze nachtelijke escapade had bij iedereen een kater achtergelaten.

Murke stelde voor om een lange wandeling te maken naar het groene eiland "Djurgarden". Uiteindelijk vertrouwden ze op Murke en gingen we op stap.

Het was ijzig koud en meerdere graden onder O°C (ondanks een prachtig zonnetje). Eerst gingen we een vest kopen voor onze Keniaan want hij was er niet op gekleed. Hij kwam van 30° C naar een heel stuk onder O° en dus dwong een "Everst"-vest zich op. Onze geleerde mag dan alles afweten van bodemonderzoek,..... maar in een kledingzaak is hij echt onbeholpen. Toen hij riep : "Murke, help mij" schoten we alle drie in een luide lach

Onderweg nog even gepasseerd aan een ijspiste en vervolgens betraden we het eiland "Djurgarden". Prachtige natuur, ijs, sneeuw, extreme koude maar een mooi winterzonnetje.

Na anderhalf uur wandelen stopten we om een espresso te nuttigen. De kater was bijna weg. Op het einde van de wandeling begon het door te wegen o.a. spierpijnen bij de slange, verkleumdheid bij De Keniaan, Opa is 20x net niet weggegleden. Murke stikte bijna van 1"Catch Licorice". Catch Licorice is een tabakzakje dat men achter de lippen dient te plaatsen en je krijgt een straffe tabaksmaak in de mond.

Na 3 uur wandelen kwamen we weer in de bewoonde wereld. Van de katers geen spoor meer te bekennen dus snel een bar binnen alwaar we elk een Vodka-cocktail nuttigden.

Nu nog snel een douche nemen en dan gaan we naar "The Icebar". Daarna gaan we naar een "Mongolian restaurant" om vervolgens het nachtleven in te duiken.

Een gat is een gat
Eén van de lijfspreuken van de Slange is "een gat is een gat". Dat dacht ik ook toen ik dit prachtig, zacht rendier zag.

Het voorspel bestond uit het zachtjes strelen van het rendier (foto 1) om vervolgens deze Zweedse schone subtiel van achteren te pakken (foto 2)

Opa (voorheen Ivan met het korte vingertje)De extreme koude, teveel alcohol, overdosis vrouwen........ hebben ervoor gezorgd dat OPA (voorheen Ivan met het korte vingertje) in enkele dagen sterk verouderd is.

Hierboven vind je een recente foto terug van OPA

The Anchor & Omerta

Zopas terug van The Anchor. Een echte hardrockkroeg zoals je ze niet meer vindt in België : goede hardrock (Priest, Dio, Motörhead, Rammstein, Metallica, AC / DC,......) en vooral lekkere wijven

Onderstaande ingrediënten waren ook aanwezig :


 • Veel cocktails gedronken met ronkende namen als een "Whitesnake", een "Screaming Orgasm" en een tiental Gin-Tonics
 • een mysterieuze compact - Midden Oosten-achtige vrouw met de mooiste ogen die Murke ooit in zijn leven aanschouwd heeft
 • 200 à 300 aanwezigen die de "real rock & roll spirit" hadden
 • veel te strenge security & polis. Zatte exemplaren werden 'manu militari' vewijderd. Wij bleken goede toneelspelers. Goed dat 't mienwerkerke niet mee was
 • prachtige cleavages (voor diegenen die het woord niet kennen : de spleet tussen de tetten)
 • Buiten roken bij - 6 ° C want in geen enkel café of restaurant in Stockholm mag er gerookt worden
 • Catch Licorice
 • Schitterende rock & roll vrouwen met een lichte heroine-look : super sensueel, just what Murke wants...... waarom vind je dit soort vrouwen niet terug in België ?
 • Een uitstekend optreden van "The London Leatherboys" met prachtige covers van Dio, Ozzy osbourne, Rainbow, Van Halen,.....
 • DE OMERTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hierboven vind je een paar foto's terug. Als echte vrienden respecteren we de OMERTA. Maar Murke is in het bezit van een filmpje. Indien de persoon niet wenst dat het filmpje gedraaid wordt op Oudejaarsavond, gelieve dan te trakteren met een etentje en we blijven de OMERTA respecteren anders .........................

En morgen gaan we naar de ......................

vrijdag, december 16, 2005

We vervelen ons hier dood !Hopelijk is het snel zondagavond want we vervelen ons hier dood. Hierboven enkele foto's die aantonen hoe we ons vervelen. We missen jullie allemaal heel erg :-)

Verder ben ik sterk ontgoocheld in mijn companen. Murke gleed weg aan het Koninklijk Paleis. Dit was een doodsmak waarbij 3 ruggewervels van Murke verschoven waren. In plaats van Murke te helpen vonden "OPA" en "De Slange" er niets beter op om met Murke te lachen en foto's te nemen. Foei Foei Foei !!

KLIK OP DE FOTO'S VOOR EEN GROTERE WEERGAVE