woensdag, november 30, 2005

Sudoku
Dit puzzelspel staat al geruime tijd in "De Standaard" en deze week vond ik dit puzzelspel ook terug in "Knack".

Ik heb vanavond voor de eerste maal zo'n puzzel opgelost en het was toch even denken. Het duurde één uur voor ik zo'n puzzel afhad. Dat moet sneller kunnen

Bedoeling van Sudoku

Iedere puzzel telt 81 vakjes. Er zijn reeds enkele cijfers ingevuld. Vervolledig de puzzels zodat elke rij (horizontaal en verticaal) en elk 3x3 blok alle cijfers van 1 tot 9 bevatten.

't lijkt simpel maar dat is het niet en Poirot zou zeggen : "It's good for the little grey Cells"

Klik op de puzzel voor grotere weergave en druk de opgave af.

Verder vind je op onderstaande sites ook opgaves. Sommige zijn gemakkelijker dan bovenstaande opgave

http://www.arena51.be/playnow/sudoku/
http://www.sudoku.com/
http://www.dailysudoku.co.uk/sudoku/index.shtml

Veel puzzelplezier !

Stockholm

Nog 14 dagen en dan vertrekt Murke naar Stockholm met de slange, Ivan met het korte vingertje en de Keniaan.

De Zweeds kronen zijn reeds besteld. Hopelijk hebben mijn companen deze ook reeds besteld ?

Murke is ongelooflijk blij want Stockholm ligt reeds bedolven onder een sneeuwtapijtje

Bekijk de Livecam op http://www.retea.se/kamera/kamera.htm

dinsdag, november 29, 2005

Nutteloze maar uiterst grappige website

Een mens vraagt zich soms af hoe men er opkomt.

Murke kreeg spontaan de slappe lach toen hij naar onderstaande site ging. Het is een volledige blanco site met enkel geluid. En Murke belooft op zijn Communiezieltje dat er geen schrikeffect aanwezig is. Dus geluid opzetten

Bezoek de site iiiiiiii.com op http://www.iiiiiiii.com/

Als je jezelf een beetje down zou voelen, komt het bij deze allemaal OK

Quiz "Irish Tunes"
2 x per jaar vindt er in de "Irish Tunes" een gezellige quiz plaats. Een 30-tal teams van 2 personen zitten verspreid in het café of aan de toog. Er worden 60 vragen gesteld over diverse onderwerpen. Tussen de vragen door draait DJ Jozef Coghe muziek die perfect aansluit bij de vragen. Denk daarbij nog een single malt whiskey, een Guinness, een sigaartje en je hebt al een idee van de sfeer.

Murkes 'partner in crime' was terug Elzebubbel. In het voorjaar deden we voor de eerste keer mee en werden we eervol 5de. We hoopten deze avond even goed te doen. Elzebubbel en Murke vullen elkaar goed aan. Sommige zaken weten we beiden of weten we beiden niet.

Verder wist Elzebubbel wat de vertaling van "aneth" was, een product dat Fransen gebruiken in de keuken. Dit bleek 'Dille' te zijn. Zo herkende ze ook meteen het "Concierto voor Aranjuez". Murke wist dan weer dan André Waterkeyn de architect was van het atomium en dat de Nederlandse benaming voor Braine L'Alleud, 'Eigenbrakel' was. Kortom we vulden elkaar goed aan.

We maakten ook enkele domme fouten. Zo verwarden we George Moustaki met George Brassens. Ze vroegen ook een Franse aperitief op basis van een bepaalde plant, die ik vergeten ben, en die je veel ziet op op oude muren (zie foto). Wij gokten op picon maar het bleek SUZE te zijn. Niemand bleek dit drankje te kennen maar Murke moest dit geweten hebben want in 1991 reisde Murke, samen met de slange, naar île de la Reunion en daar hebben we liters SUZE gedronken. Dit was de basisdrank voor de, aldaar zeer populaire, Punch. Shame on me !
Verder gaven we als eenheid voor geluid "decibel" maar dit werd niet goedgekeurd. De eenheid is nl. bel (naar Graham Bell). Een decibel is 1/10 van een bel

Er zat ook een strikvraag tussen nl. "Hoeveel dieren van elke soort nam Mozes mee op zijn ark ?". Wij vonden dit een veel te gemakkelijke vraag en antwoordden toch "2". Het antwoord was natuurlijk "geeneen, want Mozes had geen ark, Noach wel". We zullen deze uitschuiver maar toeschrijven aan de whiskey en de Guinness.

We werden uiteindelijk 4de en vielen net buiten de prijzen. Volgende keer gaan we voor het podium. Met een andere quizploeg, die naast ons aan de toog zat, zullen we gezamenlijk een team vormen om op zondag 11 december te quizzen in de St. Georges.

Omstreeks middernacht verlieten we tevreden de "Irish Tunes". Voor Elzebubbel en Murke mocht het iedere maand zo'n quiz zijn.

P.S. Ons ploegje kreeg felicitaties van niemand minder dan Einstein. Geloof je dit niet ? Kijk dan op de weblog van Elzebubbel

http://elzebabbel.myblog.com

maandag, november 28, 2005

Ook de paus heeft een weblog
Enkel belangrijke mensen hebben een weblog o.a. Elzebabbel, Murke,.... en ja, de paus kon ook niet achterblijven.

Op zijn weblog kun je zijn dagelijkse beslommeringen lezen. Zie bijvoorbeeld onderstaand wat de paus schreef op 22 november

Tuesday, November 22, 2005

New Business Cards

I'm getting some new business cards printed up. I'm not sure what title to list under my name. There are so many options: Your Holiness, Pope of the World, Pope & Chief Executive Officer, Big Pappa. It's so hard to choose.

Bekijk de weblog van de paus op http://askthepope.blogspot.com :-)

Geheime militaire informatie !

Amerikaanse militairen zijn cracks in desinformatie. Murke kreeg vandaag anoniem twee foto's toegestuurd. Deze foto's mochten normaal gezien de pers niet halen

Hoe de bovenste foto afloopt kan je al raden. Bij de onderste foto hoorde men de piloot zeggen "Oops, wrong button"

Klik op de foto's voor een grotere weergave want het zijn prachtige foto's

In bier zitten vrouwelijke hormonen

Enkele maanden terug kwamen wetenschappers tot de conclusie dat er vrouwelijke hormonen aanwezig waren in bier.

Ze lieten 100 mannen in een periode van 1 uur "6 pints of beer" (ongeveer 12 Belgische pintjes) drinken. Het bewijs van de aanwezigheid van vrouwelijke hormonen in bier werd bewezen want :

 • er werd een gewichtstoename vastgesteld bij de mannen
 • de mannen praatten non-stop zonder dat hun woorden ook maar enige betekenis hadden
 • de mannen werden overdreven emotioneel
 • ze konden niet meer rijden
 • rationeel denken was er al helemaal niet meer bij
 • ze zaagden over pietluttigheden
 • ze moesten zitten om te plassen
 • waren niet in staat om op sexueel vlak te presteren
 • ze weigerden zich te verontschuldigen als ze het bij het verkeerde eind hadden

zondag, november 27, 2005

Een dagje met (Kid Creole) & The Coconuts

De Ronde Tafel Roeselare vroeg me 6 maanden geleden of ik een partyband voor hen kon contacteren. Ik stelde hen Kid Creole & The Coconuts voor en dat bleek de perfecte band voor deze avond.

De meeste bandleden kwamen via Londen en de ravissante Coconut Gry kwam uit Kopenhagen. Het vliegtuig had anderhalf uur vertraging maar ze waren toch om 14h00 in Roeselare.

Murke ontving ze in het Parkhotel en eerst kwam de limousine toe met Kid Creole en Bongo. Kid Creole zag eruit als een maffiabaas maar dan het gentleman type. Bongo, de dikke zwarte percussionist van Kid, was een man naar het hart van Murke. Een uiterst gezellig persoon uit Brooklyn (New York) die constant bezig was over vrouwen.

Even later kwam de band toe. Allen eerder jonge snaken die, zou later blijken, uitstekende muzikanten waren.

Vervolgens kwamen de Coconuts toe. Murke kende hen alleen van foto maar live waren ze oogverblindend. Ze waren spontaan (geen artist-dikkenekkerij) en ik geraakte vlot in gesprek met de Kopenhaagse Gry. Dit meisje had zo'n mooie ogen, ze keek vertederd, ... kortom 99,9% van de heteromannen zou daar voor vallen. Murke was ook verkocht !

Dan naar de soundcheck. Ondertussen was Luc Alloo gearriveerd. Hij maakte een knotsgek interview met Kid, Bongo & The Coconuts (natural style). Je kan dit a.s. vrijdag bekijken in Sterren en kometen om 22h15

Meer info op http://www.vtm.be/tv/index_programma_sterren_en_kometen.htm

Na de soundcheck aten we en kreeg ik de gelegenheid om met de groep en de Coconuts te praten. Het waren droomvrouwen. Slim, geen vedetteallures en naast een superlichaam die mooie blik in hun ogen. Murke is er nu definitief van overtuigd dat mannen "het zwakke geslacht" zijn. Geen enkele man zou kunnen weerstaan aan deze vrouwen, een man blijft enkel een prooi die zich soms even kan onttrekken uit de klauwen van een vrouw.

Maar Murke is graag een prooi en hij verdronk in de ogen van de Gry die een schattig soort Engels hanteerde en met haar 2 vlechtstaartjes er echt schattig uitzag.

Na de maaltijd ging de band terug naar het hotel en om 21h45 kwamen ze terug. De Coconuts hadden een metamorfose ondergaan. Natural beauties waren sexsymbolen geworden maar Murke vond dit helemaal niet erg.

Voor het optreden vroegen de Coconuts mij hen te begeleiden tot hun kleedruimte naast het podium. Ze droegen een uiterst sexy, weinig verhullende pinky outfit. We moesten een stukje door de zaal en veel mensen in kostuum en das ontpopten zich tot echte bouwvakkers via hun gefluit (zie voorgaand 99,9 % van de mannen is een gemakkelijke prooi).

Ik werd ook gebombardeerd om het optreden aan te kondigen (zie foto).

Het optreden was 80 minuten pure funk. The real vibes, uitstekende muzikanten, dollen met het publiek en de interactie tussen Kid Creole en de sexy Coconuts (zie foto).

Iedereen was aan het shaken en na afloop was iedereen content. Ook Kid & de band zeiden toen ze de kleedkamer binnenkwamen na het optreden "Very nice gig".

Ze bleven nog een uurtje in de kleedkamer en toen ze het fabriekspand verlieten kreeg Murke nog een nightkiss van The Coconuts en ja hoor....... Murke heeft goed geslapen

Ook Elzebubbel was aanwezig, bekijk haar verslag op http://elzebabbel.myblog.com

Met dank aan "Vrei goe Marc" die deze avond fotograaf van dienst was

Super Quo fanBekijk het artikel op http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GR9KQLE2

zaterdag, november 26, 2005

Pokeravond

Het was weer de maandelijkse pokeravond. Voor het eerst deed Compostela mee. Plaats van het gebeuren was de residentie van 't kort vingertje. Ik zal even de spelers overlopen

Kort vingertje

Toonde zich een uitstekend gastheer : tapas, gevulde champignons, pizza van pizza hut, Spaanse wijn en Cohiba sigaren. Kortom 't was bijna zo goed als bij Murke.
Eindresultaat : winst

Compostela

bleek een echt mietje qua pokerspel. Durfde bijna niets inzetten. Genoot uitermate van de pizza. Kwatongen beweerden dat het lang geleden was dat Compostela nog warm gegeten had. Was uitermate opgelucht dat hij zijn BMW niet verspeeld had. Hopelijk speelt hij de volgende keer wat avontuurlijker
Eindresultaat : winst

De Slange

Had terug moeite met het tellen en het volgen van het spel als het snel ging. Naast een kale knikker is dit een tweede eigenschap van ouderdom. De versprekingen waren niet meer te tellen. Hij had het bijv. over de Bevernaar Marmotje (Margodt). Op een bepaald moment zei hij : "Ik kijk de boom uit de kat" etc....
Eindresultaat : winst

Murke

Had zich voorgenomen om in één uur eens 20 € te verspelen. Op die manier kon ik geld bovenhalen en extra casinochips kopen. Dit tot groot jolijt van de janetten. Murke was er toch van overtuigd dat hij uiteindelijk toch met winst zou eindigen. Wat dan ook gebeurde ! Murke moet extra moeilijkheden inlassen om de pokeravonden met de janetten wat spannend te houden
Eindresultaat : winst

Een goed lezer zal gezien hebben dat er 4 personen gewonnen hebben. Dan moet er toch iemand veel verloren hebben en ja hoor ....

't mienwerkerke

Hij was gedrogeerd toen hij aankwam en hij betrad de pokerkamer in .... PYAMA ? 't mienwerkerke dronk "Saskia" water en leed aan flatulentie
Eindresultaat : verlies

De volgende afspraak is bij 'de slange'. Murke sprak reeds af met 'kort vingertje' om op voorhand iets te gaan eten want de kookkunsten van 'de slange' zijn erbarmelijk

vrijdag, november 25, 2005

Hoe komt men op Murkes weblog terecht ?

Murke kan nagaan hoe mensen op Murkes weblog terechtkomen. De laatste dagen tikten mensen onderstaande zaken in op "Google" en kregen Murkes weblog bij de eerste 10 hits en belandden aldus op Murke.

Doe zelf even de test. Tik één van onderstaande zaken in op google en ja hoor.... je komt op één van de pagina's van Murke terecht

muskusos+steak
"west-vlaming van het jaar" genomineerden
“alles kan beter” hij was een kittelaar
roodharige biljarts
kournikova striptennis
bellen met alain vandam
betekenis voornaam Uma
pepijn + de vogelaar van saksen
farida o' seery + west-vlaming
overstroming + foto's + Ool
picon drank

Een vreemd spiegelei !
Murke heeft zopas een spiegelei gebakken.

Toen hij in de pan keek, zag hij dat zijn spiegelei ongelooflijk lijkt op een konijn (zie foto)

Zou dit een voorteken zijn ?

Liefde is ...

Wie is Compostela ?Murke kreeg veel mailtjes van ongeruste lezers. Ze vragen zich af wie toch die 'Compostela' is die zich vrijwillig opgeeft om poker te spelen met de professionals.

Sommigen vinden het een moedig man, anderen zien in hem een schaapje dat zich vrijwillig laat leiden naar de slachtbank. Mensen vragen ook ongerust : "Laat Compostela vrouw en kinderen na ?"

Wel Murke weet ook niet veel ivm Compostela. Het enige dat we weten is dat Compostela valt op vrouwen van minimum 70 jaar (zie bovenstaande foto)

P.S. Ik heb de ogen van Compostela een beetje onduidelijk gemaakt want de geilheid in zijn blik past niet op Murkes weblog

esperantoGisteren discussieerden we met bepaalde mensen over de kunsttaal "Esperanto". Iemand zei dat "esperanto" reeds bestond bij de Romeinen. Murke dacht dat esperanto ontstond begin 20ste eeuw.

Dus snel even nagekeken en esperanto onstond eind 19de eeuw. Verder vernam ik dat 2 miljoen mensen het esperanto machtig zijn

Alle info ivm esperanto vind je terug op http://nl.wikipedia.org/wiki/Esperanto

's avonds lees ik voor het slapengaan nog even in Knack en lees ik dat er nu esperanto-TV is op het internet. Verder heeft de "esperanto"-portaal site Gangalo (esperanto voor jungle) meer dan 100.000 bezoekers per maand. Bekijk het even

portaalsite www.gxangalo.com
TV www.internacia.tv

En zoals mijn vroegere leraar economie altijd zei : "Murke, ge moogt blij zijn da ge vandaag naar school gekomen zijt want ge hebt weer iets bijgeleerd" zegt Murke "ge moogt blij zijn da ge vandaag Murkes weblog bekeken hebt want ge hebt weer iets bijgeleerd"

Bonan matenon

Murke

donderdag, november 24, 2005

Aimé Antheunis nieuwe trainer Club Brugge !!
Jan Ceulemans mag inpakken !

De nieuwe trainer van Club Brugge wordt Aimé Antheunis.
Vandaag heeft Aimé namelijk in Het Belang van Limburg gezegd dat hij zich een tijdje niet meer met voetbal ging bezighouden :-)

Een maand terug ging ik sedert lang eens kijken naar een match van Club Brugge. Ik stond te wachten aan het loket 'tickets' en zag dat de tickets 20 € kostten. Toen het mijn beurt was, legde ik 20 € op het loketbankje waarop de loketverantwoordelijke vroeg : "Is het voor een ticket of wil je Portillo kopen ?"


Alzheimer slaat weer toe !!

Oguh is een trouwe lezer van Murkes weblog. Jammer genoeg, lijdt deze man aan de ziekte van Alzheimer.

Murke ontving vandaag onderstaande mail


Murke,

Bekijk eens de bijlage.
http://www.superlachen.nl/flash/02.04/biertappen.htm

Misschien voor op de weblog ?

Groeten,

Oguh

Beste Oguh,

Dit kon je reeds zien op mijn weblog op 5 november. Een kuur van water en sesamzaad dringt zich op

een bezorgd Murke

Boekentip - Veit Heinichen !


Redel bezorgde me vrijdag ll. op de quiz een briefje met daarop de naam "Veit Heinichen". Hij zei me dat deze Duitse schrijver uitstekende misdaadromans schreef.

Gisteren haalde ik in de bibliotheek het boek "Vetes" van "Veit Heinichen" en inderdaad dit blijkt een uitstekende schrijver. Murke las tot 04h00 deze morgen in dit boek

Een ideaal boek voor de koude winterdagen !

Mooie bespreking van dit boek vind je terug op

http://www.crimezone.nl/showbook.php?titleID=1552

A propos, vele vrienden/vriendinnen van Murke, hebben nog boeken van Murke in hun bezit. Kun je deze, als je ze uitgelezen hebt, terugbezorgen want andere mensen hebben ook reeds gevraagd om deze boeken te lezen

Alvast bedankt

Bibliothecaris Murke

woensdag, november 23, 2005

Virus TVEr bestaat humoristische Belgische internet-TV, genaamd Virus TV

Iedereen herinnert zich het lullig doelpunt dat Sierens van KSV Roeselare binnenkreeg op Charleroi. Wel Virus TV toont U hoe dit kwam

Bekijk het op http://www.virustv.be/wp/?p=2#more-2

Hoe leerden Patrick Dewael & Greet op De Beeck elkaar kennen, wel dat was tijdens de Lovers League. Meer info op Virus TV

Bekijk het op http://www.virustv.be/wp/?p=1#more-1

Zet het geluid aan voor het bijhorend commentaar

Je bent wat je draagtEen Britse lifestylejournaliste en een Britse journalist hebben een studie gemaakt ivm enkele outfits. Is een man met rode sokken 'arrogant'. Is een vrouw die hoge laarzen draagt 'dominant' ?

Hoge laarzen

Murke houdt van hoge laarzen. Volgens de Britten weten dames die platte rijlaarzen dragen amper hoe een manège er langs de binnenkant uitziet, maar ze willen wel de indruk wekken een stal vol renpaarden te bezitten m.a.w. voor mannen te mijden exemplaren want enkel geïnteresseerd in status en geld. Vrouwen met nauw aanpassende, hoge boots (mmmmmhhhhhh) willen als een gelaarsde kat domineren, maar hebben vooral een groot gebrek aan zelfvertrouwen. Murke is altijd bereid het zelfvertrouwen van deze dames op te krikken :-)

Pyama of boxershort en T-shirt

Volgens beide journalisten kunnen, mannen in pyama, genieten van vele kleine dingen. Mannen die rondlopen in T-shirt en boxershort denken modern en sexy te zijn, maar zijn het zeker niet. Hun verlangens zijn vaak misplaatst, en sommigen lijden zelfs aan grootheidswaanzin. Murke loopt soms rond in een Japanse pyama of in een feloranje Alice Cooper T-shirt. Wat moet Murke daar van denken ?

Vrijdagavond pokernight

a.s. vrijdag is het opnieuw pokernight. Murke kreeg zopas onderstaande uitnodiging


Hallo pokermietjes en -groentje,

Vrijdagavond 25/11 is het pokernight. Die avond zullen we ons nieuw pokerlid ‘Compostela’ inwijden in de mysterieuze maar keiharde wereld van het pokeren.
Omdat het zijn debuut is, zullen we hem nog een beetje sparen. Daarom zal een kommetje met dieetkaas en water voor hem klaar staan terwijl Snake, Murke, Rachid en ikzelf (Kort vingerke) zich tegoed zullen doen aan Spaanse wijn, tapas en pizza. Laat het ons smaken.

Groetjes,
Short Finger (but fast)


Let vooral op de aanspreking "pokermietje". Wel, Geachte tegenstanders, de laatste persoon die me aansprak met pokermietje (cfr. het was in Chicago) moest op het einde van de avond zijn huis verkopen om Murke te betalen. Jullie zijn gewaarschuwd.

P.S. Compostela, je kan nu nog terug ....

dinsdag, november 22, 2005

Kangoeroe
vrijdag ll. won ik op de quiz het boek "Jongens & Wetenschap" (deel 2). Het boek bestaat uit talrijke korte hoofdstukken zodat je jezelf per leesbeurt kan beperken tot 3 à 10 pagina's. Dit maakt het een ideaal boek voor op het toilet, juist voor het slapengaan, tijdens het eten,....

Zopas las ik tijdens het middageten van waar de naam Kangoeroe afkomstig is. De auteurs, Sven Speybrouck en Koen Fillet, vertellen er direct bij dat ze er 'geen lap van geloven' maar dat het verhaal te mooi is om het niet te vertellen.

Kapitein James Cook had in de buurt van Australië averij opgelopen en moest voor anker gaan om zijn mannen het schip te laten herstellen. Zijn hongerige matrozen gingen op duivenjacht maar zagen in het binnenland rondspringende honden.
"Hoe noemen jullie die dieren ?" vroegen de Engelsen aan de eerste de beste aboriginal die ze tegenkwamen. Waarop die mens antwoordde : "Ik versta u niet" (in het aboriginals "Kan ga roe") Vandaar ....

Kristallen bolDit is echt ongelooflijk !!

Deze kristallen bol leest jouw gedachten. Hoe werkt het ?

 1. Neem een willekeurig getal in gedachten tussen 10 en 99
 2. Trek van dit getal de som van de 2 cijfers af
 3. Kijk op de tabel op onderstaande site en zie welk symbool er overeenkomt met het getal
 4. Klik vervolgens op de kristallen bol en ja hoor ... jouw antwoord komt tevoorschijn

bijv. je neemt in gedachten het getal 84. Van 84 trek je 12 (8 + 4) af = 72. je kijkt vervolgens op de tabel en je klikt op de kristallen bol.

Murke deed 3 pogingen en telkens was het resultaat correct. Murke is er nog niet achter gekomen hoe dit werkt. Maar normaal moet dit iets simpels zijn.

Laat even weten of deze test ook bij jullie werkt en indien iemand van jullie weet, hoe dit werkt, laat het maar weten.

Test jezelf op http://trunks.secondfoundation.org/files/psychic.swf

magisch Murke

maandag, november 21, 2005

Waarschuwing !!

Sunshine of your loveBen je in het weekend, als man, niet aan je trekken gekomen ?

Bekijk dan eens het onderstaande. "Sunshine of your love" van Cream klonk nog nooit zo mooi

Enkel geschikt voor "meerderjaardigden" :-)

http://www.getthewholething.co.uk/

Pookmail !

Als je surft op het net , kan je soms gevraagd worden je emailadres op te geven om bijv. een password te mailen.

Velen geven niet graag hun persoonlijk emailadres op want dit kan mogelijks spam uitlokken

Voor deze mensen is er nu dé oplossing nl. pookmail. Je maakt een fictief emailadres aan, je kan de info die binnenkomt op dit emailadres controleren. Na 24 uur verdwijnt dit emailadres echter onherroepelijk. Ideaal om spam tegen te gaan

Bekijk het op www.pookmail.com

zondag, november 20, 2005

AmateurtoneelVan jongsaf aan ging Murke met plezier kijken naar de plaatselijke amateurgezelschappen. Murke vond het decor, de sfeer,... indrukwekkend. Daarenboven schitterden enkele van Murkes nonkels nu en dan op de planken en Murkes tante was ongetwijfeld de beste actrice die ooit op de Beverse planken stond.

Murke herinnert zich nog levend stukken als "Puin", "Het dagboek van Anne Frank", "St. Emillion", "Gaslicht",... Stuk voor stuk waren dit prachtige stukken.

Murke, evenals de slange stonden ook ooit op de planken. Eerst waren er de 3 revues. Dit waren hoogtepunten voor zowel spelers als publiek (zie bovenstaande foto met een jonge David Davidse en een Nonkel Pol 20 kg geleden, klik op de foto voor een grotere weergave). Murke acteerde dan nog in "Blaise" maar had voldoende zelfkennis om te beseffen dat er in Murke geen groot acteur schuilde. Murke besloot dan ook wijselijk dat het bij dit enige optreden zou blijven.

Naast amateurtoneel ging Murke vroeger veelvuldig naar het theater in binnen-en buitenland. Murke kreeg er echter een afkeer van het typische toneelpubliek (pseudo-intellectueel, ego's maar met het juiste brilletje op). Murkes lievelingsstukken blijken komedies of thrillers te zijn. Hieronder Murkes Top 5 qua professioneel toneel

5. "Tante Euthanasie gaat achteruit" (NTG Gent) : een controversieel stuk van Kamagurka dat neergesabeld werd door de toneelcritici. Murke heeft echter de volledige voorstelling gelachen wat toch een goed teken is
4. "The invisible man" (Londen) : een komische thriller in één van die supergezellige Londense theaters met in de hoofdrol George van "George & Mildred"
3. "Noises Off" (New York) : een vaudeville op Broadway maar dan perfect gebracht met o.a. Peter Gallagher in één van de hoofdrollen
2. "3 mannen en een paard" (NTG Gent) : een prachtige komedie over 3 maffiosi vertolkt door een uitstekende Jan Steen, een Koen Crucke in zijn vette periode en Roger Bolders
1. "The Woman in Black" (Fortune Theater, Londen) : Dit is de meest aangrijpende thriller die Murke ooit zag. Uitstekende Britse acteurs en een verhaal om U tegen te zeggen. Combineer dit dan met de charme van het oude "Fortune theater" en dit is de max. Je kan dit stuk nu nog altijd bekijken in Londen. Absoluut een tip voor Uw volgend bezoek aan Londen. Kijk op de site www.thewomaninblack.com

De laatste jaren kreeg Murke echter een degout van het plaatselijk amateurtoneelgezelschap. Men dichtte een pseudo-intellectuele regisseur met twee voornamen goddelijke kwaliteiten toe, een actrice die ooit meespeelde in ....... Familie (Bwaark !!!) werd op de handen gedragen. Voor de rest werd het podium en de entourage gedeeltelijk bevolkt door narcistische egotrippers die elkaar naar de mond praatten maar eens de rug gekeerd met veel plezier een dolk plaatsten tussen de schouderbladen. Dit resulteerde in afgrijselijke stukken met als dieptepunt, het met veel poeha aangekondigde, "Blankenberge" van Tom Lanoye. In dit stuk acteerden slechts 2 mensen op niveau. Later kreeg één van de acteurs nog een onderscheiding voor een erbarmelijke acteerprestatie. Dit zegt ook veel over de diverse juryleden die amateurtoneel beoordelen.

Gisteren ging Murke & zijn companen naar de voorstelling "Taxi Taxi". De zaal zat afgeladen vol en het stuk viel best mee. Er werd gelachen en iedereen amuseerde zich (ook de acteurs en actrices).

Was "Taxi Taxi" perfect ? Nee
Werd er goed geacteerd in "Taxi Taxi" ? Door sommigen wel, door anderen dan iets minder
Hebben Murke & zijn companen zich geamuseerd ? Jazeker

En dat is nu eigenlijk de essentie van AMATEURtoneel. Zonder pretentie de mensen een gezellige avond bezorgen. Het publiek begrijpt best dat het amateurtoneel is en dat bijv. de dictie soms te wensen overlaat. Maar als de speelvreugde van de acteurs overslaat op het publiek mag men spreken van een geslaagde avond. En gisteren was het zo'n avond

Misschien moet men zich hierover eens bezinnen ?

P.S. Ook Elzebabbel was aanwezig op deze voorstelling. Je kan haar verslag lezen op

http://elzebabbel.myblog.com

zaterdag, november 19, 2005

Een nieuw boek

Sommige van Murkes vrienden kunnen goed zwijgen. Zo ontdekte Murke zopas dat Nonkel Bernard van Kenia reeds een boek geschreven heeft

Je kan dit boek bestellen bij o.a. Barnes & Noble voor 99 US $

http://search.barnesandnoble.com/booksearch/isbnInquiry.asp?userid=Qe5F5JZCnR&isbn=0851995764&itm=1

Dit verzwijgen zal hem een dure pint kosten in Stockholm !

Sherlock Murke

De Quiz

 • Gisterenavond was het zover. Murke en zijn companen nuttigden eerst een aperitiefje en vervolgens gingen we naar het quizlokaal. Meer dan 40 groepen waren ingeschreven. Toen we binnenkwamen, verstomde alle geluid in de zaal alsof een revolverheld de saloon binnenstapte in het Wilde Westen. Toen besloten we reeds om niet te winnen want ... we zijn trouwens vrienden.
 • Ik maakte even kennis met het quizteam van Compostela. Voor iedereen was het duidelijk dat dit quizteam enkel "de janetten" mocht heten maar zij verkozen "op de laatste plaats". Ik besloot niet met hen te lachen want ... we zijn trouwens vrienden.
 • Compostela's quizteam bestond uit Compostela, 't mienwerkerke, Ziggy en 2 huurlingen met encyclopedische kennis (naar verluidt kregen beide heren 150 € elk van Compostela). Verder was "de ziekte met eenen hoed" duidelijk gedrogeerd. Ik overwoog nog de Vlaamse dopingbus te bellen maar deed dit niet want ... we zijn trouwens vrienden.
 • We besloten per ronde 1 fles wijn te drinken want ... we zijn trouwens vrienden
 • Na ronde 2 kregen we van de jury een omslag met daarin 200 € en volgend briefje : "de jury heeft jullie verkozen tot het meest sexy team van de avond". Dat kan ook niet anders met 4 chippendales en 2 fotomodellen in ons team. We besloten hierover niet te stoefen tov "de janetten" want ... we zijn trouwens vrienden.
 • Bij aanvang besloten we telkens bij ons eerste gedacht te blijven maar ja, Griekenland (Redel) werd vervangen door Kroatie (Murke), Platina (Ivan met het korte vingertje) werd vervangen door eik (Elzebubbel), lampionplantje (Elzebubbel) werd vervangen door guave (zie foto) (redel). Maar daar werd bij ons niet over gezaagd want ... we zijn trouwens vrienden.
 • Dinsdagliefje kwam niet op "made in Belgium" en verontschuldigde zich. We keken even allen in haar diepe décolleté en dekten deze fout toe met de mantel der liefde want ... we zijn trouwens vrienden
 • Ondertussen zagen we dat bij "de janetten" 't mienwerkerke constant aan het SMS-en was met "vrei goe Marc" die op het thuisfront het internet raadpleegde. We besloten de jury niet in te lichten want ... we zijn trouwens vrienden
 • Ivan met het korte vingertje demonstreerde met zijn stompje hoe hij een vlieg van achteren wegschoot. We besloten niet te lachen met dit hilarisch tafereel want ... we zijn trouwens vrienden
 • 't mienwerkerke zond verkeerdelijk een SMS naar Murke met volgende tekst "Marc, wat is OESO ?". Ik antwoordde "een Griekse aperitief op basis van anijs". Een mens mag al eens lachen want ... we zijn trouwens vrienden.
 • Na enkele rondes was het duidelijk dat deze quiz ver onder ons niveau lag. Ons niveau ligt minimum op dat van de Canvascrack maar we zaten hier in 't Rad van Fortuin. het niveau was waarschijnlijk aangepast aan het intellect van "de janetten". We besloten toch verder te spelen want ... we zijn trouwens vrienden
 • Na 6 rondes stonden "de janetten" één puntje voor op ons team. Deze mensen waren gelukkig, hun ogen schitterden. Wij besloten dan maar hen dit geluk niet te ontnemen en hen een paar punten meer te laten behalen dan ons want ... we zijn trouwens vrienden
 • Dorito had ondertussen reeds 8 flessen wijn besteld en daarvan had Elzebubbel er zelf 5 soldaat gemaakt. Het schrijven lukte haar niet meer zo best. Zo werd tatami "kakami" en werd Duvall "Duvel". Maar ze keek even sensueel, diep in onze ogen en we vergaven het haar want ... we zijn trouwens vrienden.
 • We hoorden de einduitslag en waren 4de. Volgens onze telling hadden we 8 punten meer maar we besloten hierover te zwijgen opdat "de janetten" voor ons zouden eindigen want ... we zijn trouwens vrienden.
 • 't mienwerkerke koos als prijs een atlas. Zeg nu zelf, 't mienwerkerke met een atlas is als Murke met een haagschaar. Toch besloten we niet te lachen want ... we zijn trouwens vrienden
 • Ondertussen waggelde Matanza binnen. Volgens mij sprak hij één of andere Slavische taal maar we gaven hem toch een glaasje wijn want ... we zijn trouwens vrienden.
 • Toen ik de zaal verliet, werd ik uitgelachen door 't mienwerkerke en Compostela. ik besloot niet te reageren want volgende week is het pokeravond en ... dan zijn we GEEN vrienden

vrijdag, november 18, 2005

Een goed raad van nonkel MurkeIn de rubriek "Een goede raad van nonkel Murke" deze week een huishoudelijke tip.

Hebben jullie soms ook problemen bij het plooien van T-shirts. Wel ga dan naar onderstaande site en leer hoe je op een optimale manier een T-shirt kan plooien

http://www.howtofoldashirt.net/

En wat zeggen jullie dan ???

Dank U Wel, Nonkel Murke

Quiz

Joepie,

Vanavond is er quiz en ik weet dat vrienden van mij zich ook ingeschreven hebben. Het wordt een leuke competitie tussen ons team en een team rond Ziggy, een team rond Ollie en een team rond Compostela,...... Dat zal waarschijnlijk weer op een drinkgelag uitdraaien.

Elzebubbel wil eerst één minuut stilte houden voor een mus. Maar ik denk dat ze een nekslag krijgt. Meer info hieromtrent op haar weblog http://elzebabbel.myblog.com

De psychologische oorlogsvoering is reeds begonnen. Om de concurrerende teams te demoraliseren vind je hieronder een profiel van ons quizteam m.a.w. hun specialiteiten

Ivan met het korte vingertje
 • specialist inzake amputaties in de Middeleeuwen, meer bepaald onderdelen van de hand
 • Weet alles over 'candid camera'. Hij is zelf geen onverdienstelijk fotograaf
 • recentelijk heeft hij een fascinatie opgebouwd voor condooms. Naar het schijnt slingeren die dingen overal rond in zijn huis

Dorito

 • specialist inzake het productieproces van chips. Van aardappel tot eindproduct niets is hem vreemd
 • Hij is de meest stressbestendige van ons team. Jaren samenleven met Elzebubbel waren een goede training
 • Hij is tevens onze culinaire specialist. Vragen over Gravlaks, au bain marie, .... beantwoordt hij met de glimlach

Redel

 • Kent alle groupies van alle rockgroepen van 1960 tot 2005. De muziek is hem echter onbekend
 • Kent alle winnaars van de Roeselaarse wielerwedstrijd "de grote prijs Valère Olivier" van 1924 tot 2005
 • Hij is ons nuchterste element m.a.w. in de eindfase staat hij er alleen voor

Elzebubbel

 • Is vooral gespecialiseerd in "de feministische stroming". Kent er alles van
 • Kent het menselijk oog tot in het detail. Ze weet bijv. dat een iris niet alleen een bloem is
 • Is één van de enige vrouwen in België die weet dat een affuit een onderdeel van een kanon is.

Dinsdagliefje

 • Weet als geeneen welk schoonmaakmiddel je dient te gebruiken bij het kuisen van een vloer en dit bij diverse ondergronden o.a. laminaat, parket, vloer
 • Kent tevens alle hotels in Europa waar er boven het bed een gigantische spiegel hangt
 • Is ook lid van de club ter opwaardering van de drank "Picon"

Murke

 • een bescheiden lid van deze quizclub
 • hij weet alles wat zijn compagnons niet weten
 • hij heeft een gespleten persoonlijkheid

Hopelijk durven de andere quizteams nog meespelen ?

donderdag, november 17, 2005

De post werkt snel
Afgelopen zondag 13/11 vroeg ik via internet informatie op bij "Tours of Terror" (zie mijn post "Murke op bezoek bij Dracula")

Vandaag kreeg ik reeds de infofolder + prijzen vanuit Los Angeles. Als dat niet rap is.

Eerst heb je de "Dracula Tour to Transylvania" 'Spend Halloween in Dracula's Castle' van 27 oktober tot 3 november.

Dit ziet er echt heel leuk uit met uitstekende hotels o.a. het ****Lebada hotel in Boekarest, een 18de eeuws kasteel http://en.venere.com/hotels_bucharest/hotel_lebada.html

Verder bezoek je tal van vreemde restaurants en bezoek je het kasteel van Vlad Dracula in Bran.....

Het volledig reisplan bevalt mij wel. Enkel opgescheept zitten met Amerikanen die bezeten zijn van horror en er de humor niet van in zien, bevalt me niet.

Daarom zou ik dat wel zien zitten met enkele vrienden/vriendinnen. We kunnen gedeeltelijk de route volgen die "Tours of Terror" uitstippelt maar dit dan combineren met de prachtige natuur,.... van Roemenië.

Verder stellen ze ook "The Ghost Tour" 'The Haunted Vacation to England' waar je overnacht in "haunted houses" en spookkastelen in Londen, Essex, Norfolk, Whitby,....

Dit moet ook ontzettend leuk zijn met enkele vrienden. Ik ben direct bereid zo'n reis uit te stippelen en te organiseren.

Ter info, "Tours & Terrors" vraagt voor beide Tours (1 week) incl. transport binnen het land, overnachtingen, diverse maaltijden,... 1.500 US $

Maak zelf je pruimensap !
Wens je vers pruimensap ? Koop dan dit huishoudtoestel voor jouw vrouw

(met dank aan Matanza)

Versprekingen
De slange maar nu ook Ivan met het korte vingertje blijken meesters in versprekingen. Gisteren was het weer van dat.

De dochter van 'kort vingertje' was jarig en was volgens hem nu "meerderjaardig".

Maar de slange schoot even later de hoofdvogel van de porseleinenkast. We praatten over onze reis naar Kenia van enkele jaren geleden en meer bepaald over onze ontmoetingen met de leeuwen. De slange zei : "Als je die leeuwen in het echt ziet, weet je waarom ze de leeuw 'The Jungle of the King' noemen."

jaja

woensdag, november 16, 2005

interviews ivm Schwung

Dit jaar heb ik al 4 interviews gegeven aan studenten/studentinnen ivm Schwung. Verder heb ik een korte les gegeven in de Burgerschool ivm het organiseren van een festival.

Volgende week geef ik mijn laatste interview van het jaar. Na een vriendelijk telefoontje en onderstaande mail mag een mens dat niet weigeren.

Goeiedag,

Wij zijn Annebeth en Marissa uit de klas 6 Economie moderne talen uit Barnum.
Als laatstejaars moeten wij een scriptie maken en ons onderwerp is 'jongeren en festivals, een aards paradijs?'
Nu, wij moeten een interview afleggen en aangezien ik al jaren een trouwe bezoeker van Schwung ben, dacht ik daar iemand te zoeken.
Ik had u al eerder gecontacteerd op uw gsm en u had me gevraagd een mailtje te sturen, bij deze...

Wij mogen ons interview niet via e-mail doen en onze deadline is eind december.
Wij kunnen ons meestal vrijmaken, u kiest een datum, we zijn al heel blij dat u dat wilt doen...

Het punt van onze scriptie is het in vraag stellen van de stelling 'jongeren en festivals, een aards paradijs'
en wij hebben al aan de hand van artikels, internet; televisie en een enquete de pro en contra's afgewogen tegenover elkaar.
Van daaruit moeten wij dan een 'antwoord' vinden op die stelling.
Een interview zou onze visie versterken.

Als u vrij bent, stuur gerust een mailtje terug naar dit e-mail adres en hopelijk tot gauw.

Vriendelijke groeten,

Annebeth & Marissa

Een school voor vrouwen !!Het wordt tijd dat ze in België ook zo'n scholen opstarten. Afgestudeerden mogen zich altijd melden bij Murke

http://www.bofunk.com/video/694/wife_school.html

Murkes eerste liefde !


Murke was 11 jaar toen hij voor het eerst verliefd werd. Het gebeurde in Zwitserland. Murke was er op kamp met andere asthmapatientjes. We wandelden dag in, dag uit in de bergen en onze longen werden beter en beter.

Onze leidster, Beathe Rüsschenschneider, was oogverblindend mooi. Tijdens menige wandeling gebeurde er wel iets met iemand van onze groep. Zo gleed Murke weg op de rotsen en had pijn in de lies. De wonderbaarlijke handoplegging van Beathe in combinatie met het mooie zicht op het dal tussen de bergen deed wonderen.

Murke had ook een super 8 camera en maakte één filmpje van dit kamp. 15 jaar geleden werd dit filmpje echter gestolen in Gent.

Groot was mijn verbazing toen ik mijn filmpje vandaag terugzag in een reclamefilmpje. Schande om zo'n ontroerend moment te misbruiken voor reclamedoeleinden.

Ik vraag me af hoe het nu is met Beathe Rüsschenschneider ?

Bekijk het jonge Murke op http://www.free2com.com/humor/download/Pathfinder.mpg

dinsdag, november 15, 2005

't mienwerkerke als BV !

Nog enkele maanden resten 't mienwerkerke om BV te worden. Hij heeft nu ook zijn eigen website geopend om meer aandacht te krijgen

't mienwerkerke smeekte me om dit te vermelden op mijn weblog. Wel ja, ik zal nog even mijn goed hart tonen

Bekijk het op www.hein.be

De Grootste BelgWie is de Grootste Belg ?

De vraag klinkt ridicuul want hoe kan je nu bijv. wetenschappers vergelijken met sporters etc... Het programma wordt wel op een prachtige manier voorgesteld. Iedere week is er een pleidooi van een BV voor één grote Belg.

In een verhelderende, met humor doorspekte reportage van 45 minuten krijg je meer info ivm "de grote Belg". Zo genoot ik reeds uitermate van de reportage van Ambiorix door pdw. Ik kreeg veel extra informatie betreffende Vesalius....

Gisteren was Uytterhoeven aan de beurt met Eddy Merckx. 't was een meesterwerkje van 45 minuten met, voor mij althans, nooit gezien beeldmateriaal bijv. een bomvolle Grote Markt van Brussel na de tourwinst in 1969. Verder vernamen we dat Merckx 3 x verkozen werd tot sportman van de wereld en dat in een tijd van Pélé, Mohammed Ali,... en wetende dat in Amerika het wielrennen bijlange niet populair was. Men somde ook de kwaliteiten op van Merckx en wij hebben graag dat het woord "bescheiden" daarbij hoort. Belgen gunnen iemand zijn succes maar hij/zij mag het niet in zijn/haar bol krijgen. Daarom houden wij ook niet zo van die arrogante Nederlandse mentaliteit.

Voor de uitzending twijfelde ik tussen Pater Damiaan en Vesalius als grootste Belg. Maar het pleidooi van Uytterhoeven doet me nu terug twijfelen. Voor dit pleidooi was dit de stand :

1. Pater Damiaan 2. Paul Janssen 3. Andreas Vesalius 4. Ambiorix 5. Eddy Merckx 6. Adolf Daens 7. Jacques Brel 8. Peter Paul Rubens 9. Gerardus Mercator 10. Hendrik Conscience

Ga ook eens naar de site van de Grootste Belg en doe eens mee aan de quiz (The Greatest Quiz). Een ideale training voor mijn quizteam www.degrootstebelg.be

Wie vinden jullie eigenlijk de grootste Belg. Of ontbreekt er volgens jullie iemand in de TOP 10

maandag, november 14, 2005

DJ op Schwung Party 2006

Murke ontving onderstaande mail

Liefste Murke,

Ik wens onbekend te blijven maar op het Schwungfeestje heb ik menig pintje gedronken aan jouw toog daarbij keek ik telkens diep in je ogen. Het feestje was top maar ik had de indruk dat de DJ een beetje zat was. Misschien volgend jaar eens onderstaande DJ uitnodigen

http://www.lejo.nu/dj.html

Poesje

Zondagavond / TV-avond


Traditioneel is de zondagavond ten huize Murke een TV-avond.

De avond begon met "Allemaal Sam" op één. Een "feel good" programma dat er bij Murke op zondag wel in kan. Er werden enkele lovende initiatieven belicht. Ook dit is nieuws en men zou dat nu en dan wel eens mogen vermelden in het Journaal. Murke is nog altijd overtuigd dat de meeste mensen goed van inborst zijn. Je kon testen hoe "sociaal voelend" je bent en Murke is altijd wel in voor een testje. Murke bleek een "netwerker" te zijn. Het profiel klopt enigszins met Murke, zelfs zijn leeftijd (zie onderstaand)

Profiel 4 : Netwerkers

Bent u een netwerker? Dan hebt u waarschijnlijk meer sociale contacten dan de gemiddelde Vlaming, ook al bent u wellicht wat meer individueel ingesteld. Het verenigingsleven heeft veel aan uw inzet te danken, want als er iets gemeenschappelijks te doen is, staat u waarschijnlijk op de eerste rij. U laat zich door uw talrijke vrienden meestal makkelijk overhalen om aan een activiteit deel te nemen, zelfs als u daar aanvankelijk geen zin in had. Veel van die vrienden kent u eigenlijk al van in uw jeugd, een teken dat u contact blijft houden met mensen. De kans is ten slotte bijzonder groot dat u een jongeman bent, want het grootste aantal netwerkers zijn mannen onder de 25 jaar.

Doe zelf de test op www.sam.be en kom je profiel te weten. Misschien ben je een solospeler, een zoeker, een toeschouwer, een netwerker, een gezelschapsvogel of een voortrekker

Andermans veren

Vervolgens keek ik op NL1 naar "Andermans Veren". Dit is een programma met fragmenten van cabaretiers en andere humor. Naast enkele flauwe fragmenten waren er enkele hilarische momenten o.a. Laurel & Hardy, de groep Droog Brood, een reportage over een vlooiencircus maar vooral de fantastische Hans Teeuwen (zie foto). Murke zat luidop te lachen voor zijn scherm. Meer info en fragmenten op http://hansteeuwen.pagina.nl/

Andermans veren : http://live.avro.nl/andermansveren/

Alles kan Beter

De avond sloot Murke af met misschien wel de beste aflevering van "Alles kan Beter" ooit. Marc Uytterhoeven, Guy Mortier, Rob van Oudenhoven en Jan de Smedt van de Nieuwe Snaar deden Murke schaterlachen. Bij "Hij was een kittelaar" en de parodie op HT&D kwamen de tranen in Murkes ogen van het lachen. Met een glimlach op zijn gezicht kroop Murke vervolgens onder de dekentjes

zondag, november 13, 2005

Murke op zoek naar Dracula


Waar ga ik volgend jaar op reis ? Op het net vind je veel terug. Murke is al van jongsaf gefascineerd door Dracula. Daarom zou Murke wel eens naar Transsylvania willen. Murke vond onderstaande interessante site. Ik heb de brochure aangevraagd en misschien zit ik volgend jaar een weekje in Roemenië

http://www.dractour.com/

Met twee vurige meiden naar Parijs !Zopas wakker geworden met een odol ter grootte van de Eiffeltoren. Snel even in de spiegel gekeken en gelukkig zat er geen puist op mijn neus m.a.w. de vloek die Matanza uitsprak, heeft niet gewerkt.

Gisteren was het opening van "de poane preute". Toen ik binnenkwam dacht ik echter dat ik in 't schrijverke zat. De reus stond achter de toog met een janettenhemdje aan en zijn vriendje stond aan zijn zijde. Iedereen sprak de reus aan met "Zoetje" en dat plezierde de reus. Daarom zullen we hem in de toekomst altijd aanspreken met "zoetje" want dan is hij gelukkig en wie zijn wij om hem zijn geluk te ontzeggen.

Tetje was voor de gelegenheid een gelaarsde kat en toen ze Murke opmerkte bloeide ze volledig open. Dit is trouwens één van de eigenschappen van Murke. Vrouwen zien hem graag, willen hem dienen, dromen 's nachts van hem,.... Meestal kunnen vrouwen zich beheersen maar nu droeg Murke ook nog het parfum "Irresistible" en het hek was van de dam. Enkele voorbeelden :

- Tetje zei : "Murke, heb je al een paal want ik wil paaldansen"
- de zus van Tetje zei : "Murke, wil je mijn bloempje plukken"
- de ravissante Bianca zei : "Wat heb jij een lekker kontje" en even later zei ze "Murke telkens als ik in jouw nabijheid kom, weerklinkt er goddelijke vioolmuziek in mijn oren.
- Een iets rijpere dame kon ook niet weerstaan aan Murkes goddelijke torso

En dan spreek ik nog niet over al die verliefde blikken die Murke zich moest laten welgevallen. Voorwaar 't is niet gemakkelijk om als perfecte man door het leven te gaan.

Murke is ook een ridder en wil ongelukkige mensen helpen. Kikkertje en Sas met de guitige sproetjes keken Murke aan met een blik van "Murke, red ons uit ons saai bestaan, bezorg ons even de avond van ons leven".

Daarop besloot Murke beide dames uit te nodigen op een avondje Parijs waar we na een romantisch etentje een liefdesnacht zullen beleven in een luxehotel. 't mienwerkerke was mijn secretaris en maakte de overeenkomst op (zie bovenstaand). Er staan wel een paar -dt fouten in maar 't is hem vergeven, hij heeft het ook niet gemakkelijk met een vrouw die aan de drank is. Hieronder de overeenkomst

Ik, Murke, ga samen met Sas met de guitige sproetjes en Kikkertje naar Parijs. Wij overnachten één nacht in minimum een 4-sterrenhotel. Wij slapen in een 3 persoonskamer en Murke ligt in het midden. Murke betaalt het hotel en romantisch etentje vooraf. Na afloop brengt Murke ze bevredigd thuis en dit voor eind augustus 2006. De partners blijven thuis of in Lille

Beide deernes ondertekenden dit onmiddellijk en begonnen reeds plannen te maken. Ik hoorde hen het volgende zeggen :

Kikkertje : Ik zal een nieuw lingeriesetje kopen om Murke te behagen
Sas : Ja, en ik haal speciale massageolie om zijn goddelijk lichaam in te wrijven gggrrrrhhhh

Hun jaloerse echtgenotes moesten echter ook ondertekenen en dat wilden ze enkel nadat we ze verweten voor janetten.

Zijn er nog dames geïnteresseerd in een goddelijke nacht met Murke. Ik ga volgend jaar nog naar Londen, Milaan, Kopenhagen,...

Murke, de galante ridder

zaterdag, november 12, 2005

De weekendquiz


a.s. vrijdag doen we mee aan een quiz. Ons quizteam bestaat uit Ivan met het korte vingertje, Elzebubbel, redel, dinsdagliefje, dorito en Murke. Mijn quizgenoten kunnen met onderstaande opgave even hun hersenen pijnigen. Naar het schijnt is er ook een janetten-quizteam ingeschreven o.l.v. Compostela maar voor hen zal dat waarschijnlijk een beetje te moeilijk zijn.

We zoeken een woord van 9 letters. Zie hieronder de 9 opgaves. Als je de 9 letters gevonden hebt, kan je het woord vormen. Heb je het gevonden, plaats het antwoord dan maar in comments.

1. Hieronder vind je een zin uit een songtekst. Eén woord is weggelaten. Graag de eerste letter van het ontbrekende woord : "The neon light of 'the open all night', was just in time replaced by the magic appearance of a new day-while a melancholic .... was crawling on his back"

2. De eerste letter van dit TV-diertje (zie foto)

3. de eerste letter van deze Nederlandse wielrenner die later grote successen boekte als ploegleider (zie foto)

4. De eerste letter van het land waarvan Kingston de hoofdstad is

5. De eerste letter van de naam van dit fotomodel (zie foto)

6. Van wie is dit schilderij ? Eerste letter van de naam van de schilder (zie foto)

7. Er komen er twee voor bij Deep Purple, ook een beroemde jager draagt deze voornaam. Geef de eerste letter van deze voornaam

8. De eerste letter van de Amerikaanse film waarin er sprake is van "de gele stenen weg" ?

9. Van wie zie je hier de ogen. Eerste letter van haar naam

Weekendtestje

Neem iets in gedachten. Murke nam bijv. "kaars" en "glas wijn" in gedachten. Na 17 vragen kon de computer raden wat ik in gedachten had.

Test dit op http://y.20q.net/anon

Vul de "demografische informatie" in en klik vervolgens op "Spelen"

vrijdag, november 11, 2005

Zoek de muisWe gaan even terug naar Murkes kinderjaren. Toen had je in "Het Volk" de dagelijkse wedstrijd "Zoek de muis". Wel er is nu ook een variant voor de Christenen nl. Zoek Jesus en je komt in de hemel. Murke is er alvast in geslaagd en kreeg onderstaand resultaat

Holy bejeezus, you have found Jesus 11 times! You are finally saved!

Vind jij Jezus terug ?

Bekijk het op http://www.whereisjesus.com/

Lezen in het bad

Men vult het bad met heet water. Men voegt er Kneipp "Eucalyptus Badolie" aan toe. Men plaatst zijn goddelijk lichaam in de badkuip. Men neemt een goed boek en men leest totdat het vel bijna verschompeld is.

Zo gebeurde ook deze morgen en Murke begon aan het boek "Een geschiedenis van België" van Marc Reynebeau. Het woordje "Een" viel me direct op. Dit betekent dat Reynebeau zich eerder bescheiden opstelt en wil aantonen dat hij niet alle wijsheid in pacht heeft.

Momenteel heb ik reeds een 80-tal pagina's gelezen in dit boek. Deze pagina's behandelden de jaren 1830 tot 1850. Het geeft een mooie, verhelderende kijk op het sociaal-economisch leven in die jaren. Het boek leest uitermate vlot en is gelardeerd met tal van anekdotes en weetjes o.a.
 • Vanwaar komt de Belgische driekleur
 • Waarom rijden onze treinen links
 • De pastoors lagen aan de basis van de mythe "de koeien zullen geen melk meer geven want ze zullen schrikken van de treinen". Hoe komt dit ?
 • Het Gentse volksliedje "Koevoet is beter dan boelie" vindt zijn oorsprong in 1849. Vanwaar komt dit ?
 • Arbeiders waren in de jaren 1840 niet veel meer dan slaven. Getuige hiervan was het arbeidersboekje of livret. Wat was dit nu weer ?
 • Het schoolsparen onstond in 1848. Hoe kwam dit ?

Dit en nog veel meer kan je terugvinden in dit historisch boek. Na bijna 1/5 gelezen te hebben van dit boek durf ik toch al te stellen dat het een aanrader is.

stel eens een festivalprogramma samen

Het was gisterennamiddag een drukke dag. Veel emails en telefoons ivm het festival.

Murke kreeg het bericht dat de gitarist, die hij deze zomer aan het werk zag in Las Vegas, pas enkele weken later naar Europa komt. Op die manier past ons festival niet meer in zijn tourschema. Jammer maar zo'n zaken gebeuren. Dan maar snel de vervangingsoptie gecontacteerd. Ik kreeg positief antwoord alleen is de vraagprijs iets te hoog. Deze Amerikaanse legende wil ook een set van 1h30 zoals Status Quo. Deze naam heeft in Europa nog veel meer weerklank dan de gitarist die hij zal vervangen (er staat inderdaad een tip in het artikel "rekenen" van enkele dagen terug). We komen er wel uit

Er komt ook schot in de zaak wie er op spot 3 en spot 4 komt. We zijn reeds overeengekomen dat beiden even lang spelen (volle set van 75 min.), even groot op de affiche verschijnen,.... nu is het nog een beetje afwachten maar de groep die wereldwijd 90 miljoen CD's verkocht heeft, komt waarschijnlijk op spot 3 (wat logisch lijkt gezien het feit dat ze voor het laatst in 1996 te zien waren op Belgische bodem).

De 4 topnamen op de affiche komen allemaal voor in de Top 20 van de enquetes die we hielden. Hun namen duiken nu ook nog regelmatig op in ons gastenboek. Als alles doorgaat en zo ziet het er nu naar uit zal dit volgens Murke de sterkste affiche ooit zijn. Normaal gezien moet men met zo'n affiche een vol huis halen.

We beperken ons dan tot 7 (of indien nodig 8 bands). De opener wordt waarschijnlijk de band waar ik je verleden week info over gaf. Die mannen waren razend enthousiast en zullen als opener iets speciaals doen. Vervolgens komt er, naar goede gewoonte, een coverband. Momenteel onderhandel ik met een Britse tribute band die in 1999 verkozen werd tot beste tributeband ter wereld.

En nu alles inpassen in het festivalbudget

donderdag, november 10, 2005

Death in Sakkara (2)
Het wordt morgen een miezerige feestdag. Geniet daarom binnen van dit sublieme mystery-game van de BBC. Hoe sterk zijn jullie als speurders ?

De eerste 2 delen staan reeds online. Zowel 't mienwerkerke als Murke hebben deze twee niveaus reeds doorlopen dus zo moeilijk zal het wel niet zijn. Voor ons is het wachten tot maandag 14 november. Dan plaatst de BBC deel 3 online.

Indien je niet meer verder kan, plaats dan een opmerking in "comments". Je krijgt dan van 't mienwerkerke of murke een omfloerste tip.

Speel het op : http://www.bbc.co.uk/history/ancient/egyptians/launch_gms_death_sakkara.shtml

Zijn er nog anderen die reeds de eerste 2 niveaus voltooid hebben ? Laat het weten in "comments". Op die manier kunnen we elkaar misschien helpen tijdens de volgende rondes

Speel dit spel. 't is werkelijk subliem gemaakt door de BBC historici !!

nieuwe spreuken ?
Zopas gehoord in 't frietkot :

A : Hoe heb je het verleden week gesteld in de Ardennen ?
B : Zwijgt ervan, we zaten daar ergens in 't Fluto van 't hol

De auto van FredflikOnlangs was ik in Sint-Martens-Latem en zag ik Fredflik uit zijn wagen stappen. Zijn nummerplaat maakt verdere commentaar overbodig :-)

P.S. Met dank aan Matanza

anticonceptie
Matanza, notoir veelpoeper, mailde me het onderstaand

"Murke, in Het Laatste Nieuws, staat er een artikel ivm een nieuwe vorm van anticonceptie. Ik heb het al uitgetest en het werkt perfect. Het enige bijverschijnsel dat optreedt, is een klein puistje op het topje van mijn neus. Kun je dit op je weblog plaatsen want het kan interessant zijn voor de veelpoepers onder de Bevers"

Bekijk het artikel op :

http://www.hln.be/hln/cch/det/art_140024.html

Dom blondje ?Ik was zoëven in mijn geliefkoosd reisbureau alwaar dinsdagliefje de lakens uitdeelt. Zoals gewoonlijk was Murke de enige klant. Ik werd dan ook uitermate verzorgd door de 3 sexy dames. Na mijn derde glas champagne vroeg ik aan dinsdagliefje of ze al de officiële papieren voor Stockholm bekomen had.

Dinsdagliefje keek op haar computer en zei : "Ja, hier staat het". Waarop ik vroeg of ze dat kon afdrukken.

Ik verschoot mij een bult toen ik zag hoe ze een afduk maakte van dat document (zie foto). Zijn de woorden 'blond' en 'dom' toch synoniemen :-)

RijexamenIk heb even getoetst hoe het gesteld is met mijn huidige theoretische kennis ivm het verkeer. Ik behaalde 39 op 40.

Ik had één fout (zie bovenstaand)

U blijft hier met Uw auto achter een fietser rijden. Mag dat ?

woensdag, november 09, 2005

een wiskundig raadseltje


Hieronder een wiskundig raadseltje voor het slapengaan.

Het is nacht en 4 mensen moeten een donkere, vervallen brug oversteken.

Deze brug kan maar twee mensen tegelijk dragen. Het is pikdonker en ze beschikken maar over 1 zaklamp die ze bij elke overtocht nodig hebben.

Hoe kunnen ze in de kortst mogelijke tijd allen aan de overkant geraken ?

Frank doet er 1 minuut over.
Ivan doet er 2 minuten over.
Erna doet er 5 minuten over.
Wim doet er 10 minuten over.

Als je denkt de snelste tijd gevonden te hebben, plaats je parcours dan in "comments". Indien de snelste wijze niet gevonden wordt, zal ik deze in de komende dagen plaatsen

Succes

Je naam, voornaam en buurt waar je leeftOp de site http://www.sopres.be/website/n/3/4/1/000.asp kan je veel zaken terugvinden. Je kan er terugvinden hoeveel mensen in België dezelfde naam dragen als jij. In België zijn er bijvoorbeeld 58 mensen die dezelfde naam hebben als Murke. Tussen 36 en 40 van die mensen leven in groot-Roeselare. Verder vind je nog enkele exemplaren terug in het Brugse, het Gentse en het Leuvense. Geïnteresseerd in jouw familie, klik dan op "Kaart van uw familienaam"

Nieuw op deze site is dat je nu ook de geschiedenis van je voornaam kan terugvinden. Zie bovenstaande grafiek. En tevens kan je nagaan in welke buurt je leeft. Als je bijv. intikt "Kouterweg" bij Buurttypologie krijg je al antwoord "arbeidersklasse, arbeiders werkzaam in de mijnen"