woensdag, juni 29, 2005

Druk niet op de rode knop !!!

Zopas gelezen in Humo

"Het blijft ons verbazen dat surfers klikken op alles wat los of vast zit aan een website, ook al wéten ze onderhand dat de vermelding – we zeggen maar iets - ‘Free Porn!’ niet noodzakelijk betekent dat ze binnen drie seconden foto’s vol vleselijke taferelen te zien krijgen. U bént zo niet, zei u ? Surf bij wijze van test eens naar Don’t Press : het enige wat ze daar van u vragen is om níét op de rode knop te drukken. Makkelijk? Dachten we het niet"

Sancto Subito


Deze week keek ik met grote verbazing naar het VRT-nieuws. Eerst was er de poujadistische, misleidende info van het VB naar aanleiding van de grafschennis in Sint-Niklaas. In hun partij-leugenkrantje van Sint-Niklaas was de grafschennis het werk van allochtonen. Nu blijkt dat de daders gewone, verwende, blanke gastjes zijn. Toen Siegfried Bracke Frank Vanhecke uitnodigde in Terzake kon die ongestoord nog eens zijn partijprogramma uitleggen en nog enkele leugens verkondigen. Hij zei o.a. dat 90% van de Vlamingen dacht zoals hen. Maar nog geen repliek van de clown met het strikje, Siegfried Bracke, die hem geen strobreed in de weg wou leggen. O, wat verlang ik terug naar degelijke journalisten zoals Walter Zinzen die hierop zou gezegd hebben : "waar haal je dit cijfer van 90%, is er hiervoor een wetenschappelijke basis ?",....

Gisteren was het weer van dat. Er was sprake van de zaligverklaring van Johannes Paulus II. Daarvoor zouden enkele mirakels moeten toegewezen worden aan JPII.

In het nieuws tonen ze beelden van een Zuid-Amerikaanse die inspiratie vond in het lijden van JPII en door te bidden terug kon lopen. Vervolgens laten ze een Zuid-Amerikaanse bisschop aan het woord die zegt dat ze "een wetenschappelijk bewezen mirakel" hebben en dat zo de weg openligt voor de zaligverklaring van de paus. Ik dacht dat er op deze reportage een reactie zou komen bijv. door Etienne Vermeersch (lid van Skepp, vereniging die zich bezighoudt met charlatans en een grote geldsom uitlooft voor iemand die een mirakel, paranormale zaken op een wetenschappelijke manier kan bewijzen. Tot op heden is dit nog niemand gelukt). Meer info ivm skepp vind je op www.skepp.be

Ik vind dat de VRT aan duiding moet doen en mensen ook informeren dat mirakels evenals UFO's een fabeltje zijn. Of tenminste moet men de twee visies aan bod laten komen zodat de mensen zelf kunnen oordelen.

Ik moet dringend of reis want ik begin me terug meer en meer te ergeren aan de debiliteit van de grote meerderheid van de bevolking

dinsdag, juni 28, 2005

Spreuk van de dag
Murke keek raar op toen hij volgende mail in zijn mailbox kreeg

"Murke, ik lees met plezier jouw stukjes maar deze zijn geschreven uit het oogpunt van een man. Daarom zal ik nu en dan wat weerwerk bieden tegen dit mannelijk geweld. Hierbij vind je een spreuk waar veel waarheid in vervat zit. Ik roep ook alle vrouwelijke lezers van Murke op om nu en dan eens een stukje te mailen naar Murke. Hopelijk plaatst hij dit dan op zijn weblog." een anonieme vrouw

reactie van Murke : Het doet me uitermate plezier dat er zo'n mail binnenkomt en als er stukjes gemaild worden die qua kwaliteit OK zijn (zowel door mannen als vrouwen), dan zal ik ze met plezier op mijn weblog plaatsen. Al of niet anoniem, volgens de wensen van de schrijfster of schrijver. Ik zou zeggen laat jullie mails maar komen. Stukjes proza, gedichten, cartoons, foto's, weblinks, recensies van gelezen boeken, concerten,....... je kan het zo gek niet bedenken of het kan op Murkes weblog verschijnen. Ik beoordeel dan of het past op mijn weblog en als het voor niemand kwetsend is. Mailen kan je altijd naar info@debevers.be

maandag, juni 27, 2005

Herman Brood leeft !!
Groot was mijn verbazing toen ik op Graspop plots Herman Brood zag. Ik wou zekerheid en ging dus naar hem toe en daaruit volgde onderstaand gesprek :

Murke : Dag Herman

Herman : Dag Murke

Murke : Herman, wanneer ben je aangekomen in Dessel

Herman : Saturday night

Murke : Herman, mag ik je een pint aanbieden

Herman : Dope Sucks

Murke : Herman, wat is de vierkantswortel van 225 ?

Herman : I'll never be clever

Toen was ik het zeker. Herman leefde nog.

Op zondag uitermate genoten van DIO. Dit was voor mij het absolute hoogtepunt van Graspop 2005. Hij eindigde met 3 nummers uit zijn Rainbow-periode nl. Man on the silver mountain, Gates of Babylon en Long live rock & roll en hij eindigde zijn set met een nummer uit zijn Black Sabbath periode nl. Heaven and Hell. Die jonge kutgroepjes kunnen een voorbeeld nemen aan deze opa van 62 jaar. KIPPENVEL !!!

Ondertussen vertelde de omroeper nog een geslaagd grapje : "beste mensen, zopas is het Belgisch kampioenschap wielrennen gestart. Er waren slechts 6 coureurs want diegene met Michelin-banden zijn niet gestart." hahahahaha

Ik heb nog enkele sfeerbeelden op mijn photoblog geflikkerd. Zoals altijd hou ik het echt bezwarend materiaal achter de hand voor een speciale gelegenheid.

Bekijk het op www.flickr.com/photos/murke

Klik op de foto's voor een grotere weergave !

zondag, juni 26, 2005

een korte Graspop impressie

Het is nu zondagmorgen 10h30. Zopas ontbeten in mijn hotel in Turnhout. Ik ga nog even wandelen in Turnhout want het is een mooi stadje. Daarna ga ik terug naar de festivalweide want ik wil zeker DIO zien.

Vrijdagmiddag vertrok ik richting Antwerpen om de kleine Uma te bezoeken. Na meer dan 2 uur file in een verschroeiende hitte (en mijn Camry oldtimer heeft geen AC) kwam ik aan in Borgerhout. Samen met de trotse moeder en de kleine Uma deden we een terrasje in "De Kroon". Na enkele uren nam ik afscheid van CD uit A. en de kleine Uma en vertrok ik naar Dessel.

Het was uitermate heet en de ozonconcentratie was 276 in Dessel (het hoogste van België). Hoeft het gezegd dat Murke direct de beschutte parasols van de backstage opzocht en enkel Cola dronk. Er was een noodhospitaal opgericht en het team van Dr. Beaucourt was aanwezig. Honderden mensen hadden verzorging nodig want zelfs het kleinste kind weet dat zo'n extreme temperaturen en alcohol niet samen gaan. Toen de avond aanbrak, namen we toch onze toevlucht tot Maes.

Qua programma genoten van Megadeth en na 3 nummers van System of a down (wat haat ik die NU-metal, voer voor MTV-idioten) verliet ik met roodaangelopen ogen en een lopende neus het zandterrein. Mijn gelaat en nek hadden een kreeftenkleurtje.

De zaterdag vervoegde ik 't mienwerkerke, de fotograaf van Peer, zeemanstruitje, Andy Vandel en zijn dochter (die later op de avond nog haar t....n zou tonen voor 50 €). Ze hadden gefeest tot 's morgens en dat was er aan te zien. Niettemin gingen de Maesekes vlot binnen.

Backstage kwam ik Matanza's tweelingbroer tegen. Hij was op Schwung mee met Saxon en hier was hij mee met Rose Tattoo. Ook nu deed hij niets anders dan drinken en joints roken.

In de namiddag werd het weer broeierig heet en trok ik me terug backstage onder een parasol. Ondertussen genietend van het vrouwelijk schoon (één vrouw viel zeer sterk op want ze liep weinig verhullend rond).

We kregen de mogelijkheid om met de organisator alles eens te bekijken o.a. Artiestendorp, podium,.... maar door de hitte had ik een beetje last van mijn adem en ik paste hiervoor. 't mienwerkerke, de fotograaf van Peer en zeemanstruitje genoten van de rondleiding. Ze stonden zelfs op het podium. Natuurlijk werd er ook daar weer veel bier gedronken en de fotograaf van Peer zei zelfs dat ze een pint konden tappen aan zo'n immense biercontainer van Maes. 't mienwerkerke en zeemanstruitje hadden de cijfers onthouden o.a. per dag 700 medewerkers, 13 kms Herashekkens,.....

's avonds ongelooflijk genoten van ACCEPT. Jammer dat ze "Burnin'" niet gespeeld hebben. Slipknot liet ik voor wat het was want ik was vermoeid en vertrok naar mijn hotel.

Binnenkort mijn verslag van de zondag.

een niet optimaal Murke omwille van hitte, hoge ozonconcentratie en misschien ook wel een beetje door Maes

vrijdag, juni 24, 2005

Hugo en Willie ?

De internetpolitie bezorgde me onderstaande tekst. Afkomstig van onze geliefde schooldirecteur en terug te vinden op de site van Peer www.brbf.be

Klik op gastenboek en ga naar maandag 20 juni om 21h21 (zelfs op zo'n laat uur zit de schooldirecteur nog te werken op zijn bureau, nou ja,... werken. Het leven van een directeur kan lastig zijn)


Ik las de laatste boodschappen van het gastenboek en, mensen, eerlijk, ik erger mij ! Vorig jaar schreef ik een boodschap (zie: Hugo, vrijdag 23 juli 2004) en ik moet zeggen: wat ik toén schreef, geldt volgens mij nog steeds!Wat jullie ook schrijven: IK KOM !!!!!Lees eens "grondig" wie er komt, dan hoeft niet gezeurd over wie er niét komt.Verder hoop (en verwacht ik) dat Willie Mc Roy ook komt, want die deelde mijn mening en ik zou graag eens klinken met hem (jammer dat Willie geen vrouw is, of toch????)Willie: draag een naambordje op je borst, zodat ik je herken, zelfs als je geen vrouw bent: we gaan er één (of misschien zelfs méér) op drinken !Allee allemaal, jullie negatieve kritieken zijn jullie allemaal vergeven en tot in Peer ! (maar denk toch nog even na!)

Waarom ?

 • Waarom is er een parkeerplaats voor gehandicapten bij een schaatsbaan ?
 • Waarom steriliseren ze de naalden voor euthanasie ?
 • Als vliegen zo veilig is, waarom noemen ze de aankomsthal op het vliegveld dan "terminal" ?
 • Waarom drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna op zijn ?
 • Waarom dragen kamikaze-piloten een helm ?
 • Waarom krimpen schapen niet als het regent ?
 • .....

donderdag, juni 23, 2005

WiFi in Amerika

Akkoord, het klinkt als een avontuur van Jommeke maar dat is het niet.

Murke heeft een portable PC, nl. een HP pavilion. Ik zou deze portable graag meenemen naar de States om tijdens mijn reis o.a. motels/hotels te boeken, zaken op te zoeken en natuurlijk mijn reisverslag (inclusief foto's) te plaatsen op mijn weblog.

Murke is echter geen crack inzake computers en vraagt daarom jullie hulp m.a.w kan er me iemand raadgevingen geven inzake het volgende :

 • Mijn portable is uitgerust met WiFi. Op volgende site vind je free WiFi Hotspots in The States http://www.wififreespot.com Kan ik in de nabijheid van zo'n hotspot zomaar op het internet of dien ik op voorhand iets te configureren in mijn computer...., Dien ik dit op voorhand aan te vragen bij telenet,.. Dien ik nog iets anders te doen.. ???
 • Iemand zei me dat het niet zou lukken in Amerika omwille van een verschil in Hertz. Hertz ken ik enkel als autoverhuurbedrijf dus dit is iets compleet nieuw voor mij. Weet er iemand of er hier iets van aan is.
 • In Amerika is het 110 V. Ik heb een adapter die 220 omschakelt naar 110 V. Zal mijn portable dan voldoende werken en kan ik mijn batterij opladen met 110 V. Voor mensen die iets van electriciteit kennen, zal dit waarschijnlijk een stomme vraag lijken maar Murke ken qua electriciteit enkel AC/DC

Alvast bedankt voor jullie tips en antwoorden

woensdag, juni 22, 2005

Styx in de AB

Als tiener van 13-16 jaar fietste ik tweemaal per week naar Izegem waar de mediabus stopte. De mediabus was de voorloper van de mediatheken die je nu in bijna iedere bibliotheek vindt. Als arm studentje was dit een ideale manier om op een goedkope manier veel muziek te leren kennen. Iedere week beluisterde ik zo een 10-tal platen en sommige nam ik op op cassette. Ik informeerde me ook sterk via radio (Fréquence Nord) en tal van muziektijdschriften. Ik leerde er Jimi Hendrix, Frank Zappa, Deep Purple, Led Zeppelin,.... kennen maar ook de band Styx. Hun symfonische rock sprak me erg aan en ik bezit dan ook veel cassetten met muziek van Styx. Meer info ivm Styx vind je op www.styxworld.com Bekijk even de video "I'm the walrus" (cover The Beatles)

Vanavond zou ik ze terug kunnen aanschouwen in de AB te Brussel. Een 10-tal dagen geleden zag ik van hen een korte, uitstekende set op Arrow.

'my partner in crime', Matanza, was mijn chauffeur en om 17hoo zaten we, onder de bomen, gueuze te drinken op het gezellige terras van de graanmarkt. Dit is één van Murkes favoriete plekjes in Brussel. We praatten over koetjes en kalfjes en bekeken de voorbijwandelende wonderen der natuur. Ondertussen waren enkele BV's neergestreken op het terras o.a. Arno, Jan Decorte en Frank Vander Linden (die ook naar het Styx concert ging). Na nog een paar gueuzes stelde Murke voor om een caiperinha te drinken in de 'archiduc' www.archiduc.net Veel was er niet nodig om Matanza te overtuigen. Toen ik zei dat er altijd prachtig vrouwelijk schoon bestelde, was hij al weg.

En Murke had gelijk. Ook deze keer was het een zwoele verschijning met ogen als kooltjes die ons de caiperinha's bracht.

Mijn maag begon rare geluiden te maken en ik stelde voor om iets te eten in het gezellige restaurant van de Ancienne Belgique. We kozen voor een tonijnsteak en een goede fles Australische wijn.

Naast ons zat er een koppel uit Eindhoven die Styx ook aan het werk zagen op Arrow en toch eens, zoals Murke, een volledige set wilden zien. Ze vroegen me wat ik vond van Grosby, Stills & Nash op Arrow en ik zei dat ik het oervervelend vond. Blijkbaar deelden ze mijn mening en dit waren dan GSN-fans want ze hadden hen vooraf reeds aan het werk gezien in Amsterdam.

We hadden iets te veel gegeten en hadden dan ook behoefte aan een digestif. Een Poirke deed wonderen. Murke vroeg de rekening maar Matanza stond erop om de rekening te betalen. Dit wordt een interessante gewoonte, dacht Murke, na Ma wilde nu ook Matanza de rekening betalen. En Murke liet het zich welgevallen. Hij dacht er zelfs aan om een advertentie te plaatsen. Die zou als volgt kunnen klinken

Mist je partner romantiek ?
Wil je een intelligente, humoristische, knappe disgenoot ?
Doorbreek de sleur en contacteer Murke.
Murke kiest het restaurant en jij betaalt de rekening
Geef een meerwaarde aan jouw troosteloos bestaan
Bel nu - Murke tel................. !!
Tijd voor het concert van Styx. De capaciteit van de AB was herleid tot 700 man (geen balkons, geen zitplaatsen, verkleinde zaal). De verkleinde zaal zat voor 90% vol en het werd een concert om nooit meer te vergeten. Meer dan 2 uur speelden ze hun hits en enkele covers zoals "I don't need no doctor" van Humble Pie, "I'm the walrus" van The Beatles
De keyboardspeler was fenomenaal en een fantastisch solo-uitstapje naar de western periode begin 1900 was schitterend. Enkel het bordje "Don't shoot at the pianist" ontbrak.
Schone vrouwen houden ook van Styx. Want Deborah Ostrega was ook aanwezig. Ze zag er goed uit maar Matanza vond haar gat dan weer te dik. Ik vond ze perfect. Bij ons eerste oogcontact kwam ze naar me toe en zei ze : "Murke, ik heb jouw advertentie gelezen en ik zou graag volgende week op restaurant gaan met jou". Ik vond het vreemd dat mijn advertentie al gepubliceerd was (het was maar een idee) maar zo'n stoeipoes als Deborah liet ik mij liever niet ontglippen en we spraken volgende week af in de "Ultieme Hallucinatie". Ze keek me dankbaar aan en gaf me vluchtig een kus op de wang.
Terug naar Styx want ze brachten een song waar 18 Styx-songs in verwerkt zaten en dit was niet opgevat als medley maar het was een volwaardige song van 12 minuten. Wondermooi !
Het was 24 jaar geleden dat Styx nog in Europa was en misschien zullen we ze nooit meer aan het werk zien. Ik kan maar één ding zeggen. Alle afwezigen hadden groot ongelijk.
Uitermate tevreden verlieten we de AB en alle terrasjes en café's zaten nog overvol. Wat is dit toch heerlijk. We dronken nog een Glenfiddich, mijmerden over een mogelijk leven in Brussel en vertrokken dan naar de Middeleeuwen (ofwel Roeselare)

maandag, juni 20, 2005

Belangrijke levensvragen !!

Waarom zijn rennersbroeken bijna altijd zwart ?

Is daar een bepaalde reden voor ?

Ja, er is daar een reden voor, kijk voor het antwoord op

http://www.alivewithlove.com/cyclists.html

Murke

zondag, juni 19, 2005

"Herken de Poep" - quiz

we moeten het durven toegeven. Alle mannen en vrouwen kijken graag naar het kontje (met uitzondering van paus Benedictus XVI).

Maar kijken jullie ook aandachtig genoeg naar het kontje ?

Daarom staan er op www.flickr.com/photos/murke 10 mooi poepekes afgebeeld (allen gisteren gefotografeerd op Dreverock). Voor een grotere en duidelijkere weergave van de foto's, klik op de foto's

Kun jij opmaken van wie de poep is ?

Gok er maar op los via comments. Geef als volgt antwoord 1. ....... 2. ............. etc....
Vergeet zeker niet jouw naam of pseudoniem te vermelden zodat ik weet wie geantwoord heeft. En dit is zeker belangrijk want de persoon die de hoogste score behaalt, krijgt een mooie prijs van Murke (het loont de moeite !)

Iedereen mag max. 3 keer antwoorden

Veel succes en we moeten het toegeven, alle personen op de foto's zijn behept met een supersexy kont(je)

Veel quizgenot op www.flickr.com/photos/murke

zaterdag, juni 18, 2005

Pokeravond

Gisteren werd het weer gezellig ten huize Murke. Murke had gezorgd voor de nodige ingrediënten om tot een geslaagde pokeravond te komen :

 • uitstekende rode wijn : 2 Saint-Emilion Grand Cru's, 2 Zuid-Afrikaanse klassewijnen
 • een vat bier (voor 't mienwerkerke)
 • talrijke hapjes o.a. worstjes, tortilla, scampi's in looksaus,...
 • Cubaanse Cohiba sigaren
 • stevige rock o.a. Santana (de uitstekende 2LP Moonflower), The Scorpions, Def Leppard, Iron Maiden....

Bij het binnenkomen, kon Murke de schrik in hun ogen aflezen. Zouden ze ook nu weer verliezen van 'grootmeester Murke'.

De eerste spelletjes waren behoedzaam met minieme inzetten. Na een tijdje stak Murke het vuur aan de lont, d.m.v. mathematisch redeneren en intimidatie dreef hij de inzetten op en uiteindelijk verloor het mienwerkerke het meest. De slange en de fotograaf van Peer hadden midden dit spelletje al gepast en bevonden zich nu in het toilet om te bekomen van dit stressmoment en de "killer blik" in Murkes ogen.

Gedurende het spel kreeg het mienwerkerke tweemaal een 'four of a kind'. In het geval van het mienwerkerke had dit niets te maken met 'mathematisch redeneren' maar alles met 'buzze'.

Het spel ging verder en plots kreeg 'de fotograaf van Peer' hartkloppingen en tranen in de ogen toen hij de spaarcentjes van de kleine Ronny moest aanspreken. Zijn vraag aan Murke om geld te lenen werd koel van tafel geveegd. Poker is niet voor mietjes.

Na 4 uur pokeren was dit het verdict. Grote winnaars waren Murke en ook 'buzze' 't Mienwerkerke. De slange behaalde een te verwaarlozen winst. De grote verliezer werd echter 'de fotograaf van Peer' die zelfs de spaarcentjes van de kleine Ronny verspeeld had (ocharme, het kind).

Na het spel erkenden ze allen ootmoedig 'het grootmeesterschap' van Murke.

De slange : "wel Murke, je hebt nu al iedere keer gewonnen. Nu heb ik door dat dit geen geluk is maar puur meesterschap"

De fotograaf van Peer : "Murke, pokeren tegen jou is aartsmoeilijk. Je hebt een echte pokerface en je intimiderende ogen doen me soms trillen op mijn stoel"

't mienwerkerke : "Murke, in een één tegen één duel moet ik bijna altijd de duimen leggen, tenzij ik 'buzze' heb. Hoe doe je dat toch ?"

Ik troostte de aangeslagen pokervrienden en met hun staart tussen hun benen verlieten ze huize Murke

Nog een paar foto's op www.flickr.com/photos/murke

vrijdag, juni 17, 2005

Dieet

Gezien op Vitaya

Bieke Illegems interviewt Bart De Pauw

Bieke : Bart, volgens jouw vriend Tom Lenaerts gelijk jij op een hangbuikzwijntje. Naar het schijnt verdik jij gemakkelijk. Heb je ooit een dieet gevolgd en welk dieet was het meest succesvol

Bart : Het whiskey dieet, 'k was drie dagen kwijt

donderdag, juni 16, 2005

een etentje met Ma

Even na 12 uur belde ze aan. Ik volgde haar naar de wagen en ze zei : "kruip maar in de wagen, jij lekker beest". Ik was even van mijn melk want dat was niet bepaald het taalgebruik dat ik van haar gewend was. Maar direct was ik weer op mijn qui vive toen ik in de achteruitkijkspiegel keek en zag dat een marinekleurige Ford transit en een zilverkleurige Renault ons volgden.

Ik maakte ma hierop attent en ze schakelde een versnelling hoger. Aan 170 km/h raasden we door de Roeselaarse binnenstad. Na een tijdje waren de beide achtervolgers uit het zicht verdwenen en konden we rustig richting Sterrebos rijden.

Aangekomen in het Sterrebos, namen we plaats op het terras. Na 6 aperitieven besloten we toch iets te eten. Ma werd openhartig en liet me weten dat haar man deze week nog geen woord gezegd had tegen haar. Volgens haar was hij deze week enkel bezig met boeken als "gelaatsuitdrukkingen bij Poker", "beating the odds at poker", "pokeren voor beginners".... Ma was het beu want van zodra hij thuiskwam tot 4h 's nachts zat hij te studeren in die boeken. Zelfs voor de kleine Ronny had hij geen aandacht.

Uiteindelijk begonnen we aan het eten. Ma koos voor een forel in het groen (inderdaad een vreemde combinatie), Murke koos voor opengesperde asperges op een bedje van salade (ook een vreemde beschrijving) vond Murke.

Tijdens onze maaltijd werden we voortdurend bestookt met SMS'jes van een jaloerse echtgenoot. Ma zei me hier geen aandacht aan te besteden want hij had haar geen cadeau gegeven voor haar moederdag en dat had ze hem nog niet vergeven. Murke, diplomatisch als altijd, zei dat hij haar zeker een cadeau zou gegeven hebben.

Ma smolt bij zoveel romantiek en keek verliefd in de ogen van Murke. Tijd om een beetje af te koelen d.m.v. een ijsje. Na het dessert vroeg Murke de rekening maar Ma stond erop om dit bachannaal te betalen. Dat noemt Murke nog eens een geëmancipeerde vrouw.

Na het etentje vertrokken we richting Parkhotel maar voor het Parkhotel stond de Ford Transit en de Renault. We besloten het lot niet te tarten en namen afscheid van elkaar. Ma nam afscheid met de woorden : "Murke, jij bent het beste wat een vrouw kan overkomen"

woensdag, juni 15, 2005

Compostela betrapt !!


Ren�, Murkes detective in Frankrijk en Victoria, Murkes detective in Spanje bezorgden me vandaag enkele foto's van de reis van Wim naar Compostela. Echter op geen enkele van de foto's zie je Compostela op de fiets. Er zijn enkel foto's van Compostela die op caf� zit. Nog enkele foto's van Compostela op www.flickr.com/photos/murke De meest gewaagde foto's verdwijnen voor enkele maanden in een mapje "bezwarend materiaal", je weet maar nooit dat Compostela een BBQ geeft om het publiceren van deze bezwarende foto's te vermijden Posted by Hello

Uit de oude doos

Kom dat zien, kom dat zien !

Op Murkes photoblog www.flickr.com/photos/Murke zijn talrijke foto's toegevoegd. Heb jij ook foto's, mail ze me dan (al of niet met gewenst onderschrift) en ik plaats ze op dit photoblog.

Vandaag krijg je eindelijk het antwoord op volgende prangende vragen :

 • Hebben "vrei goe Marc" en "Tante Tina" ooit een geslachtsoperatie ondergaan ?
 • Had Murke ooit een baard en droeg hij ooit sandalen ?
 • Vanwaar haalt "de slange" zijn bijnaam en wat was zijn vroegere bijnaam ?

KOM DAT ZIEN, KOM DAT ZIEN op

www.flickr.com/photos/murke

Klik op de foto's voor een grotere weergave

dinsdag, juni 14, 2005

Vrijdagavond Pokeravond

a.s. vrijdag is het pokeravond ten huize Murke. Daar het nu reeds de 5de pokeravond is, laten we geen spiekbriefjes meer toe. 't is ongelooflijk dat bepaalde sujetten nu nog de diverse mogelijkheden niet uit het hoofd kennen. Daarom hieronder nog even (en dit voor het laatst) alle mogelijke combinaties

Van laag naar hoog :

 • One pair
 • two pair
 • three of a kind
 • a straight : 5 opeenvolgende van verschillende soort bijv. klaver 5, harten 6, klaver 7, ruiten 8 en klaver 9
 • a flush : 5 kaarten van dezelfde soort bijv. harten 2, harten 4, harten 7, harten heer en harten aas
 • Full house : bijv. 3 zessen en 2 tienen
 • a straight flush : 5 opeenvolgende kaarten van dezelfde soort
 • a royal flush : 5 opeenvolgende kaarten van dezelfde soort met de aas als hoogste

Murke is de enige die op alle voorgaande pokeravonden gewonnen heeft. Slechte verliezers wijten dit aan geluk maar Murke weet wel beter.

Murke is echter ook een goed mens en hieronder vind je een site waarop je meer uitleg krijgt ivm "Texas Hold'em", de pokervariant met 7 kaarten die wij spelen.

http://www.texasholdem-poker.com

Indien je, na het lezen van de diverse hoofdstukken op deze site, nog overtuigd blijft dat het een puur kansspel is, zal je voor altijd een 'loser' blijven.

Indien bepaalde mensen zich nog even willen testen qua combinaties kan dit op de site van "het Laatste nieuws" www.hln.be Ga naar online games en klik op "strippoker". Je bent direct mee met combinaties als full house, straight,....

Zo, mannekes, ik verwacht jullie vrijdag 17 juni om 20H00. Ik zorg voor een drankje en een versnapering. Zorgen jullie er maar voor dat je voldoende cash meebrengt om mij te betalen. Als je nog durft afkomen tenminste. En er worden geen spiekbriefjes toegelaten

Boekentips ?

De komkommertijd is aangebroken. Op de televisie is het kommer en kwel met uitzondering van de schitterende serie "Las Vegas", maandagavond laat op VT4.

Maar met het mooie weer in het vooruitzicht is het ideaal om ergens in een bos een boek te lezen. Als ik in interviews boektentips lees, pen ik deze neer met de bedoeling deze boeken ooit eens te lezen. Meestal leiden deze tips naar goede literatuur.

Op mijn lijstje staan momenteel onderstaande titels :

 • "Kentucky Killer" van Arne Dahl
 • "De dag na morgen" van Allan Folsom
 • "De Junius brieven" van Robert Goddard
 • "Secretum" van Monaldi & Sorti

Vanzelfsprekend mag dit lijstje uitgebreid worden. Indien jullie boekentips hebben mag je deze altijd in 'comments' schrijven, evtl. met een korte beschrijving. Ik zal jullie eeuwig dankbaar zijn

Indien je tijd hebt om een paar boeken te lezen kan ik je onderstaande titels aanbevelen

 • "het parfum" van Süsskind, maar iedereen zal dit wel reeds gelezen hebben
 • "terugkeer naar Clouds Frome" van Robert Goddard (en al zijn andere boeken)
 • "Hotel New Hampshire" van John Irving

Het comité ter bevordering van het lezen

maandag, juni 13, 2005

Wie gaat er mee naar dreverock ?


In het kader van het aanhalen van de vriendschapsbanden, gaan we ons a.s. zaterdag 18 juni bezatten op Dreverock in Oekene. Op het podium o.a. The Ugly Buggy Boys, The Occasional Band,.... De tickets worden betaald van de kassa van de Bevers. Voor het drankverbruik kunnen we echter niet instaan. Heb je zin om mee te gaan, laat het me dan weten en ik bestel je ticket(s). Tot zaterdag

P.S. Er zijn extra foto's toegevoegd op de photoblog www.flickr.com/photos/murke
Het thema is .... liefde is ...... Posted by Hello

vrijdag, juni 10, 2005

Even naar het buitenland

Deze morgen stond ik op en ik wilde even een dagje rust. Dus besloot ik om even naar Lille te gaan. Eerst een martino gegeten in de resto op de E403 en dan vol goede moed naar Lille. Alhoewel het slechts 40 kms van Roeselare verwijderd is, voel ik me toch zoals in Parijs. Redenen daarvoor zijn o.a. die kleine ronde marmeren tafeltjes die ondersteund worden door die gietijzeren ornamentele voeten, de excellente koffietjes en vooral de flair van de Franse dames.

De Humo lezen op de "grand place" is een ware belevenis, alhoewel dat ik moet toegeven dat ik er zeer lang over doe om één pagina te lezen. Ik word voortdurend afgeleid door vrouwen die zich elegant bewegen in mijn gezichtsveld. De schoenenmode voor deze zomer bevalt me (klein hieltje en puntige top). De voetfetisjist in Murke focust zich altijd in eerste instantie op het schoeisel van de bevallige dames.

Vervolgens wandel ik enkele uren in stadsdelen van Lille die ik nog niet goed ken en uiteindelijk beland ik terug in het 'vieux lille" waar ik op een terras nog een paar glazen rosé nuttig. Wat is Lille een prachtige stad. Hoe beklaag ik de conservatieve oetluls die Brugge het summum vinden (losers !!!). Ontdek de ware spirit van een stad in Lille.

Om 15h00 krijg ik een telefoontje vanuit Nederland van het "Arrow Classic Rock" festival met de vraag of ik morgen kan langskomen om eens te spreken met de organisator van o.a. Arrow Classic Rock http://www.arrowclassicrockfestival.nl/ en Fields of Rock http://www.fieldsofrock.nl/ De organistor had mij graag eens gesproken betreffende een evtl. samenwerking in de toekomst tussen Arrow, FOR, Schwung en Sweden Rock http://www.swedenrock.com/frameset.cfm

Op die manier zouden we gezamenlijk een bod kunnen uitbrengen op bepaalde Amerikaanse acts. Ik was vanzelfsprekend vereerd maar na een paar minuten kwam de rationele, economische kant weer boven bij Murke. Dit zijn allen major festivals van 20.000 tot 60.000 toeschouwers m.a.w. deze festivals werken met veel grotere budgetten maar binnen ons budget zou het uitstekend kunnen zijn indien we ons karretje kunnen koppelen aan deze grote vehicels.

Ik had al dikwijls het idee gehad om eens met die mannen af te spreken maar ik vond het eigenlijk niet opportuun dat een kleine speler dit initiatief neemt. Nu word ik zelf uitgenodigd en Schwung kan er alleen maar mee winnen

Dus nu vlug het bedje in en morgen met een klare, commerciële blik naar Lichtenvoorde om even van gedachten te wisselen met de mannen van Arrow, FOR en Sweden rock.

Mijn huiswerk is al lang gemaakt in mijn hoofd

donderdag, juni 09, 2005

en nog meer foto's

Velen vroegen me of ze nog eens de foto's konden bekijken van de opbouw van Schwung. Daarom heb ik vanaf nu een photo-blog waarop nu en dan foto's zullen verschijnen voorzien van mijn commentaar.

Indien je niet akkoord gaat met mijn commentaar, kan je per foto jouw commentaar geven via 'comment'. Heb je een idee voor een leuke oneliner bij een foto, aarzel dan niet om deze als comment toe te voegen.

Ik weet dat velen van jullie ook over foto's beschikken die nog net het daglicht mogen zien, wel gastjes, waar wacht je op, maak ook je eigen photo-blog en laat de wereld meegenieten van jouw foto's.

Voor een grotere weergave van de foto's, klik op de foto. Om de 'comments' volledig te lezen, klik op de eerste zin van de comments.

Zou je graag een foto hebben, mail me dan het nummer van de gewenste foto en ik mail je het origineel door

Murkes photo-blog vind je op volgende site

http://www.flickr.com/photos/murke

Uit de oude doos


't is al weer een tijdje geleden. Maar 't mienwerkerke en zijn zus organiseerden eens een verrassingsreis. Wij dachten al aan barbecue met wild, een wilde orgie, liters gerstenat,... Maar nee, het werd een historische evocatie betreffende de voorouders van 't mienwerkerke. Iedere dag bezochten we een andere mijn (zie foto). Je kan duidelijk zien op de foto dat dit ons maar matig kon boeien. Op de foto van links naar rechts : 't mienwerkerke, de masseur van Hilde, Murke, Mr Bean en de slange. 't mienwerkerke is duidelijk iets aan het uitleggen maar wat was dat nu weer. Verzin een originele tekst bij deze foto Posted by Hello

dinsdag, juni 07, 2005

Uit de oude doos


Ik was gisteren op zoek naar een document en vond in een archiefdoos bovenstaande foto. Dit bracht me op een idee om nu en dan een foto uit mijn rijkgevuld archief op mijn weblog te plaatsen. De rubriek heet heel toepasselijk "uit de oude doos".

KLIK OP DE FOTO VOOR EEN GROTERE WEERGAVE

Deze foto dateert van het pre-GAIA tijdperk toen ezels nog schaamteloos gebruikt werden ter promotie van een kroegentocht. Deze foto werd genomen in 1992. Op de foto herkennen we volgende personen. Van 2 mensen ken ik hun naam niet meer. Indien je hun naam kent, plaats de naam dan in comment.

Van links naar rechts :

De Beverse salamander Filip V.
een glimp van schacht Bart
De slange (de ezel zonder gitaar rond zijn nek)
????????
een glimp van ?????
tante Tina (in haar meest sexy outfit van 1992)
het hoofdje van de brandkastenman Filip D.
Murke Posted by Hello

Het verdedigen van de Schwung kleuren

Zopas terug van de algemene kwis in the "Irish Tunes". Zo'n 25 duo's waren aanwezig en Elzebubbel & Murke hadden zich ingeschreven onder de naam 'Schwung'

Het was een ideale kwis voor tijdens de week, de kwismaster gaf zelfs een dankwoordje t.o.v. de mensen van Schwung (sympathiek). Verder kwam er een muziekfragment aan bod van Saxon en Manfred Mann, ook leuk meegenomen.

Elzebubbel verbaasde me toen ze wist wat het titelnummer was van de Noorse winnaars op het Eurosongfestival in 1995. Het was .................................................................... Nocturne. Geef toe, enkel mensen met rare kronkels in hun brains weten dit (kortom vrouwen).

Ik hoor jullie al denken, hoe hebben jullie het er vanaf gebracht m.a.w. hebben jullie de naam "Schwung" eer aan gedaan. Wel we kunnen jullie geruststellen, bij onze eerste deelname werden we verdienstelijk 5de op 25, wat toch mooi is, ................ of niet ?

Het kettingverhaal "het overkwam Murke" is tevens een succes, aarzel niet om verder te bouwen aan het verhaal. 'manteau' en 'de bezige bij' zijn al geinteresseerd om het verhaal in boekvorm uit te brengen

vrijdag, juni 03, 2005

Het overkwam Murke (kettingverhaal)

Beste,

Even een experimentje. Hieronder het begin van een verhaal. Het is aan jullie om een vervolg te breien aan dit verhaal totdat het een volledig verhaal wordt (een kettingverhaal). Jullie hebben allen fantasie genoeg om een mooi verhaaltje te maken. Je schrijft aan het verhaal verder waar de vorige ophield (ik vraag me af waar dit zal eindigen) De titel van het verhaal luidt

Het overkwam Murke

13 juli 2005, Murke werd wakker in een Brussels hotel. Na zijn laatste ontbijt op Belgische bodem nam hij de taxi richting Zaventem. Vandaag zou hij vertrekken voor een trip van een maand door de Verenigde Staten.

Vlug inchecken om dan nog snel een heerlijke espresso te drinken. Het meisje aan de incheckbalie vroeg Murke even te wachten. Plots kwamen twee heren in zwart maatpak en ze vroegen Murke met hen mee te gaan. Ze kwamen binnen in een duister kantoortje en ze richtten een bureaulamp op Murkes gezicht en bestookten hem met diverse vragen o.a. wat ga je doen in Amerika, geef maar toe dat jij de gevaarlijke terrorist Murka bent,....

Na meer dan een uur ondervragen, bleek dat ze Murke hadden verward met de gevaarlijke terrorist Abdhellah - al - Murqa. Uiteindelijk haalde Murke in extremis nog zijn vlucht naar Chicago. Hij was de laatste om in te checken. Murke ging het vliegtuig binnen en zocht naar zitplaats 23 A. Groot was zijn verbazing toen hij zag wie naast hem zat op zetel 23 B ........

donderdag, juni 02, 2005

Waarom is B.O.L. slechtgeluimd ?


Onze detective-fotograaf is ook overal aanwezig. Zo spotte hij onlangs B.O.L. Wat kun je uit Bol z'n gezichtsuitdrukking opmaken : "O, ik zou zo graag eens kakken maar 't zit allemaal verstopt", "die 46ste pint mocht ik gisteren niet meer gedronken hebben", "Meester Hugo zal volgend jaar iemand anders mogen vragen voor zijn schoolfeest" of denkt hij gewoon aan Lieve(ke). Hebben jullie suggesties waarom B.O.L. zo slechtgeluimd lijkt Posted by Hello

woensdag, juni 01, 2005

het plaagske

Gisterenmiddag at ik een spaghetti en ik voelde dadelijk dat deze mij niet beviel. Waarschijnlijk was ik al iet of wat ziekjes maar het werd 'a hell of a night'.

Omstreeks 16h00 kreeg ik rillingen in armen en benen en begon de vliegende spetter zich te manifesteren. Tot op heden reeds meer dan 10 x op de pot gezeten. Ik besloot mijn GSM en computer af te zetten en dronk veel water. Mijn eetlust was volledig weg.

's nachts had ik het afwisselend super heet (hevig zweten) en ijskoud. Om het uur moest ik wel naar het toilet spurten voor de spetter. Omstreeks 05h00 deze morgen (na een slapeloze nacht) kwamen de kotsneigingen op. Het toilet vulde zich met de spaghetti die ik 17 uur geleden opgegeten had. Nog meerdere bezoekjes aan het toilet drongen zich op.

Het is nu 10h30, ik heb de meest noodzakelijke zaken gedaan. Mijn lichaam is nog altijd ontregeld (enkel water kan ik drinken). De trillingen in armen en benen beginnen weer zodat ik vanaf nu eindelijk de slaap probeer te vatten in mijn bed. Vanaf nu GSM en computer terug uit tot morgen. En hopelijk is dit plaagske dan verdwenen